CCleaner

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (10201 stemmen)
Voor Windows en Mac OS X

CCleaner is een van de beste programma's om uw pc snel en grondig mee op te schonen. Met CCleaner kunt u tijdelijke bestanden, gebruikerssporen, cookies en internetsporen (onder andere surfgeschiedenis, ingetypte adressen en automatisch aangevulde woorden) van Internet Explorer, Opera, Firefox, Google Chrome en Safari opruimen. Het programma is in het Nederlands vertaald.

Bovendien wist CCleaner mru-sporen (lijsten van laatst geopende bestanden) van heel veel programma's, onder andere: Adobe, Office, Windows Media Player, Real Player, Quick Time Player, Java en OpenOffice.org. Ook kan CCleaner index.dat bestanden en onnodige systeembestanden verwijderen.


CCleaner 4 met nieuwe iconen

CCleaner heeft tevens een ingebouwde goede en supersnelle registry cleaner, die foutjes in het Windows register opspoort en herstelt. U kunt het register schoonmaken onder Problemen - klik op 'Scannen naar fouten'. Klik daarna op 'Herstel geselecteerde fouten...'

De software bevat de optie om tijdelijke bestanden en sporen veilig te wissen (secure file deletion: de bestanden worden meerdere malen overschreven waardoor ze niet teruggevonden kunnen worden). Ook gehele harde schijven (of de vrije ruimte op die schijven) kunnen ge-erased worden met de Gegevenswisser.

Verder heeft CCleaner nog wat handige tools om software mee te deïnstalleren, het startmenu te bewerken en dubbele bestanden te zoeken. Lees hier een korte instructie om te werken met CCleaner.

CCleaner is een razendsnelle en uitstekende allround cleaner die beschikt over veel handige werktuigen. Onmisbaar op elke pc!

Categorie: 
Pc schoonmaken
Versienummer: 
4.19
Laatst gewijzigd: 
24 oktober 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Website: 
Download: 

Download CCleaner
(download - als deze beschikbaar is - de CCleaner Slim versie onderaan, deze biedt niet aan om extra software te installeren)
 

Meer downloads: 

Download CCleaner voor Mac OS X

Om de opruimmogelijkheden van CCleaner voor Windows uit te breiden met een paar honderd programma's kunt u CCEnhancer downloaden.

Download CCEnhancer

Download CCleaner voor Android

Installatie instructies: 

Let goed op dat u de Slim-versie van CCleaner downloadt. Deze is zonder Google Chrome. Anders moet u tijdens de installatie het vinkje weghalen bij Google Chrome (of eventueel andere extra software).

 


Reacties

hoe goed is de registry scanner? ik zou liever een aparte registry scanner hebben...
is TweakNow RegCleaner Standard dan een goede keuze?

Het gedeelte van CCleaner dat de registerintegriteit checkt werkt prima en vooral snel, maar ontdekt niet altijd alle fouten, bijvoorbeeld na het installeren van SP3 voor Windows XP. CCleaner is geweldig voor dagelijks gebruik, voor groot onderhoud aan het register gebruik ik het oude en vertrouwde RegScrubXP. TweakNow RegCleaner Standard zal daarvoor waarschijnlijk eveneens voldoen.

Veeeeeeeeeeeeeeeeery useful "gadget"

Free Window Registry Repair (regsofts.com) is o.a. vanwege zijn grondigheid een van de beste registercleaners. Ik gebruik 'm al zo'n ruime 2 jaar en heb er nog geen problemen van gehad zoals dat soms met registercleaners het geval is. Bovendien maakt ie 'n backup voor 't geval dát. Werkt op xp maar ook win7 (vista heb ik niet maar zal ongetwijfeld ook werken). CCleaner is goed maar iets minder grondig.

Ben het met je eens weet alleen niet of die voor Windows 7 geschikt is werk nu met XP. Gebruik naast Free Windows Registry Expert ook nog MV Regclean 5.9 http://mv-regclean.nl.malavida.com/d7246-gratis-do...

Mijn eigen ervaring even bijstellen.De beste registry cleaners zijn Regseeker portable op automatisch zetten,Windows Registry Repair en CCleaner.

probeer eens regseeker en op automatisch instellen

RegSeeker werkt prima met XP maar kijk uit met Vista. Als je dit programma gebruikt bij het schoonmaken van Vista worden er te veel sleutels gewist waardoor onder andere de MediaPlayer niet meer werkt en ook het installeren van programmas wil dan niet meer.

mijn norton vertelt me dat regseeker onvielig is, is kan hem niet downloaden of ik moet mijn Norton opzijzetten maar is dat wel verstandig??????

