Audacity

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (977 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Audacity is de beste gratis editor om uw muziek mee te bewerken. Geluidsbewerking wordt heel eenvoudig met dit uitgebreide en overzichtelijke programma. U kunt mp3's, wav-, flac- en ogg-bestanden bewerken en Audacity biedt de mogelijkheid om audio direct op te nemen van microfoon, geluidskaart, cd, cassette of lp. Met Audacity kunt u zo makkelijk knippen en plakken in geluidsbestanden en uw eigen mix maken.

Met Audacity kunt u:
- opnemen (van microfoon, line in, aux, tv tuner, cd speler, etc.)
- knippen, plakken en mixen
- meerdere sporen bewerken
- diverse geluidseffecten toepassen (wahwah, echo, fade, achterstevoren etc.)
- converteren naar wav, ogg vorbis, flac en mp3 (Lame plugin benodigd)
- volume, snelheid en toonhoogte aanpassen

Audacity is een volwassen geluidsbewerker die de moeite waard is om uit te proberen.

Categorie: 
Geluidsbewerking
Versienummer: 
2.0.6
Laatst gewijzigd: 
30 september 2014
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Website: 
Download: 

Download Audacity voor Windows
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Download de meest recente Lame-plugin bovenaan
(benodigd om op te slaan als mp3 in Audacity, lees hier instructies)

Installatie instructies: 

Voor opslaan als mp3 is de Lame encoder-plugin nodig! Download en unzip de Lame-plugin op een vaste plaats en lokaliseer het bestand 'lame_enc.dll' als Audacity daar om vraagt - dit hoeft slecht één keer, daarna kunt u al uw bestanden in Audacity opslaan als mp3.

 


Reacties

Ik krijg Audacity op mn nieuwe Vistasysteem niet aan de praat. Er komt geen geluid binnen. De aangesloten DJ Tech USB platenspeler werkt wel. Als ik de USB aansluit op het systeem (een laptop) verschijnt de melding "Het USB apparaat wordt niet herkend"

In het Voorkeurenscherm krijg ik ook niet bij opname de keuze USB Audio Codec

Zijn hiervoor oplossingen?

Je moet hem aansluiten op een usb2 poort.

goedeavond Ik heb een platenspeler gekocht maar ik kom niet zo goed uit de manier hoe ik mijn plaat nu op cd kan branden. Kunnen jullie mij hier bijhelpen wat of ik fout doe of juist niet? Bestaat er bijvoorbeeld eenhandleiding waar ik het stap voor stap kan volgen met vriendelijke groeten M Schuchart

eey,

als je geluiden van je platen speler wil downloaden kun je hiervoor het beste Goldwave voor gebruiken,
die is erg gebruiksvriendelijk en makkelijk: http://www.goldwave.com/

succes

Goede avond

Er zijn progamma,s die goed werken maar ik werk het liefst met Magix music cleaning lab, ik heb er een mengtafel op de pc aangesloten daar op staan cassettedeck,s en de platenspeler dat gebruik ik om mijn muziek die ik op cassette en plaat heb staan om te zetten naar mp3 bestand alleen werk mijn encoder niet meer van magix maar dat komt omdat je maar 20 keer kan gebruiken en dan moet je een nieuwe aanvragen en dat kost € 25 en het progamma kost €39.95 vindt het zelf niet de moeten waard en daarom gebruk ik record now deluxe om ze over te zetten ( converteren naar mp3 )en dat werk super het kost wel wat meer tijd maar dan heb je ook wat voor nog meer tips dan hoor ik het graag van je.

