Kaspersky Free

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie biedt meer functionaliteit
Categorie: 
-
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Ook Kaspersky heeft in 2017 een gratis variant van zijn virusscanner geïntroduceerd. In tests van onafhankelijke organisaties als AV-Test en AV-Comparatives scoort Kaspersky altijd zeer hoog. Gratis excellente bescherming, zonder al teveel vervelende onnodige extraatjes die je bij andere gratis virusscanners meestal krijgt.

Kaspersky Free is beschikbaar gesteld door de Russische producent en biedt dezelfde basisbescherming als de betaalde versie van Kaspersky. Alleen heeft u niet de beschikking over extra beveiligingscomponenten als ouderlijk toezicht, privacy bescherming, VPN, anti-spam, firewall en veilig internet bankieren en winkelen. Als u die ook wilt moet u betalen.

Maar Kaspersky Free biedt natuurlijk wel zeer goede realtime basisbescherming van bestanden, e-mail, instant messaging (chat) en als u websites bezoekt. Verder heeft de virusscanner zelfbescherming (om te voorkomen dat malware Kaspersky uitschakelt) en quarantaine van schadelijke bestanden.

Behalve de uitstekende bescherming komt uit onafhankelijke tests altijd naar voren dat Kaspersky licht is (voor weinig vertraging zorgt) en nauwelijks vals alarm geeft. Groot pluspunt is verder dat je bij de installatie niet al teveel overbodige extraatjes krijgt aangeboden De betaalde VPN client Kaspersky Secure Connection (met 200 MB gratis dataverkeer per dag) wordt wel meegeïnstalleerd. Deze hoef je echter niet te gebruiken en kun je verwijderen.

Kaspersky gebruikt browser addons voor de webbescherming, maar die zijn zonder reclame en puur functioneel voorzover wij konden ontdekken. Uitstekende bescherming zonder al teveel onnodige extraatjes.

Kaspersky Free is sinds oktober 2017 ook in de Benelux uitgerold: er is een Nederlandse versie beschikbaar. Om Kaspersky te kunnen gebruiken moet u zich gratis registreren met uw mailadres.

Kaspersky Free heet sinds 2019 Kaspersky Security Cloud Free en sinds 2023 weer Kaspersky Free.

Let op!
De Amerikaanse en Nederlandse overheid zijn in 2018 gestopt met het gebruik van Kaspersky omdat het bedrijf in Rusland gevestigd is. De angst bestaat dat de Russische overheid Kaspersky zou kunnen dwingen tot spionage activiteiten. Daar zijn nog geen aanwijzingen voor en als reactie heeft Kaspersky besloten een belangrijk deel van zijn activiteiten te verplaatsen naar Zwitserland.

In 2022 adviseerde het Duitse overheidsinstituut BSI ook om Kaspersky te vervangen door een alternatief omdat het een Russisch bedrijf is dat door Rusland gedwongen kan worden om mee te werken aan cyberaanvallen. Concrete aanwijzingen voor inmenging door de Russische overheid zijn er vooralsnog niet. Lees hier Kaspersky's reactie.

inst

Reacties

Het schijnt das Kasperky de kantoren naar Zwitserland heeft verplaatst. Of ze nog banden hebben met Rusland kan ik niet overzien. Maar afgezien van de politiek, het is nu 2024. Er bestaat nog wel Kasperky Free, maar dat staat heel verborgen om te downloaden. Mijn vraag is dus: Bestaat er nog wel een gratis versie voor nieuwe klanten?

@Decuypere Jose
Die kennen we nog niet, kun je daar een bron voor geven?

Oppassen met deze virusscanner. Er zijn al bewijzen dat kaspersky spyware installeert in uw PC. Betrouw geen Russen.

Er zijn andere scanners die ook prima zijn . Waarom zou de dan Kaspersky nemen met een potentieel risico.

Nergens zeg ik dat je het niet zou moeten gebruiken, dat is inderdaad je eigen verantwoording. Je kan mijn toontje irritant vinden, maar het goedpraten van jou met doodddoenerige opmerkingen, dat vind ik nou weer irritant, en daar reageer ik op. Dus zou ik zeggen: veel succes met die zooi, en neem lekker 2 abonnementen.

Iedereen moet en mag zijn eigen keuze behouden. Als men tevreden is over het product gewoon lekker blijven gebruiken. Daar is niets mis mee !

Ik weet niet of je het je kunt voorstellen, maar er zijn ook nog anderen met andere meningen die op deze blog reageren. Ik heb nergens beweerd dat ik het beter zou (willen) weten. Je moet mij geen woorden in de mond leggen die ik nooit heb gezegd.

Ik heb slechts een mening verkondigd en er zijn hier meerderen die geen probleem met Kaspersky hebben, los van wat Duitsland ervan zou vinden of niet. GUN ieder zijn vrijheid om de software te kiezen die zij (en ik) willen. Jij vind het niks. Okay! ik en anderen hier vinden dat spul prima werken. Gun ieder zijn mening en houdt op met dat misplaatste z.g. superieure en bloedirritante cynisch toontje van je. Volgens mij helpt dat enorm! Dat was het! Meer zeg ik niet! Klaar!

Misschien eerst eens goed lezen voor dat je ergens op reageert want zo legt Duitsland wel degenlijk uit waarom ze dit zeggen. Alleen, jij weet het allemaal veel beter. en legt bovendien de rede bij de huidgesituatie in Rusland, terwijl dit ook al enkele jaren eerder speelde. Maar, blijf het gewoon lekker gebruiken joh, wat maakt jou het uit.

De Kaspersky internet security die ik gebruik, is NIET gratis! Ik betaal zo´n 25 a 28 euro per jaar voor een licentie. Dit even terzijde. Voor de rest mag je vinden, wat je wilt vinden. Leef je uit!

Sommige mensen praten alles krom en goed, puur uit eigen belang want gratis is natuurlijk veel belangrijker. En Amerika is de vijand want per slot vallen zij ons aan en niet Rusland? Dat voor de huidige sutuatie met Rusland enkele jaren terug deze software al werd verbannen bij in ieder geval de overheid telt natuurlijk ook niet mee? Nee joh, niks aan de hand, want het is gratis. En in Duitsland lullen ze natuurlijk maar wat want per slot hebben jullie er veel meer verstand van dan zij daar in Duitsland. Dus lekker blijven gebruiken, want het is gratis. Ben je er nog steeds niet achter dat er niks gratis is? Zeker niet met software.

Pagina's