Kon jouw AMD-pc niet meer opstarten na de Windows updates?

Microsoft heeft vorige en deze week beveiligingsupdates uitgebracht voor Windows 7, 8.1 en 10 om te beschermen tegen de Meltdown- en Spectre-lekken. Voor computers met oudere AMD-processoren (Athlon, Turion, Sempron en Opteron) konden deze Windows updates echter grote problemen veroorzaken: met name Windows 7-gebruikers meldden dat hun pc's niet meer opstartten na de pleisters (of een BSOD tonen).

Microsoft heeft inmiddels de updates voor Windows 7, 8.1 en 10 teruggetrokken (onder andere KB4056894, KB4056895, KB4056891 en KB4056892) voor pc's met deze specifieke AMD-processoren en is samen met AMD een nieuwe update aan het voorbereiden. Als je pc echter al getroffen is en niet meer opstart heb je hier natuurlijk weinig aan. Ghacks geeft een mogelijke oplossing voor - zeer gevorderde - gebruikers!

Vooral Windows 7-gebruikers lijken getroffen door dit update-debacle, waarschijnlijk omdat de oudere AMD-processoren niet zoveel in nieuwere Windows 8.1- en 10-computers zitten. Maar ook Windows 8.1 en 10 bezitters met AMD-chips kunnen problemen ondervinden.

Onze vraag is:
Kon jouw pc met AMD processor nog opstarten na de januari-updates voor Windows?

En in de reacties horen we graag wat je gedaan hebt om de problemen te verhelpen (als je die had) of hoe je verdere ervaringen met deze Meltdown- en Spectre-updates zijn!

Deel dit artikel: 

Reacties

Vind het echt belachelijk. Kut windows.

Hallo,
ik heb net een nieuwe site gemaakt waar je vragen kan achter laten over jou probleem met computers,laptop,smartphone en je hebt een 24/7 live chat voor meteen hulp

Mijn AMD pc's startten niet meer met die update van windows, gelukkig heb ik een backup image van het besturingssysteem, dat alles terug gezet kan worden tot voor de update, in de vorm van een cold backup.

Nu ben ik iemand die van alles hiervoor,niets snapt maar mijn laptop zit, ik denk ook, na deze update de code " bad system config info" . Wegbrengen maar? Of kan ik nog iets doen?

Mijn computer doet het ook ineens niet meer. Weet niet of het aan de computer ligt of aan een update. Hij start gewoon op, kan inloggen maar zodra ik op het bureaublad kom dan begint deze te knipperen en laad als het ware steeds opnieuw. Taakbeheer scherm knippert niet. Veilige modus knippert wel. Kan het niet opnieuw instellen. Bij 20% krijg ik de melding dat het door een probleem niet opnieuw ingesteld kan worden. Wie weet wat het kan zijn en wat ik nog meer kan doen.

draai win 10 op een dell inspirion. en na de laatste update start hij niet verder dan het startscherm. kan ook niet inloggen.
Heb hem hersteld naar een oude datum. een maand terug. Nu start hij op maar heel traag.
Baal van windows.

ik heb een mp destop computer

Laptop Lenovo, Intel i3 dualboot met win 7, na diverse updates van Ubuntu start laptop niet meer op in Ubuntu.
Windows update heb ik zoveel mogelijk geweigerd,
windows blijft wel werken.

