Verbeteren srt files

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.5 (111 stemmen)
Categorie: 
Ondertiteling

Ondertitels bij films worden vaak in srt-bestanden opgeslagen. Als deze niet synchroon lopen, corrupt zijn of anderszins reparatie behoeven dan biedt het programma Verbeteren srt files uitkomst. Hiermee kunt u de ondertitelbestanden repareren en de tekst aanpassen.

Verbeteren srt files kan onder andere:
- Zelf een srt bestand creëren
- Inhoud srt bestanden (ondertitels) aanpassen
- Tijden verschuiven
- Tijden oprekken en inkrimpen
- Titels tussenvoegen of weghalen
- Srt bestanden knippen en plakken
- Corrupte bestanden repareren
- Het aantal beeldjes per seconde berekenen
- Tijd overlappingen detecteren (mogelijkheid tot automatisch repareren)
- Handmatig tijden veranderen


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Ook heeft Verbeteren srt files diverse zoek- en bewerkfuncties. Handig om snel ondertitelbestanden te repareren of wijzigen.

Versienummer: 
4.23
Laatst gewijzigd: 
5 september 2012
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7
Website: 

-

Installatie instructies: 

Download het bovenstaande rar-bestand en pak dit uit. Zet de uitgepakte map in bijvoorbeeld 'Mijn Documenten' of 'Program Files' en open dan deze map. Maak een snelkoppeling naar 'Verbeteren srt files.exe' en zet deze op het bureaublad.

 


