PDF Creator

Actueel: 

1 maart 2016
PDF Creator 2.3.0 heeft onder andere een verbeterde drag and drop functionaliteit. Lees hier meer over de wijzigingen.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1814 stemmen)
Voor Windows

Na installatie van PDF Creator kunt u vanuit bijna elk programma via het menu bestand | afdrukken een document omzetten naar een PDF'je. PDF Creator werkt als een virtuele printer: u drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Erg handig om van steeds in opmaak verspringende Word-documenten een sjiek uitziend PDF-bestand te produceren.

Het handige aan PDF-bestanden is dat de opmaak niet verschuift. Daarom heeft u geen problemen meer met veranderde marges, opschuivende plaatjes, rare afbrekingen en halflege pagina's - zoals zo vaak gebeurt met Word-documenten of spreadsheets die u op een andere pc opent.

Uitleg
U kunt met PDF Creator bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie pdf'jes maken. Ga bijvoorbeeld in Word naar het menu Bestand | Afdrukken. Vervolgens gaat u niet echt printen, maar kiest u PDF Creator als printer. Daarna slaat u het bestand waarmee u bezig bent op als PDF. PDF Creator werkt zo als een virtuele printer en maakt van uw document een PDF'je.


Kies in een willekeurig programma voor Bestand | Afdrukken en selecteer PDF Creator als Printer

U begint met PDF Creator te kiezen als virtuele printer vanuit andere programma's via het menu Bestand | Afdrukken. Daarna opent zich de interface waar u een naam kunt geven, instellingen kunt wijzigen, een profiel kunt kiezen en documenten kunt herschikken of samenvoegen.


De interface van PDF Creator met extra opties

PDF Creator heeft als voordeel op andere soortgelijke programma's dat het meerdere documenten kan samenvoegen tot één PDF-bestand. In tegenstelling tot sommige andere gratis programma's wordt er in PDF Creator ook geen watermerk van de producent toegevoegd aan de PDF-documenten. Heel handig dus.

Standaard wordt pdf-bewerker PDF Architect meegeleverd, maar u kunt ervoor kiezen deze optie uit te schakelen tijdens de installatie.

Categorie: 
PDF maken
Versienummer: 
2.3.0
Laatst gewijzigd: 
1 maart 2015
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Waarschuwing: lees eerst goed de installatie-instructies voordat u PDF Creator installeert!

Download PDF Creator
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Waarschuwing!
Als u niet onnodige extra software wilt, dan moet u aan het einde van de installatie goed opletten en de vinkjes bij deze opties weghalen en op Cancel klikken!


Vinkjes weghalen tijdens de installatie en Cancel klikken

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

PDF Creator is op zich prima software.

Maar let wel op: zowel tijdens een verse installatie als tijdens de update van versie 2.2.1 werd bij mij ongevraagd, dus zonder opt-out zoals bij de waarschuwing op deze pagina omschreven, de Ẃebcompanion van Lavasoft meegeïnstalleerd. Nare bijkomstigheid is dat deze meeliftende Webcompanion allerlei browserinstellingen aanpast (installeert plugin, extra zoekmachines, past nieuwe tab pagina aan), dus het opruimen van deze rommel kost wel wat tijd.

@GAJ
Heb je onze installatie-instructies gelezen en op Cancel geklikt?

Let heel goed op bij de installatie!

Waarschuwing!
Als u niet onnodige extra software wilt, dan moet u aan het einde van de installatie goed opletten en de vinkjes bij deze opties weghalen en op Cancel klikken!


Vinkjes weghalen tijdens de installatie en Cancel klikken

Beste redactie,

Bovenstaand venster met de opt-out kwam ik bij zowel de verse installatie van versie 2.3 als de upgrade vanuit versie 2.2 niet tegen! Bij een eerdere versie werd dit inderdaad wel getoond en kon ik nog onder de Web Companion uitkomen, maar het lijkt er op dat het verwijderen naderhand (en het terugzetten van de browserinstellingen) nu de oplossing is.

Is er ook een dergelijk programma voor de Mac, OSX El Capitan?

@Hanneke
In Mac OS X heb je geen apart programma nodig om pdf'jes te maken. In veel programma's zit die mogelijkheid al ingebakken onder het menu Archief bovenin.
Pages: Archief | Exporteer naar - pdf
Voorvertoning (Preview): Archief | Exporteer als pdf
Safari: Archief | Exporteer als pdf
 

MS office, je kunt je WORD bestand opslaan als .docx maar ook direct omzetten en opslaan als pdf.
Ik doe dit al jaren zo, daar heb je geen extra software voor nodig en het scheelt je werk.

Prima programma, met veel mogelijkheden. Wel eventueel bij installatie de expertmodus kiezen en pdf-architect uitvinken, want dat is een probeerversie van een extra programma met beperkingen.
Overigens is het in windows 10 mogelijk voor afdrukken naar pdf (microsoft print to pdf) te kiezen, maar dan heb je minder keuzemogelijkheden dan bij pdfcreator.

Goed uitgelegt Mark, Carl maak het alvorens passend, simpel toch?

Snap even niet wat je hiermee bedoeld.

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
portu_al