Kaspersky Free

Actueel: 

5 oktober 2017
Kaspersky Free is nu ook in het Nederlands verschenen.

Besturingssysteem: 
Voor Windows
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (60 stemmen)
Omschrijving software: 

Ook Kaspersky heeft in 2017 een gratis variant van zijn virusscanner geïntroduceerd. In tests van onafhankelijke organisaties als AV-Test en AV-Comparatives scoort de betaalde versie van Kaspersky altijd zeer hoog. Gratis excellente bescherming, zonder al teveel vervelende onnodige extraatjes die je bij andere gratis virusscanners meestal krijgt. Een aanrader.

Kaspersky Free is in juli 2017 beschikbaar gesteld door de Russische producent en biedt dezelfde beschermingsgraad als de betaalde versie van het veelgeprezen Kaspersky. Alleen heeft u niet de beschikking over extra beveiligingscomponenten als ouderlijk toezicht, privacy bescherming, VPN, anti-spam, firewall en veilig internet bankieren en winkelen. Als u die ook wilt moet u betalen.

Maar Kaspersky Free biedt natuurlijk wel zeer goede realtime basisbescherming van bestanden, e-mail, instant messaging (chat) en als u websites bezoekt. Verder heeft de virusscanner zelfbescherming (om te voorkomen dat malware Kaspersky uitschakelt) en quarantaine van schadelijke bestanden.


Kaspersky Free is ook vertaald in het Nederlands

Behalve de uitstekende bescherming komt uit onafhankelijke tests altijd naar voren dat Kaspersky licht is (voor weinig vertraging zorgt) en nauwelijks vals alarm geeft. Groot pluspunt is verder dat je bij de installatie niet al teveel overbodige extraatjes krijgt aangeboden (Edit: betaalde VPN client Kaspersky Secure Connection wordt wel meegeïnstalleerd. Deze hoef je echter niet te gebruiken en kun je verwijderen).

Kaspersky gebruikt browser addons voor de webbescherming, maar die zijn zonder reclame en puur functioneel voorzover wij konden ontdekken. Ook wat betreft privacy lijkt Kaspersky in orde. Wat ons betreft is Kaspersky Free een aanrader! Uitstekende bescherming zonder al teveel onnodige extraatjes.

Kaspersky Free is momenteel alleen in het Engels beschikbaar, maar wordt in oktober 2017 ook in de Benelux uitgerold, dus dan komt vermoedelijk ook een Nederlandse versie. Om Kaspersky te kunnen gebruiken moet u zich gratis registreren met uw mailadres.

Categorie: 
Anti-virus
Laatst gewijzigd: 
5 oktober 2017
Versienummer: 
18.0.0
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie biedt meer functionaliteit
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

Tijdens de installatie kunt u ervoor kiezen om deel uit te maken van het Kaspersky Security Network. Hiervoor worden geanonimiseerd gegevens over uw pc en schadelijke software gebruikt om de bescherming te verbeteren. U hoeft dit niet te doen, maar u krijgt hierdoor wel betere beveiliging. Voorzover wij konden nagaan gaat Kaspersky netjes met deze informatie om.

Om Kaspersky te kunnen gebruiken moet u gratis registreren met uw mailadres. U kunt tijdens de registratie het vinkje weglaten bij I agree ... to receive information...

Tijdens de installatie worden ook browser addons voor webbescherming geïnstalleerd (die u nog moet goedkeuren bij het starten van uw browser). Deze extensies zijn functioneel en bevatten geen reclame.

Betaalde VPN client Kaspersky Secure Connection wordt meegeïnstalleerd tijdens de installatie van Kaspersky Free. Deze hoef je echter niet te gebruiken en kun je verwijderen.

Kasperky Free maakt reclame voor de betaalde versie in de interface. U heeft met de gratis versie echter de beschikking over een uitstekende basisbescherming.

Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Een iets andere versie van deze Free Kaspersky staat ook in de App Store van Apple.
Loopt ook op de achtergrond en doet dat zeer licht.
Vind dan ook nooit niks op mijn Mac en is met gemak te Uninstaleren.
Updaten doet ie elke dag zonder dat je het merkt dus ik denk dat ie niet veel verschilt met de Windows uitvoering.
Ik gebruik hem niet voortdurend omdat mijn Mac ook zelf een Malware Progje heeft.
Maar heel af en toe test ik mijn systeem.

"Om de computers van zijn gebruikers te kunnen beveiligen, scant Kaspersky alle bestanden. Russische spionnen zouden daarbij hebben meegegluurd."

Zie:
https://www.telegraa...

Hier een wat genuanceerder verhaal:
http://computerworld...

De software van Kaspersky is misbruikt voor spionage, maar er is geen enkel bewijs dat Kaspersky een backdoor had of bewust meewerkte aan deze spionage.

Het lijkt me onverstandig om Kaspersky te gebruiken. Het bedrijf kan er zelf hypothetisch niet betrokken bij zijn geweest. Maar dat de Russische geheime dienst kansen zou laten liggen om zich informatie te verschaffen met behulp van Kaspersky lijkt me niet erg waarschijnlijk.

Hier nog wat meer informatie:
https://www.nytimes....

en

https://www.washingt...

Het is moeilijk met al dit slechte nieuws om nog verder Kaspersky free te gebruiken, wie moet men geloven? Als er gaten in kaspersky zitten waar hackers makkelijk gebruik kunnen van maken om te spioneren, en dan nog weten dat al onze bestanden kunnen gezien worden in rusland!
Denk om maar weer BD free , Sophos of Avast te gebruiken....

Volgens andere artikels kan Kaspersky niet gebruikt worden voor te spioneren enzo

https://www.rt.com/n...

Amerika wil gewoon kaspersky zwart maken omdat de amerikanen weer meer hun eigen software zouden gebruiken zoals een Macafee, Gdata ....
Er nergens een bewijs dat Kaspersky er voor iets tussen zit.

Nog meer nuance, welke anti-virus producent moet je dan nog vertrouwen:
http://computerworld...

Waarom flikkeren jullie altijd mijn reactie er naderhand altijd uit?
Ja ik gebruik een product van Apple en had uit voorzorg enkel het woord Apple Store gebruikt waar Kaspersky Free al veel eerder te verkrijgen was.
Dit is puur een Windows Forum waar ik dus beter nooit meer post.

FIX IT VOOR NIX.
Ben wel goed maar niet gek.
Flairix.

@Flairix, je reactie van 16 oktober is niet verwijderd. Staat gewoon helemaal bovenaan. (Reactievolgorde in Downloads-sectie is van nieuw naar oud).

ik wilde het weer de-installeren, maar dat lukt niet. Komt niet eens voor in de lijst van programmas, maar het is er wel opde achtergrond.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griekenl_nd