Avast neemt AVG over voor 1,3 miljard dollar

Groot nieuws uit de anti-virus-sector: Avast neemt concurrent AVG over voor 1,3 miljard dollar! In oktober moet de overname afgerond zijn. Of de anti-virus producten van beide bedrijven gecombineerd gaan worden of afzonderlijk blijven bestaan is nog niet bekend.

Avast en AVG zijn beide van oorsprong Tsjechische bedrijven die al jaren, naast hun betaalde producten, zeer populaire gratis virusscanners aanbieden, te weten: Avast Free Antivirus en AVG Anti-Virus Free. AVG heeft tegenwoordig zijn hoofdkantoor in Amsterdam zitten trouwens, Avast zetelt nog altijd in Tsjechië. Beide hebben honderden miljoenen gebruikers.

De CEO van Avast benadrukt alle voordelen van de overname op technologisch vlak en wat betreft de beveiliging voor klanten. Hoe de toekomst van de gratis producten er gaat uitzien is onduidelijk. Blijven er twee losse gratis virusscanners bestaan of komt er één 'AVGast' anti-virus product? Wordt vervolgd.

Wat vind jij als AVG of Avast gebruiker van het samengaan van de twee bedrijven? Laat je mening weten in de reacties!

Reacties

Raadsel: Hoe betaal je een overname twv. USD 1.300.000.000,00 met een -voor de consument- 'gratis' product?

Als je de gegevens van de "honderden miljoenen gebruikers" steelt/ heelt à EUR 10,00 p.p.p.j., kan je de overname prima financieren. De privacy-voorwaarden van AVG zijn nog niet zolang geleden ten nadele van de consument aangepast:

'Ophef over nieuw privacybeleid anti-virusbedrijf AVG'
https://www.security.nl/p...

Met deze 'gratis' AV's haal je Trojaanse paarden in huis. Gerenommeerde premium scanners kosten een paar tientjes premie, net zoals de inboedelverzekering. Voor niks gaat de zon op.

Ja dat is wel beter hopelijk gaan beide
virusscanners samen, en vormen zo een nog betere
ik heb mcafee en emsisoft op mijn pc staan
op mijn internetpc,telefoon en tablets avast antivirus free
laten we hopen dat er dan nog wel een gratis versie vanaf kan

Ik vind dit geen goed idee. Ik gebruik een programma van AVG die op zijn beurt dat programma heeft overgenomen van Tune Up. De derde uitgever in 2 jaar. Wat moet ik hiervan denken? Ik heb trouwens een licentie van nog meer dan 3 jaar lopen bij AVG (juist vernieuwd)- wat gaat hiermee denk ik, kwijt ja! Ik heb mijn buik al meer van vol van al die overnames op allerlei gebied.

avira free doet het bij mij, al jaren goed. geen avast voor mij.

Er duikt wel weer een nieuwe antivirus op. Panda heeft dat ook gedaan en is nu 1 van de populairste virusscanners, naast AVG en Avast.

'en is nu ... Avast'. Volkomen terecht denk ik.

De bundeling van krachten kan ook betekenen, dat de kwaliteit wordt verbeterd en dat ze zelfs de beste worden. In de MSDOS-tijd bestond er alleen maar McAfee, die 1x per week op vrijdag (ja,ja) met updates kwam, dus er is nu nog voldoende keuze mogelijk.

er blijft keus genoeg, geschat wordt dat er wereldwijd ongeveer 150 av-vendors zijn

Ach, alles voor wat het waard is. Straks wordt bij referendum besloten dat AVG eruit wilt stappen. Ik denk overigens wel dat de wereld gebaat is bij verscheidenheid. Denk eens aan de consequenties als er slechts één antivirus zou bestaan.

Scherp opgemerkt. Ik moet er ook niet aan denken. Zoals we ook niet moeten denken aan 1 wereldleider ;-)

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_panje