AOMEI Backupper Standard

Actueel: 

1 juni 2017
AOMEI Backupper 4.0.4 is verschenen. In deze uitgave worden foutjes opgelost.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.2 (27 stemmen)
Voor Windows
Beschrijving: 

 AOMEI Backupper Standard is een backup-programma waarmee u uw systeem, partitie, harde schijf of bestanden kunt veilig stellen en terugzetten bij virussen of een crash. Ook het klonen en overzetten van gegevens naar een nieuwe SSD-schijf is mogelijk.

AOMEI Backupper heeft een zeer overzichtelijke interface en leidt u stap voor stap door het backup-proces. Bij een backup kunt u compressie (voor kleinere backups) en encryptie (beveiliging met een wachtwoord) gebruiken. U kunt backups op een dvd, externe harde schijf, NAS of andere netwerk-locatie zetten. Ook kunnen Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box, SugarSync gebruikt worden voor backups. U kunt de backups verifiëren na afloop.

AOMEI heeft in versie 4 real-time file sync geïntroduceerd, waardoor aangepaste bestanden gelijk gesynchroniseerd worden met de backup. De functie is terug te vinden onder Backup | File Sync.

AOMEI Backupper is een makkelijk te gebruiken programma met vele mogelijkheden. Differentiële én incrementele backups kunnen dagelijks, wekelijks of maandelijks ingepland worden.

Categorie: 
Backup
Versienummer: 
4.0.4
Laatst gewijzigd: 
1 juni 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie heeft meer functies
Taal: 
Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

In de interface van AOMEI wordt reclame gemaakt voor de betaalde versie.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

"AOMEI heeft in versie 4 real-time file sync geïntroduceerd, waardoor aangepaste bestanden gelijk gesynchroniseerd worden met de backup."

Let op: real-time file sync is juist geen Backup, denk maar eens na wat er gebeurt als je je backup nodig hebt omdat je misgebrouwd hebt. Oeps. Don't use real-time sync for backups.

Ik vind dit een prima programma, voldoet aan bijna alle eisen die ik stelde aan een (systeem)backup programma:
o Restorable. Ja
o Restorable naar andere/kleinere HDD dan de originele. Ja
o Live backuppen, binnen windows, dus niet via een externe cd boot: Ja
o Systeem backup, incl verborgen systeembestanden: Ja
o Incrementeel/Differentieel: Ja
o Gratis: Ja
o Individuele bestanden tonen en restoren: Ja
o Niet alleen als kloon maar ook als (gesplitste) bestanden naar een externe HDD: Ja
o Alleen data kopiëren, geen lege sectoren: Ja (dat doet een kloon wellicht)
o Compressie: Ja, niveau instelbaar
o Exclude bestanden van Backup: Nee, niet bij een backup van de partities, wel van de Files backup (die lijkt op SyncBackFree)

Nog een tip: Een image (de backupbestanden) kan met Aomei worden geopend (Explore) en gekoppeld binnen de Verkenner, bv als I: schijf. De gebruikersbestanden daar, zoals Mijn Documenten, zijn dan niet toegankelijk als u dit op een andere PC doet dan die waarop de Backup is gemaakt. Er is echter een trucje om deze wel toegankelijk te maken: Veel programma's hebben een Open Bestand box. Als u zo'n programma als Administrator draait, kunt u die geblokkeerde bestanden wel benaderen via die Open Bestand box. Bv Winword.exe of FileZilla of Chrome of Dos-box. Ook het gratis Q-Dir.exe (een soort verkenner met 4 vensters) maakt die bestanden toegankelijk, mits als Administrator uitgevoerd. Die Q-Dir is dan misschien het handigste.
http://www.softwareo...

AOMEI lijkt mij een prima programma. Echter ik gebruik Macrium Reflect en dat bevalt mij prima. Ik heb al diverse keren een image zonder problemen teruggezet. Ook geen probleem met het maken van een opstart CD.
Wel moet je bij dit programma steeds goed opletten wat je precies aanvinkt om een back-up van te maken of terug te zetten.

Helaas is Macrium Reflect blijkbaar toch niet perfect. Een image maken en terugzetten op een andere schijf van een dual boot systeem met Windows 7 en Linux Mint gaf deze keer geen bruikbaar resultaat, wat met True Image van Acronis wel prima lukte.

Ik heb deze software even op mijn win8.1 getest maar mijn voorkeur geniet nog steeds "FBackup" die ik hier jammergenoeg niet terugvindt.

Voor zover ik kan zien is FBackup geen image back-up programma maar uitsluitend een bestands back-up programma.
Uiteindelijk nog iets anders.

wel even getest maar ik loop vast op Engels is die "fBackup"die je gebruikt in Nederlands

Een recoveryschijf aanmaken vanuit het programma lukte voor geen meter. Pas na export van het iso-bestand naar een andere locatie heb ik de schijf kunnen branden met CDBurnerXP. Dat komt knullig over en maakt mij enigszins wantrouwig naar de rest van het programma. Toch moet die 9 op jullie site ergens op gebaseerd zijn. Iemand een reactie?

Ken dat programma al een tijdje, nooit getest omdat ik al Acronis True Image en EaseUS Todo Backup Free gebruik(te).
Maar anders had ik dit Chinese programma al zeker eens geprobeerd, want het is erg overzichtelijk en iets simpeler in gebruik dan EaseUs Todo Backup.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frankrij_