Gratis cd rippers

Hieronder vindt u een overzicht van alle gratis software in de categorie cd rippers. De meeste mediaspelers zoals Windows Mediaspeler, iTunes, Winamp, MediaMonkey en jetAudio Basic hebben ook een ingebouwde fuctionaliteit om muziek van audio-cd's op uw pc op te slaan als mp3 (of in een ander formaat). Wilt u toch een aparte cd ripper (die soms betere geluidskwaliteit bieden) dan vindt u hieronder een selectie van cd rippers.

FormatFactory

7.44681
Gemiddelde: 7.4 (141 stemmen)

FormatFactory is een multifunctioneel programma dat audio en video kan converteren, cd's en dvd's kan rippen en afbeeldingen omzetten naar een ander formaat. FormatFactory is handige alles-in-een converteersoftware, maar toont wel advertenties in de interface.

Versienummer: 
3.3.4
Laatst gewijzigd: 
25 maart 2014
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8

Exact Audio Copy

8.10294
Gemiddelde: 8.1 (68 stemmen)

Exact Audio Copy claimt dat het de cd ripper met de beste geluidskwaliteit is en wordt geroemd door kenners. Door de speciale AccurateRip-techniek zijn fouten en vervormingen bij het lezen van (beschadigde) audio-cd's bijna uitgesloten. Anders waarschuwt Exact Audio Copy u.

Versienummer: 
1.0 beta 3
Laatst gewijzigd: 
27 september 2011
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows 2000/XP/Vista/7

Audiograbber

8
Gemiddelde: 8 (54 stemmen)

Audiograbber is een gebruikersvriendelijke cd ripper met voldoende mogelijkheden. Om muziek te rippen van audio-cd's naar wav en mp3. Met ingebouwde muziekspeler en de mogelijkheid om cd titels op te halen bij Freedb.

Versienummer: 
1.83 SE
Laatst gewijzigd: 
29 november 2010
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7