Ons *Schone* Gratis Software Elftal van 2015

Elk jaar stellen wij ons gratis software elftal aan je voor. Met al onze favoriete gratis software-spelers van het afgelopen jaar. Dit team van freeware- en open source-software kunnen wij je van harte aanbevelen. Er zijn nog tientallen andere geweldige gratis programma's en ons oordeel is dan ook subjectief. Daarom horen we graag jouw mening! Wij denken echter dat we kampioen kunnen worden met dit team... Klik alle spelers aan voor meer informatie en downloads.

Dit jaar hebben we bij onze selectie nog rekening gehouden met een aanvullende factor: de gekozen programma's moeten niet alleen gratis zijn maar ook SCHOON. Dat betekent dat er bij de installatie geen toolbars, gebundelde software, veranderde startpagina en andere ongein worden aangeboden.
 

Schoon Gratis Software elftal 2015 in 3-4-3 opstelling:

 
Sophos Home
 
 

TeamViewer
 

PrivaZer

 

AdwCleaner
 

Ubuntu

 

HandBrake

 

LibreOffice

 

Thunderbird

 

VLC media player

Firefox

Audacity
1. Sophos Home - Het net geïntroduceerde gratis Sophos Home is de enige virusscanner - met Microsoft Security Essentials - die zonder gebundelde rommel komt. Sophos biedt echter betere bescherming dan MSE. Bovendien heeft Sophos het Nederlandse HitmanPro overgenomen.
2. TeamViewer - Als je de pc expert in familie en vriendenkring bent dan blijft dit een onmisbaar hulpmiddel om op afstand hulp te bieden. Bovendien beschikbaar op bijna elk platform. Hulde daarvoor.
3. PrivaZer - Naast CCleaner is PrivaZer een van onze favoriete pc schoonmakers. Zeer uitgebreid en bovendien - in tegenstelling tot CCleaner - zonder extra onnodige software- en toolbar-aanbiedingen.
4. AdwCleaner - Een zeer grondige opruimer van onnodige browser-werkbalken, -hijacks en andere adware. AdwCleaner is in 2013 opgenomen in onze collectie op GratisSoftware.nl en staat sindsdien steevast hoog in onze top tien.
5. Ubuntu - Het beste gratis besturingssysteem heeft de laatste jaren ook een mooi uiterlijk gekregen. Probeer Ubuntu eens uit als dualboot op je pc naast Windows, het zal je verrassen hoe makkelijk alles werkt.
6. Handbrake - Om dvd's te rippen en films te converteren naar andere formaten is Handbrake het beste programma. Ideaal om video's om te zetten voor gebruik op iPad en Android tablet.
7. LibreOffice - Al enkele jaren het beste gratis kantoorpakket. LibreOffice kan bijna alles wat Microsoft Office ook kan en is en blijft gratis.
8. Thunderbird - Nog altijd een uitstekend mailprogramma, dat een geweldige zoekfunctie heeft en met honderden extensies is uit te breiden.
9. VLC media player - De veelzijdigste mediaspeler die alle audio en video afspeelt. Een krachtpatser met een sobere interface die voor Windows, Mac, Linux én Android en iOS beschikbaar is.
10. Firefox - Snelle, veelzijdige browser met de meeste extensies en in onze ogen het betrouwbaarst. En met oog voor privacy.
11. Audacity - Wil je muziek bewerken dan is Audacity een prachtig programma. MP3'tjes kun je zo eenvoudig editen.

 
Dit is onze basiself. Als reserve hadden we wel twintig kunnen noemen, maar hier vier invallers:
 
12. Epic Privacy Browser - Een browser die de nadruk op privacy van zijn gebruikers legt. Met ingebouwde proxy, mogelijkheid om trackers en plugins te blokkeren en optie om gegevens te versleutelen.
13. VirtualBox - Voor het uitproberen van nieuwe besturingssystemen, zoals diverse Linux-varianten is deze virtualisatiesoftware fantastisch.
14. BleachBit - Schoonmaker voor zowel Windows als Linux waarmee je je computer kunt opschonen en bestanden kunt shredden. Nieuwkomer op GratisSoftware.nl die gelijk hoog gewaardeerd werd. Wel meer voor gevorderde gebruikers.
15. 7-Zip - 7-Zip is al jaren een simpel maar zeer doeltreffend in- en uitpakprogramma dat de grootste compressie biedt van alle bestaande ZIP-software. Een aanrader.

Wat is jouw favoriete gratis software elftal? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

schoon maar onafhankelijk? De redactie maakt 14-12-15 melding van HitmanPro overgenomen door Sophos http://www.gratissoftware... , dan op 15-12-15 m.b.t. Sophos Home de eerste vermelding http://www.gratissoftware... en dan staat opeens op 23 dec 15 in het doel van Ons *Schone* Gratis Software Elftal van 2015 http://www.gratissoftware... , beetje snel of niet ?

