AOMEI Backupper Standard

Horizontal Tabs


Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

 AOMEI Backupper Standard is een backup-programma waarmee je je systeem, partitie, harde schijf of bestanden kunt veilig stellen en terugzetten bij virussen of een crash. Ook een image maken van partities (niet de systeemschijf in de gratis versie) is mogelijk.

AOMEI Backupper heeft een zeer overzichtelijke interface en leidt je stap voor stap door het backup-proces. Bij een backup kun je compressie (voor kleinere backups) en encryptie (beveiliging met een wachtwoord) gebruiken. Je kunt backups op een dvd, externe harde schijf, NAS of andere netwerk-locatie zetten. Ook kunnen Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box, SugarSync gebruikt worden voor backups. Je kunt de backups verifiëren na afloop.

AOMEI Backupper is een makkelijk te gebruiken programma met vele mogelijkheden. Incrementele backups kunnen dagelijks, wekelijks of maandelijks ingepland worden.

De betaalde versie van AOMEI Backupper heeft meer mogelijkheden, zoals het klonen van de systeemschijf. Dat kan niet in de gratis versie (wel het klonen van partities of niet-systeem schijven).

Inst

Website producent: 

Reacties

@condor
Beide zijn sites van AOMEI, Misschien heeft de een een net iets nieuwere versie.

GSS linkt naar:
https://www.ubackup....
en daar bieden ze aan:
AOMEIBackupperStd_20230421.3937158.exe

Het alhier geprezen SUMo (Software Update Monitor van KC Softwares) verwijst echter naar:
https://www.aomeitec...
en daar bieden ze aan:
AOMEIBackupperStd_20230421.3937162.exe

Is GSS bekend met het verschil tussen deze sites en installers? Heb even geen tijd om een half uur door te googlen, maar dit helder hebben zou een goede toevoeging zijn in de informatiepagina van dit pakket.

@Harold
Met CloneZilla wel denk ik:
https://www.gratisso...

Of RescueZilla:
https://www.gratisso...

Probeer maar eens 2 ssd te clone gaat niet luken met al dat freeware f

Sinds versie 7 gaat bij mij alles trager. Programma's starten langzamer op, Internet is zeer traag terwijl bij taakbeheer geen enkel programma veel geheugen gebruikt. Is er iemand die ditzelfde probleem ervaart? Heb de één na laatse versie weer geinstalleerd en nu werkt alles weer als vanouds.

Deze miskleun komt er niet meer op, ben ondertussen naar Macrium Reflect v8.0.6161 overgeschakeld.
Werkt voor back-ups goed maar de interface en instellingen zijn wel een stuk ingewikkelder.
Hopelijk werkt het terugzetten ook goed als ik het ooit nodig heb.

ik gebruik dit programma al een tijdje en heb ontdekt dat voor dat je een backup terug zet eerst met de tools de schijf moet opschonen waar je de backup op wild zetten dus de partitie of systeem schijf.
Daarna de backup terug zetten.

In het verleden ben ik naar dit programma overgeschakeld omdat het beter werkte dan EaseUS Todo Backup en ook in het Nederlands was, wat geen vereiste was maar natuurlijk wel handiger is.
Daarbij lukte het mij nooit om een opstart CD te maken met EaseUS.
Met AOMEI was het me op een andere computer gelukt om die weer goed te krijgen, dus daarom was ik daar naar overgestapt.

Helaas moest ik een tijd geleden een back-up terugzetten maar kreeg ik steeds de foutmelding dat dit niet mogelijk was en ik contact moest opnemen met AOMEI.
Ik heb het daar dan maar bij gelaten totdat ik verleden week echt een back-up MOEST terugzetten.

Ging het dan maar eens proberen met een opstartschijf en dat leek erop dat dit werkte, maar wat een ravage heeft hij aangericht, al mij partities van mijn C-schijf overschreven, nieuwe partitie aangemaakt en Windows 10 wou niet meer opstarten en opnieuw installeren.

Heb dan uiteindelijk alles moeten formateren en de overbodige partities verwijderd, en toen kon ik pas terug Windows 10 herinstalleren.
Met andere woorden, dit programma maakte bij mij zonder problemen back-ups die NIET terug te zetten waren en waarvan de opstart CD alles verwoeste.

Ben terug overgeschakeld naar EaseUS Todo Backup, maar denk erover om het toch eens te proberen met Macrium Reflect.

Bij mij komt deze Chinese troep er niet meer op!

jup ik draai ook nog steeds versie 4.6.3, stabiel en snel in zowel backup als herstel

Prima backup programma. Gemakkelijk en betrouwbaar in gebruik. Het maakt in 3 minuten een systeemimage en een herstel is ook zo gepiept.