InfraRecorder

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (1224 stemmen)

InfraRecorder is een gratis cd en dvd brander met veel mogelijkheden en een prettige interface. Het is een eenvoudig maar doeltreffend programma om cd's en dvd's te branden. Ook voor video-dvd's en in het Nederlands.

InfraRecorder is een licht en prettig uitziend programma, waarmee u de volgende soorten cd's en dvd's kunt branden:
- data-cd
- data-dvd (ook dual-layer dvd's)
- audio-cd (wma, ogg, wav en mp3: extra plugin nodig - zie onderaan bij Meer downloads)
- mixed-mode cd
- video-dvd (AUDIO_TS en VIDEO_TS)
- image (iso, bin/cue, img)
- UDF ondersteuning


Cd's en dvd's branden met InfraRecorder

Met InfraRecorder kunt u van mp3'tjes, wav-, ogg- en wma-bestanden heel gemakkelijk een audio-cd branden (en een cd rippen). U kunt natuurlijk ook data-cd's en -dvd's branden, images op schijf zetten en video-dvd's maken.

InfraRecorder ondersteunt meerdere sessies op één cd-rom of dvd (multi-session) en kan herschrijfbare (rewritable) cd's en dvd's wissen. Verder kunt u audio- en data-schijven één op één kopiëren (klonen of on the fly).

InfraRecorder is een prima programma om cd's en dvd's mee te branden. De ontwikkeling van het project verloopt de laatste tijd wat langzaam.

InfraRecorder is gebaseerd op de onder Linux bekende cdrtools-software. In feite is InfraRecorder een grafische interface voor cdrtools die in 2006 door de Zweed Christian Kindahl geschreven is tijdens de Google Summer of Code.

Categorie: 
Cd en dvd brander
Versienummer: 
0.53
Laatst gewijzigd: 
3 september 2012
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows 2000/XP/Vista/7
Website: 
Download: 

Download InfraRecorder
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Download mp3-plugin
(nodig om audio-cd van mp3'tjes te branden, zie hieronder Installatie instructies)

Installatie instructies: 

Om de mp3-plugin te installeren dient u het gedownloade bestand ir***_mp3_plugin.zip uit te pakken in de map C:\Program Files\InfraRecorder\Codecs. Herstart daarna InfraRecorder.

 


Reacties

Prima snelle software!

Bij het uitpakken kwam een foutmelding: beschadigd.

deze werd mij geadviseerd, ,schijnt heel goed te zijn
E.Wijngard

programma detecteerd mijn recorder niet.. ideeen?

ik wil een cd branden van mp3-tjes
hij blijft maar zeggen dat de bestanden niet ondersteund worden
wat is dit voor raars?

Je moet de plugin ook downloaden en installeren (zie bij Download).

hallo
dank voor uw reactie
maar dat had ik al gedaan
progamma toen afgesloten en weer opnieuw opgestart
maar nog steeds weigert het programma de mp3's
zal morgen nog eens proberen

Waar kan ik de mp3 plugin downloaden? Want ik lees wel dat ik deze ook moet downloaden, maar ik kan deze niet vinden?

Sorry, de tekst over de plugin en de download was bij een update van de site even weggevallen. Nu is dit weer hersteld.

mp3 plugin staat erbij nodig om te branden

Weet iemand of deze software bestanden ook converteert zodat na het branden de dvdspeler het ook kan lezen?

kan men met het programma ifrarecorder ook fot's van goede kwaliteit branden op cd of dvd?

Hiermee is het me niet gelukt een boot cd te branden zonder emulatie, (0x170 / 4) voor de rest super, helaas dus voor alles geschikt. ( kan wel maar boot dan niet )
het is wel gelukt met http://www.imgburn.com/

Groet

Om iso te kunnen branden, moet je niet vergeten om in de configuratie instellingen aan te vinken : associeer infrarecoder met schijf images (.iso, .img, .cue).

Hoe komt het dat infrarecorder geen schijf kan wissen?Iemand een oplossing?Doe ik iets verkeerd?- CD-R 700MB MAXELL compact disc recordable-

Is de schijf wel rewritable?

Een cd-r (r staat voor recordable) kan je niet hergebruiken en dus niet 'rewriten'! Dit kan wel met een cd-rw (rw staat voor rewritable).
Volgens mij kan je de cd-r ook niet wissen.

CD-R wil zeggen compact Disc Recordable of eenmaal registreerbaar. Eenmaal iets erop geregistreerd dan kan dit niet meer gewist worden.
Om iets te kunnen wissen moet men een CD-RW aanschaffen. Dan levert meerdere malen kopiëren en overschrijven (=overwrite) geen problemen.

