HandBrake

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.6 (259 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

HandBrake is een open source dvd ripper en video conversie software die dvd's en blu-ray omzet in bijvoorbeeld mpeg-4 formaat. Handig om onderweg op de laptop of thuis op de pc filmpjes te bekijken. Ook kan HandBrake dvd's en videobestanden converteren in formaten die geschikt zijn voor iPad, iPhone, Android, Apple TV, PSP, PlayStation 3 en Xbox.

Als bron voor de conversie kan bijna elke VIDEO_TS map, dvd image of echte dvd gebruikt worden. Ook dvd's met css encryptie kunnen omgezet worden en sommige VOB en TS bestanden. PAL en NTSC worden ondersteund.


Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

HandBrake kan ook avi- en mpg-videobestanden omzetten naar een ander formaat. De software is niet alleen te gebruiken om dvd's te rippen, maar ook voor video conversie. Output formaten zijn MP4, AVI, OGM of MKV.

Voor video wordt gebruik gemaakt van de MPEG-4, H.264 of Theora encoder. Voor audio AAC, MP3, Vorbis of AC-3 pass-through. Verdere mogelijkheden van HandBrake zijn hoofdstuk selectie, basale ondersteuning voor ondertitels en het deinterlacen, croppen en schalen van beelden.

HandBrake is een makkelijk te gebruiken programma om dvd's te rippen en voor video conversie. Handig zijn de 'presets' voor verschillende gebruikssituaties waar alle video- en audio-codecs al vooraf ingesteld zijn, zodat u dat zelf niet hoeft uit te zoeken.

Wat ons betreft is Handbrake een aanrader. Makkelijk in het gebruik en redelijk snel.

Categorie: 
Dvd ripper en video conversie
Versienummer: 
0.9.9
Laatst gewijzigd: 
20 mei 2013
Licentie: 
Open source
Taal: 
Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Website: 
Download: 

Download HandBrake voor Windows
(kies de 32-bits of 64-bits versie)

Installatie instructies: 

De Windows-versie van Handbrake heeft het .NET framework nodig

 


Reacties

Heb zojuist het programma gewebstraheerd. Eerste impressie is de traagheid der 'zachte materie' bij encodering ener DVD. Bij Nero versie 9 verliep bedoeld proces een factor 20 sneller. Is dit phenomeen gekend, ergo normaal'gedrag'? Groet.

ben jij een belg of praat jij gewoon zo?

Hahaha, aléé mannekke, zijt gij tegen uwe zuiderburen...;-)

van NERO ben ik ook niet helemaal weg van.

beter langzaam MET GOEDE KWALITEIT
dan met nero snel en LAGE KWALITEIT

t gaat me om kwaliteit en niet SNELHEID.

ps: Tmpgenc Xpress en TmpgEnc Works 4 zijn mooie kwaliteiten converters
voor dvd video etc.

greetz,...
A

Gewebstraheerd? Zachte materie? :D

Geen fan van de engelse termen maar wel van de nederlands neologismen?

Ken dit programma niet - gebruik gordian knot voor al mijn encoderingen (dvd->xvid,divx,h264,mkv,mp4) - maar deze tool lijkt een waardig alternatief.

De Traagheid Der Zachte Materie is een nooit gepubliceerd traktaat van Erasmus waarin hij definitief een standpunt tegen Luther inneemt en zich uitdrukkelijk tegen de individuele geloofsopvattingen der hervormers keert en zich ten gunste van de autoriteit en de traditie der Kerk uitspreekt.

Werkt het programma ook op Vista 64b.

Bij stopt het programma steeds na conerteren van 74MB terwijl de DVD 1100 MB is.

Wie weet hier een antwoord op

Krijg geen melding, helemaal niets. Doet helemaal niets!!! Waardeloos programma, of ik doe iets helemaal verkeerd, maar omdat ik geen melding krijg, weet ik niet WAT ik verkeerd doe ...

Het kan zijn dat je een niet toegestaan teken gebruikt in de bestandsnaam voor de outputfile zoals de ' S'ochtends mag dus niet en moet sochtends of s-ochtends worden.

Ik heb met Handbrake zojuist prima een dvd geconverteerd, maar hoe zit dat met menu's van een dvd en de ondertiteling? Deze zijn verdwenen.Ik gebruik het voor een ipod touch.

het volgende ik wil graag op men ipod de nieuwe software 3.0 maar ik kan hem dus nergens goed vinden waar die wel lukt. en toen kwam ik op deze site en dacht minschien weten deze mensen het wel.?

ik hoor het wel alvast bedankt.

Gr jordi

Gebruik MakeMKV voor dvd's is dat gratis maar bluray moet je ervoor betalen, je hoofdstukken, subtitels blijven enkel je menu is er niet. Maar dat is van minder belang!

pakket is niet te installeren onder ubuntu versie 9.04 jaunty :(

een alternatief voor ondertiteling is talenkennis

Een grote zero, is gewoon niet te installeren, krijg steeds een fout melding bij het einde van de installatie.
Met dank aan het boekje" digital movie".

Ik bergrijp bovenstaande kriteik echt niet.
HandBrake is één-twéé-huppakee te installeren
en werkt direct en heel simpel.

Ik vindt het geweldig!

Ik vindt dit programma heel goed maar sinds een week werkt het voor geen meter meer.
Ik druk op start backup en hetwerkt niet meer.

Ikhoop dat jullie me kunnen helpen.

Zit er een maximum op voor het aantal MB dat het programma converteerd bij een niet geregistreerde versie?

