Kaspersky Free

Geschikt voor: 
Voor Windows
Voor Android
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (134 stemmen)
Actueel: 

28 mei 2018
Kaspersky Free 19 is verschenen. In deze uitgave van de Russische virusscanner zijn het instellingenmenu en meldingen verbeterd, worden versleutelde verbindingen beter gescand en wordt gebruik gemaakt van de Antimalware Scan Interface (AMSI) van Microsoft in Windows 10.

Omschrijving software: 

Ook Kaspersky heeft in 2017 een gratis variant van zijn virusscanner geïntroduceerd. In tests van onafhankelijke organisaties als AV-Test en AV-Comparatives scoort de betaalde versie van Kaspersky altijd zeer hoog. Gratis excellente bescherming, zonder al teveel vervelende onnodige extraatjes die je bij andere gratis virusscanners meestal krijgt.

Kaspersky Free is in juli 2017 beschikbaar gesteld door de Russische producent en biedt dezelfde beschermingsgraad als de betaalde versie van Kaspersky. Alleen heeft u niet de beschikking over extra beveiligingscomponenten als ouderlijk toezicht, privacy bescherming, VPN, anti-spam, firewall en veilig internet bankieren en winkelen. Als u die ook wilt moet u betalen.

Maar Kaspersky Free biedt natuurlijk wel zeer goede realtime basisbescherming van bestanden, e-mail, instant messaging (chat) en als u websites bezoekt. Verder heeft de virusscanner zelfbescherming (om te voorkomen dat malware Kaspersky uitschakelt) en quarantaine van schadelijke bestanden.


Kaspersky Free heeft alle getoonde soorten bescherming, je kunt ze alleen niet uitzetten in de gratis versie (maar dat is natuurlijk niet erg)

Behalve de uitstekende bescherming komt uit onafhankelijke tests altijd naar voren dat Kaspersky licht is (voor weinig vertraging zorgt) en nauwelijks vals alarm geeft. Groot pluspunt is verder dat je bij de installatie niet al teveel overbodige extraatjes krijgt aangeboden De betaalde VPN client Kaspersky Secure Connection (met 200 MB gratis dataverkeer per dag) wordt wel meegeïnstalleerd. Deze hoef je echter niet te gebruiken en kun je verwijderen.

Kaspersky gebruikt browser addons voor de webbescherming, maar die zijn zonder reclame en puur functioneel voorzover wij konden ontdekken. Uitstekende bescherming zonder al teveel onnodige extraatjes.

Kaspersky Free is sinds oktober 2017 ook in de Benelux uitgerold: er is een Nederlandse versie beschikbaar. Om Kaspersky te kunnen gebruiken moet u zich gratis registreren met uw mailadres.
 

 De Amerikaanse en Nederlandse overheid zijn in 2018 gestopt met het gebruik van Kaspersky omdat het bedrijf in Rusland gevestigd is. De angst bestaat dat de Russische overheid Kaspersky zou kunnen dwingen tot spionage activiteiten. Daar zijn echter geen aanwijzingen voor en als reactie heeft Kaspersky besloten een belangrijk deel van zijn activiteiten te verplaatsen naar Zwitserland.
Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
19.0.0.1088
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie biedt meer functionaliteit
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Kasperky Free voor Windows via de producent
(klik op Download nu)

Mobiel
Download Kaspersky Free voor Android
(biedt in app aankopen)

Als de gratis Kaspersky Anti-Virus je bevalt, maar je alle functionaliteit en complete bescherming wilt kun je Kasperky Anti-Virus ook kopen via GratisSoftware.nl (je betaalt dezelfde prijs, maar steunt ons als je dit via een van de linkjes op de onderstaande pagina doet):
 
Koop volledige Kaspersky Anti-Virus via GratisSoftware.nl
 
Installatie: 
Let op bij de installatie

Tijdens de installatie kunt u ervoor kiezen om deel uit te maken van het Kaspersky Security Network. Hiervoor worden geanonimiseerd gegevens over uw pc en schadelijke software gebruikt om de bescherming te verbeteren. U hoeft dit niet te doen, maar u krijgt hierdoor wel betere beveiliging. Voorzover wij konden nagaan gaat Kaspersky netjes met deze informatie om.

Tijdens de installatie kun je de Verklaring over gegevens voor marketingdoeleinden weigeren! Dan krijg je geen gepersonaliseerde aanbiedingen.

Om Kaspersky te kunnen gebruiken moet u gratis registreren met uw mailadres. U kunt tijdens de registratie het vinkje weglaten bij I agree ... to receive information...

Tijdens de installatie worden ook browser addons voor webbescherming geïnstalleerd (die u nog moet goedkeuren bij het starten van uw browser). Deze extensies zijn functioneel en bevatten geen reclame.

Betaalde VPN client Kaspersky Secure Connection wordt meegeïnstalleerd tijdens de installatie van Kaspersky Free. Deze hoeft u echter niet te gebruiken en kunt u verwijderen.

Kasperky Free maakt reclame voor de betaalde versie in de interface. U heeft met de gratis versie echter de beschikking over een uitstekende basisbescherming.

Privacy: 
Verzamelt algemene, geanonimiseerde gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Er is een (weeral) een nieuwe gratis versie, namelijk Kaspersky Security Cloud Free, die zal mogelijk kaspersky free antivirus vervangen met tijd.
Voorlopig nog niet in Nl en Belgie.
Eigenlijuk is er praktisch geen verschil maar je kan wel weer meer terug in de instellingen zoals in de eerste versie van kaspersky free (18.0.405), die nu niet meer bereikbaar waren in de 2019 versie (greyed out)
https://usa.kaspersk...

Het zou blijkbaar nog beter zijn dan Kaspersky free antivirus, lezen op deze blog :

https://www.kaspersk...

De andere link was via de USA site, hier nog een andere
https://www.kaspersk...
Kiezen voor ipv Global , the Europenion union
Wel voorlopig enkel in het engels

Uw screenshot van Kaspersky Free > Protection is niet meer actueel.
File Antivirus, Web Antivirus, IM Antivirus en Mail Antivirus kunnen niet worden aangezet.
Dan wordt er verwezen naar de betaalde versie.
De genoemde bescherminng hebben we dus niet meer in de Free versie?

Screenshot zijn nu bijgewerkt. Al deze bescherming staat standaard aan in de gratis versie. Je kunt deze bescherming alleen niet uitschakelen (maar dat is ook niet nodig).

Hallo redactie
Al de bescherming staat wel standaard uit hoor in de Free-versie , en wanneer je ze wilt aanzetten wordt er verwezen naar de betaalde versie!!

Als je echt nog de vorige versie wilt, download dan de Engelstalige versie, die heeft (vreemd genoeg) nog steeds versienummer 18.0.0.405. Deze kun je hier downloaden: https://www.kaspersk....

Bij Afterdawn hebben ze zelfs nog de Nederlandstalige versie van 18.0.0.405: https://nl.afterdawn....

Vergissing: dit blijkt ook de Engelstalige versie te zijn.

Nou bij ons staat overal 'Aan' bij. Je kunt alleen niet kiezen om bepaalde zaken - al dan niet tijdelijk - uit te zetten. Zie afbeelding en onderschrift in artikel hierboven. Maar echt duidelijk is dit niet inderdaad (verwarrend zelfs).

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
portu_al