Defraggler

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (434 stemmen)
Actueel: 

17 maart 2016
Defraggler 2.21 verbetert SSD-optimalisatie en geschiktheid voor Windows 10.

Beschrijving: 

Defraggler is een handig defragmentatieprogramma van de makers van CCleaner. Door fragmentatie van harde schijven kan een pc merkbaar trager worden. Met Defraggler kunt u de hard disks van een computer weer defragmenteren. Defraggler doet dit zeer doeltreffend en is sneller in gebruik dan Windows Schijfdefragmentatie.

Fragmentatie is het proces waarbij delen van bestanden, die in de loop der tijd over een harde schijf verspreid zijn geraakt, weer opnieuw worden gerangschikt zodat ze sneller toegankelijk zijn. Als u Windows jarenlang niet defragmenteert kan uw pc merkbaar trager worden. Defragmentatie kan dan snelheidswinst opleveren.

Defraggler is zo'n defragmentatieprogramma. Het is snel en efficiënt en kan bovendien niet alleen gehele harde schijven defragmenteren, maar ook afzonderlijke mappen en losse bestanden.

Handig is dat u Defraggler onder het menu Settings | Options | Schedule kunt instellen om dagelijks, wekelijks of maandelijks op een vast tijdstip automatisch een schijf te defragmenteren. Verder kan Defraggler een harde schijf controleren op fouten.


Defraggler is overzichtelijk en snel

Defraggler is ook in het Nederlands vertaald.

Categorie: 
Defragmentatie
Versienummer: 
2.21
Laatst gewijzigd: 
17 maart 2016
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Defraggler
(Kies - indien mogelijk - de onderste download zonder extra browser werkbalk: Defraggler - Slim. Let anders op dat u het vinkje weghaalt bij de Yahoo! werkbalk.)

Let op bij de installatie! Lees de installatie instructies hieronder.

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Als u niet Defraggler - Slim heeft gedownload, maar de gewone versie dan moet u opletten tijdens de installatie en het vinkje weghalen voor de Yahoo! Toolbar, Google Chrome of andere 'aanbiedingen', anders krijgt u deze onnodige extra software ook geïnstalleerd op uw pc.

Deel deze download: 

Reacties

Defraggler is supertraag. Hij probeert de harddisk vanaf het begin te ordenen, zodat en geen lege ruimtes meer op staan (waardoor bestanden fragmenteren). Alleen doet hij dit op de meest trage manier door hele kleine pakketjes constant weg te schrijven, te lezen en opnieuw terug te schrijven. ABSOLUUT NIET SNEL!

Gisteren Defraggler laten lopen. Duurde een ganse dag, van 11u15 tot 21u. Daarna werkte mijn laptop steeds trager. Deze morgen start hij niet meer: read error op hard disk. Waaraan zou dat kunnen liggen?

Beste

Even een reaktie op deze software :

Ik werk nog steeds met XP-2gb en dit programma doet er maar eventjes 6u37min. over om amper 80gb software te herschikken...

Een snelle scan duurt dan 55 min.
Toch niet mogelijk.

Terug op zoek naar iets anders.

Ik gebruik SmartDefrag, gaat best snel, mooi programma.

heb het programma per toeval gewist

MyDefragPowerGUI
Als je wilt defragmenteren kun je het beste MyDefragPowerGUI 1.0.4 gebruiken deze geeft je alle mogelijke opties om te defragmenteren. Ik heb deze al een paar dagen geleden ingestuurd maar hij wordt niet geplaatst??????????
De voorloper JKDefraggui is ook nooit op GSS geplaatst. Alleen in de reacties is dat programma te vinden.
Wat hier de reden van is, is voor mij een raadsel.
Jeroen Wieldraaier de Nederlandse maker (samensteller) vermeld op zijn website dat zijn programma een grafische schil met extra's is op bestaande command-line software.
Of dit laatste een reden is om het niet te plaatsen lijkt mij een ongeldig excuus omdat die software ook gratis is.(GPL/freeware).
Het zou aardig zijn als software welke wordt ingestuurd niet wordt geplaatst. Er een reactie wordt terug gemaild met een reden. Sowieso een reactie zou aardig zijn.

Defraggler rond 20.00 uur gestart. Nu, om 22.30 eens kijken hoe ver hij is: is 'ie nog bezig op 11%!!!  Laptop in tussentijd niet gebruikt een een 100Gb schijf die voor 47% gevuld is moet toch niet zo'n probleem zijn......

Kortom: laat het programmaatje maar doorratelen. (lang leve de auto switch-off!) En morgen maar gelijk verwijderen van de HD.

Ziet er toch niet bedriegend uit. Zolang het zijn werk goed doet is het voor mij ok, hoe lang het ook maar duurt. grtjes Frederik......

Ik ben heel content van de Piriform software (CCleaner!! Recuva!!) maar toch lichtjes teleurgesteld in Defraggler.
Ik vind dat er te weinig mogelijkheden zijn om te defragmenteren (defragmenteren op access time/modification time/alfabetisch) zijn allemaal niet mogelijk. Ook vind ik de resultaten van een gewone simpele defrag niet zo fantastisch.

Hiervoor gebruikt:
O&O software: heel content van maar 1 keer een ernstige fout door gehad (denk ik.. niet 100% zeker)
Windows defrag: basis maar doet wat het moet, jammergenoeg niet uitgebreid.

Je hebt defragmenteren en defragmenteren. Als je mijn statement hier niet begrijpt dan raad ik je aan gewoon windows defrag te blijven gebruiken. Wie meer wil (performantie & optimalisatie) moet het vaak bij de betalende producten. O&O, Diskeeper, UltimateDefrag.

Zag daarpas een "Smart defrag" op deze site staan. mss deze es uitproberen.

Groeten

Het programma MyDefragPowerGui van Emiel Wieldraaier is een defragmenteer en meer programma met alle mogelijke opties.
Deze start je op na downloaden dan haalt hij nog enkele missende sub-bestanden op en werkt zonder zich in Windows te installeren.
Het ontstaande hoofdmapje kun je plaatsen waar je wilt dus ook op een USB stick dan werkt hij als portable.
Vanuit het programma kun je het wel in Windows installeren maar ik maak zelf altijd een bureaublad snelkoppeling naar het programma bestand.
Waarom deze nog steeds niet op GSS wordt vermeld is mij een raadsel.
Dit is volgens mij en zover ik kan lezen op het internet het beste gratis defragmenteer programma en het is ook nog eens van een Nederlander.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noor_egen