Mvg Tim

En succes er mee

De platenspeler (pickup) geeft een signaal af met heel lage spanning in het milivolt gebied
Vermoedelijk moet een voorversterker tussen de pickup en de PC worden geplaatst
Sommige versterkers hebben de mogelijjkheid om de verbinding tussen het voor en eindversterker deel los te koppelen (meestal 2 verbindingen op achterzijde versterker)
Het voordeel is dat u niet een lossen voorversterker hoeft aan te schaffen
Een losse voorversterker kost dacht ik iets van 20 tot 30 euro.
Veel succes toegewenst met de erg leuke hobby

goeie software ben er blij mee

Geachte,

Ik heb audacity gedownload zoals het hoort. Nu wou ik zelf iets inspreken met micro maar als ik dan op play nadien klik heb ik zogezegd niets opgenomen. Ik zie in het voorbeeld kadertje, hoe audacity eruit ziet, een vakje met "microfoon". Je kan dit nog veranderen in andere opties. Ik heb dit kadertje niet als ik het programma open.
Telkens als ik op record klik krijg ik "fout bij het openen van geluidsapparaat. Controleer de ingangsinstellingen van het apparaat en de samplefrequentie van het project."
Ik heb mijn aansluitingen gecontroleerd, alle volume opengezet maar krijg steeds hetzelfde.
Mijn microfoon is er een dat aan een hoofdtelefoon hangt met fiche.

Met vriendelijke groet,
Sarrah Himpens

Hoi Sarrah,

Ik zou audacity eventjes un-installen en vervolgens herinstalleren, want wat jij wilt doen (opnemen met mic) zou toch echt moeten werken. De kwaliteit van je microfoon doet niet ter zaken, als je maar zeker weet dat ie het uberhaupt doet.
Succes en groeten van
Geert V.

Hallo Sarrah,

Dat verwijderen en opnieuw installeren heeft geen zin. Wat je moet doen is: je instellingen raadplegen. Je opname apparaat is een ander apparaat dan je afspeelapparaat. Voorbeeld. Je hebt een webcam met microfoon en dat is de enige microfoon die je gebruiken kan dan geef je als geluidsbron je webcam op en als weergavebron je mac of wat dan ook. doe je dat goed dan werkt dit prgramma uitstekend.
Groet Pieter

audacity geinstalleerd usb platenspeler aangesloten en het werkt prima, zowel onder XP als Vista.
Zeer eenvoudig in gebruik !!

Groet Huig

Ik zit, net als een eerdere melder, ook met het verzoek of er een handleiding is die stap voor stap de werking van het programma Audacity uitlegt in 't nederlands. Ik heb 'n keyboard,Yamaha Tyros 1 (deze is zonder audio) en wil een CD gaan opnemen van mijn spel. Wie kan mij iets melden?

Voor een aansluiting van een KEYBOARD op een PC is het handig om eens te kijken bij M-Audio.com
Die hebben heel veel mogelijkheden. (niet gratis maar wel heel goed)
Het is net wat je wil. Je kunt dan MIDI muziek van internet halen (het beste is pianomuziek) en je PC dat af laten spelen via je keyboard. Maar het is ook mogelijk dat wat jij op je keyboard speelt opneemt op je PC en dan kan je je eigen muziek, bewerken, branden, opnieuw afspelen etc.

Ik heb ook mijn keyboardspel opgenomen, ik heb het met de microfoon van mijn webcam opgenomen. Die maakte er een wav. bestand van en toen heb ik het geconverteerd naar mp3 met Audicity(in Audicity heet dat 'exporteren als mp3'). Toen heb ik het op een cd gebrand met Infrarecorder. Als werd correct afgespeeld door mijn stereo(ik zat in de spanning of het converteren wel zou werken). Het had niet de beste geluidskwaliteit door de webcam-microfoon. Maar ik had door de microfoon aansluiting op mijn computer ook de mogelijkheid gehad(als ik een op de aansluiting passende externe microfoon had)om het op te nemen met een betere externe microfoon!

