Advanced SystemCare Free

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.3 (2738 stemmen)
Voor Windows
Voor Android

Advanced SystemCare Free is een multi-functioneel programma om je pc of Android-toestel mee op te ruimen en te optimaliseren. Met één klik kun je tijdelijke bestanden en internet- en gebruikerssporen verwijderen, je computer sneller maken en - beperkt - controleren op spyware. Advanced SystemCare geeft je pc op een makkelijke manier een grote beurt.

Advanced SystemCare Free is een all-in-one-programma voor het onderhoud van je pc. Het voert veel verschillende activiteiten uit om je computer mee op te ruimen en te optimaliseren.


(Advanced SystemCare is ook in het Nederlands vertaald - klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Opruimen:

  • schoonmaken register (voor grondige schoonmaak is Pro-versie nodig)
  • opruimen internet- en gebruikerssporen (privacy)
  • verwijderen tijdelijke bestanden Windows en Internet Explorer
  • verwijderen spyware (maar Advanced SystemCare is geen gespecialiseerde spywareverwijderaar)

Optimalisatie:

  • schijfdefragmentatie
  • controle op verdachte instellingen Windows (malware)
  • immunisatie tegen bepaalde spyware
  • optimalisatie en reparatie systeem

Je kunt in het beginvenster je pc scannen. Ook is er een knop TurboBoost om je computer sneller te maken. Verder is er nog een Gereedschapskist (Toolbox) met allerlei werktuigen voor de optimalisatie en het beheer van je systeem. En ten slotte biedt ASC internetbescherming tegen schadelijke websites.

Onervaren gebruikers wordt trouwens aangeraden alleen de slimme scan te gebruiken. Gebruik van meer gespecialiseerde tools is meer voor gevorderde pc gebruikers. De interface van ASC wordt regelmatig veranderd - wat het gebruik er niet overzichtelijker en eenvoudiger op maakt. Ook worden veel tools als extra, losse downwload aangeboden - wat het programma er niet overzichtelijker opmaakt.

Het alles-in-een karakter van Advanced SystemCare is een voordeel voor onervaren gebruikers, maar soms ook een nadeel. Naast het opruimen van de pc geeft Advanced SystemCare ook halfbakken bescherming tegen spyware en allerlei andere extraatjes die soms onvoldoende uitgewerkt zijn. Het getuigt van de ambitie om de totaaloplossing voor pc onderhoud te worden, maar voorlopig maakt Advanced SystemCare andere programma's nog niet overbodig.

Jammer is dat ASC in de eigen interface veel reclame maakt voor zijn eigen, al dan niet betaalde, programma's. Ook is het tijdens de installatie goed opletten om niet opgescheept te worden met de onnodige werkbalk, verandering van zoekmachine en andere wijzigingen op je pc.

Android
Advanced Mobile Care is een app voor je Android telefoon van IObit, de makers van handige software voor de pc, zoals Advanced System Care en SmartDefrag. De app kan op allerlei manieren helpen om je telefoon op te schonen en soepel te laten lopen. De app beschikt over een virusscanner, een task killer, batterij besparingsopties, cleaner en nog veel meer handigheidjes. Niet alle functies zijn even bruikbaar, maar er zitten genoeg functies tussen die het gebruik van je telefoon gemakkelijker kunnen maken.

De virusscanner is simpel en beschermt je telefoon tegen virussen, spyware en verdachte apps. Ook kan je je telefoon laten zoeken naar ongewenste bestanden en kan je tijdelijke bestanden opschonen. Verder is er een app manager die je eenvoudig apps laat verwijderen of laat verplaatsen naar de SD kaart. Ook is er een zogenaamd privé kluisje, waarmee je foto's en andere bestanden van een wachtwoord kunt voorzien. Daarnaast beschikt Advanced Mobile Care over een task killer waarmee je werkgeheugen kan vrijmaken met een druk op de knop. Android doet dit echter ook gewoon automatisch dus deze functie is redelijk overbodig. Er zijn ook nog opties om je accuduur te verbeteren, maar deze doen eigenlijk niets anders dan dingen als de helderheid van het scherm aanpassen en wifi uitschakelen. Ten slotte is er nog de spelversneller die er voor zou moeten zorgen dat spellen op je telefoon soepeler draaien. Het is moeilijk voor te stellen dat dit echt werkt, maar je kunt het eens proberen.