Groetjes

Ik was (kort) zeer enthousiast over dit programma. Maar helaas. Het lukt plotseling niet meer om een rewritable te wissen. Krijg vreemde foutmeldingen. Dus dit programma er weer afgehaald, en weer voor het veel te logge Nero gegaan.

dit programma is geensziens een vergelijking met nero waard! niet alleen omwille van de mogelijkheden (ik had het enkel geprobeerd om vlug een cdtje te branden) maar vnl omwille van de bugs.
download en installatie viel mee maar toch een opmerking: bij de installatie kies je voor 'nederlands' en dan denk je natuurlijk dat het programma zal geinstalleerd worden in het nederlands. bij de keuzemogelijkheden over te installeren onderdelen vinkte ik dus het language pack af met als resultaat dat het programma in het engels was en de taal niet meer kon gekozen worden. maar enfin dat was het minste: even herinstalleren en hij deed het.
maar dan kwam het: even vlug een dvd rw wissen om wat data op te zetten lukte gewoon niet. dialoogvenster blijft hangen, programma blijft hangen, zelfs ctrl-alt-del werkt niet meer,cd uitwerpen gaat niet meer, kortom alles knal vast! pc heropgestart en dvd gelezen: blijkt toch leeg te zijn via verkenner. Dus vlug even een mapje versleept en branden maar... de dvd is niet leeg zegt hij en de vraag om te wissen durf ik bijna niet ja antwoorden maar kom we riskeren het. En joepie het werkt! Na de brandsessie even met de verkenner kijken of alles ok is en wat blijkt: er staat niets op de dvd! Conclusie: hier doe ik niet mee verder! Uninstall voila! zal wel iets anders vinden.

Het leek zo'n mooi programma, bij het wissen (formatteren) van DVD+-RW of CD-RW loopt telkens mijn computer vast.
Geen idee waar het aan kan liggen, zal wel met een ander programma botsen.

Voor de rest doet hij het prima

Met vriendelijke groet,
Herman Prosje

na installatie van infra recorder er terug afgegooid, hoop problemen, (overroepen gratis software??????)

heb er terug mijn oude getrouwe brander " cdrtfe" opgezet, beetje onorthodox uitzicht maar is gratis en doet alles, incl mp3 en video dvd's, maar blijkbaar is de eene gratis software de andere niet in propaganda termen.

Ik heb infrarecorder gebruikt om mijn data te backuppen, maar nu blijkt dat de meeste files corrupt zijn. Ik weet niet zeker of dit door infrarecorder komt, maar het is dus verstandig om na het branden na te gaan of de bestanden niet alleen zichtbaar zijn op de CD-Rom, maar ook of ze te openen zijn. Bij mij dus niet...!

Als ik een schijf wil branden krijg ik de melding dat het programma het schijf image niet kon maken.
Iemand een idee wat hiervan de oorzaak kan zijn?

ik heb het zelfde probleem, weet het ook niet helemaal zeker.
maar volgends mij pakt hij maar een select aantal type's bestanden om te branden.
bij mij alleen maar
IFO-bestanden
VOB-bestanden
BUP-bestanden
dat zijn de standaard bestanden bij een dvd rip
die staan er altijd bij als jeh een video- TS hebt, wat jeh er aan kan doen weet ik helaas zelf ook niet

Ik had eerst ook het probleem.
Je moet de losse ifo sub vob files altijd in een video_ts map zetten dan pakt hij het wel...

heel tof om een cd te maken op deze site

ja he maar niet met infra recorder, gewoon overroepen hier.

effe cdrtfe proberen of cdburner xp, stukken verder ontwikkeld

wat een drama dit programma, finctioneert slecht. Tot overmaat van ramp is na installatie van dit programma mijn hele comnputer onbereikbaar. Heb sterk de indruk dat dit door dit programma komt, aangezien er voor dit programma geen problemen waren en het net een nieuwe computer betreft.

Tippie mijnerzijds, zoek een ander brandprogramma!!

na het branden zegt hij dat dit succesvol is verlopen,maar geeft tevens aan dat windows de recorder niet kan initialiseren. bij het plaatsen van de dvd in de dvdspeler geeft deze error.
hoe los ik dit op?

ik ga het proberen

Na de reviews gelezen te hebben dit programma gedownload en geinstalleerd. En om maar met de deur in huis te vallen, dit programma kan me niet echt bekoren. Eerst op mijn pc geinstalleerd, waar ik 2 dvd drives (speler en brander) in heb zitten. En daar ging het al mis want telkens als ik programma opstart krijg ik een foutmelding over het toewijzen van de station nummers. Het programma kan niet automatisch mijn dvd drives detecteren. Dit vind ik wel een ernstige tekortkoming voor een programma dat een vervanger moet zijn van Nero. Verder gaat het branden ook niet vanzelf want wederom vreemde foutmeldingen. Maar weer eraf gehaald en op mijn laptop geprobeerd en daar werkt het wel beter op. Alleen een rw disc wissen blijft een onmogelijkheid. via programma lukt het gewoon niet, via windows de schijf gewist(windows geeft zelf aan dat de schijf leeg is) en daarna opnieuw geprobeerd maar programma blijft vrolijk aangegeven dat de schijf niet leeg is. Ik heb genoeg van dit programma veel te veel bugs.

