Picasa

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (1263 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Picasa is het uitstekende en zeer gebruikersvriendelijke fotobeheerprogramma van Google. Als u Picasa voor het eerst start dan zoekt en rubriceert het programma alle foto's en afbeeldingen die op uw pc staan. Handig als u veel foto's verspreid over uw pc heeft staan.

Behalve foto's beheren, kunt u ze ook bewerken met Picasa. Het programma is niet een van de uitgebreidste foto-editors, maar wel de makkelijkste. Basisbewerkingen als bijsnijden, rechtzetten, contrast, helderheid en kleur instellen, rode ogen retoucheren en een aantal effecten (zoals sepia, zwart-wit etc.) behoren tot de mogelijkheden. Een grappige functie is de 'ik doe een gokknop' om de kleur en helderheid van foto's met één klik bij te werken.


Picasa in het Nederlands

Verder kunt u diavoorstellingen (slideshows), posters en collages maken. De diavoorstelling van uw foto's kunt u vervolgens direct op een cd of dvd branden (lees hier de uitleg).

Nieuw in versie 2.6 is de mogelijkheid om vanuit Picasa direct uw afbeeldingen up te loaden naar de gratis webservice van Google genaamd Picasa Webalbums, zodat uw vrienden uw foto's op internet kunnen bekijken. U krijgt 1GB vrije ruimte tot uw beschikking. Lees hier meer over Picasa Webalbums.

Vanaf versie 3 heeft Picasa ook een snelle Fotoviewer ingebouwd en kunt u met Filmmaker video slideshows maken en uploaden naar YouTube. Verder kunt u nu automatisch uw fotocollectie synchroniseren met uw online Picasa WebAlbum. Vanaf versie 3.5 beschikt het programma over gezichtsherkenning, zodat automatisch alle foto's van een persoon bij elkaar worden gezocht.

Picasa is een veelzijdig en makkelijk programma dat een must is voor op uw pc!

Categorie: 
Fotobewerking
Versienummer: 
3.9.0.139
Laatst gewijzigd: 
19 februari 2015
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Picasa voor Windows
(klik op Picasa downloaden)

Meer downloads: 

Download Picasa voor Mac OS X
Download Picasa voor Linux
(voor Linux is de ontwikkeling van Picasa gestaakt. Versie 3.0 is wel beschikbaar, maar er komen geen nieuwe uitgaven)

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

zeer irritant al die gezichten en hoe krijg ik ze eraf?Verder super programma.

gezichtsherkenning uitschakelen
klik op extra
Klik op opties
Klik op tabblad naamtags
Klik het vinkje weg bij gezichtsherkenning inschakelen Klik op Oke

Dag, sinds ik overgestapt ben op Windows 7 en een Diskstation kan ik wel in mijn Picasa, en de foto's selecteren lukt ook nog, maar zodra ik de knop 'Collage maken' aanklik, gebeurt er niets. Bij geen enkele knop die ik indruk. Weten jullie hoe dat komt? Moet ik iets instellen? Bij voorbaat dank voor enige reactie ....

ja leuk.. en gedownload... alleen specifiek editing/bewerking zit er niet bij ?????/ dus waar is dat dan??? je weet wel zwart wit maken dan de kleur terug halen..??? niks dus.

ik heb een vraag: gisteren was ik al mij bewerkte map in Picasa kwijt.
In originele map op harde schijf heb ik de onbewerkte foto's en een tekst bestand.Daar zou de informatie over mijn bewerkingen moeten staan. Maar hoe krijg ik mijn bewerkte foto's terug in Picasa zodat ik een webalbum kan maken op mijn google +?

Wat een klote site!!!
Je wordt overstelpt met downloads die je niet zoekt, en de downloadknop van het programma dat je wel wilt downloaden is onvindbaar.
Dit was de eerst en de laatste keer dat ik op deze sit kwam en zal hem ook zeker afraden bij vrienden en bekenden!!!

Opvallend:

Op het forum wijst gebruiker GSM op hetzelfde fenomeen,
zie:
http://www.gratissoftwaresite.nl/forum/phpBB2/view...

Redactie,
Is misschien het soort advertenties dat getoond wordt veranderd?
Ik acht het niet uitgesloten dat Googleads/Doubleclick sinds kort ineens een ander soort advertenties toont, nog hinderlijker dan eerder.
Het zou wellicht goed zijn wanneer de Redactie/sitebeheer de via Googleads/Doubleclick op GratisSoftware.nl getoonde advertenties eens in de gaten kan houden, en kan beoordelen of die wel passen bij de kwaliteit die gewenst is voor GratisSoftware.nl.

Tsja, de reactie van Herman is ongenuanceerd, maar ik kan me er toch wel iets bij voorstellen.
Wanneer ik mijn adblocker (ter blokkering van advertenties etc.) uitschakel, dan zie ik diverse schreeuwerige "Download"-knoppen voor zaken die niks met de GratisSoftware.nl inhoud te maken hebben, maar die afkomstig zijn van Googleads/Doubleclick adverteerders.
De heel bescheiden verwijzing door GratisSoftware.nl naar de bedoelde download, die valt zo goed als in het niet bij het geschreeuw van de reclames.
Dit fenomeen heeft niks met deze site in het bijzonder te maken, het is een plaag die heerst op vrijwel alle websites.
De inkomsten van die advertenties zijn noodzakelijk voor de meeste websites, dus een noodzakelijk kwaad, maar die advertenties zijn en blijven hinderlijk en heel vaak ook verdraaid misleidend.
Voorlopig de enige remedie: leren omgaan met de alom aanwezige advertenties, óf een adblocker gebruiken (tegenwoordig ook beschikbaar voor Internet Explorer).

Onder elke bespreking van de software staat de downloadlink. Je leest eerst de review en downloadt dan de software.

Hallo kan foto's op Picasa zetten maar mijn filmpjes van camera pakt hij niet

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
d_itsland