Wise Registry Cleaner Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Wise Registry Cleaner Free is een gespecialiseerd programma om het Windows-register mee op te schonen. Heel veel overbodige registersleutels worden opgeruimd door deze grondige register cleaner. Je kunt verder een backup maken en het register defragmenteren - wat ook snelheidswinst zou opleveren.

Wise Register Cleaner is wat agressiever (of grondiger) dan de register schoonmaker van CCleaner: over het algemeen vindt het meer registerproblemen. Na het scannen kun je de gevonden fouten repareren.


Wise Registry Cleaner

Wise Registry Cleaner Free vraagt bij de installatie of je ook de Wise Disk Cleaner Free wilt downloaden en installeren. Daar is niks op tegen (in feite levert Wise een losse disk cleaner en register cleaner waar bijvoorbeeld CCleaner dat in één programma stopt). Let wel op dat je daadwerkelijk de gratis versie downloadt en niet de betaalde variant.

Modernere Windows-versies hebben vaak minder last van registerproblemen en zijn minder gebaat bij het opschonen van het register. Er zijn critici die beweren dat register cleaners zelfs helemaal geen zin hebben en geen prestatieverbetering opleveren.

Let wel op 'extraatjes' die aangeboden worden tijdens de installatie. Register cleaners zijn alleen voor gevorderden. Maak altijd eerst backups en herstelpunten.

Inst

Reacties

@Ed W.
Die tekst lijkt niet meer van toepassing inderdaad.

Heb ik mij ook altijd al afgevraagd.

@redactie: in de omschrijving zeg je: "Let op dat u per categorie moet repareren, anders schoont u niet het hele register op! Voor gevorderden is dit handig: dan kunnen ze de gevonden registerwaarden zelf even nakijken."
Is dit (nog) correct? Bij mij wordt namelijk wel het hele register gerepareerd bij gebruik van Snelle of Diepe scan.

Versie 10.8.3.704 is beschikbaar

Versie 10.8.1.702 is beschikbaar

na de diepe reiniging van het register heb ik het programma "Eusing Free Registry Cleaner" laten lopen en die vond nog 175 reparable items in het register.

https://www.eusing.c...

Versie 10.6.1.697 is verschenen

@Redactie:
Inmiddels werkt het bij mij ook weer. Zal dus inderdaad een tijdelijke storing zijn geweest. Bij Wise of bij mij, dat kan natuurlijk ook.

@ Ed W.
Hier wel (weer). Misschien tijdelijke storing?

De website van Wise is door mij niet meer te bereiken. Zijn ze er mee gestopt?

Pagina's