Reacties

kzou graag dit willen proberen
ik zou dit eens willen proberen omdat veel van de gevonden ondertitels niet gelijk lopen en ik hoop met dit programma verder te kunnen dank je wel
Persoonlijk zou ik het programma wat logischer maken, maar zoals het nu is, werkt het goed en simpel.
Anderen schijnen er mee te kunnen werken, ik begrijp er helaas niets van. Simpel is het programma zeker niet, er zijn veel eenvoudiger alternatieven, voor degenen die engels begrijpen. Na installatie wordt ook gesproken over unlicensed trial version, hetgeen doet vermoeden dat het uiteindelijk niet gratis is, maar daar vind ik weinig info over.
Ik wil even op bovenstaande tekst reageren. n.l. Na installatie wordt ook gesproken over unlicensed trial version, hetgeen doet vermoeden dat het uiteindelijk niet gratis is, maar daar vind ik weinig info over. Ik ben namelijk de maker van het programma en ik begrijp werkelijk niet waar deze onzin vandaan komt. Ik krijg sterk de indruk dat dit van een software fabrikant kom die niet wil dat deze gratis software gebruikt wordt. Laat je door degelijke mensen niet foppen. Als je wat meer over het programma wilt weten, dan mag je mij een E-mail sturen met je vraag. Mijn E-mail is: F.G.Goosens@Gmail.com Groetjes, Frans
en ik ben degene die de reactie had geplaatst. Geen medewerker van een softwarefabrikant maar een eenvoudige jongen die een ondertitelbestand heeft dat niet goed in de film wordt afgespeeld, en daar iets voor zocht om dat aan te passen. Een leek op dit gebied in ieder geval. Een bron van het probleem dat ik heb kan zijn dat in een begeleidend schrijven bij de download mpcstar (of tigerplayer) werd aanbevolen om de film mee af te spelen. Mij is nu gebleken (staat ergens in het programma inderdaad beschreven maar helaas niet in die begeleidende tekst) dat je daarvan een oude versie, te weten 4.1 moet gebruiken, terwijl ik een latere versie heb, waarmee het programma niet goed werkt. Met het installeren van die versie 4.1 ben ik nu een half uur bezig geweest en ik geef het op. Steeds wordt uiteindelijk toch de laatste versie geinstalleerd, ook al staat er in het installatieprogrammaatje 4.1 vermeld. Wellicht trouwens dat die melding unlicensed trial version betrekking had op tigerplayer en niet op het verbeteren programma, al is dat programma volgens mij ook gratis. Ook kan het zijn dat ik per ongeluk wat zooi heb meegeinstalleerd met mpcstar want als je niet uitkijkt wordt er van alles en nog wat meegeinstalleerd (kun je wegvinken als het goed is). Ik kan het niet meer reproduceren. Overigens snap ik het programma nog steeds niet maar dat zal dan wel aan mij liggen. Ik steek er eerder geen energie meer in. Voor wie er mee wil werken: succes er mee.
Als iets niet lukt dan begrijp ik dat je gefrustreerd kan raken. Ik neem je niets kwalijk en ik ben altijd bereid je te helpen. Maar dan moet je me wel E-mailen. Ik kijk ook maar af en toe eens op deze site en daarom is de reactie wat laat. Groet, Frans
Ik werk er nu een tijdje mee, het is simpel en zeer makkelijk mee te werken. Ben er zeer tevreden mee. Bedankt.
Prima programma. Bij mij doet die precies wat hij moet doen. Voor hen die er weinig van begrijpen? Gewoon wat spelen met de verschillende mogelijkheden en kijken wat het uiteindelijk effect is. Zo leer je het programma te begrijpen. Lukt het dan nog niet, dan moet je een ander ondertitelingsbestand downloaden, want vaak probeert men een ondertitelingsbestand, bedoeld voor een blueray onder een avi of zo te plaatsen. Zoek dus steeds naar een ondertiteling die het dichtst bij jouw extensie van die film komt. Dan hoef je er tenminste nog maar heel weinig aan te veranderen.
Bijzonder blij met het programma! Werkt perfect! Vooral de optie titels oprekken en inkrimpen spaart veel moeite. Voor ik die door had verschoof ik blokken titels om het gelijk te laten lopen. Wat veel werk was. De ingebouwde help en pdf's met oefeningen zijn duidelijk. Dank!
Helemaal fantastisch programma. Al vele films voorzien van de juiste srt's. Oprekken, inkrimpen, begin inkorten of verlengen, het doet precies wat het moet doen en is eenvoudig in gebruik. Het enige wat ik mis is een Mac/OSX versie zodat ik niet hoeft te wisselen tussen een PC en mijn Mac.
Fantastisch programma. Al vele films voorzien van de juiste srt's. Oprekken, inkrimpen, begin inkorten of verlengen, het doet precies wat het moet doen en is eenvoudig in gebruik.
Werkt perfect.
Een uitkomst! Werkt perfect.
Mijn antivirusprogramma (Norton) gooit de exe-bestanden er meteen uit als onveilig...
Dan klopt het antivirus programma niet. Ik kan het weten, want ik heb het programma gemaakt. Groetjes, Frans
Gebruik gewoon SubtitleEdit. Allesin één.
Beste Frans Kan ik dit ook gebruiken in Win 8? Kan ik hiermee ook de font en dergelijke aanpassen? Ik gebruik nu een videoconverter waarbij de bijgeplaatste .srt als koeien van letters op het scherm verschijnt. Alvast bedankt Jean-Paul
Je kan het ook gebruiken bij Win 8 De font wordt door de player bepaald. Dus kies een player waarbij je de font kan aanpassen. Dit geld ook voor de grootte van de font. Frans
Mijn videobestanden worden afgespeeld tot 3.59 minuten. Dan stopt de player en gaat deze automatisch door naar het volgende bestand en speelt deze af. Ook nu weer tot 3.59 minuten? Weet iemand of en hoe ik dit kan veranderen?
Probeer eens een andere player. Het is onwaarschijnlijk dat de fout in al je films zit. Frans
Bedankt voor je tip. Ga het morgen proberen. Groet Hans
geweldig
Fantastisch programma dat ik al jaren gebruik. De vormgeving is niet zo gelikt (kleuren kun je trouwens zelf aanpassen!), maar het programma kan functioneel bijna alles wat je maar wilt. Wijst zich helemaal vanzelf, je moet natuurlijk wel een beetje snappen waar je mee bezig bent (tekstregels die via tijdcodes even worden weergeven in films volgens een bepaalde framerate). Bijna alles: ik zocht hier naar een optie om de ondertitel even een boventitel te maken (bij overlappingen in een film). Dat zit er niet in :-)
en nog een klein wensje: Frans, kun je een instelling maken dat 'Start de film' opent met een zelfgekozen player, i.c. MPCStar 4.1 ? Die raad je terecht aan, maar is niet ok als de standaard player voor alles.
Die titels naar boven al uitgezocht: {\a6} als begin tekstregel schijnt soms te werken (niet bij alle mediaplayers dus), anders gewoon een serie harde returns erachter, dat 'duwt' de regel omhoog. Niet elegant maar werkt wel.
Mooi programma werkt goed. Hierna was ikal lang op zoek nu dan eindelijk gevonden. Goed werk Frans
Werkt als een tierelier!
Bij het downloaden wordt versie 4.25 gedownload. Dit in tegenstelling wat vermeld staat. Nieuw is: Als alle titels met bijbehorende tijdsaanduiding door elkaar staan, dan maakt het programma hier toch weer een goede srt file van. Frans

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
f_ankrijk