Gratis bestanden downloaden

Hieronder vindt u een overzicht van alle gratis software in de categorie Bestanden delen. Dit zijn p2p- en torrent-programma's om bestanden - muziek, film - mee te downloaden en te delen. Let er wel op dat er veel illegale bestanden (waar copyright op berust) worden aangeboden via dit soort programma's.

Illegale bestanden uitwisselen is strafbaar

U dient zich te realiseren dat veel materiaal illegaal aangeboden wordt via P2P-netwerken. Op veel films, muziek en software die u gratis kunt downloaden met file sharing-programma's berust copyright! Het aanbieden én downloaden (sinds 10 april 2014) van bestanden met copyright is strafbaar in Nederland. Dus u moet goed uitkijken wat u downloadt en welke mappen op uw pc u wilt delen met andere gebruikers! Daar mogen geen films, software en muziek in staan waarop copyright berust. U mag dus ook niet uw eigen geripte cd's (die u in de winkel gekocht heeft), gekopieerde dvd's of software waar u voor betaald heeft aanbieden via file sharing-programma's. U mag voor de Nederlandse wet alleen muziek, filmpjes, foto's, software enzovoort uitwisselen waar geen rechten op berusten. Dus eigengemaakte muziek, afbeeldingen, documenten en filmpjes mogen altijd. Open source software is ook toegestaan. Of muziek en films die de auteurs vrij ter beschikking hebben gesteld (bijvoorbeeld onder de Creative Commons-licentie).

Disclaimer: iedereen is zelf verantwoordelijk voor de bestanden die hij downloadt en aanbiedt met de besproken software en ook voor de gevolgen die daaruit (kunnen) voortvloeien. Aan informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. GratisSoftware.nl aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor negatieve consequenties die ontstaan door gebruikmaking van informatie en software op deze pagina.

µTorrent

8.13717
Gemiddelde: 8.1 (729 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Voor Android
Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

µTorrent (spreek uit MicroTorrent) is een klein en snel torrent-programma dat weinig geheugen gebruikt. Met µTorrent kunt u muziek, video's en meer downloaden. Het biedt veel opties: als u alle controle wilt over uw torrent-downloads is dit uw programma.

Versienummer: 
3.4.5
Laatst gewijzigd: 
19 september 2015
Taal: 
Nederlands en Engels

Vuze

7.96891
Gemiddelde: 8 (579 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Voor Android
Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Vuze (voorheen Azureus) is een programma waarmee u muziek, films en andere bestanden op internet kunt zoeken, downloaden en delen. De nieuwe Napster, Kazaa of LimeWire zeg maar. Vuze is echter geen gewoon peer to peer downloadprogramma, het maakt namelijk gebruik van het bittorrent protocol. Van alle bittorrent-software die er bestaat is Vuze waarschijnlijk de gebruikersvriendelijkste.

Versienummer: 
5.7.0.0
Laatst gewijzigd: 
16 november 2015
Taal: 
Nederlands en Engels

FrostWire

7.84506
Gemiddelde: 7.8 (1194 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Voor Android
Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

FrostWire is een kloon van LimeWire. Met FrostWire kunt u precies hetzelfde als met LimeWire kon. Gratis muziek, foto's, films en software downloaden via bittorrents is nog nooit zo makkelijk geweest.

Versienummer: 
6.2.0
Laatst gewijzigd: 
6 januari 2016
Taal: 
Nederlands en Engels

Transmission

7.8
Gemiddelde: 7.8 (15 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Installatie: 
Let op bij de installatie

Bij de meeste bittorrent-programma's krijgt u tegenwoordig allerlei toolbars en andere adware meegeleverd als u niet oplet. Transmission is anders. Deze snelle en lichte bittorrent-client is vrij van gebundelde software en doet zijn werk uitstekend. Met Transmission kunt u via torrents muziek, video's en meer downloaden. Het uiterlijk van Transmission is zonder poespas en extra toeters en bellen.

Versienummer: 
2.84.6
Laatst gewijzigd: 
12 januari 2016
Taal: 
Engels