AOMEI Backupper Standard

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.2 (48 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

 AOMEI Backupper Standard is een backup-programma waarmee u uw systeem, partitie, harde schijf of bestanden kunt veilig stellen en terugzetten bij virussen of een crash. Ook het klonen en overzetten van gegevens naar een nieuwe SSD-schijf is mogelijk.

AOMEI Backupper heeft een zeer overzichtelijke interface en leidt u stap voor stap door het backup-proces. Bij een backup kunt u compressie (voor kleinere backups) en encryptie (beveiliging met een wachtwoord) gebruiken. U kunt backups op een dvd, externe harde schijf, NAS of andere netwerk-locatie zetten. Ook kunnen Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box, SugarSync gebruikt worden voor backups. U kunt de backups verifiëren na afloop.

AOMEI heeft in versie 4 real-time file sync geïntroduceerd, waardoor aangepaste bestanden gelijk gesynchroniseerd worden met de backup. De functie is terug te vinden onder Backup | File Sync.

AOMEI Backupper is een makkelijk te gebruiken programma met vele mogelijkheden. Incrementele backups kunnen dagelijks, wekelijks of maandelijks ingepland worden.

DL

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

Encryptie is nu alleen nog maar beschikbaar bij de betaalde versie. Wel jammer. Was eerst ook beschikbaar bij de gratis versie.

Automatisch backuppen van en naar ingeplugde USB-schijven is alleen beschikbaar in de PRO versie en niet in de hierboven beschreven Standard versie.

Bovendien heb ik slechte ervaring met backuppen van SYSTEEM partitie naar USB drive: bij terugzet, wordt dit via een psuedo nieuwe harde schijf (een virtuele drive) gedaan, maar daarop is geen mogelijkheid om USB drives (van dat formaat) te lezen, dus ..., gaat niet, tenzij je de backup naar een vaste aanwezige schijf kan copieren , die groot genoeg moet zijn opm die te ontvangen enz). Heb daarom een extra schijf , verwijderbaar in een docking station (dus op vaste moederbord controller aangesloten) geplaatst, een van 2TB en die kan alle backups opnemen die ik nodig heb. Extra beveiliging= evenals USB drives, dat je die afkoppelt bij normaal gebruiik, dus gevrijwaard bij virusinfecties...
Verder niets dan lof over AOMEI backkupper en partitie-assistent.
(heb jaren terug een lifetime licentie gekregen voor mijn vertalingen naar Nederlands voor beide programma's, spijtig dat ze die niet direct bijvoegen in de installaties zodra ze vertaling hebben gekregen = enkele dagen na de release van nieuwe versie. De pakketten blijven de vertaling van vorige versie bijsluiten, zelf aangevuld met enkele engelstalige regels)

Wat ik constateer is dat je vroeger een restore kon uitvoeren zonder dat er een bootable cd nodig was. Toen kon je ook een Full versie downloaden, nu heet dat Standard. Ik neem aan dat het hierin zit.
Nu moet je inderdaad booten vanaf een cd en van daaruit een restore doen. Geen ramp, duurt alleen wat langer. Maar dit programma heeft me al menig keer bij verschillende pc's uit de brand geholpen.

Restoren gaat , voor systeem backup, heden via een virtuele schijf waarop WinPE wordt geinstalleerd tijdens de restore aanvraag. Je backup moet wel bereikbaar zijn via normale basis-windows drivers, denk aan speciale groot-formaat USB3 externe drives, of ingebouwde drives met speciale drivers. In principe zou je kunnen die drivers toevoegen op de "restore omgeving" zoals zij dat noemen, en zouden die mee moeten geinstalleerd zijn tijdens restore...., zelf nog niet getest.
Na geslaagde syteem-restore wordt die virtuele schijf netjes weer verwijderd

Hallo waarom neem je geen fbackup het werkt simpel en is nog gratis ook
Dit is een tip

Helemaal gelijk in fbackup is simpel en goed een aanraader

Vraagje: Wat ik in de gauwigheid gezien heb is fbackup een filebackup programma.
Kun je er ook het volledige Operating System mee backuppen (C:partitie + System en EFI partities) inclusief alle geïnstalleerde Program Files zodanig dat een Restore een bootable OS incl. alle programma's oplevert, zoals Aomei kan?

Is deze in het Nederlands?

Juist geinstalleert. Ja dus.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_witserland