Tip: eenvoudig muziek en video's op je iPhone of iPad zetten met VLC voor iOS (zonder iTunes)

Bestanden (video's, muziek) op je iPhone of iPad zetten kan met iTunes, maar ook met andere apps. VLC voor iOS heeft de mogelijkheid voor bestandsoverdracht tussen je pc of laptop en iPhone of iPad ook ingebouwd. Wij leggen uit hoe je met VLC voor iOS makkelijk muziek en video's van je pc of laptop op je iPhone of iPad kunt zetten. Voorwaarde is wel dat je iPhone of iPad wifi op je thuisnetwerk gebruikt (geen 3G of 4G dus).

1. Download VLC voor iOS op je iPhone of iPad

2. Open VLC voor iOS op je iPhone of iPad

3. Tik op het VLC logo linksboven

4. Zet 'Delen via WiFi' aan

5. Open op je pc of laptop je web browser (Chrome, Firefox enzovoorts) en voer in de adresbalk het http://-adres in dat je nu ziet staan bij Delen via WiFi op je iPhone of iPad (dit is het IP-adres dat je iPhone of iPad heeft in jouw thuisnetwerk)

6. In je browser kun je nu muziek en video's van je pc of laptop op je iPhone of iPad zetten door middel van de + knop rechtsboven

De muziek of video's worden dan overgezet naar je iPhone of iPad. Ook kun je hier bestanden van je iPhone/iPad downloaden naar je pc of laptop.

VLC voor iOS biedt nog meer mogelijkheden om bestanden op je iPhone of iPad te zetten. Je kunt ook gebruikmaken van cloud-diensten als Dropbox, Google Drive, OneDrive, iCloud en Box om muziek en video's naar je i-apparaat te downloaden: tik op VLC-logo in VLC op je iPhone/iPad, kies Cloud-diensten en log in bij de door jou gebruikte cloud-dienst. Daarna kun je bestanden die je daar hebt staan downlaoden.

Reacties

KUN JE DE GEDOWNLOADE BESTAND OOK SHUFFELEN?

Zojuist heb ik de VLC mediaplayer op mijn i-pad geïnstalleerd en opgestart. Na het invullen van he ip adres van de i-pad krijg ik niet de beloofde pagina "delen via wifi" maar een google lijst met opzoekinformatie van dat nummer. Wat doe ik verkeerd? Ik werk met een firefox brouser.

geprobeerd alleen de cijfers van IP-adres te plaatsen in Internet explorer(?)

na dat ik de film heb opgenomen zie ik hem staan op media player zo zetten ik dan de films op mijn smartphone.maar nu doet het niet meer. na synchronisatie voltooit is zou normaal je film op de smartphone moeten staan. maar het staat er niet op.ik had het eerst met twee afleveringen uit een tv serie en die waren geen probleem maar andere wel. zo had ik er eentje van maar 5 minuten maar het synchronisatie blijft hangen op 85 procent zelfs na meer dan een uur is het nog niet gedaan.je zied na de start van synchronisatie dat het groene balkje verder gaat zo volgens mij wilt dat zegen dat hij het naar je smartphone kopieert? maar na dat het gedaan is en kijk zie ik geen bestanden op die apparaat gevonden.wat is het probleem

Werkt dezelfde methode ook met foobar2000?

afbeelding van redactie

Nee.

Komt er ooit een mogelijkheid dat je de bestanden kunt slepen naar het apparaat in verkenner net als met bijv mp3-spelers ?

afbeelding van redactie

Je kunt wel bestanden slepen/neerzetten in het browservenster van VLC.

hoe kan ik liedtjes op mijn iPod
toevoegen

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
oosten_ijk