Verkiezing: Wat vind je de beste virusscanner van 2017?

Een goede virusscanner is een absolute must. Maar welke virusscanner is de beste? Er zijn veel goede gratis anti-virus-oplossingen, waarvan wij hier een overzicht geven, maar er zijn natuurlijk ook betaalde virusscanners.

Het aanbod van gratis anti-virus oplossingen wordt steeds groter. Nadat vorig jaar Bitdefender een gratis versie van zijn uitstekende betaalde virusscanner heeft vrijgegeven (Bitdefender Antivirus Free Edition), kwam dit jaar het eveneens hooggeprezen Kaspersky ook met een gratis uitgave - die bovendien in het Nederlands vertaald is: Kaspersky Free.

Dit naast oude bekenden als Avira Free AntiVirus, Panda Free Antivirus, Avast Free Antivirus en AVG Anti-Virus Free (dat tegenwoordig van dezelfde eigenaar, Avast, is), Sophos Home en Qihoo 360 Total Security Essential. En ook Windows Defender (standaard meegeleverd in Windows 8.1 en 10) en Microsoft Security Essentials scoren weer ruim voldoende op virustests. Keuze te over dus.

Onze vraag is:
Wat vind je de beste betaalde of gratis virusscanner van 2017?

En in de reacties horen we graag waarom je deze de beste vindt! En of je dit jaar bent gewisseld van virusscanner.

Norton (Symantec)
5% (22 stemmen)
Avast
14% (64 stemmen)
AVG
2% (11 stemmen)
Avira
4% (20 stemmen)
Panda
10% (44 stemmen)
Bitdefender
15% (67 stemmen)
Kaspersky
13% (60 stemmen)
Qihoo
4% (16 stemmen)
Comodo
2% (11 stemmen)
Microsoft Security Essentials
2% (9 stemmen)
Windows Defender
13% (58 stemmen)
LavaSoft Ad-Aware
0% (1 stem)
McAfee
1% (5 stemmen)
Emsisoft
0% (0 stemmen)
ESET
4% (20 stemmen)
F-Secure
4% (19 stemmen)
G-Data
2% (8 stemmen)
Sophos
1% (3 stemmen)
Trend Micro
1% (3 stemmen)
Een andere virusscanner, namelijk... (laat weten in de reacties)
2% (10 stemmen)
Ik gebruik geen virusscanner
1% (6 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 457
Deel dit artikel: 

Reacties

Ik ben dit jaar schoon schip begonnen te maken met de extra toevoegingen op mijn systeem. In het verleden diverse virusprogramma´s gebruikt en eigenlijk nooit iets tegen gekomen, Doe nu al een hele poos alleen met de bescherming van Windows 10,bevalt prima.

Idem dito, tot voor kort Qihoo gebruikt, maar scoorde slecht sinds de laatste grote herfst update van windows 10. Doe het nu met windows defender en de extra lagen van microsoft zelf, en zo min mogelijk programma's op de pc. Bevalt prima.

De afgelopen jaren heb ik goede ervaringen opgedaan met betaalde versie van Bitdefender (je krijgt daar overigens een zeer behoorlijke korting op, 5 licenties voor een jaar voor nog niet een paar tientjes dus maar een paar euro per licentie echt geen geld). Voorheen ook wel gratis versies van Panda en Avast gebruikt maar Bitdefender is qua systeembelasting veel beter vind ik. Bitdefender total security 2018 doet gewoon op de achtergrond wat ie moet doen maar heeft daarnaast erg veel mogelijkheden.

Al ongeveer een tiental jaren gebruik ik de bescherming van windows zelf en nu dan defender in W10. Ik ben er van overtuigd dat je eigen gedrag op het internet nog steeds de beste bescherming is.

Ik ben al jaren een trouwe Avast gebruiker die misschien niet de allerbeste is, maar waar ik wel zeer tevreden over ben.

Wat de gratis versie betreft, doe ik vaak een extra scan met Super Anti spyware free. Maar de hoofdscan wordt, uiteraard, automatisch en om de zoveel tijd gedaan, middels mijn (betaalde) antiviruspakket, Bitdefender Internet Security 2018. De combi werkt perfect!

Ik heb twee favorieten van scanners, dat zijn Bitdefender en Kaspersky.
Heb regelmatig Kaspersky gebruikt maar ben uiteindelijk overgeschakeld naar Bitdefender omdat als je goed uitkijkt serieuze kortingen kunt vinden voor een licentie van twee jaar.

Laatst geleden nog Bitdefender Total Security 2017 met een licentie voor 10 apparaten en 2 jaar bescherming gekocht voor €40, bleek de cd een download bestandje te bevatten die de 2018 versie installeerde. 50% korting voor de nieuwe Bitdefender Total Security 2018, dat vind ik een koopje, helaas niet te vinden bij Kaspersky.

Niet geheel gratis is de uitstekende antivirusscanner F-Secure die ik bij XS4LL kan downloaden. Vijf keer F-Secure per abonnement is bijna gratis en bijna net zo goed als Bitdefender of Kapersky. Zeker vergeleken met de gratis versies. Recent is F-Secure uitgebreid met een veilige controle bij het doen van betalingen.

Sinds dit jaar vertrouw ik onder Windows 10 volledig op Windows Defender. Zeker na de Herfst-update met de integratie van het eigen EMET-beveiligingstool staat de beveiliging als een huis.
Door geen gebruik meer te maken van externe beveiligingssoftware is mijn systeem ook heerlijk snel geworden.

Al jaren tevreden over F-secure. Via xs4all. Ook KPN veilig heeft de F-secure software in zich.
Bezoek je een verdachte site krijg je netjes een melding.

Ik gebruik al jaren Avast Premium, misschien niet de beste en snelste volgens de testen maar wel erg gebruiksvriendelijk. Ook heb ik de betaalde Kaspersky en Bitdefender getest maar die twee kunnen mij absoluut niet overtuigen in gebruiksgemak. Deze kunnen wel goed uit de test komen maar ik kan er niet mee werken. Onder andere: Bitdefender vertraagt mijn systeem enorm en kan NIET tijdelijk uitgeschakeld worden, Kaspersky blokkeert een aantal webpagina's, ik wil zelf bepalen welke webpagina's ik bezoek en niet de virusscanner. Ook heeft Bitdefender meer valse meldingen dan Avast!

Ik gebruikte altijd F-Secure van XS4all. Daar vanaf gestapt omdat F-Secure volgens de test veel false positives geeft. Ook bepaalde sites werden geblokkeerd (lokale nieuwssites). En dat vond ik al raar. Overgestapt naar Bitdefender en geen spijt van gehad. Wel is F-Secure lastig te verwijderen. Ik moest een removal-tool gebruiken. Heel vervelend. Gelukkig daar nu vanaf. Voor mij is het nu Bitdefender :-)

G-Data (betaalde versie) na installatie weinig omkijken naar.

Ik gebruik al jaren Commodo, meerdere malen per week doet Commodo zijn werk goed.
Daar ben ik hem dankbaar voor. Er is voor mij geen andere av.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
denemarke_