Ik wil graag een bestand converteren naar het mp3-muziekformaat. Hiervoor is de Lame plug-in nodig. Ik heb het zip-bestand van Lame gedownload en ik klik op: 'Exporteren als MP3' en vraagt Audicity om de Lame plug-in te lokaliseren, ik kan alleen een bestand dat Lame heet lokaliseren. Ik druk op oke en krijg de melding:'Kon de niet de mp3-bibliotheek open!'! Heeft iemand hier verstand van?

Graag reageren!

In uw geval zou ik de lame codec even opnieuw installeren(op het bureaublad plaatsen zodat u het desbetreffende bestand met gemak kunt vinden)en dan zult u zien dat er na het uitpakken een toepassingsbestand bij zit die de juiste benaming heeft.

Hierbij wens ik u dan ook veel succes en plezier met audacity.

M.vr.gr.,
B. Christiaens

lame_enc.dll
Deze toepassing dient u te selecteren om uw mp3 bestanden aan te maken.
Ik hoop u hiermee voldoende geinformeerd te hebben.

M.vr.gr.,
B. Christiaens

Als je lame.zip hebt gedownload en "unzipped" verplaats je lame_enc.dll naar de map %/Program Files/Audacity/Plug-Ins
(% staat voor je schijfnummer, C waarchijnlijk) vervolgens open je Audacity klik op Bewerken dan via het "dropdown" menu naar Voorkeuren dan het tabblad Bestandsformaten en Bibliotheek opzoeken waarna je naar de map %/Program Files/Audacity/Plug-Ins navigeert en "lame_enc.dll" aanklikt
en klaar is Kees.

Ik volg alle instructies.
Heb de plug-in gedownload.
Open hem, en krijg de volgende beelden: Wat kan het zijn>???

http://cid-f1f3c264c85c1994.skydrive.live.com/self...

http://cid-f1f3c264c85c1994.skydrive.live.com/self...

ik heb audacity op mijn computer en als ik mijn muziek wil inzingen krijg ik een echo hoe krijg ik die weg?wie kan mij helpen.
gr wilma T

Ik heb hetzelfde probleem. Is hier al een oplossing voor aangedragen?

Gr Bente

Als je via audacity gaat monitoren tijdens de opname krijg je een echo. Waarschijnlijk omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gescheiden versterking en het monitorgeluid dus ook weer bij de opname op komt. Dit is inderdaad niet om aan te horen en het signaal voor het monitoren moet je dan ook aftakken voor je PC (dus bijv op het aangesloten mengpaneel)

succes Andre

werkt goed, mooi programma en dat voor die prijs ;-)

ik wil als ik opneem mee kunnen luisteren maar dat lukt mij niet.
wie kan mij daar in adviseren hoe dat wel kan ?

Ga naar bewerken/voorkeuren en klik softwarematig playthrough aan.
Bij mij werkte dit.

Groeten,
Bente

Als het volume bij het opnemen van een plaat wordt teruggedraaid, wordt het geluid afgetopt en wordt niet het geluid in zijn geheel minder sterk. Is er een mogelijkheid in Audacity om dit aftoppen te voorkomen of heb ik daarvoor een ander programma nodig?
Graag reacties.

Wanneer ik muziek opneem via Audacity worden de zachte passages extra zacht opgenomen.Dit is niet om aan te horen.
Kan ik een bepaalde handeling verrichten om dit te voorkomen?

Graag reaktie(s).

Audacity, 3jaar geleden gedowload op mijn XP pc, werkte uitstekend. Nu heb ik een pc, één maand oud, windows7 erop, audacity gedowload, en wat blijkt; Audacity werkt voor geen meter!. Mp3 niet mogelijk bij audacity, moet je een apart programma voor downloaden. Dat doe ik dan en dan blijkt dat programma niet compitabel te zijn met Windows7. Jammer. Licht dit aan Windows7? of is Buma/Stemra weer aan het blokkeren cq zoeken wat ze wel en niet willen.

Je kunt het best de nieuwe versie downloaden (1.3) die is geschikt voor Windows 7. Het is wel een betaversie, maar werkt prima.

