Defraggler

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Defraggler is een handig defragmentatieprogramma van de makers van CCleaner. Door fragmentatie van harde schijven (HDD's) kan een pc merkbaar trager worden. Met Defraggler kun je de hard disks van een computer weer defragmenteren. Defraggler doet dit zeer doeltreffend en is sneller in gebruik dan Windows Schijfdefragmentatie.

Fragmentatie is het proces waarbij delen van bestanden, die in de loop der tijd over een harde schijf verspreid zijn geraakt, weer opnieuw worden gerangschikt zodat ze sneller toegankelijk zijn. Als je Windows jarenlang niet defragmenteert kan je pc merkbaar trager worden. Defragmentatie kan dan snelheidswinst opleveren.

Defraggler is zo'n defragmentatieprogramma. Het is snel en efficiënt en kan bovendien niet alleen gehele harde schijven defragmenteren, maar ook afzonderlijke mappen en losse bestanden.

Handig is dat je Defraggler onder het menu Instellingen | Schema kunt instellen om dagelijks, wekelijks of maandelijks op een vast tijdstip automatisch een schijf te defragmenteren. Verder kan Defraggler een harde schijf controleren op fouten.

Als je geen HDD's hebt, maar SSD-schijven (solid state disks) dan kan Defraggler deze optimaliseren (TRIM). Als je probeert een SSD-schijf te defragmenteren krijg je ook een waarschuwing (is onnodig en niet goed voor SSD's).

Defraggler is ook in het Nederlands vertaald.

SSD-schijven hoeven niet gedefragmenteerd te worden. Defragmentatie is alleen nodig voor HDD schijven!

Inst

Reacties

Thanks! Klasse...
Vr. groet weer,
Joop.

@Joop
Extra informatie is nu toegevoegd.

Sorry redactie, maar daar gaat het niet om. Als je tóch Defraggler wilt gebruiken denk je dat je deze niet voor SSD kunt gebruiken door jullie zinnetje. Bij Smart Defrag hebben jullie toch ook staan dat je ermee kunt trimmen....

@Joop
Voor SSD schijven heb je TRIM, maar dat staat standaard aan in Windows 10. Daar heb je geen defragmentatieprogramma voor nodig.
https://www.gratisso...

PS; Het rode zinnetje van de redactie geeft dus de indruk dat je het niet kunt gebruiken bij SSD - beetje jammer dus!

Optimaliseren lukt prima met dit programma!! Als je een ssd-schijf erin hebt, wil ie niet eens 'defragmenteren..'
'SSD-schijven hoeven niet gedefragmenteerd te worden. Defragmentatie is alleen nodig voor HDD schijven!' staat in rood aangegeven door redactie - begrijp niet waarom die andere optie, die dus KAN, niet wordt vermeld!
Goed programma - grondig en let ook op 'gezondheid' van je PC.

Wat moet je met zo'n programma nu steeds meer pc's worden uitgerust met een SSD (die niet gedefragmenteerd mag worden). Het optimaliseren van de SSD duurt in W10 hooguit enkele seconden. Als je het optimaliseren op vaste tijdstippen, bijv. eenmaal per week, laat doen merk je er helemaal niets van.

Oké, ik denk dat ik 'm toch maar níet ga proberen.

Helaas is steeds nog ontzettend traag en de ingebouwde defragmentatie van W 10 is stukken sneller.

Defraggler is supertraag. Hij probeert de harddisk vanaf het begin te ordenen, zodat en geen lege ruimtes meer op staan (waardoor bestanden fragmenteren). Alleen doet hij dit op de meest trage manier door hele kleine pakketjes constant weg te schrijven, te lezen en opnieuw terug te schrijven. ABSOLUUT NIET SNEL!