Kon jouw AMD-pc niet meer opstarten na de Windows updates?

Microsoft heeft vorige en deze week beveiligingsupdates uitgebracht voor Windows 7, 8.1 en 10 om te beschermen tegen de Meltdown- en Spectre-lekken. Voor computers met oudere AMD-processoren (Athlon, Turion, Sempron en Opteron) konden deze Windows updates echter grote problemen veroorzaken: met name Windows 7-gebruikers meldden dat hun pc's niet meer opstartten na de pleisters (of een BSOD tonen).

Microsoft heeft inmiddels de updates voor Windows 7, 8.1 en 10 teruggetrokken (onder andere KB4056894, KB4056895, KB4056891 en KB4056892) voor pc's met deze specifieke AMD-processoren en is samen met AMD een nieuwe update aan het voorbereiden. Als je pc echter al getroffen is en niet meer opstart heb je hier natuurlijk weinig aan. Ghacks geeft een mogelijke oplossing voor - zeer gevorderde - gebruikers!

Vooral Windows 7-gebruikers lijken getroffen door dit update-debacle, waarschijnlijk omdat de oudere AMD-processoren niet zoveel in nieuwere Windows 8.1- en 10-computers zitten. Maar ook Windows 8.1 en 10 bezitters met AMD-chips kunnen problemen ondervinden.

Onze vraag is:
Kon jouw pc met AMD processor nog opstarten na de januari-updates voor Windows?

En in de reacties horen we graag wat je gedaan hebt om de problemen te verhelpen (als je die had) of hoe je verdere ervaringen met deze Meltdown- en Spectre-updates zijn!

Deel dit artikel: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Mijn PC starten niet meer op Had gelukkig USB-stick met linux (ubuntu).
Nu draai ik ook op deze laptop ubuntu voor mijn geen Windows 10 nooit meeer...
Het heeft mijn trouwen een HD gekost nu gelijk SSD gezet.
VRG:Koos

Ik heb een Lenovo laptop computer met Intel Core i5 erin, draaiend onder Windows 10. Geen problemen met herstarten gehad, ook niet met de updates. Onlangs weer updates aangeboden gekregen van Microsoft. Rustig geïnstalleerd en daarna startte de computer gewoon weer door zoals altijd. Dus hier geen enkel probleem! Ik ben blij dat ik geen calamiteiten heb.

De update gewoon, net als ieder andere, gedownload en proberen te installeren...(Zoals aanbevolen!) En inderdaad, ik kreeg een 'Blue Screen of Death'. Afspraak gemaakt met computerbedrijf om dit op te lossen.Voor de ingeplande afspraak toch zelf nog even geprobeerd en ontdekte nog de mogelijkheid voor systeemherstel. (Ergens bij opstartherstel menu) Gelukkig kon ik daarmee de computer nog herstellen naar de situatie vóór de update. Kon afspraak met computerbedrijf annuleren en zo meteen flink wat geld besparen. ☺ Eerst was ik van mening, dat het te maken had met mijn pc zelf (Al wat ouder model). Maar in de loop van het weekend vernam ik via de media (Ook via jullie site) dat meer gebruikers met dit probleem te maken hadden gekregen. Microsoft had hierover beter moeten informeren!!!! Of twee separate updates uit moeten geven, afhankelijk van welke processor je hebt. Ik mag van geluk spreken, dat ik mijn computer weer aan de praat heb gekregen. Maar er zullen er genoeg zijn, die mogelijk hun pc onbruikbaar hebben gemaakt. De update staat in Windows update bij mij nu in ieder geval niet meer standaard aangevinkt.

2 laptops met versie 1703 build 15063.850.met Intel core i3
De windows10.0-kb4056891-x64_Meltdown update ging op 1 laptop probleemloos, de 2e gaf aan niet voor deze pc ?? (raar maar waar)

Had de indruk dat Windows 8.1 iets langzamer was na deze update. Bovendien werd de USB Wifi adapter niet meer herkend en de driver hiervan kon ook niet meer geinstalleerd worden. Afsluiten Windows ging niet meer. Afgebroken en opnieuw opgestart en deze januari update verwijderd. Daarna kwam vanzelf de december 2017 versie weer terug. Nu doet alles het weer normaal. En ik heb een Intelprocessor dus problemen niet alleen bij AMD.
Voorlopig geen update meer uitvoeren op 8.1 !!!

