Kaspersky Security Cloud Free

Voor Windows
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.7 (175 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
21.0
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie biedt meer functionaliteit
Categorie: 
Anti-virus
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Ook Kaspersky heeft in 2017 een gratis variant van zijn virusscanner geïntroduceerd. In tests van onafhankelijke organisaties als AV-Test en AV-Comparatives scoort de betaalde versie van Kaspersky altijd zeer hoog. Gratis excellente bescherming, zonder al teveel vervelende onnodige extraatjes die je bij andere gratis virusscanners meestal krijgt.

Kaspersky Free ia beschikbaar gesteld door de Russische producent en biedt dezelfde beschermingsgraad als de betaalde versie van Kaspersky. Alleen heeft u niet de beschikking over extra beveiligingscomponenten als ouderlijk toezicht, privacy bescherming, VPN, anti-spam, firewall en veilig internet bankieren en winkelen. Als u die ook wilt moet u betalen.

Maar Kaspersky Free biedt natuurlijk wel zeer goede realtime basisbescherming van bestanden, e-mail, instant messaging (chat) en als u websites bezoekt. Verder heeft de virusscanner zelfbescherming (om te voorkomen dat malware Kaspersky uitschakelt) en quarantaine van schadelijke bestanden.

Behalve de uitstekende bescherming komt uit onafhankelijke tests altijd naar voren dat Kaspersky licht is (voor weinig vertraging zorgt) en nauwelijks vals alarm geeft. Groot pluspunt is verder dat je bij de installatie niet al teveel overbodige extraatjes krijgt aangeboden De betaalde VPN client Kaspersky Secure Connection (met 200 MB gratis dataverkeer per dag) wordt wel meegeïnstalleerd. Deze hoef je echter niet te gebruiken en kun je verwijderen.

Kaspersky gebruikt browser addons voor de webbescherming, maar die zijn zonder reclame en puur functioneel voorzover wij konden ontdekken. Uitstekende bescherming zonder al teveel onnodige extraatjes.

Kaspersky Free is sinds oktober 2017 ook in de Benelux uitgerold: er is een Nederlandse versie beschikbaar. Om Kaspersky te kunnen gebruiken moet u zich gratis registreren met uw mailadres.

Kaspersky Free heet sinds 2019 Kaspersky Security Cloud Free.
 

 De Amerikaanse en Nederlandse overheid zijn in 2018 gestopt met het gebruik van Kaspersky omdat het bedrijf in Rusland gevestigd is. De angst bestaat dat de Russische overheid Kaspersky zou kunnen dwingen tot spionage activiteiten. Daar zijn echter geen aanwijzingen voor en als reactie heeft Kaspersky besloten een belangrijk deel van zijn activiteiten te verplaatsen naar Zwitserland.

Download

inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Vandaag een update ontvangen: versie 21.2.16.590

Update patch i voor Kaspersky security cloud free

https://support.kasp...

Password Manager hoef je niet te installeren en je kan de melding verbergen.
Wat nu opvalt is dat Kasperky Security Cloud en Malwatebytes samen niet werkt,
De updates van Kasperky worden dan niet meer bijgewerkt.

Hoi, bij mij, als ik Kaspersky wil installeren, krijg ik er automatisch paswoordmanager bij, nu kan ik daar niets mee doen, niet interessant voor mij. kan ik deze uitschakelen of verwijderen?
Prettige zondag nog aan allen.

Real-World Protection Test Jul-Aug 2019 https://www.av-compa...

Secure connection met 200 MB per dag is ook in de gratis versie beschikbaar. Je kunt alleen niet zelf het land kiezen, dat wisselt per dag automatisch.

Kasperky free is niet meer te downloaden. Alleen Security Cloud free versie 2020.

De betaalde versie wordt helaas niet meer in de Nederlandse taal telefonisch ondersteund.

Goede gratis virusscanner die ik vroeger een tijd gedraaid heb, heeft toen meer mijn voorkeur dan Avast of Windows Defender.

Zo ziet het er dan uit met oude K icoon
https://malwaretips....

Pagina's