Wanneer ga jij de Herfst makersupdate voor Windows 10 installeren?

Microsoft begint vandaag - 17 oktober vanaf 19u - met de gefaseerde uitrol van de vierde grote update voor Windows 10: de Fall Creators Update of Herfst makersupdate (met versienummer 1709). Deze upgrade komt na de Creators Update van april.

De Fall Creators Update heeft diverse nieuwe functies, zoals een Personenbalk (om snel je meestgebruikte contacten te mailen of Skypen), OneDrive files on demand (lokale bestanden automatisch opslaan in OneDrive) en betere beveiligingsmaatregelen.

De uitrol van de Herfst makersupdate gaat in fasen: eerst krijgen nieuwe, geheel compatibele apparaten de upgrade aangeboden. Dit zijn pc's, laptops en tablets waarmee geen problemen verwacht worden. Computers met niet-compatibele randapparatuur en pc componenten, waarvoor de drivers nog aangepast moeten worden, krijgen pas in een later stadium de Fall Creators Update via Windows Update. Dit om problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Het kan enkele maanden duren voordat je de upgrade krijgt.

Het is dus aan te bevelen om te wachten tot je via Windows Update de Herfst makersupdate krijgt aangeboden. Wil je toch eerder de upgrade binnenhalen dan kun je dit proberen via de Windows Update Assistent (klik op Update nu).

Onze vraag is:
Wanneer ga jij de Windows 10 Herfst makersupdate installeren?

En in de reacties horen we graag je overwegingen en je eventuele ervaringen!

Heb je problemen na of tijdens de installatie van de Herfst makersupdate voor Windows 10? Lees hier dan mogelijke oplossingen!

Reacties

Niet want de installatie faalt elke keer

avast is een verdachte firma en niet te vertrouwen, let op je bankrekening

Ik krijg steeds update mislukt onderdeel 1709

na upgrade werkt mijn monitor niet meer, dupliceren werkt niet meer.
Kan dat verholpen worden. Heb al het hele gamma geprobeerd. Fout ligt aan de upgrade!!!

Niet te geloven, gisteren kwam de eerste update binnen voor een andere computer, vandaag bij de mijne.
Na ongeveer anderhalve maand staat hij er al op, alle vorige updates heb ik pas na vele maanden later er uiteindelijk zelf moeten opzetten.

Alles is blijkbaar goed verlopen voor zover ik kan zien.
De installatie duurde ook erg kort, maar iets meer dan een kwartier, nog niet voorgehad.

Update naar Windows10 1709 was 2x achtereen mislukt. Eergisteren teug aangeboden gekregen van Microsoft. Ditmaal eerst Avira free verwijderd waardoor Windows Defender in de plaats komt en de update is nu wel gelukt. Toeval ? Alles werkt nu perfect.

Ik heb op 2 laptops en mijn desktop de Herfst makersupdate geïnstalleerd en geen enkel probleem ondervonden.

Is er een nadeel om de update via https://www.microsoft.com... -> update nu te pakken?

Daar zie ik hem namelijk wel. Ik hoor graag jullie bevindingen voordat ik de stap ga zetten.

Alvast bedankt.

Ik heb het geprobeerd maar ik krijg helaas de melding dat het updaten niet met de Server of Enterprise kan. Neem contact op met de systeembeheerder.

Ik sta toch echt ingelogd als Administrator, wie heeft de oplossing?

Misschien met de Microsoft tool.
Dan openen als admin.
VRG:Jip

Dit lukt dus ook helaas niet. Vraag mij af of die update er überhaupt wel beschikbaar is of komt voor de Enterprise versie.

Ik heb hetzelfde probleem. Wie weet hoe ik mijn Windows 10 Enterprise ook toch kan updaten?

Misschien een voor de hand liggende vraag, maar is dit wel al een officiële release? Ik zie namelijk maar geen update voorbij komen, al wil ik hem graag installeren.

Het liefst zonder bugs uiteraard;-)

afbeelding van redactie

Ja, dit is een officiële uitgave. Maar de uitrol verloopt in fasen, zoals in het artikel staat:
De uitrol van de Herfst makersupdate gaat in fasen: eerst krijgen nieuwe, geheel compatibele apparaten de upgrade aangeboden. Dit zijn pc's, laptops en tablets waarmee geen problemen verwacht worden. Computers met niet-compatibele randapparatuur en pc componenten, waarvoor de drivers nog aangepast moeten worden, krijgen pas in een later stadium de Fall Creators Update via Windows Update. Dit om problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Het kan enkele maanden duren voordat je de upgrade krijgt.

Wees blij dat je hem nog niet gezien hebt, is het slechtste dat ze ook verspreidt hebben.

wij hebben de computer ingesteld voor 2 gebruikers, beide hebben nu een zwart scherm, fijn die automatische update, dat doen wij dus niet meer..........

