Kaspersky Free

Actueel: 

26 juli 2017
Kaspersky Free is toegevoegd aan GratisSoftware.nl.

Besturingssysteem: 
Voor Windows
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (29 stemmen)
Omschrijving software: 

Ook Kaspersky heeft in 2017 een gratis variant van zijn virusscanner geïntroduceerd. In tests van onafhankelijke organisaties als AV-Test en AV-Comparatives scoort de betaalde versie van Kaspersky altijd zeer hoog. Gratis excellente bescherming, zonder al teveel vervelende onnodige extraatjes die je bij andere gratis virusscanners meestal krijgt. Een aanrader.

Kaspersky Free is in juli 2017 beschikbaar gesteld door de Russische producent en biedt dezelfde beschermingsgraad als de betaalde versie van het veelgeprezen Kaspersky. Alleen heeft u niet de beschikking over extra beveiligingscomponenten als ouderlijk toezicht, privacy bescherming, VPN, anti-spam, firewall en veilig internet bankieren en winkelen. Als u die ook wilt moet u betalen.

Maar Kaspersky Free biedt natuurlijk wel zeer goede realtime basisbescherming van bestanden, e-mail, instant messaging (chat) en als u websites bezoekt. Verder heeft de virusscanner zelfbescherming (om te voorkomen dat malware Kaspersky uitschakelt) en quarantaine van schadelijke bestanden.

Behalve de uitstekende bescherming komt uit onafhankelijke tests altijd naar voren dat Kaspersky licht is (voor weinig vertraging zorgt) en nauwelijks vals alarm geeft. Groot pluspunt is verder dat je bij de installatie niet al teveel overbodige extraatjes krijgt aangeboden (Edit: betaalde VPN client Kaspersky Secure Connection wordt wel meegeïnstalleerd. Deze hoef je echter niet te gebruiken en kun je verwijderen).

Kaspersky gebruikt browser addons voor de webbescherming, maar die zijn zonder reclame en puur functioneel voorzover wij konden ontdekken. Ook wat betreft privacy lijkt Kaspersky in orde. Wat ons betreft is Kaspersky Free een aanrader! Uitstekende bescherming zonder al teveel onnodige extraatjes.

Kaspersky Free is momenteel alleen in het Engels beschikbaar, maar wordt in oktober 2017 ook in de Benelux uitgerold, dus dan komt vermoedelijk ook een Nederlandse versie. Om Kaspersky te kunnen gebruiken moet u zich gratis registreren met uw mailadres.

Categorie: 
Anti-virus
Laatst gewijzigd: 
26 juli 2017
Versienummer: 
18.0
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie biedt meer functionaliteit
Taal: 
Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

Tijdens de installatie kunt u ervoor kiezen om deel uit te maken van het Kaspersky Security Network. Hiervoor worden geanonimiseerd gegevens over uw pc en schadelijke software gebruikt om de bescherming te verbeteren. U hoeft dit niet te doen, maar u krijgt hierdoor wel betere beveiliging. Voorzover wij konden nagaan gaat Kaspersky netjes met deze informatie om.

Om Kaspersky te kunnen gebruiken moet u gratis registreren met uw mailadres. U kunt tijdens de registratie het vinkje weglaten bij I agree ... to receive information...

Tijdens de installatie worden ook browser addons voor webbescherming geïnstalleerd (die u nog moet goedkeuren bij het starten van uw browser). Deze extensies zijn functioneel en bevatten geen reclame.

Betaalde VPN client Kaspersky Secure Connection wordt meegeïnstalleerd tijdens de installatie van Kaspersky Free. Deze hoef je echter niet te gebruiken en kun je verwijderen.

Kasperky Free maakt reclame voor de betaalde versie in de interface. U heeft met de gratis versie echter de beschikking over een uitstekende basisbescherming.

Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Een kleine 10 minuten nadat ik FK geïnstalleerd had werd de internetverbinding onderbroken. Pas weer verbinding na deinstallatie. Kortom...weg er mee!!

Kaspersky (niet geregistreerd) heeft een aantal dagen zonder problemen gedraaid.
Daarna echter steeds frequenter internet storingen (geen internet of haperend internet).
Kaspersky verwijderd en alles draait met alleen Windows Defender weer zoals het hoort.

Problemen lijken verholpen door het WLAN stuurprogramma RTL8191SU totaal te verwijderen en opnieuw (automatisch na Opnieuw opstarten) door Windows 10 te laten installeren. Voorlopig gebruik ik toch maar geen Kaspersky free meer.

Toch niet Kaspersky. Een dag later weer verbindingsproblemen. Wel WiFi, maar geen DNS service bereikbaar. Ziggo of Windows 10 1703 64-bits?

Kaspersky free is tot nu toe super. had eerst avast,maar deze is noch beter. ook kwa geheugenverbruik, echt een aanrader.

mee eens

Ja, is mét Bitdefender echt toppie. Máár which of the two!? Blijft een lastige en netelige kwestie.

Normaal zou BD free beter moeten zijn want deze heeft nog eens een Behaviour blocker aan boord (Advanced threat defense) terwijl kaspersky free deze niet heeft (system watcher). Maw als kaspersky iets niet stopt dan ben je eraan, met BD free heb je nog de mogelijkheid/kans dat de BB de malware stopt.

Kaspersky gedownload en ben meteen verkocht. Kan het dat alles opeens veel sneller gaat? Opera bijv. gaat echt als een trein. Onvoorstelbaar.

Heb Kaspersky toch weer verwijderd. Bij mij liep het als een trein, maar dan met HEEL VEEL haltes, eerder een stoptreintje.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frank_ijk