Wanneer ga jij de Herfst makersupdate voor Windows 10 installeren?

Microsoft begint vandaag - 17 oktober vanaf 19u - met de gefaseerde uitrol van de vierde grote update voor Windows 10: de Fall Creators Update of Herfst makersupdate (met versienummer 1709). Deze upgrade komt na de Creators Update van april.

De Fall Creators Update heeft diverse nieuwe functies, zoals een Personenbalk (om snel je meestgebruikte contacten te mailen of Skypen), OneDrive files on demand (lokale bestanden automatisch opslaan in OneDrive) en betere beveiligingsmaatregelen.

De uitrol van de Herfst makersupdate gaat in fasen: eerst krijgen nieuwe, geheel compatibele apparaten de upgrade aangeboden. Dit zijn pc's, laptops en tablets waarmee geen problemen verwacht worden. Computers met niet-compatibele randapparatuur en pc componenten, waarvoor de drivers nog aangepast moeten worden, krijgen pas in een later stadium de Fall Creators Update via Windows Update. Dit om problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Het kan enkele maanden duren voordat je de upgrade krijgt.

Het is dus aan te bevelen om te wachten tot je via Windows Update de Herfst makersupdate krijgt aangeboden. Wil je toch eerder de upgrade binnenhalen dan kun je dit proberen via de Windows Update Assistent (klik op Update nu).

Onze vraag is:
Wanneer ga jij de Windows 10 Herfst makersupdate installeren?

En in de reacties horen we graag je overwegingen en je eventuele ervaringen!

Heb je problemen na of tijdens de installatie van de Herfst makersupdate voor Windows 10? Lees hier dan mogelijke oplossingen!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb net een paar weken geleden via Windows Update Assistent de Creators Update geïnstalleerd. Ook met de Fall Creators update wacht ik een maandje of vier, vijf totdat de meeste bugs zijn gefixt. Wij zijn als Home-gebruikers immers niets anders dan eenvoudig testvee voor de Pro- en Enterprise versie.

Listen to Franssen.

Volledig eens met Franssen

Ik kijk nog eventjes de kat uit de boom

Dat is niet nodig wand Microsoft test alle updates
Bij mij loopt de pc beter dan voor heen

Wand = met dt

ja hoor , werkwoord 2e persoon

niet met dt,=want

Mircosoft en testen!!!!!!!!!!
Voeren updates gewoon uit zonder eerst om toestemming te vragen.
Is nu al de tweede keer dit jaar dat ze me dit lappen. Niets werkt nog op mijn laptop, kan zelfs geen zuivere herinstallatie meer uitvoeren.

Dan heb je zeker geen NAS die kan je niet meer bereiken
heel toepasselijk de naam FALL
gelukkig werkte herstel nog

Ik haal updates altijd op handmatig en zo vroeg mogelijk zo ben ik dat gewend op de 2de woensdag ochtend elke maand of als ik ergens hoor dat er updates tussendoor zijn. Ik wil juist graag zo up to date mogelijk zijn.

Ik heb nog niet eens de Creators Update ontvangen en ze zijn daar al met een andere.
Amaai zulle.

Als ik twee computers niet zelf had geüpdatet was ik nu ook nog steeds aan het wachten.

Ik heb onlangs de update handmatig uit gevoerd maar mijn laptops (2 stuks) liepen steeds vast, ben dan maar teruggekeerd naar de vorige versie. En nu maar weer wachten zeker.

Ik heb de versie 1709 al binnen ( Ik ben een insider)
Deze versie werkt perfect!!

Raad als je insider bent: Zeg ze dat ze geschikt personeel aannemen om eerst hun updates te testen. Heel mijn laptop is om zeep. Leve Miscrosoft, NOT

installeren na 2uur op de helft, sterkten nu al spijt

Fall Update = Update from Hell
Blijf weg van deze update, ik heb de update net afgerond en dit is wat er gebeurd is:
-logon picture bij opstart is verdwenen, je krijg nu een vlakke blauwe kleur met datum en tijd
-classic shell is compleet kapot gemaakt, je moet hem verwijderen en opnieuw installeren en alle settings opnieuw instellen
- custom opstart sripts (vbs of bat) worden niet correct overgenomen, benodigde bestanden staan nog in windows.old, je moet alles handmatig overzetten
- kaspersky internet security 2018 werkt niet meer, je moet desinstalleren en opnieuw installeren en alle settings opnieuw instellen
- standaard edge browser heeft ineens geen lichtblauw "E" teken meer in het icoon op de taakbalk, het is nu een leeg blauw vlak
- verschillende programma's werken niet meer, omdat ofwel alle settings verdwenen zijn of omdat onderdelen niet correct zijn overgenomen (acdsee geeft fouten m.b.t. directx en photoshop fouten m.b.t. visual basic)
- hosts file wordt gereset, is erg vervelend als je customs settings hebt aangebracht m.b.t. verbindingen die al dan niet zijn toegestaan
- fouten m.b.t. instellen van standaard programma's: maps wordt twinui? musicplayer kan ik niet meer op winamp instellen
- JE KAN ALLEEN NOG MAAR PROGRAMMA'S UIT DE STORE INSTELLEN om bepaalde extensies af te spelen, je kan niet meer zoals eerst naar een eigen programma bladeren :((
- wil je iets instellen via de store dan krijg je een RPC fout
- HET HELE EXTENSIE PANEL om extensies aan programma's te koppelen is weg, er is een lelijk en onpraktisch substituut voor in de plaats gekomen: ONWERKBAAR
- setups en instelling van veel geïnstalleerd programma's zijn verdwenen, uninstall/repair werkt niet meer bij deze programma's
- classic calculator en classic microsoft games zijn zonder waarschuwing compleet gedelete
- font instellingen (type en grootte) zijn aangepast, je bent gedwongen over te gaan naar een andere resolutie wat sommige programma's onbruikbaar maakt (zeer klein, dus onleesbaar lettertype)
- en zo kan ik nog wel even doorgaan
IS DEZE UPDATE EIGENLIJK WEL GOED GETEST?
Ik denk het niet, wat een ellende, gauw weer terug naar de oude versie van Windows 10 Pro en deze update tegenhouden.
Jullie ervaringen?