Wie kan mij helpen

Als het niet werkt; probeer check 2 pass encoding onder video,
Of/en check seconds ipv chapters.
maak korte testfilms, mogelijk moet je nog .m4v wijzigen in .mp4 in het bestand om
te kunnen afspelen.

Bij mij werkte het perfect... maar ineens niets meer :s

als er naar ongeveer drie uur wordt gezegt dat mijn VOB (dvd) bestand omgezet is naar avi en ik het bestand wil openen zegt de computer (movie maker, windows media player) dat dit bestand leeg is

weet iemand wat dit is???? hulp hard nodig !!(heb nmlk al 30 andere programma's geprobeerd maar geen lijkt te lukken)

voor dvd's is dvdfab is beter: vlugger en gebruiksvriendelijker

Een vraag voor de èchte kenners onder jullie. Ik heb voor mijn iPad een film omgezet naar Mpeg4. Zonder probleem met Handbrake. Maar nu een ondertitel erin/erop branden. Dus niet op een apart spoor maar samen met de film fikken. Met een srt-bestand lukt dat niet (zie gebruiksaanwijzing van Handbrake). Dus geprobeerd om te bouwen naar een bitmap bestand met VOBSUB. Nu kan ik dat bestand niet in Handbrake toevoegen. Daar kan alleen een srt-bestand toegevoegd worden. Wie kan mij helpen????

Hallo allemaal,

Ik heb een dvd met 4 serie's erop......handbreake zet er maar 1 om naar mpeg4 voor de ipad/
Iemand een tip hoe ik alle 4 de serie's kan omzetten????

Het zijn vob bestanden.

Bedankt alvast

selecteer links boven een andere titel. Elke aflevering is waarschijnlijk appart opgenomen in deze lijst, mogelijk met een andere lengte. Voor een normale film zoekt het programma de langste speeltijd op, dit zal handbrake in jou geval ook hebben gedaan, nu moet je een van de andere (lange speeltijden) titels aanklikken. succes

Ik heb handbrake gebruikt om een dvd van ons optreden te rippen. Alleen krijg ik als output alleen MP4 (m4v) en een mkv file. Ik wil daarna de films bewerken in moviemaker, maar die kan niets met dat bestand. Nu zie ik dat bij de omschrijving van handbrake ook output staat als avi, nou ik kan dat niet vinden.
Het programma is heel gemakkelijk, alleen hoe zet ik het in AVI?

Met een converter.

cool

Hello ... Why cant I import multiple videos and queue them? Do i need to put every video from the folder, even if i need them with the same options ;p. Its a bit irritating.

Het ondersteunt geen mts. bestanden.

deze melding krijg ik na het aanklikken van de snelkoppeling:
kan de toepassing niet juist initialiseren (0xc0000135)
ik kan dus helemaal niets met dit programma?

Waarschijnlijk heb je niet de laatste versie van het .NET framework, dat voor de Windows-versie van Handbrake nodig is. Kijk eens op WindowsUpdate voor de nieuwste versie van .NET.

Ik heb geprobeerd een DVD te rippen. Hier staan 32 .vob bestanden op. Met Handbrake kan je een map ( /Video_TS ) selecteren. Gaat ie alleen het eerste bestand encoderen. Meerdere bestanden selecteren gaat ook niet. Moet ik blijkbaar allen 32 bestanden een voor een encoderen. Waardeloos programma.

Het is nog geen waardeloos programma omdat jij een slechte ervaring hebt.
Misschien doe jij iets verkeerd?

Bij het rippen van een dvd met hanbrake loopt mijn moederbordtemperatuur en processortemperatuur op naar rond de 80 gr. Dit zolang het ripen duurt, soms wel enkele uren. Kan dit geen kwaad?

zet je ven speed dan hoger dit is idd niet erg gezond

Ik zal wel wat verkeerd doen, maar de DVD's die ik hiermee heb geript, zien er niet uit. In mediaplayer lopen alle pixels door elkaar, en VLC speelt een hakkerig geluid af, en geen beeld. Met verschillende DVD's geprobeerd, voordat ik met de Source knop de DVD te pakken krijg en deze in hoofdstukken heb verdeeld, moet ik heel wat trucks uit halen, via bestand lukt het.. Maar het resultaat, ik heb verschillende mogelijkheden geprobeerd, is vreselijk. Via één van de antwoorden DVDfab gedowload, dat had ik helemaal niet moeten doen, want er kwam flink wat spyware mee, en zat ik met een startpagina in mn browser die pas na veel moeite en tijd, (dankzij de antispyware via deze site) wel weer weg te krijgen was, maar toch...
Nu DVDx4 geprobeerd, en fantastisch, werkt goed, is erg overzichtelijk en voor een leek goed te begrijpen. Haalt alleen de hoofdstukken uit de DVD wat ook de filmpjes zijn (ik had een kinderdvd met 3 verschillende filmpjes), terwijl ik bij Handbrake maar moest gokken welke van de 29 hoofdstukken de juiste filmpjes zouden zijn. Mijn keuze is gemaakt en is duidelijk niet Handbrake.

Ik gebruik handbrake samen met de Dazzle dvc 100 die bestanden in een video_TS opslaat en werkte eerst supergoed (bij 20 minute met RF0 in 10 min klaar) maar nu ik grotere bestanden (50 min) doe krijg ik wel snel 100% maar daar blijft het programma steken en maakt het bestand dus niet aan. Hierna heb ik met kleiner bestand (15 min) opnieuw geprobeerd maar zelfde probleem weet iemand een oplossing?

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
p_rtugal