Windows 10 Creators Update is vanaf 5 april al voor gevorderden te downloaden

De Creators Update van Windows 10, een grote upgrade met veel vernieuwingen (bekijk hier een rondleiding met afbeeldingen van Windows 10 Creators Update), wordt vanaf dinsdag 11 april gefaseerd uitgerold voor Windows 10 gebruikers. Kun je echter niet wachten om de Creators Update binnen te halen, dan kun je vanaf 5 april al de upgrade handmatig downloaden en installeren bij Microsoft.

De Creators Update, makersupdate in het Nederlands, is de derde grote upgrade voor Windows 10 na de november-update in 2015 (1511) en Anniversary Update vorig jaar (1607). Zoals gebruikelijk wordt deze update in fasen uitgerold. Windows 10 gebruikers van wie de computer geen problematische componenten, randapparatuur of drivers bevat krijgen als eerste de upgrade aangeboden. 


Windows 10 Creators Update als eerste ontvangen

KB3150513 lijkt de update te zijn die voorbereidt op de Creators Update en controleert of je pc (stuurprogramma's en componenten) gelijk geschikt is voor de upgrade - of dat je beter nog even kunt wachten totdat problemen opgelost zijn. Dit om de upgrade zo probleemloos mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat er niet weer allerlei problemen ontstaan, zoals met vorige upgrades wel vaak gebeurde. Het lijkt dan ook aan te raden om rustig af te wachten totdat Microsoft de Creators Update bij je aanbiedt via Windows Update. Dit kan tot wel vier maanden duren. In die tijd zijn Microsoft en fabrikanten van grafische kaarten, andere pc-componenten en randapparatuur druk bezig om de fouten uit drivers te halen en haperende computers te voorkomen.

Na vier maanden stelt Microsoft de Creators Update ook beschikbaar voor bedrijven en is Windows 10 1703 stabiel genoeg voor zakelijk gebruik, naar het oordeel van de softwaregigant uit Redmond. Als je op safe wilt spelen kun je dus het beste vier maanden wachten met het installeren van grote upgrades van Windows 10. Of in ieder geval wachten tot ze via Windows Update aan je aangeboden worden.

Maar mocht het toch kriebelen en wil je het gokje wel nemen en eventuele problemen op de koop toe nemen, dan kun je dus zelf de Creators Update downloaden en installeren op je pc. Want het gaat natuurlijk ook vaak wel goed, of de problemen zijn klein en te verwaarlozen. De keus is aan jou!

De Windows 10 Creators Update is nu te downloaden en installeren

1. Ga naar de website van Microsoft voor het downloaden van de update-assistent

2. Klik op Update nu

3. Download en open het bestand (de Windows 10-updateassistent)

4. Volg de aanwijzingen van de Windows 10 Update Assistent om te upgraden naar de Creators Update (makersupdate). Dit kan zo'n anderhalf uur in beslag nemen zegt Microsoft

Privacy Windows 10 Creators Update
Let op dat je bij de installatie van de Creators Update de nieuwe privacy-instellingen van Windows 10 1703 goed bekijkt en desgewenst wat schakelaars op Uit zet. Let ook op dat je even naar beneden moet scrollen in het venster om alle privacyinstellingen te zien!

Bekijk hier een rondleiding met afbeeldingen van Windows 10 Creators Update

Wat ga jij doen: zo lang mogelijk wachten of de Creators Update morgen al downloaden? Of iets wat er tussenin zit? Laat het weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik wacht rustig tot het via windows update komt.

Er zullen aanvankelijk zeker nog verschillende fouten ontdekt en verholpen worden op de computers van de insiders en de haastige rest van de Windows 10 gebruikers.
Afwachten is bij dit soort updates daarom meestal de beste strategie.

Juist! Verstandigste wat je maar kan doen! Ik wacht ook mooi nog even.

ja wel zo veilig

Ik ben Insider en draai dus inmiddels de RTM (Release To Manufacturers), waarvoor inmiddels reeds 4 cumulatieve updates zijn verschenen. De huidige versie is dan ook: 15063.14.

Ik heb net gedownload en krijg build 15063.13winver.

Bij Instellingen, Bijwerken en beveiliging, kan ik op al mijn Windows 10 computers aangegeven dat ik de update als een van de eersten wil ontvangen. Ik weet niet of dat op alle computers het geval is.

Ik wacht rustig af. computer gaat nu als een zonnetje en dat wil ik graag zo houden.Dus mijn advies is even wachten nog.

Heb wel al op de link in mijn Windows 10 geklikt dat ik hem als eerste wil ontvangen, maar toch wacht ik liever tot alles goed werkt, heb geen zin om eindeloos problemen te moeten oplossen op (een) computer(s) wegens niet goed werkende upgrades.