Geen ervaring, maar een rede om nog een tijdje te wachten met updaten.

Dan zet je toch je meest recente image terug. No harm done.

ik heb de update geïnstalleerd en alles werkt als een zonnetje. over de extensies: Je kan iedere programma gewoon instellen. heel modern noemt Microsoft ze nu apps en de enorme lijst met extensies die u benoemt zit gewoon op dezelfde plaats als voor de herfst update. ik denk dus dat het niet in de update zit, maar aan de toestand van met betrekking het geïnstalleerde en aangepaste door de gebruiker. meest opvallende is dat de snelheid van het laden van programma's is toegenomen. ik denk dat de update prima getest is, maar uw ervaring is helaas geen reden om de update niet te installeren, omdat het om een incident gaat. ik heb overigens een pc met een voor geïnstalleerde versie van Win10 en tot op heden geen enkel probleem bij welke update dan ook gehad. ik krijg de meeste updates dan ook vrijwel direct aangeboden.

"maar aan de toestand van met betrekking het geïnstalleerde en aangepaste door de gebruiker." Helaas met slepen en neerzetten een fout gemaakt: maar aan de toestand van het geïnstalleerde en met betrekking tot zoals het is aangepast door de gebruiker. (Wie gaat nu in Win10 Classic Shell installeren, blijf dan gewoon Windows XP gebruiken.) En alle programma's die risico's opleveren voor een juiste werking van Windows worden terecht uitgeschakeld. De gevolgen daarvan zijn duidelijk, vandaar deze lijst met klachten van de heer of mevrouw H. Wijk. Bedenk wel dat een besturingssysteem redelijk doordacht wordt gebouwd. Je kan als leek natuurlijk van alles willen veranderen, maar net als met een huis, je mag de basis constructie niet aantasten. En eerlijk gezegd weet ik niet wat al die mensen die programma's als classic shell of van die opruim-programma's ontwikkelen ook werkelijk weten wat voor schade ze aanrichten door in te grijpen in de werking van Windows. Gelet op de vele klachten op diverse fora moet je ver verwijderd blijven van dit soort programma's.

Classic Shell, niks mis mee. mbv Classic Shell heb ik een "eigentijds" startmenu na mijn persoonlijke smaak. Wat betreft het aanbrengen van schade (register overhoop), Classic Shell richt geen schade aan.

Volledig eens met Mormel.

Heb ook gewoon geupdate op 4 pc's, lopen allemaal als een trein, nergens tot nu toe een probleem.

Dat bewijst maar weer dat Apple beter is. Microsoft heeft haar beste tijd gehad.

Apple beter dan Microsoft? Mac OS X beter dan Windows? Feit: Microsoft Windows meer dan 90%. Mac OS X minder dan 10%. Apple producten zijn ook nog eens veel te duur. Voor mij nooit geen Apple! Laat mij maar fijn Microsoft Windows gebruiken. Vindt ik veel fijner. Windows 10 werkt perfect bij mij. Super!

als appel echt zo veel beter is, waarom gebruikt dan bijna niemand dit?

Lees hier de keuze windows apple of linux
http://www.zdnet.be/achte...
Ik gebruik ze alle 3 en besteed met apple en linux zeker 4 tot 5 maal minder tijd aan onderhoud, updates en virusscanners dan in windows. Kostbare tijd die ik aan andere hobby's besteed.

Komt steeds meer malware uit voor Mac OS X, dus die updates en malware scanners zijn een kwestie van tijd. Laatste tijd zie ik steeds meer berichten over malware voor Mac OS X. En trouwens, er blekek veel Macs te zijn die een bepaalde zeer belangrijke security update nog niet eens hadden. Er is veel meer malware voor Windows, omdat Windows nu eenmaal vele malen populairder is dan Mac OS X.

Heel simpel omdat 90% kneuzen zijn en niet eens ee apple ooit hebbe zien werken. Daarbij het kost wat meer apple maar dan krijg je ook een machine ipv flopereflop windows

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
gr_ekenland