Picasa

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1231 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Picasa is het uitstekende en zeer gebruikersvriendelijke fotobeheerprogramma van Google. Als u Picasa voor het eerst start dan zoekt en rubriceert het programma alle foto's en afbeeldingen die op uw pc staan. Handig als u veel foto's verspreid over uw pc heeft staan.

Behalve foto's beheren, kunt u ze ook bewerken met Picasa. Het programma is niet een van de uitgebreidste foto-editors, maar wel de makkelijkste. Basisbewerkingen als bijsnijden, rechtzetten, contrast, helderheid en kleur instellen, rode ogen retoucheren en een aantal effecten (zoals sepia, zwart-wit etc.) behoren tot de mogelijkheden. Een grappige functie is de 'ik doe een gokknop' om de kleur en helderheid van foto's met één klik bij te werken.


Picasa in het Nederlands

Verder kunt u diavoorstellingen (slideshows), posters en collages maken. De diavoorstelling van uw foto's kunt u vervolgens direct op een cd of dvd branden (lees hier de uitleg).

Nieuw in versie 2.6 is de mogelijkheid om vanuit Picasa direct uw afbeeldingen up te loaden naar de gratis webservice van Google genaamd Picasa Webalbums, zodat uw vrienden uw foto's op internet kunnen bekijken. U krijgt 1GB vrije ruimte tot uw beschikking. Lees hier meer over Picasa Webalbums.

Vanaf versie 3 heeft Picasa ook een snelle Fotoviewer ingebouwd en kunt u met Filmmaker video slideshows maken en uploaden naar YouTube. Verder kunt u nu automatisch uw fotocollectie synchroniseren met uw online Picasa WebAlbum. Vanaf versie 3.5 beschikt het programma over gezichtsherkenning, zodat automatisch alle foto's van een persoon bij elkaar worden gezocht.

Picasa is een veelzijdig en makkelijk programma dat een must is voor op uw pc!

Categorie: 
Fotobewerking
Versienummer: 
3.9.0.138
Laatst gewijzigd: 
12 augustus 2014
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Website: 
Download: 

Download Picasa voor Windows
(klik op Picasa downloaden)

Meer downloads: 

Download Picasa voor Mac OS X
Download Picasa voor Linux
(voor Linux is de ontwikkeling van Picasa gestaakt. Versie 3.0 is wel beschikbaar, maar er komen geen nieuwe uitgaven)

 


Reacties

Hallo vrienden,

Ik kan hieraan toevoegen dat er een Nederlandstalige Helppagina beschikbaar is via http://picasa.google.nl/support/

Deze Helppagina is zeker een goede handleiding.

Meer info over de nieuwe en gewijzigde functies is te vinden via http://picasa.google.nl/support/bin/answer.py?answ...

Met vriendelijk groeten,

Gaston

Bedankt, heb de links gewijzigd.

Graag zou ik eerst enige ervaring opdoen met deze nieuwe versie, vooraleer een oordeel uit te spreken

Mijn vragenlijst volgt mettertijd.

dank voor uw begrip.

heel benieuwd

Jullie lopen wel erg hard van stapel: de laatste versie is niet 3.1.0 71.78, maar 3.1.0 71.28. Zie http://picasa.google.nl/support/bin/answer.py?hl=n...

FastStone versus Picasa? Ik kies FastStone!
http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/FastSto...

hoef dat niet, bedoel deze foto bewerkingsprogrammas, of je foto is goed en zit, of ie is tweederangs, dus onbruikbaar of hooguit voor het familiealbummetje.

heel dat gedoe over fotobewerkingsprogrammas is louter commercieel,of door plotseling verrezen fotoexperts ingegeven, zelfs de meest elementaire belichtingspraktijken zijn hun onbekend, en of picassa nu mijn gezicht herkend of niet, kan me geen enkel moer schelen, doet niks terzake en je fotop blijft of goed of slecht.

Ik had met Picasa 3.5 vrijwel alle koppen van mijn bestand een naam gegeven. Toen Picasa 3.6 deze week werd gepubliceerd, bleek de Nederlandse downloadversie van Picasa 3.0 te zijn geïnstalleerd.
Na enig zoekwerk toch de Engelse versie van Picasa 3.6 kunnen installeren. Wat bleek: de persoonsnamen waren zwaar gereduceerd (van 400 naar 60) en alle persoonsalbums hadden een andere "pasfoto" gekregen. Ik heb de hele boel moeten verwijderen en kan opnieuw beginnen, maar twijfel of ik daaraan nu begin.

