Kaspersky Free

Besturingssysteem: 
Voor Windows
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (106 stemmen)
Actueel: 

5 oktober 2017
Kaspersky Free is nu ook in het Nederlands verschenen.

Omschrijving software: 

Ook Kaspersky heeft in 2017 een gratis variant van zijn virusscanner geïntroduceerd. In tests van onafhankelijke organisaties als AV-Test en AV-Comparatives scoort de betaalde versie van Kaspersky altijd zeer hoog. Gratis excellente bescherming, zonder al teveel vervelende onnodige extraatjes die je bij andere gratis virusscanners meestal krijgt. Een aanrader.

Kaspersky Free is in juli 2017 beschikbaar gesteld door de Russische producent en biedt dezelfde beschermingsgraad als de betaalde versie van het veelgeprezen Kaspersky. Alleen heeft u niet de beschikking over extra beveiligingscomponenten als ouderlijk toezicht, privacy bescherming, VPN, anti-spam, firewall en veilig internet bankieren en winkelen. Als u die ook wilt moet u betalen.

Maar Kaspersky Free biedt natuurlijk wel zeer goede realtime basisbescherming van bestanden, e-mail, instant messaging (chat) en als u websites bezoekt. Verder heeft de virusscanner zelfbescherming (om te voorkomen dat malware Kaspersky uitschakelt) en quarantaine van schadelijke bestanden.


Kaspersky Free is ook vertaald in het Nederlands

Behalve de uitstekende bescherming komt uit onafhankelijke tests altijd naar voren dat Kaspersky licht is (voor weinig vertraging zorgt) en nauwelijks vals alarm geeft. Groot pluspunt is verder dat je bij de installatie niet al teveel overbodige extraatjes krijgt aangeboden (Edit: betaalde VPN client Kaspersky Secure Connection wordt wel meegeïnstalleerd. Deze hoef je echter niet te gebruiken en kun je verwijderen).

Kaspersky gebruikt browser addons voor de webbescherming, maar die zijn zonder reclame en puur functioneel voorzover wij konden ontdekken. Ook wat betreft privacy lijkt Kaspersky in orde. Wat ons betreft is Kaspersky Free een aanrader! Uitstekende bescherming zonder al teveel onnodige extraatjes.

Kaspersky Free is sinds oktober 2017 ook in de Benelux uitgerold: er is een Nederlandse versie beschikbaar. Om Kaspersky te kunnen gebruiken moet u zich gratis registreren met uw mailadres.

Categorie: 
Anti-virus
Laatst gewijzigd: 
5 oktober 2017
Versienummer: 
18.0.0
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie biedt meer functionaliteit
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

Tijdens de installatie kunt u ervoor kiezen om deel uit te maken van het Kaspersky Security Network. Hiervoor worden geanonimiseerd gegevens over uw pc en schadelijke software gebruikt om de bescherming te verbeteren. U hoeft dit niet te doen, maar u krijgt hierdoor wel betere beveiliging. Voorzover wij konden nagaan gaat Kaspersky netjes met deze informatie om.

Om Kaspersky te kunnen gebruiken moet u gratis registreren met uw mailadres. U kunt tijdens de registratie het vinkje weglaten bij I agree ... to receive information...

Tijdens de installatie worden ook browser addons voor webbescherming geïnstalleerd (die u nog moet goedkeuren bij het starten van uw browser). Deze extensies zijn functioneel en bevatten geen reclame.

Betaalde VPN client Kaspersky Secure Connection wordt meegeïnstalleerd tijdens de installatie van Kaspersky Free. Deze hoeft u echter niet te gebruiken en kunt u verwijderen.

Kasperky Free maakt reclame voor de betaalde versie in de interface. U heeft met de gratis versie echter de beschikking over een uitstekende basisbescherming.

Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Tot tweemaal toe proberen te installeren. Kreeg geen site meer open. Blokkeerde Tom-Tom connect + Keyscrambler, vroeg mij om Emisoft te deïnstalleren . Vervolgens ook tweemaal systeemherstel moeten uitvoeren . Onbruikbaar voor mij op W7.

Scant deze de router ook?

Heb gisteren Kapersky Free geïnstalleerd bovenop de betaalde versie waarvan de licentie verlopen was. De installatie verliep vanzelf en schakelde gewoon over naar de Free edition zonder dat ik de betaalde versie eerst moest verwijderen. Dit ter informatie dus.....voor het ogenblik heb ik geen problemen met deze Free editie en de bescherming verloopt prima. Hopelijk blijft dit zo want als ik hier sommige recensies lees begin ik wel te twijfelen.....afwachten dus!!!!

Ik ben eigenlijk wel benieuwd waarom je van de betaalde versie naar de gratis versie bent gegaan.

De licentie van mijn betaalde versie van Kapersky duurt nog 24 dagen. Wat moet ik doen om over te schakelen naar de Free versie.Moet ik de betaalde versie verwijderen en de gratis versie installeren of moet ik gewoon afwachten zodanig dat de betaalde versie vanzelf overschakelt naar de Free versie.

Ik heb steeds een probleem met deze Free. Gedurig vraagt hij of hij verder moet gaan en klik ik steeds op 'Doorgaan' maar hij blijft dat herhalen tot ik een vinkje zet in '30 minuten blijven doorgaan'
Is er een middel om van die stoornis vanaf te geraken? Eigenaardig dat niemand daar last mee heeft want er wordt daar niet over geschreven.
Ben van plan om Avira in de plaats te zetten want daar heb je die last niet. Alle andere gratis antivirussen hebben dat ook niet.

Vlug verwijderd en terug naar Windows Defender.

idem

alleen 32 bit geen 64 bit

Daar is niks mis mee, ook avast, avira, panda enzo zijn ook maar 32 bit.
De enige gratis met 64 bit die ik weet is Bitdefender free edition

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
p_rtugal