FastStone Image Viewer

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (648 stemmen)
Categorie: 
Fotobewerking

FastStone Image Viewer is een zeer gebruikersvriendelijk en overzichtelijk programma om foto's te bekijken, beheren en snel te bewerken. Een van de beste programma's in zijn soort.

Met FastStone Image Viewer kunt u foto's en afbeeldingen op uw pc handig beheren en bekijken. U kunt slideshows maken van groepen afbeeldingen waar u zelfs muziek onder kunt zetten!

Ook kunt u enkele eenvoudige bewerkingen op foto's uitvoeren, zoals: vergroten, verkleinen, bijsnijden, roteren, kleurcorrectie en rode ogen correctie. Verder kunt u foto's aan elkaar plakken om een panoramafoto te maken.

FastStone Image Viewer biedt de mogelijkheid om plaatjes te converteren naar andere bestandsindelingen (ook batch conversie). Ondersteund worden onder andere: JPEG, JPEG2000, TIFF, GIF, PCX, BMP, PNG en TGA.


FastStone Image Viewer

FastStone Image Viewer heeft een prettige interface met drie vensters en is makkelijk in het gebruik. Een aanrader!

Versienummer: 
5.2
Laatst gewijzigd: 
25 september 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Meer downloads: 

FastStone biedt ook nog het gratis FastStone Photo Resizer aan om meerdere afbeeldingen tegelijk te converteren of de grootte te wijzigen.

 