Dus wees voorzichtig met dit up- en teruggraden!
Wie heeft ook een dergelijke ervaring c.q. tips?

nederlandse uitvoering???????????????????,,

De internationale versie schijnt binnen enkele maanden beschikbaar te komen.

niks te maken met het onderwerp, maar al een geprobeerd u aan te melden op het forum en geprobeerd de letters en cijfers te oncijferen, na 3 bijna onmogelijke pogingen vlieg je der uit, DAS PAS HOLLANDSE SERVICE ( ik als belg dus te dom, da kan)

BELACHELIJK, Maak er een geluksspel van ( kan deze terechte kritiek ook op een blog zetten, kunnen ze dit hier niet verwijderen zoals ze graag doen sedert we overgestqapt zijn naar nieuwe server.

nederladse vertaler verdwenen dus, knoeiboel das alles

"Picasa is een veelzijdig en makkelijk programma dat een must is voor op uw pc!"
Ik zou niet weten waarom dat dan wel zo zou zijn. Ik heb ruim voldoende aan IrfanView. En ook nog even een waarschuwing: maak in geen geval geen gebruik van de online opslag, Google heeft niet voor niets gezichtsherkenning ingebouwd. Om je foto te kunnen linken aan je IP adres. Let op je privacy. Google is evil.

"Om je foto te kunnen linken aan je IP adres"

Ik begrijp echt niet hoe zulke onzin de wereld in komt.
Waarom zou Google gezichten aan ip-adressen moeten koppelen? Wat kunnen ze daar mee.
Google verdient zijn geld vooral met online advertenties. Door zoekopdrachten te koppelen aan ip-adressen kunnen ze gebruikers wel gerichtere advertenties tonen aan bezoekers. Kijk daar hebben ze wat aan.
Maar hoe kunnen ze ooit gezichten op foto's koppelen aan ip-adressen? Ze weten niet eens wie de persoon op de foto is, ze weten ook niet een naam bij een ip-adres...
Daarnaast gebruikt Google bezoekergegevens alleen voor eigen services, ze verkopen niets door aan derden. Daar zijn ze duidelijk over en er zijn ook geen gevallen bekend dat ze zich hier niet aan gehouden hebben.

Denk voortaan eerst even na voor je allerlei onzin op het internet spuit.

alsof zo'n multinational te vertrouwen is, voor hun draait alles om geld

Heb gemerkt dat Picasa alleen de foto's pakt die op de C-partitie staan. Wil je dat hij niet al je foto's krijgt dan moet je een deel van je foto's op de D schijf zetten.

Wat moet ik met al die koppen? Meer dan 600 stuks !Wie weet hoe ik ze kan verwijderen.De normale methode van "uit het album verwijderen"werkt niet.

Inderdaad, zeer irritant

leuk gevinden ik kijk er al naar uit

Aan Marijke E W, onzin van dat C-schijf verhaal, onder mappenbeheer kun je zelf aangeven wat picasa mag scannen en hoe vaak dit moet gebeuren.

Nee, geen onzin

Hij begint direct te scannen, nog voordat je de instellingen kunt wijzigen en dat moet dus niet.

Wie kan mij vertellen hoe ik op een achter grond foto een collage kan maken met picassa?? B.v een winterse foto met daar op een collage van de klein kinderen.

Vr groet

zeer uitgebreid , ik denk ook voor iedereen gemakkelijk te bewerken

M.H.

Ik heb al jaren met veel plezier Picasa gebruikt , maar nu heb ik een nieuwe computer en moet Picasa opnieuw downloaden, maar ik wkl graag mijn foto's die in in de oude computer heb overnemen naar mijn nieuwe, hoe moet ik dit doen?

Graag even een berichtje, met vriendelijke groet, Henk Jansen

Waarom krijg ik nergens de mogelijkheid om Picasa 7.nl. te downloaden
Overal staat dit wel op de pagina's maar in werkelijkheid is dit nergens te krijgen. Ik wil graag Picasa.7.nl. voor Win XP krijgen,want Picasa 3.8 werkt nog lang niet zo goed deze functies zijn zo slecht dat je er bijna niks mee kan uitwerken.Als de mogelijkheid bestaat de software Link van Picasa naar mij toe te sturen dan hoef ik mijn minder te ergeren

als ik uit picasa ga en daarna weer terug naar picasa kom ik er niet meer in dan moet ik de computer geforceerd uitzetten wie helpt mij.
ik heb al piz=casa verwijderd en opnieuw gedownload maar help niet

Het kan aan mij liggen maar de downloadlink levert niet de versie 3.9 maar de alreeds bestaande versie 3.8. Loopt de picasa server achter?
Groet,
Lewieke

Picasa 3.9: je hebt gelijk, nu correcte downloadlink.

Ik gebruik al sinds 2009 Picasa en ben er erg tevreden over. Updates werden automatisch gemeld en verwerkt maar...............nu weet ik dat versie 3.9, vergelijking foto's, er is maar hier heb ik niets over vernomen en deze is ook niet verwerkt. Wat kan/moet ik doen om alsnog de laatste versie te krijgen en kan mij iemand vertellen waarom ik sinds 3.0 geen updates meer heb ontvangen?