Ik heb hetzelfe probleem. Ik heb audacity 2.0 gedownload maar krijg het niet aan de
praat met de geinstalleerde 'lame-enc.dll'.
Hoe los ik dit op?

zou graag de nederlandse tekst bekomen over de help functie
in Audacity nu is dat in het Engels en niet altijd begrijpent
voor iedereen

bij mij doet de microfoon en alles wel, alleen hij doet het niet als ik op 'effect' klik. Je kan niks selecteren. kan iemand me uitleggen waarom?

Hoi,

Je hebt hem dan nog op 'Afspelen' of 'Pauze' staan. Gewoon even op 'Stop' klikken zodat u kan bewerken (door de muis te slepen over het spoor kan u het gewenste gedeelte selecteren)

Succes

Ingediend door cindy (niet geverifieerd) op 24 Januari, 2010 ??? Al weer 1 jaar en 3 maanden geleden... ;-)

Haha klopt! misschien ook handig voor andere gebruikers! ;)

Ik vul steeds de naaam van de artiest in plus de titel
van het nummer, maar ik krijg het niet voor elkaar
alles naar iTunes te verplaatse
Wie kan mij helpen? Bij voorbaat dank.

ik heb audacity geinstalleerd, als ik wil opnemen komt het geluid niet binnen op het spoor. Weet iemand hoe ik dat op kan lossen??? Bedankt!

ik kan de zang in de liedjes niet horen

Waar kan ik de nederlandse uitleg vinden?

vr.gr.

Hallo,

Audacity werkte prima toen ik Windows XP had, maar nu met Windows 7 doet hij het niet. Ik krijg geen geluid.
Wie helpt mij?

als je geluid wilt hebben met audacity voor windows 7
haal dan audacity unicode-1.3.9 binnen en deze werkt
en voor opnam eapparaten moet je hebben SPDIF Realtek AC´97 Audio
heb je deze beiden dan werkt het geluid
veel plezier er mee john

Kan deze software ook met windows7?

Hallo,

Ik ben bezig met een Remix voor een danswedstrijd en hij is bijna af.
het probleem is, ik weet niet hoe ik dit bestand op een CD kan zetten..
Ik heb het bestand al omgezet naar mp3.

Ik heb nog een probleem.
Ik wil graag de remix via een email aan mijn vriendin sturen zodat zij hem ook kan horen alleen elke keer als ik hem stuur krijgt zij een foutmelding.
Weet iemand wat ik hier aan kan doen?

mvg Monique.

Hallo,

wanneer komt audaciti met een versie voor Windows 7.
Gr. Lammert

Ik kan wel geluid binnen krijgen en op het spoor maar daarna kan ik het niet horen moet ik het dan eerst oplsaan als of hoe zit dat graag een reactie

ik gebruik al een aantal jaren audacity met LINUX en ik heb nog nooit geen problemen gehad

dus al die problemen die jullie omschrijven, komen onder linux niet voor, want daar krijg je altijd de NIEUWSTE software, kan windows nog wat van leren

ik heb al honderden platen en casettebandjes opgenomen, zowel als met een gewoon audiokabeltje als met usb-kabel, maar nooit geen problemen dus!!

ik gebruik nu LINUX FEDORA CORE 14(is de nieuwste)

onder voorkeuren zijn er een aantal instellingen te veranderen, zal onder windows ook wel werken

gerrit

Voor mij precies hetzelfde verhaal, alleen ik gebruik Windows 7 ;)

Ben pas gestart met het program audacity voor het opnemen van aude grammafoonplaten. Mijn vraag is of er ergens een nederlandse handleiding van dit program bestaat? Ka iemand mij hier bij helpen.

Jp

Re: Ben pas gestart met

zie

http://web.me.com/video_holiday/Videohobby/552.pdf

(Uitleg in het Nederlands )

Mara

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemark_n