Sumatra PDF

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (230 stemmen)
Voor Windows

Sumatra PDF is een vederlichte pdf viewer. Wie Adobe Reader te zwaar en traag vindt kan Foxit Reader proberen. Maar voor wie een nog lichter programma wil om pdf'jes te bekijken is Sumatra PDF de ideale software. Behalve het razendsnel bekijken van PDF bestanden heeft Sumatra PDF weinig extra functies.

Sumatra PDF is licht en start heel snel op. Een verademing voor wie het logge Adobe Reader gewend is. Sumatra PDF heeft een minimalistisch ontwerp en weinig verdere opsmuk, maar is heel doeltreffend voor wie gewoon pdf'jes wil bekijken. Zoomen en zoeken zijn natuurlijk wel mogelijk, maar daar houdt de functionaliteit ook wel zo'n beetje mee op.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Sinds versie 1.4 biedt Sumatra PDF ook de optie om browser-plugins voor Firefox, Google Chrome en Opera te installeren (klik bij het eerste installatiescherm op Options en zet een vinkje). Voor Internet Explorer is deze geïntegreerde PDF viewer niet beschikbaar.

Sumatra PDF is ideaal als uw pc weinig geheugen heeft of als u een hekel aan wachten heeft... De pdf viewer is vertaald in het Nederlands (in te stellen onder Language | Change Language) en draait op Windows XP en hoger.

Categorie: 
PDF bekijken
Versienummer: 
3.0
Laatst gewijzigd: 
20 oktober 2014
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Ga je naar de download van de producent dan wordt versie 2.4 aangeboden

Op FileHippo.com wordt versie 2.5 aangeboden

fantastichs goed programma, HULDE!!!!!!!!!!!!!!!!

NitroPDF kon een paar gescande bestanden niet lezen. Hij herstelde de fout, en vervolgens was het bestand een lege pagina. Dus ging ik kijken of ik snel een andere reader kon downloaden.
Sumatra zag er helemaal geen fout in. De pagina stond op zn kop, maar voor deze PDF reader geen probleem, daarna gedraaid en opnieuw opgeslagen. Geweldig, door zoiets is Sumatra mn standaardreader geworden. Nitro gebruik ik alleen als ik zelf wat toe wil voegen of veranderingen wil aangeven.

om een rekening van b.v. kpn te lezen op de pc moet je adobe reader hebben maar kan ik het ook lezen met sumatra pdf?

Ja,
Adobe Reader houdt hetzelfde in als Sumatra.
Als de rekening van Bv. KPN in *.PDF is kan u deze zeker met Sumatra openen.

succes

De link naar de downloadpagina werkt niet meer :-(
Net nu ik van alle mijn andere pc's Adobe definitief ga verwijderen...

Prima programma om PDF files te bekijken. Echter printen is een probleem. De printer spooling file wordt zo groot opgebouwd dat het printen veel en veel en veel te traag wordt. (Files van soms wel +/- 100Mb voor een PDF filetje van nog geen 32Kb...Jammer anders een prima alternatief voor Adobe

Spybot - Search & Destroy meld bij het scannen
dat het geïnfecteerd is met "win32.Agent.wsg" (heuristic) wat is dit?
Kan je dit programma dan wel installeren of is het besmet met malware?

Adobe heb ik al lang geleden ingeruild voor Foxit. Ik heb Sumatra nu even geprobeerd en het is iets sneller dan Foxit. Echter, pagina's die in Foxit traag worden weergegeven geven in Sumatra de melding "Couldn't render the page".

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
dene_arken