Met Picasa heb ik altijd foto's kunnen versturen via mijn e-mail in Outlook. De laatste tijd gaat dit niet meer en krijg ik de navolgende foutmelding: Kan Outloo Express niet starten. De toepassing kan de opslagmap niet initialiseren. De computer heeft onvoldoende geheugen of uw schijf is vol. Neem contact op met de Microsoft helpdesk voor verdere ondersteuning (0x80007114).
Kijk ik in Picasa dan staat daar een album met de naam: Per e-mail verzonden 574. Ik heb geprobeerd deze album te verwijderen, maar dat lukt mij niet????
Kijk ik beneden in het scherm dan wordt daar de navolgende regel vermeld: 574 afbeeldingen zaterdag 3 oktober 2009 tot zaterdag 15 oktober 2011 1,9 GB op schijf.
Mijn harde schijf is zeker niet vol.

Kan mij iemand helpen dit probleem op te lossen zodat ik weer foto's via Picasa kan versturen??

Ik heb hetzelfde probleem, en tot nu toe geen enkele reaktie mogen ontvangen hoe e.e.a. is op te lossen.
Microsoft ondersteunt Windows XP niet meer, en Google reageert ook niet op mijn vraag helaas,

Anne Hiemstra

emailbox leegmaken is simpel , ook op gezocht .rechts klikken op de map , alles selecteren en delete drukken, naar prullenbak gaan en legen en dan is alles weg .
heb zelf ook de laatste tijd problemen met mailen van foto's vanuit picasa . Heb probleem opgelost door email te laten openstaan , minimaliseren , in picasa gaan en ik kan terug makkelijk 90 foto's en meer snel doormailen . als ik dat niet doe krijg ik steeds " picasa reageert niet " en moet je het programma sluiten

werkt steeds goed

kan iemand de link geven voor een Nederlandse Picasso, ik heb steeds de Engelse of bestaat het niet ?
In het bovenstaande BESTAND ,BEWERKEN BEELD ,HELP ENZ.

Picasa download link is aangepast. Zou nu wel moeten werken.

wil graag nederlandse vertaling voor picasa voor windo,s xp

Welke link is het dan, "download Picasso voor Windows?

Ik kijk elke dag of er updates zijn op deze site. Er staat vandaag 21-7 een update op van Picasa maar als ik hem download krijg ik de versie 3.9.136.7 en die had ik al. Merkwaardig genoeg staat wel op hun site dat er een versie 3.10 van vandaag is. Ik maak datzelfde ook vaker mee met Java. Waarom kondigen ze iets aan dat nog niet gereed staat om te downloaden. Gratis SW kan daar niks aan doen maar irritant is het wel.
M.vr. groet,
Lewieke

goed progama

TOF

een heel goed programma je kunt er tekst bij zetten en je kunt je foto's ook bewerken met picasa en daarom is het zo een leuk programma grts lotte :) :) :) :) :) :) :) :)

daag en bedankt voor het leuke programma

Zeer irritant programma.
Als je voor het eerst opstart, gaat hij gezichten zoeken en dat wil ik niet.
Daarna zijn deze moeilijk te verwijderen en dat is irritant.
Waarom is dat standaard niet uitgeschakeld. Als ik het wil gebruiken is het vroeg genoeg.

Zeer irritant en hinderlijk

Als je Picasa opstart en in de menubalk klikt op Extra en daarna op Opties en daarna de tab 'Naamtags'aan klikt kan je de vinkjes weghalen en zal gezichtsherkenning niet meer werken.\

Wil je gezichtsherkenning voor specifieke mappen uitschakelen gan dan in de menubalk naar extra en klik op Mappenbeheer.

Ben zeer tevreden met picasa, het is gemakkelijk in gebruik en ziet er mooi uit. Nu heb ik echter een nieuwe computer met windows 8, en picasa werkt nog niet op windows 8. Wanneer wel?

Grtn

o gelukkig!!!

Echt kut gewoon!

ik kan picasa niet meer downloaden! krijg elke keer een fout melding wanneer het op mijn pc staat!
Vond een fijn programma, makkelijk, en snel, maar dit slaat werkelijk alles!!

Klopt, ik ben het hele weekend bezig geweest, mij lukt het ook niet, dankzij windows 8. Belachelijk dat dit niet meer werkt. Wat te doen weet ik ook niet zo goed. Wachten tot Microsoft wakker wordt, of is dit meer iets voor Google?

weet niet of het al gelukt is maar als je eerst google chrome installeert en dan via ghrome picasa insalleert dan lukt het wel. bij mij wel tenminste.

heb hetzelfde probleem met een foutmelding bij het openen, alles al geprobeerd maar niets helpt, kan de oude versie ook nergens meer terugvinden, kom telkens weer uit bij de nieuwste versie

google chrome installeren en dan via google chrome installeren.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ngeland