Advanced Mobile Care is volledig in het Nederlands en biedt een hoop handigheidjes in één app. Er zit eigenlijk niets bij dat andere apps niet kunnen, maar het is wel gemakkelijk dat je nu alles bij elkaar hebt in één app.

Categorie: 
Pc schoonmaken
Versienummer: 
8.4.0
Laatst gewijzigd: 
19 augustus 2015
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Download Advanced SystemCare Free via Download.com
(klik op Download Now)

of

Download Advanced SystemCare Free via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations)

Let goed op bij de installatie! Lees de Installatie instructies hieronder

Installatie instructies: 

Let tijdens de installatie goed op!
Advanced SystemCare Free kan tijdens de installatie aanbieden om diverse onnodige gebundelde software en werkbalken op uw pc te installeren. Kies de Custom Install en haal alle vinkjes weg! ASC wordt daarna zonder al deze rommel geïnstalleerd.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Prima programma, gebruik het al jaren naar behoren en het houdt mijn pc goed schoon

Ik heb een nieuwe computer met daarop Windows 8 geïnstalleerd. Net gebeurd allemaal. Toen ik een anti-virus wilde installeren (AVG) kreeg ik voorgeschoteld dat ik eerst Advanced PC Care moest installeren. Dit heb ik klakkeloos gedaan. Nu zegt deze 214 problemen gevonden te hebben en vraagt dit te repareren. Ik vind dit wel een beetje vreemd bij een nieuwe computer. Kan iemand mij adviseren of ik hiermee moet doorgaan?

@ Molletje , dat je AVG wilde is je eigen vrije keuze maar let wel op dat bij "extra software meenemen" je vaak die extraatjes kan uitvinken, wat betreft 214 problemen na de scan weergegeven (bijv. register, privacy, browser issues e.d.), dat staat in de linker kolom en als je niets aan de instellingen hebt veranderd kan je gewoon op repareren klikken; ook al heb je een spiksplinter nieuwe lap of pc, het is een samengesteld product en als laatste wordt voor het inpakken voor verzending altijd een proefproces gedraaid evenzo als je alles uitgepakt hebt ga je de lap of pc gebruiksklaar maken met bijv. je wachtwoord en je internetverbinding browserkeuze met eventueel addons, dit alles heeft al tot gevolg dat je nieuwe systeem al “gebruikssporen” heeft; dus als je niet weet wat het daadwerkelijk inhoud, blijf van de standaard instellingen af en je kan gewoon “repareren”, 214 problemen dat vind ik nogal meevallen,succes

Ik gebruik Wise care 365 en ben daar meer tevreden over dan IObit sac.

Ik gebruik de Wise Care 365 Pro en ben heel tevreden. ASC verwijdert ook bvb telkens mijn EIDViewer. Ik had ACSPro en na weken mails van en naar ASC heb ik ASC verwijderd. Er kwam geen oplossing.

Advanced SystemCare gebruik ik de free versie
ik heb nog geen probleem onder vonden maar sommige programs moet je de betaalde versie hebben !
Nu is de vraag? is het program dat waard om er de betaalde versie van te maken

Vind Iobit producten persoonlijk erg gevaarlijk om te gebruiken. Zelfs driver booster is niet aanbevolen uiteindelijk. Qua drivers is het gewoon beter om drivers via officiële websites van fabrikant te downloaden.
Qua cleaner is CCleaner het meest veilige en daarnaast misschien: http://www.majorgeeks.com/files/deta...
Toolwiz had ik ook lang gebruikt en werkte verder prima.