Na het installeren van die update had ik inderdaad een laptop die niet meer wilde opstarten. Ik dacht eerst dat het aan de laptop zelf lag en heb hem toen via opstartherstel weer aan de praat gekregen. Automatisch updaten staat bij mij standaard uit, gelukkig maar. Ik heb windows 7 en nadat ik de laptop weer aan de praat had gekregen, nogmaals die update uitgevoerd en helaas weer hetzelfde probleem. Opstartherstel wilde deze keer niet werken en heb toen via systeemherstel, na meerdere pogingen en kiezen van herstelpunten, de laptop weer aan de praat gekregen. Waarom opstartherstel niet werkte en waarom ik meerdere keren systeemherstel moest uitvoeren, weet ik niet. Ik heb zeker vier of vijf pogingen moeten doen met verschillende data om mijn laptop weer aan de praat te krijgen. Het is een oude laptop van Acer met een AMD processor. Hij doet het op het moment weer ok maar ik weet dus niet zeker of ik updates nu moet installeren of toch liever niet. Ik heb geen trek om weer met deze problemen te maken te krijgen. Ik heb inmiddels twee updates ontvangen maar nog niet geinstalleerd, iemand advies wat ik moet doen, wel of niet updaten? Het gaat om update KB 4033342 en KB 4057400

Ik heb een HP ZBook 15 met een Intel i7 processor. Ik had een tijd geleden de update al gedownload geloof ik. Toen ik vandaag mijn laptop wilde herstarten omdat ineens het internet ermee kapte, kon deze vervolgens niet meer opstarten. Dit kan nu enkel nog in de veilige modus. De veilige modus met netwerktoegang werkt ook al niet meer.

na installatie start Windows niet door alle logo in beeld na 3e poging volgt autoherstel en werkt Windows weer totdat ik opnieuw opstart weer wordt kb4056892 geïnstalleerd en hetzelfde gebeurt hoe lang nog?

Ik had zelfde probleem (heb thuis 3 laptops en 3 desktops met Windows 10. De laptops en 2 desktops hebben geen problemen met update, maar bij 1 desktop (met AMD) zelfde probleem als jij beschrijft). Heb op die desktop Windows 10 opnieuw geïnstalleerd (clean install, geen [fabrieks]herstel), maar kreeg weer zelfde probleem met deze update.Ik heb op die desktop mijn updates 30 dagen uitgesteld (bij geavanceerde instellingen bij Windows Update) en hoop dat er een fix is binnen 30 dagen.

download KB4073290 en installeer kb 4056892 word dan niet meer aangeboden

ik heb de harde schijf gekloond met een andere schijf met behulp van Aomei back up een progje gratis te downloaden, wel zorgen dat je het zelfde systeem gebruikt anders vervalt de validatie . De computer start weer normaal op

Mijn Windows 7 pc met AMD had geen problemen. In andere woorden: mijn 2e pc met AMD HEEFT geen problemen, omdat ik die pc al een paar maanden niet heb opgestart. :-D
Mijn 1e pc heeft Intel, i5, maar is dankzij de update wel langzamer geworden. Gelukkig is het wat veiliger.

Ik heb een Dell Desktop PC van nog geen jaar oud. Met Windows 10 en een Intel Pentium J4205 processor. Geen problemen met herstarten gehad, ook niet met de nood-updates van Microsoft en Dell (Bios-update). Gewoon alles geïnstalleerd en daarna startte de PC weer snel op zoals altijd. Dus hier loopt alles nog steeds op rolletjes.

Toshiba Sattelite (C-serie) uit 2013 met Window 8.1 , AMD processor en ingeschakelde Avira Anti-Virusgaf na de 2e dinsdag (KB 4056895) geen probleem .

Nog oudere trage HP Pavillion (die gebruikt wordt om besturings-systemen uit te testen) met "Intel Inside" en met Linux 18.3 en met Windows met 1709 update is nog iets trager.

Mijn Laptop met intel processor wilde de update KB4056892 niet downloaden. Dit kwam door Safe Online van Ziggo. Safe Online verwijdert van laptop. Daarna wel de update kunnen uitvoeren. Safe Online weer geïnstalleerd. Probleem opgelost.

