AOMEI Backupper Standard

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.2 (44 stemmen)
Actueel: 

17 augustus 2018
AOMEI Backupper 4.5.1 is verschenen. In deze uitgave zijn fouten opgelost en is de stabiliteit verbeterd.

Beschrijving: 

 AOMEI Backupper Standard is een backup-programma waarmee u uw systeem, partitie, harde schijf of bestanden kunt veilig stellen en terugzetten bij virussen of een crash. Ook het klonen en overzetten van gegevens naar een nieuwe SSD-schijf is mogelijk.

AOMEI Backupper heeft een zeer overzichtelijke interface en leidt u stap voor stap door het backup-proces. Bij een backup kunt u compressie (voor kleinere backups) en encryptie (beveiliging met een wachtwoord) gebruiken. U kunt backups op een dvd, externe harde schijf, NAS of andere netwerk-locatie zetten. Ook kunnen Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box, SugarSync gebruikt worden voor backups. U kunt de backups verifiëren na afloop.

AOMEI heeft in versie 4 real-time file sync geïntroduceerd, waardoor aangepaste bestanden gelijk gesynchroniseerd worden met de backup. De functie is terug te vinden onder Backup | File Sync.

AOMEI Backupper is een makkelijk te gebruiken programma met vele mogelijkheden. Differentiële én incrementele backups kunnen dagelijks, wekelijks of maandelijks ingepland worden.

Categorie: 
Backup
Versienummer: 
4.5.1
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie heeft meer functies
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

In de interface van AOMEI wordt reclame gemaakt voor de betaalde versie. Er kan bij het downloaden om een mailadres gevraagd worden.

Deel deze download: 

Reacties

Hallo waarom neem je geen fbackup het werkt simpel en is nog gratis ook
Dit is een tip

Helemaal gelijk in fbackup is simpel en goed een aanraader

Vraagje: Wat ik in de gauwigheid gezien heb is fbackup een filebackup programma.
Kun je er ook het volledige Operating System mee backuppen (C:partitie + System en EFI partities) inclusief alle geïnstalleerde Program Files zodanig dat een Restore een bootable OS incl. alle programma's oplevert, zoals Aomei kan?

Nieuwste versie van Aomei backupper heeft funkties naar betaald geschoven. Hierdoor is het niet meer mogelijk om een image restore uit te voeren naar je harde schijf. Best lastig als je erachter komt als je de image restore wilt uitvoeren. Hoop geklooi om eerst versie windows installatie uit te voeren en vervolgens de C: uit de backup te recoveren maar goed, het werkt weer. Ook clonen naar SSD en resizing is PRO optie geworden. Oppassen dus.

Ik kan met de gratis versie gewoon een restore uitvoeren. Geen enkel probleem, snel en soepel.

"Hierdoor is het niet meer mogelijk om een image restore uit te voeren naar je harde schijf."
Volledige schijf naar image en dan terug naar schijf. Lukt elke keer, hier geen enkel probleem! De incrementele synchronisatie van mappen is ook een heel interessante optie in deze gratis versie.

Ik heb dit programma al op diverse laptops en pc's (zeker 8 Stuks) staan en er nog nooit problemen mee gehad. Eens ben ik met een schone installatie begonnen en ik houd deze schoon door om de circa 14 dagen een vorige systeembackup terug te zetten, gewenste aanpassingen erop te doen (o.a. updaten Avast, Spywareblaster, Malwarebytes, aanpassen instellingen, verwijderen niet meer gewenste software met Revo uninstaller, installeren nieuwe software). Vervolgens draai ik Ccleaner, schijfopruiming, Avast en Malwarebytes). Tenslotte maak ik dan weer een nieuwe systeembackup. Om mijn systeem intussen niet te veel te vervuilen draai ik tussentijds vaak Shadow defender (simpele virtualisatie). Om eventueel terugzetten van een systeembackup met een USB-stick altijd mogelijk te maken laat ik deze door Aomei aanmaken met de modus WinPE. In het verleden heb ik allerlei systeembackupsoftware gebruikt (TrueImage, Paragon etc.) maar Aomei bevalt mij het best door zijn eenvoud, betrouwbaarheid en snelheid.

"AOMEI heeft in versie 4 real-time file sync geïntroduceerd, waardoor aangepaste bestanden gelijk gesynchroniseerd worden met de backup."

Let op: real-time file sync is juist geen Backup, denk maar eens na wat er gebeurt als je je backup nodig hebt omdat je misgebrouwd hebt. Oeps. Don't use real-time sync for backups.

Ik vind dit een prima programma, voldoet aan bijna alle eisen die ik stelde aan een (systeem)backup programma:
o Restorable. Ja
o Restorable naar andere/kleinere HDD dan de originele. Ja
o Live backuppen, binnen windows, dus niet via een externe cd boot: Ja
o Systeem backup, incl verborgen systeembestanden: Ja
o Incrementeel/Differentieel: Ja
o Gratis: Ja
o Individuele bestanden tonen en restoren: Ja
o Niet alleen als kloon maar ook als (gesplitste) bestanden naar een externe HDD: Ja
o Alleen data kopiëren, geen lege sectoren: Ja (dat doet een kloon wellicht)
o Compressie: Ja, niveau instelbaar
o Exclude bestanden van Backup: Nee, niet bij een backup van de partities, wel van de Files backup (die lijkt op SyncBackFree)

Nog een tip: Een image (de backupbestanden) kan met Aomei worden geopend (Explore) en gekoppeld binnen de Verkenner, bv als I: schijf. De gebruikersbestanden daar, zoals Mijn Documenten, zijn dan niet toegankelijk als u dit op een andere PC doet dan die waarop de Backup is gemaakt. Er is echter een trucje om deze wel toegankelijk te maken: Veel programma's hebben een Open Bestand box. Als u zo'n programma als Administrator draait, kunt u die geblokkeerde bestanden wel benaderen via die Open Bestand box. Bv Winword.exe of FileZilla of Chrome of Dos-box. Ook het gratis Q-Dir.exe (een soort verkenner met 4 vensters) maakt die bestanden toegankelijk, mits als Administrator uitgevoerd. Die Q-Dir is dan misschien het handigste.
http://www.softwareo...

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
ned_rland