'en controleert of je pc (stuurprogramma's en componenten) geschikt is voor de upgrade.'
En als dat niet het geval is, wat dan? Over op Linux?

Nee, het gaat erom dat vaak eerst nog problemen met sommige hardware opgelost moeten worden. Je kunt dan beter even wachten totdat al deze fouten door Microsoft en fabrikanten verholpen zijn. Daarna kun je veilig updaten. In feite zijn Windows 10 thuisgebruikers dus min of meer proefkonijnen voor de uitrol van updates. Als deze getest zijn en stabiel genoeg bevonden, kan het bedrijfsleven ook de update krijgen.

Als je Windows 10 hebt dan is je pc trouwens sowieso geschikt voor de Creators Update.

[Tekst is nu verduidelijkt, dank voor deze vraag].

waar kan ik de creator update downloaden?

Vermoedelijk kan dit Nederlandse tijd pas vanavond, als in de Verenigde Staten ook alles in werking is gezet.

Kan weken of zelfs maanden duren voor al eer je de update krijgt

Heb net de Creators update geïnstalleerd, ging redelijk vlekkeloos. Nieuwe functies zijn voor mij onbelangrijk. Er is één hele belangrijke instelling verdwenen, het instellen van de lettertypes en grootte voor de menu's, taakbalken ,enz. Ik kan nu niets meer lezen, letters zijn te klein. Schaalvergroting is geen optie, alles vergroot dan, ziet er niet uit. Waarom is die functie, die ze de vorige keer al heel erg ver verstopt hadden, nu nog verder verstopt of helemaal verdwenen?
Ik ga nu een backup terugzetten, kan ik weer lezen wat ik type. Weet iemand hoe ik nu bij die instelling kan komen?

Het instellen van lettertype, lettergrootte, dpi en resolutie is er in Windows 10 allemaal niet fijner op geworden. Om alles volgens persoonlijke voorkeur te krijgen is een hele kunst.
Volgens mij is je enige optie nu een andere (in dit geval een lagere) resolutie in te stellen en daarna een schalingsfactor te kiezen waarbij de desktop er nog enigszins fatsoenlijk uit ziet.

Met het freeware programma WinAero Tweaker 070 kun je alles weer instellen.

Goede tip, werkt prima!

Of met "System Font Size Changer". Maar het blijft triest dat Windows hier geen instelling meer voor heeft en dat ook de tekstgrootte op tegels en in Start zelf niet te wijzigen valt.

Net op mijn acer switch de creators update geinstalleerd. Ging probleemloos; nam de oude instellingen netjes over. Gaf één aanbevelinkje voor een wellicht niet optimaal apparaatstuurprogramma; bleek echter geen betere versie beschikbaar. Alles werkt zoals voor de update. Had de Qihoo anti-virus even uitegschakeld tijdens de upgrade. Wat mij betreft is morgen mijn desktop aan de beurt...

Inmiddels ook de desktop gedaan, kreeg daar bog een extra vraag over het smartscreen filter binnen Edge. Verder liep alles soepeltjes...
Microsoft lijkt het upgraden onder de knie te krijgen.

Net upgrade gedaan , netjes verlopen zonder enig probleem.
Alles werkt als van tevoren... als een zonnetje :-)

versie 15063.13 geinstalleerd binnen een uur, geen van mijn instellingen geweizigd, ben tot nu toe tevreden.

Op 5 april met de media creation tool het ISO bestand opgehaald.
Een schone installatie gedaan en het werkt nu prima, behalve de
flashplayer in de Edge browser.

Ga naar de 3 stippen rechts bovenin, ga naar geavanceerde instellingen en daar kun je de flashplayer aan zetten

Net geïnstalleerd op 2 laptops. Geen problemen en alle instellingen zijn goed overgenomen.

sinds KB3150513 staat er bij ons op alle bureaubladen de snelkoppeling van de
W 10-upgradeassistent, even openen en je krijgt ook melding compatibel of niet, zo ja kan je gelijk downloaden en instaleren, totaal alles in 52 minuten. Draait probleemloos

Het binnenhalen en istalatie verliep vlotdat er verbinding gemaakt moest worden via wifi (ik heb een desktop pc op wifi), modem resetten werkte niet, pc gereset dat werkte wel, ook driver van printer moeten herinstaleren. DEze problemen had ik ook bij installatie van versie 1511 maar niet bij 1607.

Op 05-04-2017 Creators update met behoud van instellingen uitgevoerd.
Deze windows versie werkt uitstekend.
Bij mij draait alles goed.

werkt rap

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
rusl_nd