Ik heb twee iets verschillende PC's waarop nu Windows 10 1703 en Windows 10 1709 draait.
Op beide vind ik in de Windows Verkenner, in de navigatiekolom, onder Deze pc, alle harde schijf partities. Daarnaast wordt op de ene PC (W10 1709) extra getoond de Lokale schijf (C:) en op de andere de PC (W10 1703) Data (D:). Deze staan dus onder Deze PC en ook nog apart in het navigatie venster. Een van de partities wordt dus twee keer getoond in de verkenner. Op internet is te vinden dat je twee registersleutels kunt verwijderen of hernoemen om dubbele vermeldingen in de verkenner te wissen. Ik vraag mij af of dit verschijnsel bij elke Windows 10 PC voorkomt.

Op de PC met Windows 10 1709 opgelost door de SSD met de (C:) partitie van SATA poort 1 naar SATA poort 4 te verplaatsen! ?
De (C:) partitie staat nu alleen nog onder Deze PC in de Verkenner.

Helaas wordt de SSD met de C: partitie, na het wisselen van SATA poort, als een verwisselbare schijf gezien en wordt als zodanig vermeld bij Veilig verwijderen. De SATA aansluiting dus maar weer terug gewisseld, waarmee de oude situatie terug is. C: wordt niet vermeld als verwisselbare schijf bij Veilig verwijderen, maar wel dubbel in de Verkenner.

Ik heb deze update op 3 computers geïnstalleerd, op slechts één computer ging het vlekkeloos. Op de andere 2 computers hadden we alleen maar problemen. Sommige software werkte niet meer zoals het hoort of werkte helemaal niet meer, op één computer waren ALLE snelkoppelingen en rechter muis knop functies helemaal verdwenen! Op deze 2 computers ben ik dus weer terug naar de gewone Creators versie gegaan, deze Herfst update sla ik dus compleet over.

De PC bleef bij mij continu afwisselend 'voorbereiden' en 'downloaden'. Het ging pas goed toen ik ook Windows Defender uitschakelde.

Ik heb zelfs op twee laptops die creators nog niet gekregen. Dat duurt wel zijn tijd toch.
Nochtans de updates hou ik goed in de gaten.

Prima gelukt. Ik vind de storyremix prachtig. De pc start na de update wel langzamer op maar dan praat ik over 30 seconden extra. Het gaat al een beetje aanvoelen als mijn oude XP en daar heb ik heel veel plezier aan beleefd.

Dat langzamere opstarten kan samenhangen met het feit dat windows old, de vorige versie nog aanwezig is. Als alles goed loopt en er geen driver problemen zijn kun je onder schijfopruiming de oude windows versie verwijderen; gaat het opstarten wrs weer een stuk vlotter...

Blij dat het bij mij niet gelukt is. 1703 werkt prima.

Weer een hele klus, na installatie de rommel weer opruimen, maar het lukt wel.
Kan wel uitstellen, zal toch moeten gebeuren.

Installatieproces zelf verliep prima met behulp van de Media Creation Tool.
Net als bij elke grote update van Windows 10 in de afgelopen jaren moet daarna veel opnieuw worden ingesteld. Veel zaken zijn teruggezet naar de standaardwaarden, dus je moet het weer helemaal naar eigen smaak opzetten.
Enkele programma's werkten niet meer en moesten opnieuw worden geïnstalleerd (iets wat bij een vorige update niet hoefde): ACDSee, Corel Paintshop, Photoshop Elements en Classic Shell. Die laatste gaf zelf aan dat hij zichzelf moest bijwerken voor het nieuwe OS maar was daartoe uiteindelijk niet in staat.
Wat vervelender was dat al mijn geïnstalleerde printers ineens weg waren: een netwerkprinter van Samsung, Green Cloud Printer (om papier te sparen) , Miscrosoft XPS Writer en ook nog Adobe PDF printer. Al deze software moest opnieuw worden geïnstalleerd en geconfigureerd. Dat kostte behoorlijk veel tijd.
Kortom, de update is nu helemaal gelukt, installatie prima, uiteindelijk nog veel opnieuw moeten installeren. Ik snap niet waarom dat bij een update noodzakelijk is.
Het tempo van de uitgebrachte updates mag best wel naar beneden toe. Ik zie de grote voordelen van de nieuwe features niet zo en het kost altijd erg veel tijd om het weer goed te krijgen.

Als ik de reacties doorlees, dan geldt de laatste opmerking over ongevraagde features versus extra inspanning, voor heel veel gebruikers.

Het heeft even geduurd voordat de hele update voltooid was. De update werkt perfect en de laptop lijkt sneller dan voorheen. Ben erg tevreden.

Op een twee jaar oude laptop van Asus ging het vlekkeloos, geen enkel probleem tegengekomen, duurde in totaal zo'n 4 uurtjes maar ja met 952 applicaties op de laptop is dat niet verwonderlijk.

Het zou zo maar kunnen dat bepaalde antivirussoftware de boosdoener is voor een mislukte update.

Het is niet te geloven hoeveel vage en onnodige software op sommige computers geladen is. Dan is het een wonder te noemen dat zo'n update meestal wel goed verloopt.

De Fall Creators update werd reeds automatisch op mijn PC gezet langs Windows autom.update met alle gevolgen van dien ! Veel tragere pc, trage opstart enz. Windows begint mijn stilaan de strot uit te komen !!!

