FreeFileSync

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

FreeFileSync is een open source programma om bestanden in twee mappen mee te synchroniseren. Hierdoor kun je een backup van bestanden maken op bijvoorbeeld een externe harde schijf. De bronmap op je pc wordt gesynchroniseerd met de doelmap op de externe schijf zodat je altijd een up-to-date backup bezit. Alleen nieuwe en gewijzigde (of verwijderde) bestanden worden gesynchroniseerd.

FreeFileSync is voor gevorderden. Let bij de instellingen ook op of je de twee mappen wilt synchroniseren in twee richtingen, spiegelen of bijwerken. De standaardinstelling is synchroniseren in twee richtingen zodat de aanpassingen aan beide mappen doorgevoerd worden in de andere map. Dus als je een bestand in de ene map verwijdert gebeurt dat ook in de andere. Kijk dus goed uit wat je doet. Bij verkeerd gebruik kun je bestanden kwijtraken! Doe altijd eerst een test met proefmappen en -bestanden om te kijken of alles werkt zoals jij wilt.

FreeFileSync kan ook synchroniseren met Google Drive of via FTP. En je kunt filteren welke bestanden je wilt synchroniseren.