LossLessCut

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

LossLessCut is een eenvoudig programmaatje om snel fragmenten uit je video's of films te knippen. Zo kun je lange video's inkorten of ongewenste onderdelen (reclame) weghalen.

Met LossLessCut - dat gebruik maakt van FFMpeg - kun je snel de beste stukjes uit je video knippen en bewaren. De werking is eenvoudig: speel de video af in LossLessCut, klik op de gewenste tijdstippen op de  gekleurde handjes  voor het begin en voor het eind van je fragment. En klik dan op Export. LossLessCut exporteert je fragment nu naar een nieuw bestand in dezelfde map als het origineel (met de tijdstippen van de knip toegevoegd aan de bestandsnaam). Het origineel blijft behouden, tenzij je op het vuilnisbakje klikt.
Je kunt ook meerdere fragmenten of filmpjes (met dezelfde codec) samenvoegen (Tools | Merge files), video's roteren en schermopnames (snapshots) maken van de fragmenten.

LossLessCut is snel omdat de applicatie video's niet opnieuw encodeert nadat het bewerkingen uitvoert. Het programma maakt een bijna directe (lossless) kopie. LossLessCut ondersteunt de volgende videoformaten:
MP4, MOV, WebM, MKV, OGG, WAV, MP3, AAC, H264, Theora, VP8 en VP9.

Niet ondersteunde filmformaten kun je in LossLessCut omzetten naar een ondersteund formaat via menu File | Convert to friendly format (fast) of File | Convert to friendly codec (slow).

LossLessCut is alleen voor het knippen van fragmenten uit video's. Voor speciale effecten en meer bewerkingsmogelijkheden moet je bij geavanceerdere videobewerkers zijn. Er zijn versies voor Windows, Mac en Linux.

Je dient het gedownloade 7z-bestand van LossLessCut uit te pakken met bijvoorbeeld 7-Zip

Inst

Reacties

Vind het niet gebruiksvriendelijk.

Het programmaatje doet waarvoor het gemaakt is. Betrouwbaar. Inmiddels toe aan versie 3.44. Dank aan de maker Mikael Finstad. Waarlijk een Zwitsers mes, en erg snel. Na een beetje spelen met de instellingen wijst het zichzelf. Enige kritiekpunt: wat lastige precieze instelling. Zoals de maker aangeeft: lossless knippen is geen exacte wetenschap. Aanrader.

Helaas (nog) geen H265 dus ik hou het op avidemux

@ Redactie,
Gisteravond laat verwees die betreffende link werkelijk nog naar 3.39.0 als "Latest". Versie 3.42.0 werd gisteravond laat in het releases-overzicht nog weergegeven als "Pre-release". Wellicht daarom dat de link toen nog naar 3.39.0 verwees en niet naar 3.42.0. Daarna is 3.42.0 inmiddels als "Latest" aangeduid in het releases-overzicht en verwijst de betreffende link nu werkelijk naar 3.42.0.

@Jan
Vreemd, bij ons verwijst de download wel naar versie 3.42
Download LossLessCut

De link komt nog steeds bij versie 3.39 uit

Bij bewerken mkv-bestanden geen geluid!

@TS
Als je leest wat onder de downloadlink die wij geven in het rood staat dan moet het lukken denk ik:

Download LossLessCut
(kies het LosslessCut-win.exe-bestand voor Windows, LosslessCut.dmg voor macOS of selecteer de Linux-versie)

In dit rijtje , zie de link

https://github.com/m...

Beste TS ,

Klik voor Windows hier op LosslessCut-win.exe

Pagina's