AOMEI Backupper Standard

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

 AOMEI Backupper Standard is een backup-programma waarmee je je systeem, partitie, harde schijf of bestanden kunt veilig stellen en terugzetten bij virussen of een crash. Ook een image maken van partities (niet de systeemschijf in de gratis versie) is mogelijk.

AOMEI Backupper heeft een zeer overzichtelijke interface en leidt je stap voor stap door het backup-proces. Bij een backup kun je compressie (voor kleinere backups) en encryptie (beveiliging met een wachtwoord) gebruiken. Je kunt backups op een dvd, externe harde schijf, NAS of andere netwerk-locatie zetten. Ook kunnen Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box, SugarSync gebruikt worden voor backups. Je kunt de backups verifiëren na afloop. Sinds 2023 kun je ook e-mail van Gmail, Outlook, Yahoo!, Hotmail. iCloud, Zoho mail en meer backuppen.

AOMEI Backupper is een makkelijk te gebruiken programma met vele mogelijkheden. Incrementele backups kunnen dagelijks, wekelijks of maandelijks ingepland worden.

De betaalde versie van AOMEI Backupper heeft meer mogelijkheden, zoals het klonen van de systeemschijf. Dat kan niet in de gratis versie (wel het klonen van partities of niet-systeem schijven).

Inst

Reacties

Ik stam nog uit de tijd van voor NortonGhost (ben even de naam kwijt), daarna een tijdje Acronis gebruikt, die slecht omging met een gemengde linux/windows omgeving. Na wat eveneens mislukte pogingen met Easeus, Aomei en nog wat stuitte ik op MacriumReflect. Ik gebruik het nu pak hem beet
10 jr en ben er zooo blij mee. Het is stabiel, zuiver en betrouwbaar zowel in het maken als het
terugzetten. Je kan zelfs via "file/properties" in het bestand kijken wat je als commemntaar erbij hebt gezet en gewoon mounten. Ik werk nog steeds met een oude (gratis) versie. Rock Solid, ook naar externe usb schijven. Sorry misschien had deze post bij Macrium moeten staan

@HansB
Gebruik ook al een tijdje naast Macrium Reflect Free dat vanaf versie 8.1 niet meer gratis is, Hasleo Backup Suite Free, en dat bevalt mij goed.
Eerst in het Engels en nu al een tijdje in het Nederlands te downladen.
Wat ik daar wel in mis, of ik kan het toch niet vinden, is dat ik niet in een image kan kijken door het te mounten.

Het gratis Hasleo backupsuite kan meer dan de gratis versie van Aomei, zie
https://davescompute...
https://davescompute...
https://davescompute...

@condor
Beide zijn sites van AOMEI, Misschien heeft de een een net iets nieuwere versie.

GSS linkt naar:
https://www.ubackup....
en daar bieden ze aan:
AOMEIBackupperStd_20230421.3937158.exe

Het alhier geprezen SUMo (Software Update Monitor van KC Softwares) verwijst echter naar:
https://www.aomeitec...
en daar bieden ze aan:
AOMEIBackupperStd_20230421.3937162.exe

Is GSS bekend met het verschil tussen deze sites en installers? Heb even geen tijd om een half uur door te googlen, maar dit helder hebben zou een goede toevoeging zijn in de informatiepagina van dit pakket.

@Harold
Met CloneZilla wel denk ik:
https://www.gratisso...

Of RescueZilla:
https://www.gratisso...

Probeer maar eens 2 ssd te clone gaat niet luken met al dat freeware f

Sinds versie 7 gaat bij mij alles trager. Programma's starten langzamer op, Internet is zeer traag terwijl bij taakbeheer geen enkel programma veel geheugen gebruikt. Is er iemand die ditzelfde probleem ervaart? Heb de één na laatse versie weer geinstalleerd en nu werkt alles weer als vanouds.

Deze miskleun komt er niet meer op, ben ondertussen naar Macrium Reflect v8.0.6161 overgeschakeld.
Werkt voor back-ups goed maar de interface en instellingen zijn wel een stuk ingewikkelder.
Hopelijk werkt het terugzetten ook goed als ik het ooit nodig heb.

ik gebruik dit programma al een tijdje en heb ontdekt dat voor dat je een backup terug zet eerst met de tools de schijf moet opschonen waar je de backup op wild zetten dus de partitie of systeem schijf.
Daarna de backup terug zetten.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fra_krijk