Avidemux

Actueel: 

5 maart 2016
Avidemux 2.6.12 is verschenen. In deze uitgave zijn fouten en crashes opgelost en is FFMpeg bijgewerkt naar versie 2.7.6.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (192 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Avidemux is videobewerkingssoftware om avi, mpeg (DVD), asf en mp4 (iPod) filmpjes mee te bewerken, filteren en om te zetten naar een ander videoformaat. Avidemux heeft een aantal ingebouwde codecs om videobestanden mee te editen. De interface van Avidemux is wat onoverzichtelijk, maar met de verzameling video filters die het programma tot zijn beschikking heeft zijn veel effecten uit te voeren.

Avidemux is geschikt om zeer eenvoudige knip- en plakbewerkingen op videobestanden uit te voeren. Zo kunt u scènes wegsnijden of meerdere fragmenten aan elkaar plakken. De mogelijkheden op dit vlak zijn echter vrij beperkt.

Wel interessant zijn de vele video filters die Avidemux heeft om speciale effecten mee te bereiken. Avidemux heeft tientallen filters om mee transformeren (roteren, fade in/out, verkleinen, achterstevoren afspelen, kaders toevoegen), kleuren aan te passen, ruis (noise) weg te halen, te deinterlacen, video's scherper mee te maken, ondertitels toe te voegen en allerlei andere effecten toe te passen.
 

(Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Om met deze effecten te kunnen werken dient u (vreemd genoeg), nadat u een filmpje geopend hebt, de instelling Copy bij Video te veranderen in het door u gewenste formaat. Hierna kunt u klikken op Filters en de gewenste filters met het blauwe plusje toevoegen. Met preview kunt u zien wat het effect is. Als u klaar bent drukt u op Close om het Video Filters venster te sluiten. Als u nu op Save klikt in het hoofdvenster kunt u een naam (plus extensie) invoeren voor uw bewerkte filmpje. Hierna gaat Avidemux de filters toepassen.


Video Filters in Avidemux toevoegen met de blauwe plus

Ook is Avidemux geschikt als videoconversie werktuig om filmpjes in een ander videoformaat op te slaan, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor iPod of DVD-speler.

Categorie: 
Videobewerking
Versienummer: 
2.6.12
Laatst gewijzigd: 
5 maart 2016
Licentie: 
Open source
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

Download Avidemux voor Windows
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch, XP wordt niet meer ondersteund)

Download Avidemux 64-bits voor Windows
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Crasht Avidemux na het laden van een video, dan moet u OpenGL uitschakelen onder preferences

Meer downloads: 

Download Avidemux voor Mac OS X
Download Avidemux voor Linux
(klik op Fosshub achter de versie voor uw besturingssysteem)

Installatie: 
100% schoon
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Ik heb veel versies geïnstalleerd in de loop der jaren. Maar Avidemux blijft een heel slecht programma. Onduidelijk, loopt steeds vast, geeft rare foutmeldingen. Ik snap echt niet waarom ze met deze rotzooi blijven doorgaan.

het programma werkt zeker naar behoren bij mij, ik ben er zeer tevreden over.
UBUNTU 14.04 op dell latitude E6410 I5 Core.

hoe kan ik dir progamma dowlouden

Kan je met deze software ook ´inzoomen´ in een filmpje?
Dus eerst heb je het volledige beeld, dan maar een gedeelte van het beeld (zonder dat er een effect van inzoomen is, gewoon in 1 frame inzoomen) en dan weer het volledige beeld?

Ik gebruik dit programma onder openSUSE Linux en het werkt voortreffelijk!
De user interface is in 't begin misschien even wennen, maar voor iemand met een beetje inzicht best wel snel te begrijpen.

Begin gewoon even te spelen met het programma, zonder meteen een te groot project aan te pakken. Dit soort software vereist nou éénmaal een beetje inspanning.

Tip: Niet zelf downloaden, maar gewoon de pakketmanager van Linux gebruiken. Die regelt zo'n 15.000 gratis (legale) pakketten voor je en uiteraard zit ook avidemux daarbij.

Succes.

Spijtig, maar het programma wil niet starten. Ik heb heb tot 3 maal opnieuw geïnstalleerd. Starten ... en er gebeurt niets!

Gebruik je Linux of nog steeds Windows?

ik laad 2 fragmenten binnen en wil ze dan aan elkaar plakken en saven en dat lukt al niet. dwz dat het saven wel lukt maar in een formaat dat niet door de media-speler wordt herkend. dus het interface laat weer heel erg te wensen over en de help is ook onbereikbaar. ik ben geen professionele filmeditor en wil dat ook niet worden.

hoop dat dit werkt ben opzoek naar goede converter

Hey Kelvin misschien handiger dat je ff belt met spoorloos die kunnen misschien die download link vinden.
Die kunnen misschien meteen uitvinden wat je mail adres is;)

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griekenlan_