Ik gebruik nu zelf Ashampoo WinOptimizer (betaalde versie) voor mijn laptop en hij loopt nu als een trein. Hij was eerst zo traag als wat, zelfs na een verse windows en drivers install.
Maar zeer snelle en sterke desktop pc's hebben meestal geen optimizers nodig.

Er zijn natuurlijk genoeg andere gratis optimizers (zoals PC Services Optimizer of GIGATweaker) als je ze nodig bent. Via softpedia.com zag ik zeer veel gratis optimizer/windows tweaking programma's. Qua gratis optimizers is GIGATweaker trouwens erg goed als je een zeer trage pc gebruikt. Maar je moet wel weten wat je uitschakelt en aanpast.

Deze gebruiker heeft gelijk: ikzelf heb ook op mijn PC bedoelde Ashampoo WinOptimizer (betaalversie). Ik laat deze er na gebruik regelmatig "overheen" gaan en hij loopt weer als een zonnetje. Advanced SystemCare heb ik ook gehad maar haalt het niet bij de Ahampoo.

@ AvMer, het zou wel prettig en duidelijker zijn als je je standpunt m.b.t Iobit erg gevaarlijk te noemen argumenteerd.
Wat betreft je opmerking over drivers, zelf gebruikte ik al jaren DriverMax als driver-updater en heb nooit problemen gehad met downloaden en installeren.
Wat betreft Gigatweaker, let op bij installeren want anders komt er heel veel troep adware mee.
Ashampoo Wino. shareware wordt vaak aangeboden als shareware daily gift e.d., totaal geen enkele meerwaarde dan ASC-pro, ik gebruik ze beide

Bedoelde eerder gevaarlijk in de zin van OS verknoeien.
Bijna alle tegenwoordige setups zijn bundleware, dus je moet alle setup altijd goed lezen en aanpassen als nodig. Daarom heb ik ook Zemana Antikeylogger en Winpatrol voor extra beveiliging naast een normale AV.
Ik gebruikte Advanced SystemCare Free ook in het verleden en kreeg vaak BSOD en andere problemen. Nu zie ik nog steeds mensen met dit zelfde probleem.
Maar ik configureer tegenwoordig altijd alle opties (dankzij jaren ervaring met dit soort programma's) voordat ik het gelijk gebruik.
Dus misschien dat Advanced SystemCare Free nu wel goed zou werken, geen idee.
Qua direct click&clean (voor onervaren gebruikers) is het in ieder geval nog steeds gevaarlijk om te gebruiken als ik commentaar van anderen bekijk.
Had het overigens over Driver Booster van Iobit, niet drivermax.
Maar auto driver update programma's zijn vaak niet accuraat genoeg.
Ze installeren vaak oudere drivers of precies dezelfde drivers.
Maar je kunt natuurlijk system restore points maken voordat je een driver installeert.
Drivermax is overigens erg gevaarlijk als je gelijk alles update. Ik heb het nu trouwens over de newbies/noobs die zoiets gebruiken, niet de ervaren gebruikers.
Gebruik drivermax overigens ook, maar dan puur voor individuele drivers waar ik naar opzoek ben of die ontbreken, niet gelijk alles.
Maar uiteindelijk zijn driver updaters niet nodig als je drivers van officiële websites weghaalt.
Daarnaast zijn de meeste standaard Windows drivers ook gewoon prima.
If it ain't broke, don't fix it!

Hetzelfde geldt overigens ook voor opschoonprogramma's.
Ze doen vaak veel meer schade dan goed. Maar uit eigen ervaring is CCleaner de meest veilige, al moet je natuurlijk nog steeds system restore points maken voordat je het gaat gebruiken. Twee opschoonprogramma tegelijk heeft trouwens weinig nut, al is Gigatweaker nog wel een prima aanvulling naar mijn mening.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frankri_k