Reacties

Als u meer eisen stelt aan fotobewerking heeft u niet genoeg aan FastStone Image Viewer en kunt u beter een veel uitgebreider programma als GIMP proberen. Tjonge, dit is een akelig voorbeeld van appel met peren vergelijken. FastStone is immers de beste Image Viewer
Helemaal mee eens. Ik heb deze fout ook gezien bij de andere image-viewers. En moet echt aangepast worden. Dit is helemaal geen alternatief van GIMP. Dit is meer een beheertool voor je fotocollectie. GIMP is echt een tool voor het bewerken van je foto's. Je kunt ze heel goed samen gebruiken (zoals ik doe).
ziet er goed uit maar ik ben een beginneling op computergebied
kan het progr niet meer openen vroeger versie nochtans wel
uitstekend programma
Kan gewoon niet beter...Super!!!!!
Kan ik een dia bewerking, ook met dit programma op cd / Dvd zetten.
Kan met het programma FastStone Image Viewer, een dia bewerking op cd of dvd gezet worden. Zo ja, hoe dan.
Geweldig programma om super snel foto's te bekijken, mailen, bewerken enz.. Een dikke tien voor de makers!
Een prachtige foto viewer. FastStone Image Viewer is voor mij 100% perfect.
De downloadlinks voor 4.2 leiden nog naar 4.1 Maakt mij niet uit, maar voor sommigen misschien lastig.
Bedankt voor de melding, is aangepast.<br />
Hallo, Kan iemand mij vertellen hoe ik makkelijk de achtergrond van foto's wit krijg? en welk fotoprogramma ik hier het beste voor kan gebruiken?
Hallo, ik heb een vraagje. Ben blij dit programma gevonden te hebben. Ik wil namelijk in mijn fotomappen de foto's nummer 1 t/m ... geven. Dit programma deed dat. Windows geeft nl. 1 (1). Dat tuusenhaakjes vond ik erg vervelend. Afijn.... Tijdens het hernoemen van de foto's zag ik dat hij ze ook verkleinde. Dat wil ik dus niet. Wie kan mij vertellen hoe je dit uitschakelt? Mvg. ItsMe
Re: Hallo ik heb een vraagje zie http://www.ccmeerkanten.nl/handleidingen/Faststone/Faststone_Image_Viewer_Handleiding_def.pdf (Nederlandse handleiding)
NL talige handleiding is op genoemde site niet te vinden. Vorm van sluikreklame voor die site???
Ik op het punt "faststone" te downloaden maar ik heb twee vragen. Mijn besturing programma is Window 7, heeft iemand hier ervaring mee? Is "Faststone"nederlands talig?
Hoe kan ik een dia presentatie gemaakt met faststone naar dvd schrijven zodat ik het af kan spelen via een dvd recorder naar TV
Weet iemand hoe ik geluid bij de diashow kan krijgen Heb alles al geprobeerd maar geen geluid en wel de tracks in het tabblad te zien Alle andere programma's werken naar behoren op computer
FastStone Image Viewer, wat een geweldig programma. Simpel en makkelijk in gebruik en tal van mogelijkheden. Voor de makers van GSS, geweldige site, goede recenties en helder en duidelijk
Waardering Gratis Software Site: 8 Categorie: Fotobeheer Vergelijkbaar met: IrfanView Waardering kan na de laatste update toch wel omhoog van een 8 naar een 10. Infranview kan volgens mij, qua functionaliteit en gebruikersgemak niet op tegen het sublieme FastStone Image Viewer. Zelfs ik, als Linux gebruiker, ben enthousiast over deze laatste versie :-)
Ik vindt faststone een uitstekend fotoprogramma, juist door zijn uitgebreide kloon opties ben ik er verliefd op. Maar kan iemand hier mij vertellen hoe je deze onder Ubuntu kunt krijgen. Ergens op deze site heb ik gelezen dat het wel kan, maar niet hoe. In het softwarecentrum van Ubuntu is het niet opgenomen. Op het moment gebruik ik nog de versie Ubuntu 10.10. Weet iemand met ervaring met Ubuntu hoe je dit kan downloaden en uitpakken?? Mijn dank zal zeer groot zijn.
Naast de pdf-handleiding van FastStone Image Viewer http://www.faststonesoft.net/DN/FSIV_Tutorial.pdf ontdekte ik recent ook deze zeer informatieve en prettige handleiding: http://www.imagingtips.com/faststone/
Zonet ontdekte ik dat op de FastStone Image Viewer download-pagina behalve het programma-bestand en de pdf-handleiding (de pdf-tutorial, die onder Hulp en ondersteuning ook door GSS wordt vermeld) tevens óók de handleiding op de ImagingTips site wordt vermeld. Dat wist ik niet, ik had die ImagingTips site eerder zelf toevallig gevonden. http://www.faststone.org/FSViewerDownload.htm http://www.faststone.org/FSIVTutorial.htm http://www.faststonesoft.net/DN/FSIV_Tutorial.pdf http://www.imagingtips.com/faststone/ GSS-redactie, is het misschien een idee om aanvullend ook die http://www.imagingtips.com/faststone/ link op te nemen onder "Hulp en ondersteuning" op deze pagina, gezien het feit dat ook FastStone linkt naar die informatie? Ikzelf vind de informatie op de ImagingTips site zelfs handiger en duidelijker dan die in de FastStone pdf.
Recent heb ik FastStone Image Viewer en XnView vergeleken. De weergave en de instellingen voor het gebruik kunnen in grote lijnen vrijwel identiek ingesteld worden. XnView ondersteunt echter een groter aantal bestandsformaten, en het biedt meer opties en instellingsmogelijkheden. Dat laatste kan echter ook een nadeel zijn, wanneer je die extra opties in XnView niet nodig hebt en het je duizelt door de vele instellingsmogelijkheden. Ikzelf was eerlijk gezegd wat geïntimideerd door de vele instellingsmogelijkheden in XnView, ik kon niet eenvoudig genoeg doorgronden waartoe alle instellingen precies dienen en dat bleef me irriteren. Ik heb daarom gekozen voor het gebruik van FastStone Image Viewer, die zeker met de handleiding van www.imagingtips.com plus de pdf-handleiding zeer goed te doorgronden is. Ikzelf heb beslist genoeg aan de mogelijkheden die FastStone Image Viewer biedt, en vind het een zeer prettig programma.
