AOMEI Backupper Standard

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.5 (71 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

 AOMEI Backupper Standard is een backup-programma waarmee u uw systeem, partitie, harde schijf of bestanden kunt veilig stellen en terugzetten bij virussen of een crash. Ook het klonen van partities (niet de systeemschijf in de gratis versie) is mogelijk.

AOMEI Backupper heeft een zeer overzichtelijke interface en leidt u stap voor stap door het backup-proces. Bij een backup kunt u compressie (voor kleinere backups) en encryptie (beveiliging met een wachtwoord) gebruiken. U kunt backups op een dvd, externe harde schijf, NAS of andere netwerk-locatie zetten. Ook kunnen Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box, SugarSync gebruikt worden voor backups. U kunt de backups verifiëren na afloop.

AOMEI Backupper is een makkelijk te gebruiken programma met vele mogelijkheden. Incrementele backups kunnen dagelijks, wekelijks of maandelijks ingepland worden.

De betaalde versie van AOMEI Backupper heeft meer mogelijkheden, zoals het klonen van de systeemschijf. Dat kan niet in de gratis versie (wel het klonen van partities of niet-systeem schijven).

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

jup ik draai ook nog steeds versie 4.6.3, stabiel en snel in zowel backup als herstel

Prima backup programma. Gemakkelijk en betrouwbaar in gebruik. Het maakt in 3 minuten een systeemimage en een herstel is ook zo gepiept.

@Mathieu
Er is in deze uitgave een BSOD opgelost. Misschien was dat waar jij tegenaan liep.

Heb dit programma al jaren in gebruik, regelmatig backup teruggezet. Tot de laatste keer, want tijdens een restore crashte de pc met de mededeling (screen of death) dat "door een recente wijziging in soft- of hardware er mogelijk een bestand is geïnstalleerd dat onjuist is ondertekend of beschadigd, of dat mogelijk schadelijke software van een onbekende bron is." Resultaat: pc rebootte daarna steeds in bios-mode, van daaruit kon ik met moeite Windows 10 opnieuw installeren, maar kreeg daarna weer hetzelfde sod. Uiteindelijk pc naar een bevriende ict-er gebracht. Conclusie: ik ben zeer huiverig geworden over dit programma. Misschien ten onrechte.

Ik wilde mijn systeemschijf klonen, maar dat is niet mogelijk met dit programma zegt ie mij...?

Ik download de nieuwste versie altijd van de officiële website Conder, er zijn twee sites van AOMEI.
Daar staan de vrije en de betaalde versie onder de Changelogs.

https://www.ubackup....
https://www.ubackup....
https://www.aomeitec...

Via de link van Majorgeeks krijg je:
ABStandard.exe

Er zijn een paar updates geweest de afelopen weken en ik had hun eigen site gedownload (allemaal 'free'):
Backupper.exe
en
AOMEIBackupperStd.exe

Backupper.exe 5.3 is de laatste die ik geinstalleerd heb. Weet iemand of er verschillen zijn gezien de verschillende bestandsnamen?

Ik had een nieuw programma nodig voor imaging, en AOMEI stond heel laag op mijn lijstje specifiek omdat @Fred hieronder schreef dat hij 'uren' doet over een backup. Dat zal misschien zo zijn met een HD van 3 of meer Terrabytes en een wat minder snelle pc misschien of andere omstandigheden (netwerk?). Maar een image van mijn systeemschijf maakt AOMEI in 3 minuten! Ook het draaien vanuit Windows (ipv vanaf opstartbare USB stick/optische schijf, wat voor herstel natuurlijk nog altijd moet) werkt goed en vooral bloedsnel dus. Laat AOMEI omwille van de snelheid niet liggen wil ik maar zeggen. Ik gebruik Clonezilla ook nog wel, maar het kost toch meer tijd om het tekstmenu door te werken voordat je kunt beginnen met een backup weg te schrijven.

Ik snap niets van die kritiek, vind het gewoon een fijn backup programma en bij mij werkt het goed. Als ik het naar mijn nas backup duurd het wel lang maar PC sluit netjes af na de backup. Lees ergens dat ze het een lelijke blauwe kleur vinden, wel ik hoop dat het dan nog lang zo blijft want ik vind het prima zo (gebruikversie 4). Ik stap niet over na de nieuwe versie omdat deze mij prima bevalt

Ben er erg blij mee en tevreden over. Werkt tot nu toe probleemloos.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grie_enland