Even zeuren; ik mis Linux Mint

Sophos Home link bovenaan werkt niet ! Cool.

Is nu gecorrigeerd.

Ik vind Privazer een heel vervelend programma. Het is niet zozeer een echt schoonmaakprogramma, het is meer een verbergprogramma voor alles dat de gebruiker met zijn computer gedaan heeft en daarbij hoort het zowel het wissen van overbodige bestanden als het wissen van vrije ruimte. Dit laatste is even langdurig als zinloos, tenminste, als je niks te verbergen hebt. Ikzelf ben alleen geïnteresseerd in schoonmakers die rommel opruimen om ruimte te winnen en snelheidswinst te boeken en daarbij vind ik het belangrijk dat een schoonmaker geen onbedoelde schade aan mijn computer aanricht. In dit laatste opzicht heeft Privazer me te vaak teleurgesteld. Kortom, wat mij betreft verdient Privazer geen aanbeveling en hoort daarom niet in het rijtje hierboven thuis.

Als je Privazer instelt als "Basisgebruiker", dan kan er niets fout gaan. Versie 2.42 is overigens vandaag net uitgekomen.

Iedereen heeft een eigen lijstje, ik denk dit is het jaar van W10, veel mensen hebben problemen gehad deels door MS maar veel meer omdat software+hardware-boeren niet op tijd drivers beschikbaar haddden, ff bijvoorbeeld Norton (m.i.nog steeds de beste) heeft ongeveer 12 uur geen scan kunnen uitvoeren, Panda Gold lag gedurende 3 weken dwars om updates van W10 binnen te halen, het veel gebruikte Real High Definition Audio Driver wist zich geen raad -> klacht van ik heb geen geluid meer: veel te voorkomen met een driver updater zoals Driver Booster. ik heb op mijn systemen de afgelopen 40 dagen 26 nieuwe updates via Driver Booster(pro) binnen gehaald. Thanks to IOBIT

Opera en Opera Mail zouden er ook bij kunnen.

Voor Ubuntu als dual boot kun je met enige kennis het beste de harde schijfruimte handmatig vrijmaken.
Tijdens de installatie van Ubuntu (of Mint) aangeven welke partitie (primair of secundair maakt niet uit) je wilt gebruiken en tevens aanvinken dat de bootsector op die partitie moet komen.
Na de installatie moet je met bijvoorbeeld EasyBCD de tweede bootoptie configureren, zodat Windows of linux gekozen kan worden. Zonder keuze menu vooraf kun je toch nog kiezen vanuit het opstartscherm van Windows. In dat laatste geval wordt de PC door WIndows opnieuw gestart en zal linux geladen worden.
Het voordeel van deze installatiemethode is, dat linux eenvoudiger weer verwijderd kan worden omdat de Windows bootsector intact blijft.

Firefox hoort niet in de rij thuis, gezien hun ongevraagde en vrijwel voor iedereen onbekende spionage (telemetrie). Pale Moon, als afsplitsing van Firefox, gedraagt zich wel netjes!

@ Postbus, nieuw woordje geleerd in 2015? Komt hier de laatste tijd vaker voor. Arrogant van je om dit vrijwel voor iedereen onbekende spionage te noemen. De reden voor die telemetrie is: Telemetriegegevens met Mozilla delen om Firefox te helpen verbeteren. Voor Mozilla-ontwikkelaars is het nuttig om te meten hoe Firefox zich in de echte wereld gedraagt. De Telemetry-functie levert deze mogelijkheid door prestatie- en gebruiksgegevens te verzenden. Terwijl u Firefox gebruikt, meet en verzamelt Telemetry niet-persoonlijke gegevens, zoals geheugengebruik, reactiesnelheid en het gebruik van functies. Deze gegevens worden op dagelijkse basis naar Mozilla verzonden en door ons gebruikt om Firefox voor u te verbeteren.
Telemetry is een opt-in-functie. Dit houdt in dat u Firefox specifiek moet vertellen deze gegevens te verzamelen en naar ons te verzenden. Zie ons privacybeleid (en) voor meer informatie over welke gegevens worden verzameld en hoe deze worden gebruikt https://www.mozilla.org/e... . EN het zelf aan of uitzetten kan je simpel doen via extra -> opties -> geavanceerd -> gegevenskeuze en dan t vakje voor aanvullende gegevens delen (d.w.z. Telemetry) al dan NIET aan te vinken

Qihoo 360 komt ook zonder gebundelde rommel. Of is het programma al rommel van zich zelf?

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nieuw-_eeland