Prima programma. In de evaluaties mis ik het noemen van andere min of mer gelijkwaardige viewers Bijvoorbeeld IRFANVIEW, of van COREL Viewer (hoort bij Corel Paint); Magic viewer. Deze laatste is niet gratis. Voor andere suggesties houd ik mij aanbevolen. Arnold
al tijden op zoek naar goede, maar niet al te ingewikkelde fotobeheerprogramma's met de mogelijkheid bewerkingen uit te voeren. Fastone Image Viewer is precies wat ik zoek. Echt een aanrader! Veel beter dan Windows Live Gallery en Picasa. De bewerkingsmogelijkheden zijn niet te beperkt zoals bij veel programma's.
Photoscape is mijn favoriet !
Aan de redactie, Wellicht is het een idee om in de bovenstaande beschrijving van FastStone Image Viewer de afbeelding van de interface bij te werken naar de momenteel geboden interface-stijl. Want de oude stijl http://www.gratissoftwaresite.nl/userfiles/faststonescreen.jpg wordt al geruime tijd niet meer gebruikt. De huidige interface biedt varianten van deze stijl: http://www.faststone.org/Images/FSViewerScreenShot1.jpg
Bedankt, is gewijzigd.<br />
Beste redactie, Jarenlang heb ik op mijn computer met Windows XP en Windows 7 gewerkt met Fast Stone Image Viewer, altijd met veel plezier en naar tevredenheid. Sinds enkele maanden heb ik een I-Mac computer, wel even anders, dan ik altijd gewend was. Standaard zit hier I-photo op. Kan hier geen vat op krijgen, vind het geen gebruikersvriendelijk programma. Kunt u mij een programma voor de Mac aanraden, wat in het gebruik en qua gebruiksvriendelijkheid lijkt op Fast Stone Image Viewer? Met vriendelijke groet, Anne
Er is geen programma voor MAC wat werkt zoals de programma's onder windows dus je zult het moeten doen met programma's die zich als i-Tunes gedragen. Apple geeft aan dat jij je als gebruiker nergens druk over hoeft te maken dat regelen zij allemaal!!! Met andere woorden: Je bent niet meer de baas van je eigen MAC dat is Apple!! en dat is Apple op zijn smalst.
Als reactie op Thomas, 19-1-2013, en tevens nog als reactie op de vraag van Anne van 27-11-2011, Er is inmiddels wel dégelijk een programma voor Mac dat vergelijkbaar is met FastStone Image Viewer. Dat programma is XnView. Een verschil tussen XnView en FastStone Image Viewer dat is dat XnView meer instellingen en opties kent, en daardoor wat ingewikkelder kan aandoen. Én een verschil dat is dus dat XnView anders dan FastStone Image Viewer naast een versie voor Windows tevens een versie voor Mac(!) en versies voor Linux biedt. De enige kanttekening hierbij is dat die versies voor Mac en Linux nog in ontwikkeling zijn, en nog als bèta-versie worden benoemd. Maar dat hoeft je niet tegen te houden om het uit te proberen. XnView http://www.xnview.com/en/xnview.html Versies voor Mac en Linux: http://www.xnview.com/en/downloadunix.html Ook beschreven op GratisSoftware.nl, maar dat er nu ook een versie voor MacOS aangeboden wordt, dat is daarbij nog niet vermeld: http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/XnView+fotobewerking En beschrijvingen op Gizmos Freeware Reviews, onder meer ter informatie om te vergelijken met FastStone Image Viewer en andere: http://www.techsupportalert.com/best-free-digital-image-viewer.htm http://www.techsupportalert.com/best-free-digital-photo-organizer.htm
Iedereen doet wat ie wil, maar ik zeg afblijven ! Ik heb een heel akelig voorval gehad met faststone: een error in fileverwerking rendeerde AL de foto's in de actieve map als corrupt. En dat ging over +4GB aan materiaal. ALLES KAPOT! Geen enkele foto of video was nog leesbaar in geen enkel programma.
belangrijk ??? backup
danku
Een erg mooi en handig programma.
De laatste versie van dit FastStone 4.7 uitgifte datum: 29-01-2013 heb ik gescand via de site VirusTotal daar geeft TrendMicro deze melding van virus infectie: PAK_Generic.001 , is dit serieus te nemen of kan ik beter de laatste versie van dit programma maar niet installeren. De vorige versie heb ik ook geüpload en gescand maar geeft geen melding en is schoon.
Merkwaardig, maar ik zie het ook: https://www.virustotal.com/file/9e58732f48a2bd0d7f0100587529297db6abc07fce6044f45d4a6076d056fb86/analysis/1360530150/ Naast de andere VirusTotal-scanners zien ook Malwarebytes Anti-Malware en HitmanPro niets kwaadaardigs in FastStone Image Viewer 4.7. Ik neem aan dat het een TrendMicro false positive betreft, geen idee waardoor. Vooral irritant voor TrendMicro-gebruikers, vermoed ik. Ik hoop dat TrendMicro dit gauw corrigeert, want het is nogal slordig.
Kan je de foto's ook taggen?
de directe link downloadt nog de 5.0 ipv de 5.1
prachtig programma eenvoudig in gebruik
De downloadlink leidt naar versie 5.0, niet naar versie 5.1
Dank, is gewijzigd.
Mooi product
Mooi product
Mooi programma

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duitsl_nd