Advanced SystemCare Free

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (2667 stemmen)
Categorie: 
Pc schoonmaken
 

Advanced SystemCare Free is een multi-functioneel programma om je pc mee op te ruimen en te optimaliseren. Met één klik kun je tijdelijke bestanden en internet- en gebruikerssporen verwijderen, je computer sneller maken en - beperkt - controleren op spyware. Advanced SystemCare geeft je pc op een makkelijke manier een grote beurt.

Advanced SystemCare Free is een all-in-one-programma voor het onderhoud van je pc. Het voert veel verschillende activiteiten uit om je computer mee op te ruimen en te optimaliseren.


(Advanced SystemCare is ook in het Nederlands vertaald - klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Opruimen:

  • schoonmaken register (voor grondige schoonmaak is Pro-versie nodig)
  • opruimen internet- en gebruikerssporen (privacy)
  • verwijderen tijdelijke bestanden Windows en Internet Explorer
  • verwijderen spyware (maar Advanced SystemCare is geen gespecialiseerde spywareverwijderaar)

Optimalisatie:

  • schijfdefragmentatie
  • controle op verdachte instellingen Windows (malware)
  • immunisatie tegen bepaalde spyware
  • optimalisatie en reparatie systeem

Je kunt in het beginvenster je pc scannen. Ook is er een knop TurboBoost om je computer sneller te maken. Verder is er nog een Gereedschapskist (Toolbox) met allerlei werktuigen voor de optimalisatie en het beheer van je systeem. En ten slotte biedt ASC internetbescherming tegen schadelijke websites.

Onervaren gebruikers wordt trouwens aangeraden alleen de slimme scan te gebruiken. Gebruik van meer gespecialiseerde tools is meer voor gevorderde pc gebruikers. De interface van ASC wordt regelmatig veranderd - wat het gebruik er niet overzichtelijker en eenvoudiger op maakt. Ook worden veel tools als extra, losse downwload aangeboden - wat het programma er niet overzichtelijker opmaakt.

Het alles-in-een karakter van Advanced SystemCare is een voordeel voor onervaren gebruikers, maar soms ook een nadeel. Naast het opruimen van de pc geeft Advanced SystemCare ook halfbakken bescherming tegen spyware en allerlei andere extraatjes die soms onvoldoende uitgewerkt zijn. Het getuigt van de ambitie om de totaaloplossing voor pc onderhoud te worden, maar voorlopig maakt Advanced SystemCare andere programma's nog niet overbodig.

Jammer is dat ASC in de eigen interface veel reclame maakt voor zijn eigen, al dan niet betaalde, programma's. Ook is het tijdens de installatie goed opletten om niet opgescheept te worden met de onnodige werkbalk, verandering van zoekmachine en andere wijzigingen op je pc.

Versienummer: 
7.4
Laatst gewijzigd: 
5 september 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Download: 

Download Advanced SystemCare Free via Download.com
(klik op Download Now)

Let goed op bij de installatie! Lees de Installatie instructies hieronder

Installatie instructies: 

Let tijdens de installatie goed op!
Advanced SystemCare Free biedt tijdens de installatie aan om diverse onnodige Spigot-werkbalken, zoekmachines en andere irritante wijzigingen op je pc door te voeren. Kies de Custom Install en haal alle vinkjes weg! ASC wordt daarna zonder al deze rommel geïnstalleerd.

 