(datum: 8-7-2009) Deze week Infrarecorder gedownload en geïnstalleerd. Poging om dvd-video te branden mislukte steeds.
Als je klikt op direct op schijf branden gaat hij eerst een image (met extensie .tmp) aanmaken, waarna hij direct overschakelt naar schijf branden. Binnen 1 minuut "branden" geeft het programma "klaar" en stopt. Er is niets gebrand en het imagebestand is weg!
Onbruikbaar programma dus (althans voor dvd's).

dit programma staat heel duidelijk op niet zelf hooguit half afgewerkt.
vista bevriest bij multisession cd, enige oplossing stroom uit en batterij demonteren en met een staafje de cd uit de lade puiteren.

heb gewoon cdburnerxp gezet ( brand dus ook ,indien al nodig, video dvd's) gaat vanzelf is de eenvoud zelve en steekt volgens mij met kop en schouder boven dit produkt, dat niet werkt

Gedownload,geinstaleerd en binnen een aanzienlijke tijd zaten we al een film te kijken die ik hiermee gebrand had,top,werkt goed,is simpel,dus wat mij betreft een topproggie!!!!!!!!!!!!!

Ik heb ook problemen met mp3 plugin,blijft zeggen dat het bestand niet wordt ondersteund,wel de apparte mp3 plugin geinstalleerd maar probleem in de configuratie,alles wat ik aanvink slaat ie niet op en is telkens weer uitgevinkt,wie weet hier meer van

waarom kan er geen multisessie data cd aangemaakt worden?? pc loopt vast.

Ik heb een vist home premium computer,ik ondervind ook redelijk veel problemen met deze brander,namelijk,een multisessie Cd maken lukt niet,het vinkje van fixeer de schijf na het branden,zouw moeten uitgevinkt zijn om zulke sessie te kunnen branden,uitgeprobeerd en noppes,het programma meldt dat de schijf niet leeg is en eerst moet gewist worden alvoor men een volgende sessie kan bijbranden,uitgeprobeerd met enig resultaat dat mijn gebrande data weg was en de schijf volledig gewist was.Verder als ik een schijf brand,word de brander niet herkent,het programma geeft aan dat de data gebrand is op de cd,maar als ik de cd open staat er niets op.
Ik heb deze brander ook geprobeerd bij een collega,deze heeft een Xp home Pc,zelfde problemen,maar soms nog erger,de Pc loopt vast tijdens het branden,niets reageerde nog,heropstarten is de enige remedie,ik heb die brander eraf gegooid en er Nero 8 opgezet,en deze werkt feilloos.Het enige positieve dat ik hier kan over zeggen is dat deze brander op mijn Vista Pc perfect een eenmalige sessie kan branden en ook een Write image,hier vind ik het zeer positief dat ik de brandsenelheid zelf kan bepalen.Mijn mening is goede brander die nog niet geheel op punt staat en waar en nog heel veel werk aan is,om uiteindelijk toe te komen wat men schrijft over dit programma.

Heb het net gedownload en gebruikt. Ziet er heel goed uit. Is simpel ingebruik.
Bedankt en ga zo door.....

ja ga zo door, maar ik kan der geen weg mee op, multisessie brengt het grootst mogelijk voorstelbaar geknungel teweeg, waarbij het spul op het scherm wel een gigantische rookpluim ten bestte geeft maar der absoluut niks gebrand wordt, erger nog je moet de cd uit de speler halen met een paperclip, omdat het hele zootje is geblokkeerd.
Als dit nero gaat vervangen??? ken betere, zelfs heel veel betere alternatieven voor nero.
Geef mij maar of cdrtfe of cdburnerxp, met een st§ip voor de laatste wegens het o zo eenvoudig en simpel gebruik, maar simpel is hier blijkbaar niet goed genoeg, evntueel aangevuld met dvd flick.

Werkt meestal wel ok hierso,
soms moeite met een paar diks,
maar dat ligt denk ik aan de drive.
Heb ook cdburnerxp geprobeerd,
alleen brande hij 't wel en gaf 't ook aan,
maar na voltooien bleek dat er niks op stond.
Zal wel aan de drive herkenning liggen,
gelukkig werkte infra wel ok.

IfrarRecorder klein en simpel progamma
werkt goed als 't werkt,
Voor sommigen moeten de bugs er nog uit,
voor anderen is 't a o k.

goed programma

Ik zoek een goede brander.

heb ik slechte laptop.

goeie brander volgens mij: cdburnerxp, simpelder kan niet

Kan slechts de tracks een voor een van de CD halen. Als je meer selecteert loopt het programma vast na het lezen van een track. Gemiste kans.

Helemaal niets mis mee!!
Doet gewoon wat hij doen moet en nog lekker snel ook.
Prima software

U vermeldt bij uw aankondiging op internet : "ook om cd- en dvd-hoesjes te maken". Ik heb die mogelijkheid nog niet ontdekt. Kunt u mij zeggen hoe ik dat binnen het menu moet doen ? Het lijkt me een fijn programma.

Dat vindt u op deze pagina over InfraRecorder niet terug... U bedoelt waarschijnlijk DeepBurner.

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
dene_arken