File Shredder

Reacties

@Masterchief, ja, er zijn enkele forensische tools voor Linux systemen, die enkele pass data terug kunnen halen. Meestal betekent dit dat de header wel compleet overgeschreven is, maar de daadwerkelijke data niet. Goede erasers schrijven altijd de data ook over.

Heb ooit een boot cd gebrand met Dban, werkt niet. Heb een opstartbare USB gemaakt van Dban, wordt niet herkend. Ook na gebruik van etcher, geen succes. Heb vervolgens een live boot USB met Debian gemaakt en via de installatie de harde schijf, die foute sectoren had en gevoelige informatie bevatte, een nieuwe schijftabel gegeven. Vervolgens de hele schijf als Luks (encrypted) ingesteld, om iig de hele schijf compleet te wissen, alvorens mij te ontdoen van het ding. Omdat de schijf in kwestie 500GB was, duurde dit erg lang, was waarschijnlijk sneller geweest om hem aan mijn eigen PC te hangen en via bleachbit te willen of middels veracrypt voor te bereiden voor een complete schijf container. Erg jammer dat Dban het niet deed, in het verleden nooit problemen gehad met Dban.

Interessant al de opties voor Gutmann, Ghost, us dod etc, maar is er dan inmiddels al een tool die een bestand kan terug halen die 1 x volledig overschreven heeft?

Ook File shredder werkt nu naar behoren. Ik gebruik altijd de 33 passes. Vreemd is dat bij Recuva de eenvoudige scan soms nog bestanden zichtbaar zijn en via deep scan helemaal niks. Lijkt onlogisch maar zo is het soms.

Dan doe je iets fout want je kan File Schredder op Gutmann 35 zetten , als je dan een pornofilmpje hebt Hete.Lola.MOV heb je daarna ZZZZZ.ZZZZZ en zegt Recuva zeer duidelijk dat dit bestand NIET meer te recuperen valt, in het beste geval vindt Recuva zelfs niets.

Ik zag dat ik hierboven nog wat was vergeten. Bij de test via Recuva moet je wel de deep scan aanvinken. Wanneer de gewone scan niets laat zien, wil dat nog niet zeggen dat alles weg is. Meermalen was het verbijsterend hoeveel de deep scan nog wist te vinden, nadat de gewone scan een schone schijf liet zien.

Ik heb Eraser, Shredder en de Alternate File Shredder uitgeprobeerd. Shredder het meest. Allen met 33 keer overschrijven. Daarna met Recuva geprobeerd de gewiste bestanden weer op te halen. Zou dat kunnen heb je dus niks aan die shredders. Nou alle drie faalden dus hopeloos. Voor al met zogenaamd definitief gewiste fotobestanden waren er heel veel foto's (soms tot 80%) terug te halen met Recuva. En dat dus met shredders die alle drie de Guttman algorithm met 33 passes gebruikten. Nou met 3 passes wat ik hier ergens las zal het zeker niet werken. Bij de Alternate File Shredder was er een wel heel rare uitkomst. Deze zei dat alle bestanden gewist waren, maar toonde de foto's die de gewiste bestanden hadden overgeschreven. Ik ging toen op zoek naar een goede en betrouwbare betaalde shredder. Toen las ik op een Amerikaans forum dat CCleaner bij een vergelijkbare test - zoals de mijne - wèl alles verwijderd had. Dan moet je in CCleaner naar Options dan naar Include en daar kan je dan de plek(ken)of folders aangeven die je gewist wil hebben bij de gewone schoonmaakbeurt. En verd... als het niet waar is, Recuva ving er niet één van honderden gewiste bestanden.

De set-up bleef hangen op 'registering files' en moest
handmatig worden beëindigd. Er is ook geen context menu.
Ik moest die shit handmatig verwijderen want de uninstall
werkte ook al niet. Broddelwerk. Eraser moet je hebben.

Als ik met Fileshredder een bestand verwijder en ik draai Recuva dan kom ik de bestandsnaam nog steeds tegen, alleen de inhoud is overschreven en kan de inhoud dus niet meer terughalen. Ik wil de bestandsnaam helemaal verwijderd zien.

Gebruik fileshredder al geruime tijd tot volle tevredenheid. Kan na het shredden niets meer terug vinden

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenr_jk