Reacties

Advanced SystemCare Free is zo goed dat ik overgeschakeld heb op de Pro-versie voor een democratisch prijsje. Het houdt je pc inderdaad in topvorm. Eén minpuntje: sinds ik Advanced SystemCare op mijn pc heb geïnstalleerd, kan ik geen enkel systeemherstel succesvol uitvoeren. Ik heb de indruk dat Advanced SystemCare alle gegevens wist die een systeemherstel mogelijk maakt. Vanuit Advanced SystemCare kan je wel steeds jouw acties terugdraaien, maar een complete systeemherstel lukt dus niet meer. Dus wees voorzichtig en blijf backups maken.
Advanced SystemCare is goede sofware en het werkt voor een gratis programma. Ook een goede aanrader is de GameBooster, het is van hetzelfde bedrijf en geweldig voor mensen die grote games spelen. Het zet alle onnodige achtergrond programmatjes uit en de PC concentreert zich bijna helemaal over de game. Het is ook handig als je bijv. films aan het kijken bent of andere programma's die veel cpu geheugen gebruiken. Gewoon zoeken bij Google en GameBooster intypen. Sucses (P.S. ook dit programma is geheel gratis!)
hey bedankt voor je tip GameBooster werkt echt een aantal games op me laptop lopen nu veel soepeler nogmaals bedankt :)
Totaal overbodig programma! Veel instellingen kun je gewoon bereiken via je PC daar heb je dit programma helemaal niet voor nodig.Malware/Spyware verwijderen daar zijn veel betere proramma's voor op de markt. Misschien een 'aardig' programmaatje voor mensen die geen verstand van hun PC hebben. Verder totaal overbodig, voegt niets toe!
Prima programma die vergeleken met de concurrentie op heel veel computers wel spectaculaire systeem(snelheids)verbeteringen geven.
Volledig mee eens. Ik heb dezelfde ervaring. Prima programma!
Geen enkele snelheidsverbetering geconstateerd. Hetzelfde geldt voor Tune-up. Het berust m.i. uitsluitend op perceptie bij de gebruiker. Wellicht dat deze programma's virtueel geheugen reserveren maar dat had ik zelf al gedaan. Vrijwel nutteloos. Ik houd het op CCleaner.
Ik zat wat te bladeren in deze afdeling op zoek naar wat zinnige informatie over het programma "TuneUp utilities 2012" . Dit pakketje zou de snelheid van je PC kunnen verbeteren, je register schoonhouden en overbodige rommel verwijderen cq de-activeren. Wie is bekend met dit fenomeen en werkt hiermee of heeft hiermee gewerkt, is de redactie van Gratis Software misschien wat bekend? Ik houd mij graag aanbevolen voor elke kanttekening. Met vriendelijke groet..Karel.W.
TuneUp Utilities 2012 vind je hier niet, omdat het geen gratis software is, maar te betalen software die gratis uitgeprobeerd kan worden (trial/ shareware). Daarnaast post je een reactie bij een programma dat niks te maken heeft met TuneUp Utilities 2012. Gebruikersbeoordelingen van TuneUp Utilities 2012 vind je hier: http://www.softpedia.com/progViewOpinions/TuneUp-Utilities-4576,.html http://fileforum.betanews.com/detail/TuneUp-Utilities/1054599376/1 http://www.snapfiles.com/get/tuneuputils.html http://download.cnet.com/TuneUp-Utilities-2012/3000-18512_4-10206416.html Het lijkt me geen programma om blij van te worden. Het nut van een dergelijk of vergelijkbaar zogenaamd 'optimalisatie'-programma is hoe dan ook zeer twijfelachtig. In dat opzicht is het vergelijkbaar met Advanced SystemCare.
mijn pc is nu 6 keer zo snel met dit progje en ccleaner en auslogics diskdefrag. die drie hebben mijn pc echt heel veel sneller gemaakt. ik ben dik tevreden
download dit. het versnelt je pc en internetverbinding en ziet er goed uit.
jammer dat glary hier niet bij staat is toch beter als advanced.
Na gebruik deed mijn laptop het helemaal niet meer , heb snel een systeemherstel gemaakt ook toen moest ik opnieuw wat programma's installeren. Durf hem niet meer tegebruiken , wat kan er mis zijn gegaan.
na scanning werkt mijn iD lezer niet meer kan de lezer niet meer vinden
Leuke reacties. Op een windowsmachine op het werk ook geplaatst. Inderdaad veel sneller. Privé blijf ik gewoon lekker Apple gebruiken. Start altijd snel op (40 seconden) en nooit last van rommel op je computer. Heb je al deze ongein ook niet nodig.
Hoezo Apple sneller. Ik heb inmiddels een win 8.1 laptop en binnen 7 seconden staat de hele boel.
Alles leuk en wel. Maar de gratis versie verwijderd maar 25 bestanden. Om alles te kunnen verwijderen moet je registreren en betalen. Dus echt helemaal gratis is ook dit programma niet. Een leuk lokkertje, meer niet !