Na twee uur knoeien heb ik Windows 7 (met AMD processor) weer aan de gang gekregen.
Bij iedere start wil Windows nu de schijfcontrole uitvoeren, één keer is mij meer dan voldoende.
Kijk ik in de geschiedenis van updates dan krijg ik te zien 'u hebt geen updates voor uw computer geïnstalleerd'. Alles is weg. Ik ga als de bliksem een dualboot met Linux Mint installeren. Ik heb het helemaal gehad met dat gammele Windows.
De computer is nog langzamer geworden ook.

Het is wel even wennen.

Mijn AMD computers hadden inderdaad wat problemen, op beide een bauw scherm. Gelukkig gebeurde dit maar één keer op beide computers, opnieuw opstarten en alles lijkt te weer werken.

Had de indruk dat Windows 8.1 iets langzamer was na deze update. Bovendien werd de USB Wifi adapter niet meer herkend en de driver hiervan kon ook niet meer geinstalleerd worden. Afsluiten Windows ging niet meer. Afgebroken en opnieuw opgestart en deze januari update verwijderd. Daarna kwam vanzelf de december 2017 versie weer terug. Nu doet alles het weer normaal. En ik heb een Intelprocessor dus problemen niet alleen bij AMD.
Voorlopig geen update meer uitvoeren op 8.1 !!!

2 laptops met versie 1703 build 15063.850.met Intel core i3
De windows10.0-kb4056891-x64_Meltdown update ging op 1 laptop probleemloos, de 2e gaf aan niet voor deze pc ?? (raar maar waar)

De update gewoon, net als ieder andere, gedownload en proberen te installeren...(Zoals aanbevolen!) En inderdaad, ik kreeg een 'Blue Screen of Death'. Afspraak gemaakt met computerbedrijf om dit op te lossen.Voor de ingeplande afspraak toch zelf nog even geprobeerd en ontdekte nog de mogelijkheid voor systeemherstel. (Ergens bij opstartherstel menu) Gelukkig kon ik daarmee de computer nog herstellen naar de situatie vóór de update. Kon afspraak met computerbedrijf annuleren en zo meteen flink wat geld besparen. ☺ Eerst was ik van mening, dat het te maken had met mijn pc zelf (Al wat ouder model). Maar in de loop van het weekend vernam ik via de media (Ook via jullie site) dat meer gebruikers met dit probleem te maken hadden gekregen. Microsoft had hierover beter moeten informeren!!!! Of twee separate updates uit moeten geven, afhankelijk van welke processor je hebt. Ik mag van geluk spreken, dat ik mijn computer weer aan de praat heb gekregen. Maar er zullen er genoeg zijn, die mogelijk hun pc onbruikbaar hebben gemaakt. De update staat in Windows update bij mij nu in ieder geval niet meer standaard aangevinkt.

Hoi hoi
Ik heb dat nu, de computer deed updates, en daarna kon ik mijn computer niet meer opstarten, het beeld was zwart, en kon nergens meer in, hoe heb jij het precies voor elkaar gekregen

Als je nog een schijf hebt met Vista of 7 zet die er dan in, win 10 is en blijft bagger en het zal nog erger worden.Ze weten niet wat ze doen of juist wel en dan is het nog erger. Mij kostte het al een harde schijf en heb Vista op een andere schijf geplaatst. Werkt als een zonnetje en geen irritante alles slopende updates meer.

Ik heb een Lenovo laptop computer met Intel Core i5 erin, draaiend onder Windows 10. Geen problemen met herstarten gehad, ook niet met de updates. Onlangs weer updates aangeboden gekregen van Microsoft. Rustig geïnstalleerd en daarna startte de computer gewoon weer door zoals altijd. Dus hier geen enkel probleem! Ik ben blij dat ik geen calamiteiten heb.

Mijn PC starten niet meer op Had gelukkig USB-stick met linux (ubuntu).
Nu draai ik ook op deze laptop ubuntu voor mijn geen Windows 10 nooit meeer...
Het heeft mijn trouwen een HD gekost nu gelijk SSD gezet.
VRG:Koos

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zuid-k_rea