PDF Creator

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1799 stemmen)
Voor Windows

Na installatie van PDF Creator kunt u vanuit bijna elk programma via het menu bestand | afdrukken een document omzetten naar een PDF'je. PDF Creator werkt als een virtuele printer: u drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Erg handig om van steeds in opmaak verspringende Word-documenten een sjiek uitziend PDF-bestand te produceren.

Het handige aan PDF-bestanden is dat de opmaak niet verschuift. Daarom heeft u geen problemen meer met veranderde marges, opschuivende plaatjes, rare afbrekingen en halflege pagina's - zoals zo vaak gebeurt met Word-documenten of spreadsheets die u op een andere pc opent.

Uitleg
U kunt met PDF Creator bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie pdf'jes maken. Ga bijvoorbeeld in Word naar het menu Bestand | Afdrukken. Vervolgens gaat u niet echt printen, maar kiest u PDF Creator als printer. Daarna slaat u het bestand waarmee u bezig bent op als PDF. PDF Creator werkt zo als een virtuele printer en maakt van uw document een PDF'je.


Kies in een willekeurig programma voor Bestand | Afdrukken en selecteer PDF Creator als Printer

U begint met PDF Creator te kiezen als virtuele printer vanuit andere programma's via het menu Bestand | Afdrukken. Daarna opent zich de interface waar u een naam kunt geven, instellingen kunt wijzigen, een profiel kunt kiezen en documenten kunt herschikken of samenvoegen.


De interface van PDF Creator met extra opties

PDF Creator heeft als voordeel op andere soortgelijke programma's dat het meerdere documenten kan samenvoegen tot één PDF-bestand. In tegenstelling tot sommige andere gratis programma's wordt er in PDF Creator ook geen watermerk van de producent toegevoegd aan de PDF-documenten. Heel handig dus.

Standaard wordt pdf-bewerker PDF Architect meegeleverd, maar u kunt ervoor kiezen deze optie uit te schakelen tijdens de installatie.

Categorie: 
PDF maken
Versienummer: 
2.2.2
Laatst gewijzigd: 
11 december 2015
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Waarschuwing: lees eerst goed de installatie-instructies voordat u PDF Creator installeert!

Download PDF Creator
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Waarschuwing!
Als u niet onnodige extra software wilt, dan moet u aan het einde van de installatie goed opletten en de vinkjes bij deze opties weghalen en op Cancel klikken!


Vinkjes weghalen tijdens de installatie en Cancel klikken

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Verder op GratisSoftware.nl:

Reacties

Is er ook een dergelijk programma voor de Mac, OSX El Capitan?

@Hanneke
In Mac OS X heb je geen apart programma nodig om pdf'jes te maken. In veel programma's zit die mogelijkheid al ingebakken onder het menu Archief bovenin.
Pages: Archief | Exporteer naar - pdf
Voorvertoning (Preview): Archief | Exporteer als pdf
Safari: Archief | Exporteer als pdf
 

MS office, je kunt je WORD bestand opslaan als .docx maar ook direct omzetten en opslaan als pdf.
Ik doe dit al jaren zo, daar heb je geen extra software voor nodig en het scheelt je werk.

Prima programma, met veel mogelijkheden. Wel eventueel bij installatie de expertmodus kiezen en pdf-architect uitvinken, want dat is een probeerversie van een extra programma met beperkingen.
Overigens is het in windows 10 mogelijk voor afdrukken naar pdf (microsoft print to pdf) te kiezen, maar dan heb je minder keuzemogelijkheden dan bij pdfcreator.

Goed uitgelegt Mark, Carl maak het alvorens passend, simpel toch?

Snap even niet wat je hiermee bedoeld.

Ik kwam het scherm met de vraag naar die NIET-gewenste software NIET tegen !! en kreeg dus inderdaad Adware: Open Candy-troep en op het laatst nog de vraag of PDF-architect (natuurlijk gratis er bij geleverd) wilde installeren !!
NIET LEUK

Ook bij tot tweemaal toe gebeurde dit. Nog afgezien van het feit dat mijn Malware nadat ik de gedownloade software had verwijderd, dit identificeerde als kwalijk.

Mijn virusscanner deelt bij installatie PDFCreator mee: virus Win32.Adware.OpenCandy.C aangetroffen in OCSetupHlp.dll

Lijkt mij niet zo'n veilige toepassing.

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oos_enrijk