Audacity

Actueel: 

20 januari 2016
Audacity 2.1.2 verbetert de spectogrammen-weergave en het Voorkeuren-menu. Verder worden fouten en crashes verholpen. Bekijk hier wat gewijzigd is in deze versie van Audacity

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (1027 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Audacity is de beste gratis editor om uw muziek mee te bewerken. Geluidsbewerking wordt heel eenvoudig met dit uitgebreide en overzichtelijke programma. U kunt mp3's, wav-, flac- en ogg-bestanden bewerken en Audacity biedt de mogelijkheid om audio direct op te nemen van microfoon, geluidskaart, cd, cassette of lp. Met Audacity kunt u zo makkelijk knippen en plakken in geluidsbestanden en uw eigen mix maken.

Met Audacity kunt u:
- opnemen (van microfoon, line in, aux, tv tuner, cd speler, etc.)
- knippen, plakken en mixen
- meerdere sporen bewerken
- diverse geluidseffecten toepassen (wahwah, echo, fade, achterstevoren etc.)
- converteren naar wav, ogg vorbis, flac en mp3 (Lame plugin benodigd)
- volume, snelheid en toonhoogte aanpassen
Audacity is een volwassen geluidsbewerker die de moeite waard is om uit te proberen.

Categorie: 
Geluidsbewerking
Versienummer: 
2.1.2
Laatst gewijzigd: 
20 januari 2016
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Audacity voor Windows
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Download de meest recente Lame-plugin bovenaan
(benodigd om op te slaan als mp3 in Audacity, lees hier instructies)

Installatie: 
100% schoon

Voor opslaan als mp3 is de Lame encoder-plugin nodig! Download en unzip de Lame-plugin op een vaste plaats en lokaliseer het bestand 'lame_enc.dll' als Audacity daar om vraagt - dit hoeft slecht één keer, daarna kunt u al uw bestanden in Audacity opslaan als mp3.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Verder op GratisSoftware.nl:

Reacties

Mij lukt het ook niet meer om op te nemen sinds een half jaar, nam muziek op met cassette bandjes, voordien werkte het prima

Ik heb n USB platenspeler met USB gekoppeld aan mac laptop, maar hij ziet m niet. Wat mis ik, Ik zie ook alleen Engelse uitleg bij audacity en dan kom ik er niet uit. Weet iemand raad. Groet wies

Ik wil mijn muziek op mijn computer naar audicity kopieeren om het dan te bewerken. Hoe moet ik dat doen . Het lukt niet om via de ingebouwde cd/dvd een cd te bewerken . Het neemt niet op.

Ik heb een vraag: ik maak opnames van preken met zang en orgelspel er tussen. De spaar krijg ik goed maar het zingen is niet om aan te horen , waar doe ik het verkeerd ?

wat is de spaar????

Ik denk dat me de zaak overstuurt met die koorzang. Microfoon niveau goed instellen. of gebruik je een aftak van de geluidsinstallatie, dat is meestal lijn niveau dus niet geschikt voor een microfoon ingang. je moet dus verzwakken.e

kan je hiermee ook een mixtape maken?

Hallo, Ik heb het programma gedownload en het werkt eigenlijk goed, alleen krijg ik het niet voor elkaar om de nummers, elk afzonderlijk, op de cd te krijgen, dus dat ik voor elk nummer apart kan kiezen. Nu worden alle nummers bij elkaar, als een nummer gezien! Bij het opnemen pauzeer ik tussen ieder nummer, maar helaas!?
Weet iemand hoe dit wel kan?

Selecteer een nummer door er overheen te slepen, en sla die selectie op. Verwijder dan het geselecteerde nummer. Doe dit voor elk nummer.

Open bij computer station C dit is je harde schijf van je pc. daar kun je program files open en daar kun je al het overbodige weghalen is beter dan via conf. scherm/software.

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
de_emarken