Ja, dat is zwaar vervelend. Voor een grotere update eerste en image van je schijf maken is een oplossing..de tools daarvoor zijn op deze site te vinden. Soms wordt een pc te oud voor alle nieuwigheden,een nieuwe pc is een oplossing of overstappen naar bv Ubuntu Zorin Os of Mint kan heel prettig zijn. Persoonlijk heb ik hele goede ervaringen met Zorin os 12.

Dit is het toppunt !!! Nu kan windows zomaar onze pc ,van goed twee jaar oud, steeds zwaarder belasten met hun meestal onnodige updates zodat wij op de duur een nieuwe moeten kopen !!!

Vreemd, na de update is op mijn pc veel sneller geworden, heb je fastboot, snel opstarten, in energiebeheer wel aan staan?

elke keer als ik ccleaner heb gebruikt kan ik weer op nieuw stemmen hier...
is dit normaal?

Dan is CCleaner toch nog ergens goed voor ;-)

De Fall Creators update heeft op een van mijn computers, waar nog een verouderde CCleaner op stond, eerst deze CCleaner verwijderd, om eventuele problemen tijdens de update te voorkomen. Melding hierover kwam na voltooiing van de update.

heb gister de update gedaan en is goed gegaan ben nog geen fouten tegen gekomen

Is perfect verlopen en draait goed

Redactie:
Wel raar dat bij sommige artikelen, zoals deze, de volgorde van de reacties omgekeerd is t.o.v. de normaal gebruikelijke volgorde: nieuwste eerst en oudste laatst.

Mee eens.. waarom niet de nieuwe reacties op pagina 1 ?

De Fall Creators 1709 update is onverwacht snel en zonder incidenten op mijn computer gezet. Kan toeval zijn, maar sindsdien af en toe korte tijd (in de orde van enkele minuten) geen internet verbinding via de LAN aansluiting Ziggo modem TC7200. Automatisch herstel van Windows geeft aan dat de gateway niet beschikbaar zou zijn. Bij Ziggo zijn er trouwenswel meer van dit soort klachten.

ziggo zo slecht.

Ziggo is meerdere malen uitgeroepen tot de beste provider. Niet alleen vanwege de service maar ook vanwege de beloofde internetsnelheid, klantenservice die gratis is..ik ken providers die bijna criminele praktijken gebruiken om hun klanten het leven zuur te maken..ik ga hier geen namen noemen van deze providers om een akkelige discussie te vermijden...

Even via een lan-kabelverbindig een extra WiFi toegang maken, en het hele probleem met een mindere WiFi signaal is verledentijd. Edimax heeft dergelijke oplossingen, ik bedoel dus niet de zinloze WiFi versterkers.

Het probleem "geen internet" is op een bekabelde verbinding (dus geen Wifi) en treedt op volkomen onverwachte momenten op en duurt nooit heel lang.
Andere apparaten houden tegelijkertijd wel gewoon verbinding met internet.
Nu gaat het al weer twee dagen goed.

Voor de duidelijkheid: Ik ben in het algemeen wel heel tevreden met Ziggo en denk ook dat het probleem eerder bij mij thuis te vinden moet zijn, dan bij Ziggo.

De modem 5 minuten uitzetten, niet korter, en je hebt een volledige reset.

U heb gelijk. Na de update zijn sommige websites niet meer bereikbaar zowel door Firefox als Edge

PC Na 2 uur is de update geïnstalleerd en Windows 10 versie 1709 werkt alles goed! Deze audio software Realtek High Definition Audio Driver werkt niet goed starten. Realtek High Definition Audio Driver moet verwijderen en Windows 10 nu ook zonder probleem. Paint 3D en Print 3D is heel mooi!

Dinsdagavond geïnstalleerd op 2 laptops en 1 pc. Tot mijn grote verbazing ging alles soepel.
De laptops en pc draaien prima.

Ik heb de Update uitgevoerd, maar wil terug naar de vorige w10 versie.
Hoe moet dat nu?
Via systeemherstel gaat het niet...

Als ik dit allemaal zo lees, ben ik erg blij dat ik nog steeds Windows 7 heb. En een Android-Tablet. Ik heb een tablet gehad met Windows 10 en werd gek van alle updates, die steeds ruimte te kort kwamen. Als Windows 7 stopt met updates, weet ik niet of ik overstap op Windows 10. Misschien kies ik dan toch een keer voor Apple.

Gisteren gedaan, duurde wel lang maar geen moeilijkheden. Kan me vergissen, maar heb de indruk dat alles nu wat trager gaat.

hoe kan je deze upgrade uitstellen, het wordt bij steeds aangeboden maar ik wil nog even wachten om de kinderziekten te voorkomen ?

Dinsdagavond meteen geinstalleerd. Alles ging soepel, alles werkt probleemloos.
Ik begrijp dat gemekker niet zo.

Op mijn PC van een paar maanden oud verliep de update snel en probleemloos, alles werkt prima. Op mijn PC van 8 jaar oud ging het een stuk langzamer en uiteindelijk kon ik deze niet aanmelden bij mijn thuisgroep. Nou was ik op die PC Insider en daar wilde het ook al niet met de thuisgroep. