Windows 10 Creators Update is vanaf 5 april al voor gevorderden te downloaden

De Creators Update van Windows 10, een grote upgrade met veel vernieuwingen (bekijk hier een rondleiding met afbeeldingen van Windows 10 Creators Update), wordt vanaf dinsdag 11 april gefaseerd uitgerold voor Windows 10 gebruikers. Kun je echter niet wachten om de Creators Update binnen te halen, dan kun je vanaf 5 april al de upgrade handmatig downloaden en installeren bij Microsoft.

De Creators Update, makersupdate in het Nederlands, is de derde grote upgrade voor Windows 10 na de november-update in 2015 (1511) en Anniversary Update vorig jaar (1607). Zoals gebruikelijk wordt deze update in fasen uitgerold. Windows 10 gebruikers van wie de computer geen problematische componenten, randapparatuur of drivers bevat krijgen als eerste de upgrade aangeboden. 


Windows 10 Creators Update als eerste ontvangen

KB3150513 lijkt de update te zijn die voorbereidt op de Creators Update en controleert of je pc (stuurprogramma's en componenten) gelijk geschikt is voor de upgrade - of dat je beter nog even kunt wachten totdat problemen opgelost zijn. Dit om de upgrade zo probleemloos mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat er niet weer allerlei problemen ontstaan, zoals met vorige upgrades wel vaak gebeurde. Het lijkt dan ook aan te raden om rustig af te wachten totdat Microsoft de Creators Update bij je aanbiedt via Windows Update. Dit kan tot wel vier maanden duren. In die tijd zijn Microsoft en fabrikanten van grafische kaarten, andere pc-componenten en randapparatuur druk bezig om de fouten uit drivers te halen en haperende computers te voorkomen.

Na vier maanden stelt Microsoft de Creators Update ook beschikbaar voor bedrijven en is Windows 10 1703 stabiel genoeg voor zakelijk gebruik, naar het oordeel van de softwaregigant uit Redmond. Als je op safe wilt spelen kun je dus het beste vier maanden wachten met het installeren van grote upgrades van Windows 10. Of in ieder geval wachten tot ze via Windows Update aan je aangeboden worden.

Maar mocht het toch kriebelen en wil je het gokje wel nemen en eventuele problemen op de koop toe nemen, dan kun je dus zelf de Creators Update downloaden en installeren op je pc. Want het gaat natuurlijk ook vaak wel goed, of de problemen zijn klein en te verwaarlozen. De keus is aan jou!

De Windows 10 Creators Update is nu te downloaden en installeren

1. Ga naar de website van Microsoft voor het downloaden van de update-assistent

2. Klik op Update nu

3. Download en open het bestand (de Windows 10-updateassistent)

4. Volg de aanwijzingen van de Windows 10 Update Assistent om te upgraden naar de Creators Update (makersupdate). Dit kan zo'n anderhalf uur in beslag nemen zegt Microsoft

Privacy Windows 10 Creators Update
Let op dat je bij de installatie van de Creators Update de nieuwe privacy-instellingen van Windows 10 1703 goed bekijkt en desgewenst wat schakelaars op Uit zet. Let ook op dat je even naar beneden moet scrollen in het venster om alle privacyinstellingen te zien!

Bekijk hier een rondleiding met afbeeldingen van Windows 10 Creators Update

Wat ga jij doen: zo lang mogelijk wachten of de Creators Update morgen al downloaden? Of iets wat er tussenin zit? Laat het weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

W10 1703 KB4020102 cumulatieve update

Vergat ik nog: Vreselijk jammer dat er een stiekem Edge tabje in IE11 is gemonteerd. Eigenlijk is dat al voldoende reden om de Creators update te verwijderen, je klikt het te gemakkelijk aan.

Ik kwacht wel even op de automatische update, gaat weer een dag kosten, met drie pc's.
Na de update wel de rommel verwijderen, echt iets om weer naar uit te kijken.

Hallo ik wacht tot mijn computer geformatteerd is en dan Windows 10 gewoon opnieuw installeren

Zie alleen positieve reacties.
Bij mij verliep het niet zo vlotjes.
Na installeren Creators Update was Microsoft Office niet meer te gebruiken.
ZIGGO Safe Online was helemaal verdwenen.
Ook het opnieuw installeren en invoeren van de Productsleutels werkte niet meer.
Ben d.m.v. Macrium Reflect terug naar laatst werkende Windows 10.

Je kan ook het Windows 10-upgrade assistent downloaden. Hier kan je een ISO bestand branden op een CD/DVD of USB. Doe dat, en doe een schone installatie! Kan je ook gelijk lekker opnieuw beginnen. Het nadeel is wel dan dat je alles opnieuw moet installeren...

Op de pc waarop Win10 af fabriek staat geïnstalleerd gisteren de officiële update binnengehaald. Stond al aangekondigd in Windows-update en dat ik een keuze kon maken tussen de als "update" aangeboden versie na 11 april of een directe installatie. Kom, dacht ik, laat ik de drukte eens voor zijn. En in ongeveer een dik uur stond de nieuwe versie er op. Wel opletten dat je je privacy instellingen voor de afronding van de installatie goed kiest anders wordt je met een aantal "spyware" functies opgezadeld. Alle nieuwe functies zijn vooral bedoeld voor Creatievelingen en niet voor pure computergebruikers. Op een Windows 7 pc die ik voor de grap een update naar Win10 heb gegeven is de Creators update nog niet voor handen. Met de update naar de Anniversary versie moest ik ook een ruime twee maanden wachten voordat die via Windows update werd aangeboden. Maar op de voormalige win7 pc werkt win10 niet zo mooi als op de pc met de voor geïnstalleerde versie. Maar de eerlijkheid gebiedt mij om aan te geven dat mijn oude win7 en win8.1 pc's prettiger werken dan deze win10 pc. Maar ook dat moet ik schrijven, win10 is wel stabieler, vooral als je werkt met IE11 als browser merk je dat goed.

De update duurde twee uur, geen enkele probleem gevonden.

wacht maar tot hij aangeboden word! Heb W10 toch ook pas in januari 2017 geinstalleerd.

Op twee computers de upgrade assistant gebruikt; beiden in de 'soep' gelopen.
De computers wilde niet meer afsluiten om na een reset ook niet meer op te willen starten.In beide gevallen schone installaties gedaan met de windows media creation tool. Dat verliep wel vlekkeloos. Redelijk frustrerend, ik dacht dat ik redelijk handig was met computers. Tijd dus voor een zelfevalutie.....of lag het toch aan windows?

Hou het maar op het laatste.

Nadat de update was gevorderd tot 71% liep het vast, ik kreeg een zwart scherm.
Na een kwartier geforceerd uitgeschakeld (de stekker er uit).
Na de herstart werd gelukkig de vorige versie van Windows automatisch hersteld.
Ik wacht wel af tot de upgrade mij wordt aangeboden.
En als het weer vastloopt dan wordt het Linux.

Ik heb alvast een bootable USB stick met Linux Mint gemaakt.
Mocht de creators update, als het t.z.t. spontaan wordt aangeboden door Microsoft weer mislukken dan gaat dat k** Windows er definitief uit.

Ik heb nu een paar dagen de Creators update erop staan, installeren ging probleemloos, maar zoals eerder vermeld is de functie om de lettertypes en hun grootte aan te passen in Windows nu verdwenen. Maar ik heb, na een paar dagen zoeken, het toch voor elkaar gekregen met het freeware programmaatje WinAero Tweaker versie 070. Hiermee kun je de lettertypes weer (en nog veel meer) in Windows Creators Update weer aanpassen.
Verder lijkt alles prima te werken, al heb ik de indruk dat het opstarten van Windows nu een stuk langzamer gaat, maar daarna werkt tot nu toe alles vlekkeloos.

Denk dat windows enkele dagen nodig zal hebben om tot zijn positieven te komen, ik merk ook een iets tragere start, maar dan gaat het wel goed.

Hier ook de upgrade gedaan.Alles werkt als vanouds.

Ik heb niet kunnen wachten, net de update gedaan en alles loopt al een uurtje goed zonder problemen.

Net geinstalleerd loopt soepel.

Loopt als een trein, totaal geen problemen

Heb hem er al vanaf 28 maart opstaan en geen enkel probleem ondervonden, wel in de tussenliggende tijd 2 systeem updates gekregen. Ik vind de PC beter draaien dan voor de update.

niks afwachten!!! gelijk downloaden en installeren gaat gewoon goed heb ik ook gedaan en alles werkt perfect niks aan de hand

en hop nu naar de volgende grote update. succes.
http://www.techpulse.be/n...

De volgende grote update komt er op het einde van het jaar al aan. Microsoft zal dus een tandje moeten bijsteken op er voor te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk de creators update geeft want als je er maanden gaat moeten op wachten tot hij automatisch binnenkomt via Windows update moet je op ten duur niets anders meer doen dan maar updaten.
http://www.zdnet.be/nieuw...

Windows 10 werkt goed na update

werkt rap

Op 05-04-2017 Creators update met behoud van instellingen uitgevoerd.
Deze windows versie werkt uitstekend.
Bij mij draait alles goed.

Het binnenhalen en istalatie verliep vlotdat er verbinding gemaakt moest worden via wifi (ik heb een desktop pc op wifi), modem resetten werkte niet, pc gereset dat werkte wel, ook driver van printer moeten herinstaleren. DEze problemen had ik ook bij installatie van versie 1511 maar niet bij 1607.

sinds KB3150513 staat er bij ons op alle bureaubladen de snelkoppeling van de
W 10-upgradeassistent, even openen en je krijgt ook melding compatibel of niet, zo ja kan je gelijk downloaden en instaleren, totaal alles in 52 minuten. Draait probleemloos

Net geïnstalleerd op 2 laptops. Geen problemen en alle instellingen zijn goed overgenomen.

Op 5 april met de media creation tool het ISO bestand opgehaald.
Een schone installatie gedaan en het werkt nu prima, behalve de
flashplayer in de Edge browser.

Ga naar de 3 stippen rechts bovenin, ga naar geavanceerde instellingen en daar kun je de flashplayer aan zetten

versie 15063.13 geinstalleerd binnen een uur, geen van mijn instellingen geweizigd, ben tot nu toe tevreden.

Net upgrade gedaan , netjes verlopen zonder enig probleem.
Alles werkt als van tevoren... als een zonnetje :-)

Net op mijn acer switch de creators update geinstalleerd. Ging probleemloos; nam de oude instellingen netjes over. Gaf één aanbevelinkje voor een wellicht niet optimaal apparaatstuurprogramma; bleek echter geen betere versie beschikbaar. Alles werkt zoals voor de update. Had de Qihoo anti-virus even uitegschakeld tijdens de upgrade. Wat mij betreft is morgen mijn desktop aan de beurt...

Inmiddels ook de desktop gedaan, kreeg daar bog een extra vraag over het smartscreen filter binnen Edge. Verder liep alles soepeltjes...
Microsoft lijkt het upgraden onder de knie te krijgen.

Heb net de Creators update geïnstalleerd, ging redelijk vlekkeloos. Nieuwe functies zijn voor mij onbelangrijk. Er is één hele belangrijke instelling verdwenen, het instellen van de lettertypes en grootte voor de menu's, taakbalken ,enz. Ik kan nu niets meer lezen, letters zijn te klein. Schaalvergroting is geen optie, alles vergroot dan, ziet er niet uit. Waarom is die functie, die ze de vorige keer al heel erg ver verstopt hadden, nu nog verder verstopt of helemaal verdwenen?
Ik ga nu een backup terugzetten, kan ik weer lezen wat ik type. Weet iemand hoe ik nu bij die instelling kan komen?

Het instellen van lettertype, lettergrootte, dpi en resolutie is er in Windows 10 allemaal niet fijner op geworden. Om alles volgens persoonlijke voorkeur te krijgen is een hele kunst.
Volgens mij is je enige optie nu een andere (in dit geval een lagere) resolutie in te stellen en daarna een schalingsfactor te kiezen waarbij de desktop er nog enigszins fatsoenlijk uit ziet.

Met het freeware programma WinAero Tweaker 070 kun je alles weer instellen.

Goede tip, werkt prima!

Of met "System Font Size Changer". Maar het blijft triest dat Windows hier geen instelling meer voor heeft en dat ook de tekstgrootte op tegels en in Start zelf niet te wijzigen valt.

Kan weken of zelfs maanden duren voor al eer je de update krijgt

waar kan ik de creator update downloaden?

Vermoedelijk kan dit Nederlandse tijd pas vanavond, als in de Verenigde Staten ook alles in werking is gezet.

'en controleert of je pc (stuurprogramma's en componenten) geschikt is voor de upgrade.'
En als dat niet het geval is, wat dan? Over op Linux?

Nee, het gaat erom dat vaak eerst nog problemen met sommige hardware opgelost moeten worden. Je kunt dan beter even wachten totdat al deze fouten door Microsoft en fabrikanten verholpen zijn. Daarna kun je veilig updaten. In feite zijn Windows 10 thuisgebruikers dus min of meer proefkonijnen voor de uitrol van updates. Als deze getest zijn en stabiel genoeg bevonden, kan het bedrijfsleven ook de update krijgen.

Als je Windows 10 hebt dan is je pc trouwens sowieso geschikt voor de Creators Update.

[Tekst is nu verduidelijkt, dank voor deze vraag].

Heb wel al op de link in mijn Windows 10 geklikt dat ik hem als eerste wil ontvangen, maar toch wacht ik liever tot alles goed werkt, heb geen zin om eindeloos problemen te moeten oplossen op (een) computer(s) wegens niet goed werkende upgrades.

Ik wacht rustig af. computer gaat nu als een zonnetje en dat wil ik graag zo houden.Dus mijn advies is even wachten nog.

Bij Instellingen, Bijwerken en beveiliging, kan ik op al mijn Windows 10 computers aangegeven dat ik de update als een van de eersten wil ontvangen. Ik weet niet of dat op alle computers het geval is.

Ik ben Insider en draai dus inmiddels de RTM (Release To Manufacturers), waarvoor inmiddels reeds 4 cumulatieve updates zijn verschenen. De huidige versie is dan ook: 15063.14.

Ik heb net gedownload en krijg build 15063.13winver.

Ik wacht rustig tot het via windows update komt.

Er zullen aanvankelijk zeker nog verschillende fouten ontdekt en verholpen worden op de computers van de insiders en de haastige rest van de Windows 10 gebruikers.
Afwachten is bij dit soort updates daarom meestal de beste strategie.

Juist! Verstandigste wat je maar kan doen! Ik wacht ook mooi nog even.

ja wel zo veilig

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_it-rusland