Is het normaal als je scant met CC Cleaner en dan met Eusing Free Registry Cleaner en dan nog eens met Advanced SystemCare Free. Je met die laatste nog steeds dingen vindt?
Ja, dat is heel normaal
DIT IS VOOR MIJ HET BESTE GRATIS SYSTEEM OOIT UIT GEVONDEN
DIT WAS VOOR MIJ HET ERGSTE WAT IK ME VISTA PC OOIT KON AANDOEN. Maar op een XP schijnt het wel goed te werken. Maar het blijft oppassen geblazen. Wat bij de 1 PC werkt gaat niet altijd op voor een andere PC. Je hebt in ieder geval een hoop werk aan je PC als het toch wat tegen valt (vast loopt). Hou daar rekening mee. Eigen risico waar je mee speelt en je PC. Voor mij in ieder geval NOOIT meer. Al doende leert men. Gratis of niet.
Jammer dat de reageerders er niet bij zetten wat voor PC ze gebruiken. Ben wel heel benieuwt eigenlijk. Ik kan toch niet de enigste zijn met een Vista die vast liep door dit prog.
Korte aanvulling over mijn Vista PC. Je moet het wel ergens mee kunnen vergelijken. Lijkt mij. Dual Core 2,3GHz, 4GB dual channel, Nvidia GeForce 8400 GS 512MB, 250GB disk. Start op binnen 1 min. en sluit af in een flits. En altijd volledig bijgewerkt (updates).
Als reactie op de aangekondigde actie "gratis PRO-versie van Advanced SystemCare" voor 20 maart, en tevens op de drie berichten van BertGitaar, De ervaringen met Advanced SystemCare lopen zeer uiteen, zowel zoals weergegeven in de reacties hier op GratisSoftware.nl, als ook in reacties op andere sites. Sommige gebruikers reageren met enthousiasme, andere gebruikers melden serieuze problemen. Alleen al hierboven in de reacties een aantal meldingen van problemen: "Sinds ik Advanced SystemCare op mijn pc heb geïnstalleerd, kan ik geen enkel systeemherstel succesvol uitvoeren." "Na gebruik deed mijn laptop het helemaal niet meer." "Na scanning werkt mijn iD lezer niet meer, kan de lezer niet meer vinden." "Vista liep vast door dit prog." Ik weet niet wat exact de factoren zijn die die problemen veroorzaken, maar zowel 'registry cleaner', 'registry defrag', en wijzigingen die aangebracht worden onder het mom van 'optimizing' of 'boost' en vergelijkbare tweaks hebben de potentie om problemen te kunnen veroorzaken op sommige systemen. Daarnaast is het nut van 'registry cleaners' en 'registry defraggers' zeer twijfelachtig, en is wat voor de ene gebruiker 'optimizing' is, dat beslist niet per definitie ook voor een andere gebruiker met een ander systeem met andere instellingen en met andere wensen. Het alles-in-een karakter van Advanced SystemCare zal door sommige gebruikers gewaardeerd worden, maar evengoed is een combinatie van enkele andere programma's te gebruiken, die hun betrouwbaarheid (wél) ruimschoots bewezen hebben. Denk aan de combinatie van CCleaner, Malwarebytes Anti-Malware en SpywareBlaster. Ik begrijp prima dat GratisSoftware.nl met die actie "gratis PRO-versie van Advanced SystemCare" komt, het zal gewaardeerd worden door een deel van de GratisSoftware.nl bezoekers, en een dergelijk aanbod zal wellicht tevens gepaard gaan met enige reclame-inkomsten, maar ik vind Advanced SystemCare te potentieel riskant voor de gebruiker om het programma zo in het zonnetje te zetten. Begrijp me niet verkeerd - ik zeg niet dat het een slecht programma is, maar ik vind dat de balans tussen voordelen en potentiële nadelen onvoldoende aan de positieve kant ligt.
Gelukkig zij er proefkonijnen die bereid zijn om programma's uit te proberen en de bugs die aan het licht komen te melden, zo kan het programma gaanderweg verbetert en betrouwbaar worden. Ook CCleaner was niet meteen een topproduct, de hulp van moedige gebruikers aan het begin heeft er ook flink aan bijgedragen!?
Ja, je hebt uiteraard helemaal gelijk dat er altijd eerst gebruikers programma's moeten uitproberen en de bugs moeten melden, voordat een programma volwassen kan worden. Maar die situatie moet dan wel duidelijk zijn voor de gebruikers, en het testen moet het liefst gebeuren door min of meer ervaren en kundige gebruikers. Aan die voorwaarden wordt met Advanced SystemCare Pro mijns inziens niet voldaan. Het programma wordt door IObit gepresenteerd als 'fantastisch, 100% veilig, en gemakkelijk te gebruiken,' en is in zijn opzet volgens mij met name gericht op de minder ervaren gebruikers. Dat wringt, vind ik. Mede daarom, en om wat ik in mijn vorige bijdrage al neerzette, vind ik het geen geschikt programma om op GratisSoftware.nl als 'leuke aanbieding' neer te zetten. Een aanbieding van een gratis pro-versie van een programma is leuk, maar wanneer dat programma vooral gericht is op de groep van de 'minder ervaren' gebruikers, dan hoort het een goed uitontwikkeld en volkomen betrouwbaar programma te zijn. Advanced SystemCare voldoet daaraan mijns inziens (nog) niet.
