Windows 10 versie 1703: KB4057144 lost AMD-problemen op

Voor de Creators Update van Windows 10 - de eennalaatste versie van Windows 10 sinds de Fall Creators Update wordt uitgerold - is woensdag een tussentijdse update uitgebracht: KB4057144. Deze update lost problemen op - onder andere voor niet-opstartende AMD-processoren. Windows 10 versie 1703 is daarmee aanbeland bij buildnummer 15063.877.

Problemen verholpen

KB4057144 is een tussentijdse 'kwaliteitsupdate' die diverse fouten oplost. Onder andere problemen met het printen van PDF in Microsoft Edge, met Windows Defender Device Guard en Windows Defender Application Control én met niet-opstartende AMD-computers moeten verholpen zijn. Microsoft meldt:
'Addresses issue where some customers with AMD devices get into an unbootable state.'
 
De beveiligingsupdates van Microsoft voor de Meltdown- en Spectre-lekken van begin januari zorgen ervoor dat pc's met bepaalde AMD-processoren niet meer wilden opstarten. Deze update voor Windows 10 versie 1703 moet dit oplossen - nadat je eerst zelf je computer weer op de een of andere manier aan de praat hebt gekregen.

Opmerkelijk is wel dat Microsoft deze pleister om niet-opstartende AMD-pc's te herstellen alleen via Windows Update aanbiedt voor Windows 10 1703 en Windows 10 1607. Voor Windows 10 1709 en Windows 7 en Windows 8.1 (waar toch de meeste oudere AMD-processoren inzitten) zijn er tot nu alleen updates in de Microsoft Update Catalog (waar je ze handmatig kunt downloaden) en nog niet via Windows Update. Dat zou kunnen beteken dat Microsoft deze pleisters nog niet goed genoeg vindt om via Windows Update aan iedereen uit te rollen.
 
De Creators Update van Windows 10, met versienummer 1703, is sinds april 2017 gefaseerd uitgerold. Het kan zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1607 hebt. Je kunt dan de Creators Update ook handmatig downloaden. (Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt). Op 17 oktober 2017 is de uitrol begonnen van de volgende grote upgrade voor Windows 10: de Fall Creators Update (Herfst makersupdate) met nummer 1709.

Deel dit artikel: 

Reacties

Wel lastig om een update te downloaden en te installeren als je PC niet opstart ;)

Inderdaad maar dat weet Windows schijnbaar nog niet.
Waarschijnlijk hebben hier velen niet op gewacht en hebben hun PC bij een reparatie bedrijfje ingeleverd.
Weer klanten van hun weggejaagd denk ik.

Net zoals Canaldigitaal op zijn kanaal,die alleen via de schotel te zien is, een bericht vermeld met de tekst: heeft U geen signaal, neem dan contact op met uw leverancier.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oos_enrijk