Reageren

BleachBit

Geschikt voor: 
Voor Windows en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.9 (408 stemmen)
Actueel: 

28 februari 2018
BleachBit 2.0 is anderhalf jaar na de vorige versie verschenen. In deze uitgave is de stabiliteit vergroot en zijn veel fouten opgelost. Ook maakt BleachBit nu gebruik van beveiligde https-verbindingen bij het updaten.

Omschrijving software: 

BleachBit is een snelle open source schoonmaker die draait op Windows én Linux. BleachBit ruimt de gebruikelijke internet- en gebruikerssporen op van programma's als Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Flash, Java, VLC, Windows Mediaspeler, Microsoft Office, LibreOffice, Skype en veel meer. Verder kan BleachBit sporen en bestanden ook onherstelbaar vernietigen met de ingebouwde shredder.

BleachBit is zowel voor Linux als Windows beschikbaar. Voor Linux is BleachBit wat CCleaner voor Windows is. Maar ook voor gevorderde Windows-gebruikers is BleachBit een interessant programmaatje. BleachBit wordt zonder extra gebundelde software geleverd (wat bij de meeste gratis Windows-software tegenwoordig standaard is) en heeft een ingebouwde shredder waarmee u sporen kunt wissen, maar ook bestanden kunt vernietigen via het contextmenu in Windows Verkenner.

Tevens zijn onder het File (Bestand) menu diverse opties voor het shredden van bestanden en mappen en het wissen van vrije ruimte te vinden. BleachBit is uit te breiden met veel extra schoonmaakfunctionaliteit door onder Edit | Preferences een vinkje te zetten bij Download and update cleaners from community (winapp2.ini).

Bij BleachBit moet u zelf vinkjes zetten bij wat u wilt weggooien. Let dus heel goed op wat u aanvinkt, want anders kunt u zomaar wachtwoorden en andere nuttige informatie verwijderen! BleachBit is voor gevorderde Windows-gebruikers!

BleachBit is snel, open source en uitbreidbaar en heeft een ingebouwde bestandsversnipperaar. Voor gevorderde Windows-gebruikers een mooi programmaatje en voor Linux-gebruikers een must! Er is ook een portable versie van BleachBit.

Categorie: 
Pc schoonmaken
Versienummer: 
2.0
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

BleachBit is voor gevorderde Windows-gebruikers (kijk goed uit wat u aanvinkt)!

Download BleachBit voor Windows
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Er is ook een portable versie van BleachBit

Download BleachBit voor Linux
(kies uw distributie)

Installatie: 
100% schoon
Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
den_marken