LibreWolf

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Open source
Categorie: 
Browser
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

LibreWolf is een afsplitsing (fork) van Firefox die zich geheel richt op privacy en beveiliging. LibreWolf ziet er hetzelfde uit als Firefox en voelt grotendeels hetzelfde aan, maar heeft de privacy nog verder aangescherpt en heeft uBlock Origin als standaard adblocker en DuckDuckGo als zoekmachine (maar je kunt ook StartPage instellen). Nadeel is dat LibreWolf geen automatische updates krijgt (hoewel daar wel een extensie voor is).

LibreWolf is gebaseerd op Firefox, maar dan wel op Firefox met maximale bescherming van je privacy. Alle instellingen zijn zo streng mogelijk ingeschakeld. En enkele andere zaken, zoals Firefox Sync en Google Safe Browsing zijn juist weer uitgeschakeld (de makers hebben het niet zo op Google). Onder Instellingen | LibreWolf kun je deze echter weer aanzetten als je wilt. Ook de telemetrie (gegevensverzameling) is geheel uitgeschakeld in LibreWolf.


LibreWolf web browser (klik voor groter)

LibreWolf kan door deze puriteinse instellingen soms iets minder makkelijk in het gebruik zijn of websites iets minder goed weergeven, maar je privacy is wel het beste beschermd. Voor gevorderde gebruikers die zo veilig en privé mogelijk willen surfen dus een uitstekende keuze. Voor mensen die meer gebruikersgemak en behoorlijk goede privacy willen zal Firefox een betere keuze zijn.

LibreWolf is een interessante web browser voor mensen die op hun privacy gesteld zijn. Vergeet niet de LibreWolf Updater in te schakelen bij de installatie (zie onze Installatie instructies hieronder), aangezien de browser geen automatische updates heeft en je natuurlijk wel de laatste, veilige versie wilt.

inst

Reacties

Versie 105 is er al lang!!!

Versie 103 vandaag alsnog binnen kunnen halen.

De update naar versie 103 is vertraagd vanwege een bug.

Versie 102.0.2 is beschikbaar!

Versie v102.0.1-1 is beschikbaar.

@Rednose: Klopt, maar ik heb gecontroleerd of deze extensies negatieve invloed hadden op de instellingen van Librewolf en dat is niet zo. Plus dat je kan zien dat er nog heel wat geblokkeerd word tijdens het surfen. Verder gebruik ik safe browsing niet en heb ik Malwarebytes browserguard toegevoegd. Trace is alleen nuttig als je resistfingerprinting uitschakelt.

Versie 102.0-2 is beschikbaar.

Allerlei extra add-ons zijn bij LibreWolf nou juist niet nodig : https://librewolf.ne...
Als je als Firefox gebruiker geinteresseerd bent in Privacy, kijk dan ook eens naar ArkenFox.

Ik heb nog wat tips: Om de privacy te vergroten kun je de volgende extensies toevoegen: clearurl,cookie autodelete, I don t care about cookies, privacy badger, decentraleyes, en om de browser te beveiligen i.p.v. safe browsing malwarebytes browserguard. Deze extensies hebben geen negatieve gevolgen voor de instellingen van de browser zelf. Er is nog een extensie genaamd Trace die zeer uitgebreide trackerbescherming heeft maar diem moet je alleen gebruiken als je hem begrijpt en weet wat je doet. Voor vertaling werkt de extensie simple translate goed.Nou ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Goed dat LibreWolf op de eerste plaats staat. Het beste van browsers die ik gehad heb die echt zorgt dat er echt naar privacy gekeken wordt.

Pagina's