Kaspersky Free

Geschikt voor: 
Voor Windows
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (122 stemmen)
Actueel: 

5 oktober 2017
Kaspersky Free is nu ook in het Nederlands verschenen.

Omschrijving software: 

Ook Kaspersky heeft in 2017 een gratis variant van zijn virusscanner geïntroduceerd. In tests van onafhankelijke organisaties als AV-Test en AV-Comparatives scoort de betaalde versie van Kaspersky altijd zeer hoog. Gratis excellente bescherming, zonder al teveel vervelende onnodige extraatjes die je bij andere gratis virusscanners meestal krijgt. Een aanrader.

Kaspersky Free is in juli 2017 beschikbaar gesteld door de Russische producent en biedt dezelfde beschermingsgraad als de betaalde versie van het veelgeprezen Kaspersky. Alleen heeft u niet de beschikking over extra beveiligingscomponenten als ouderlijk toezicht, privacy bescherming, VPN, anti-spam, firewall en veilig internet bankieren en winkelen. Als u die ook wilt moet u betalen.

Maar Kaspersky Free biedt natuurlijk wel zeer goede realtime basisbescherming van bestanden, e-mail, instant messaging (chat) en als u websites bezoekt. Verder heeft de virusscanner zelfbescherming (om te voorkomen dat malware Kaspersky uitschakelt) en quarantaine van schadelijke bestanden.


Kaspersky Free is ook vertaald in het Nederlands

Behalve de uitstekende bescherming komt uit onafhankelijke tests altijd naar voren dat Kaspersky licht is (voor weinig vertraging zorgt) en nauwelijks vals alarm geeft. Groot pluspunt is verder dat je bij de installatie niet al teveel overbodige extraatjes krijgt aangeboden (Edit: betaalde VPN client Kaspersky Secure Connection wordt wel meegeïnstalleerd. Deze hoef je echter niet te gebruiken en kun je verwijderen).

Kaspersky gebruikt browser addons voor de webbescherming, maar die zijn zonder reclame en puur functioneel voorzover wij konden ontdekken. Ook wat betreft privacy lijkt Kaspersky in orde. Wat ons betreft is Kaspersky Free een aanrader! Uitstekende bescherming zonder al teveel onnodige extraatjes.

Kaspersky Free is sinds oktober 2017 ook in de Benelux uitgerold: er is een Nederlandse versie beschikbaar. Om Kaspersky te kunnen gebruiken moet u zich gratis registreren met uw mailadres.

Categorie: 
Anti-virus
Laatst gewijzigd: 
5 oktober 2017
Versienummer: 
18.0.0
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie biedt meer functionaliteit
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Kasperky Free voor Windows via de producent
(klik op Download nu)

Mobiel
Download Kaspersky Free voor Android
(biedt in app aankopen)

Als de gratis Kaspersky Anti-Virus je bevalt, maar je alle functionaliteit en complete bescherming wilt kun je Kasperky Anti-Virus ook kopen via GratisSoftware.nl (je betaalt dezelfde prijs, maar steunt ons als je dit via een van de linkjes op de onderstaande pagina doet):
 
Koop volledige Kaspersky Anti-Virus via GratisSoftware.nl
 
Installatie: 
Let op bij de installatie

Tijdens de installatie kunt u ervoor kiezen om deel uit te maken van het Kaspersky Security Network. Hiervoor worden geanonimiseerd gegevens over uw pc en schadelijke software gebruikt om de bescherming te verbeteren. U hoeft dit niet te doen, maar u krijgt hierdoor wel betere beveiliging. Voorzover wij konden nagaan gaat Kaspersky netjes met deze informatie om.

Om Kaspersky te kunnen gebruiken moet u gratis registreren met uw mailadres. U kunt tijdens de registratie het vinkje weglaten bij I agree ... to receive information...

Tijdens de installatie worden ook browser addons voor webbescherming geïnstalleerd (die u nog moet goedkeuren bij het starten van uw browser). Deze extensies zijn functioneel en bevatten geen reclame.

Betaalde VPN client Kaspersky Secure Connection wordt meegeïnstalleerd tijdens de installatie van Kaspersky Free. Deze hoeft u echter niet te gebruiken en kunt u verwijderen.

Kasperky Free maakt reclame voor de betaalde versie in de interface. U heeft met de gratis versie echter de beschikking over een uitstekende basisbescherming.

Deel deze download: 

Reacties

Er is een nieuwe versie uit van Kaspersky Free: 19.0.0.1088. Je kunt de nieuwe versie hier downloaden: https://www.kaspersk....

KFA bevat nu ook system watcher (Behaviour blocker die acties terugkeerd ingeval van een besmetting) zoals de betaalde en network attack blocker, indien iemand van buiten af op je computer wil inbreken. Ongetwijfeld de beste gratis AV

Rijk stopt vanwege nationale veiligheid met Russische antivirussoftware.

https://nos.nl/artik...

Paniekzaaierij als gevolg van de anti Rusland sfeer die er nu heerst.
Alsof Amerikaanse software wel te vertrouwen is , daarvan is het bewezen (Edward Snowden/Wikileaks) dat de USA al jaren lang de burgers wereldwijd afluistert/aftapt/privegegevens opslaat.
Iedereen die nu zijn Kaspersky de deur uit doet heeft die ook al Facebook en whatsapp verwijderd?.
Geen enkele overheid is te vertrouwen , allemaal bespioneren ze de burgers, de USA, Rusland , Engeland ,Noord Korea en ook Nederland.

Ik heb Kaspersky Free uitgeprobeerd. Aanvankelijk ging alles goed met installeren en configureren. De interface ziet er best aardig uit, zonder opdringerige aansporing(en) om te upgraden naar een betaald product. Volledige scan gedaan, geen probleem. Tot dusver alles prima. Maar toen ik Firefox opende, kon ik geen enkele website bezoeken (zelfs niet Google). Vond ik niet kunnen, dus besloot ik Kaspersky Free te deïnstalleren. Tijdens het uiterst moeizame deïnstalleren is er een fout opgetreden (of dat aan mijn PC of Kaspersky lag is me niet duidelijk). Dan maar systeemherstel geprobeerd, maar dat lukte niet door de fout die zich had voorgedaan tijdens het de-installeren. Al met al géén prettige ervaring, Kasperspy Free.

Raar maar waar: sinds ik Windows 10 1803 heb werkt alles weer prima in Firefox. Ik heb Kaspersky Free nu al een vijftal dagen op mijn PC staan en ben heel tevreden over dit programma.

Bij mij staat erop 'Licentie: nog 362 dagen' en elke dag doet deze er een dag af (gratis voor 1 computer voor 366 dagen).
Is deze dan beperkt voor gratis gebruik? Of gaat er na die periode een deel van de beveiliging af.
Kan er iemand daar een antwoord op geven.
Dank bij voorbaat.

Geen angst
Wordt in 2019 automatisch verlengd
De betaalde versie en de gratis versie hebben de zelfde bescherming
Alleen wat meer toeters en bellen,en opties die je in werkelijkheid niet nodig hebt
Het beste antivirus programma wat er is

Kaspersky Free op windows 8.1 draai goed geen probleemen
en niet traag fijn dat dat bij het scannen de rest tijd word aan gegeven

Tot tweemaal toe proberen te installeren. Kreeg geen site meer open. Blokkeerde Tom-Tom connect + Keyscrambler, vroeg mij om Emisoft te deïnstalleren . Vervolgens ook tweemaal systeemherstel moeten uitvoeren . Onbruikbaar voor mij op W7.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ederland