De registry scanner is veilig, dus je verwijdert met geen mogelijkheid een sleutel waarvan achteraf blijkt (als je pc niet meer opstart of een programma niet meer functioneert) dat je hem eigenlijk niet had mogen verwijderen.
CCleaner is bedoeld als rommelverwijderaar (de eerste C staat namelijk voor Crap) en niet als privacy tool. Mensen die op zoek zijn naar een privacy tool moeten echt op zoek naar iets anders.

CCleaner is super. Snel oude data weggooien, register kuisen, en ook handig: heel snelle toegang tot een lijst van geinstalleerde software. Bij XP zelf duurt het een tiental seconden eer die lijst beschikbaar is op het scherm??
Heb tot nu toe nog niets beters tegengekomen in zijn categorie alhoewel ik wel geinteresseerd ben in die zogenaamde gespecialiseerde register tools. Wat kan er beter aan zijn dan ccleaner?

groeten

Prima programma.
Verwijdert alles heel grondig.
Dat geldt ook voor de Register Cleaner die er in is gebouwd!

kan der mij eens iemand vertellen waarom ik een registery clean zou doen en welke tijdwinst ik hierrmee bereik, of moet ik er een stopwatch bijnemen misschien, moeite van tijdwinst niet waard dus.
registerveranderingen en opkuis kan toch enkel leiden tot een hoop problemen, tenzij men serieus in de problemen zit en dit als allerlaatste reddingsboei moet nemen, enkel voor nerdts waarschijnlijk

vertel me es waarom ik mijn register zou moeten opschonen???
macho gedoe,; neem chronometere voor tijkdwinst als er al geen problmene ontstaan bij uitvoering, da&n is namelijk gedaan met xerken

Opschonen:
omdat je computer vertraagt en je, door de te traceren cookies, ook ongewenste spam binnen kunt krijgen.

Wat een gezeur,...get a life en leer eens schrijven....

leer ff typen

Over de register cleaner, lees dit artikel eens:

"Registercleaners: zinvol of niet?"
http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Cu...

(ik denk dat ik de link hier zelf ergens op de site ben tegengekomen)

Er wordt beloofd voor Nederlands als begeleid taal.
Helaas krijg je toch weer engels.
Dat vind ik maar moelijk en daar begin ik niet aan.

Ge moet hem in de opties en instellingen wel in het Nederlands zetten hé slimmeke.

ik vind het heel aardig van je ,ik hoop dat ik ook een keertje iemand anders kan helpen als het zover is.Hartelijk dank.

zorg er of het voor Nederlanders het Nederlands en voor Engelsen ook zijn eigen taal zal stukker makkelijker gaan denk ik

ik zie het ook in het nederlands staan pikko bello

heb hem altijd gebruik en was heel tevreden

De laatste versie van CCleaner laat de volledige geschiedenis van AVG verdwijnen. Inclusief de datum dat er voor 't laatst gescand is.Zal dit een bug zijn of een nieuwe toepassing.(versie 8.5.375)
Als je AVG opend na een CCleaner schoonmaak staat er dat er nog nooit gescand is.

Bij applicaties/toepassingen AVG uitvinken als je niet meer wilt dat de historie van AVG wordt verwijderd.

Ik heb ccleaner juist geinstalleerd op mijn pc,op aanraden van een collega. Na het lezen van de info vind ik
het een zeer interesante downlood.

super programma!!!

een goed werkend programma.

erg goed programma

de laatste versie is te overyverig, wist de openoffice bestanden zodoende dat het registratiescherm telkenmale bij het opstarten veschhijnt.
je moet bij applicates het vinkje bij open office verwijderen van ccleaner.
nadeel van gratis programmas erbij te nemen dus, ofwelmoeten ze deze beter checken

hoe kan ik deze versie bekomen ik heb het geprobeert zonder resultaat ik heb via sms een nummer gekregen en dat word als fout nummer vermeld graag meer informatie
mvg jules

goede download thanks

netjes zo

goede eigenschappen en goed werk

heb ik nog niet

zeer goed programma.

ik zal het proberen anders moet ik mijn pc elk jaar weer weg brengen

ccleaner slim version downloaden

Ik hoopdat ditmij helpt

help het wil niet lukken

Ik heb ccleaner heel lang gehad. zeer goede resultaat en zou hem graag weer willen hebben .

groetjes petra

ziet er goed uit

ccleaner is heel handig !!!

GEWELDIG PROGRAMMA!!!
ECHT HEEL GOED ZEKER DE REGISTERCLEANER IS ERG GOED EN JE PC WORDT ECHT HEEL VEEL SCHONER.
ZEKER EEN AANBEVELING VOOR MENSEN DIE HEM(NOG)NIET HEBBEN.

Voor mij de aller beste gebruik hem elke dag

heerlijk als het schoon wordt

mooi neem ik mee thanks

geweldig

wil oude/achtergebleven bestanden kunnenverwijdere

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noor_egen