De meest waarschijnlijke reden van de slechtere ervaringen is dat ASC bij een diep onderhoud de high risk registry items standaard als te verwijderen aanvinkt. Dat alhoewel er duidelijk wordt vermeld dat je ieder high risk item eerst goed moet bekijken alvorens je het als te verwijderen aanvinkt. Dat is inderdaad wel een verbeterpunt: high risk registry items moeten standaard niet aangevinkt zijn om verwijderd te worden. Ik heb in het verleden ook al eens problemen gehad met ASC, maar bij mijn huidige Windows installatie zorgt ASC ervoor dat mijn pc zo snel loopt als een tierelier en zonder problemen draait. Dat is nog geen andere optimizing tool gelukt.
Btw: ik las hier ergens dat het wel handig is om te vermelden wat voor systeem je hebt. Ik heb een laptop Intel i3 2,4 MHz en 4 Gb geheugen, Windows 7 Home Premium x64. Ik heb virusscanner MSE (lekker licht), HitmanPro en MBAM Pro, Windows built-in Firewall en maak mijn PC behalve met ASC regelmatig schoon met andere cleaners: op dit moment zijn dat CCleaner + CCEnhancer, System Ninja en Privazer en doe handmatig opschoningen van overbodige directories en files op mijn harddisk. De registry maak ik alleen schoon met ASC en CCleaner en door zelf de registry te checken.
Handig programmatje veel beter dan Tune-up en vreet bovendien veel minder geheugen. Programma is wel voor gevorderden en ervaren gebruikers. Voor de minder ervraren gebruikers zijn andere programma's veel handiger, zoals: CCleaner of Eusing Free Registry Cleaner.
sleutel advanced system care pro
omdat het een goed programma is en nu ik de kans krijg om de gratis proversie te verkrijgen wil ik wel eens weten of die veel verschilt van de proversie
Ik wil dit programma graag eens proberen in de PRO versie, ook omdat ik Nederlands ben en Nederlanders alles aannemen wat gratis is.
wil graag pro omdat ik het progamma al enige tijd met succes gebruikt
Beste cleanerprogramma.
perfect programma om je systeem op en top te maken en te houden.
ik vind Advanced SystemCare is goede sofware en het werkt voor een gratis programma.
door de hoge waarderingscijfers wou ik dit programma uitproberen om te kunnen vergelijken met cc cleaner en net nu is er de gratis pro versie te verkrijgen, dan zou het stom zijn om hiervan geen gebruik te maken
Heb jarenlang Advanced Systemcare Pro gebruikt, zeer tot tevredenheid. Mijn computer is er een stuk soepeler van gaan lopen. Mijn abonnement was echter onlangs verlopen, en deze aanbieding van een gratis licentie op 20 maart kon niet op een beter moment komen!
AVC gebruik ik al vele jaren met grote tevredenheid,ik raad het zeker & vast aan iedereen aan.Deze tool is echt een rolls royce voor de computer/laptop,waar andere tools nog sporen achterlaten,vind AVC het onmiddelijk.En het laat je pc ook veel soepeler draaien.En het is gebruiksvriendelijk.Kortom,een progje dat elke computergebruiker moet hebben op z'n pc/laptop.
uitstekende software mij laptop is vrijsneller geworden een prima programma.
mijn pc is zo langzaam
Ik ben razend benieuwd of het programma zo goed is als het beloofd te zijn en wil het dus graag uitproberen, ook al omdat kennissen van mij er zeer tevreden over zijn.
Lijkt een goed programma om op een eenvoudige manier problemen op de computer op te sporen en te verhelpen. Hoewel enige voorzichtigheid zo te lezen wel geboden lijkt. Wat leuk dat Gratissoftware.nl een gratis licentie voor dit programma geeft! Bedankt!
Ik heb op 20 maart om 00:27 een reactie gegeven maar om 22:55 nog geen licentie ontvangen.... Komt die nog wel?<br />
Dit is een super goed progje
Ik gebruik nu de gratis variant van Advanced System care en ik ben hier redelijk te spreken over. ik verwacht met de Pro versie dol gelukkig te zijn.
ik wil graag dat mijn PC weer fatsoenlijk functioneert. hij is door de vele fouten erg langzaam geworden. ik heb gehoord dat ik met Advanced care de beste product heb.
Super! top actie dit! één van de beste programma's in deze catagorie
Ik wil Advanced SystemCare blijven gebruiken en als dat gratis kan met een PRO versie, dan doen we mee!
Ik vind dit één van de beste onderhoudsprogramma's. Ik las dat je met de Pro versie nog meer functionaliteit aan dit programma kan toevoegen. Ben zeer benieuwd of dit daadwerkelijk zo zal zijn.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederla_d