Mijn AMD computers hadden inderdaad wat problemen, op beide een bauw scherm. Gelukkig gebeurde dit maar één keer op beide computers, opnieuw opstarten en alles lijkt te weer werken.

Na twee uur knoeien heb ik Windows 7 (met AMD processor) weer aan de gang gekregen.
Bij iedere start wil Windows nu de schijfcontrole uitvoeren, één keer is mij meer dan voldoende.
Kijk ik in de geschiedenis van updates dan krijg ik te zien 'u hebt geen updates voor uw computer geïnstalleerd'. Alles is weg. Ik ga als de bliksem een dualboot met Linux Mint installeren. Ik heb het helemaal gehad met dat gammele Windows.
De computer is nog langzamer geworden ook.

Het is wel even wennen.

Mijn Laptop met intel processor wilde de update KB4056892 niet downloaden. Dit kwam door Safe Online van Ziggo. Safe Online verwijdert van laptop. Daarna wel de update kunnen uitvoeren. Safe Online weer geïnstalleerd. Probleem opgelost.

Toshiba Sattelite (C-serie) uit 2013 met Window 8.1 , AMD processor en ingeschakelde Avira Anti-Virusgaf na de 2e dinsdag (KB 4056895) geen probleem .

Nog oudere trage HP Pavillion (die gebruikt wordt om besturings-systemen uit te testen) met "Intel Inside" en met Linux 18.3 en met Windows met 1709 update is nog iets trager.

Ik heb een Dell Desktop PC van nog geen jaar oud. Met Windows 10 en een Intel Pentium J4205 processor. Geen problemen met herstarten gehad, ook niet met de nood-updates van Microsoft en Dell (Bios-update). Gewoon alles geïnstalleerd en daarna startte de PC weer snel op zoals altijd. Dus hier loopt alles nog steeds op rolletjes.

Mijn Windows 7 pc met AMD had geen problemen. In andere woorden: mijn 2e pc met AMD HEEFT geen problemen, omdat ik die pc al een paar maanden niet heb opgestart. :-D
Mijn 1e pc heeft Intel, i5, maar is dankzij de update wel langzamer geworden. Gelukkig is het wat veiliger.

ik heb de harde schijf gekloond met een andere schijf met behulp van Aomei back up een progje gratis te downloaden, wel zorgen dat je het zelfde systeem gebruikt anders vervalt de validatie . De computer start weer normaal op

na installatie start Windows niet door alle logo in beeld na 3e poging volgt autoherstel en werkt Windows weer totdat ik opnieuw opstart weer wordt kb4056892 geïnstalleerd en hetzelfde gebeurt hoe lang nog?

Ik had zelfde probleem (heb thuis 3 laptops en 3 desktops met Windows 10. De laptops en 2 desktops hebben geen problemen met update, maar bij 1 desktop (met AMD) zelfde probleem als jij beschrijft). Heb op die desktop Windows 10 opnieuw geïnstalleerd (clean install, geen [fabrieks]herstel), maar kreeg weer zelfde probleem met deze update.Ik heb op die desktop mijn updates 30 dagen uitgesteld (bij geavanceerde instellingen bij Windows Update) en hoop dat er een fix is binnen 30 dagen.

Ik heb een HP ZBook 15 met een Intel i7 processor. Ik had een tijd geleden de update al gedownload geloof ik. Toen ik vandaag mijn laptop wilde herstarten omdat ineens het internet ermee kapte, kon deze vervolgens niet meer opstarten. Dit kan nu enkel nog in de veilige modus. De veilige modus met netwerktoegang werkt ook al niet meer.

Reageren

Controlevraag tegen spam
n_derland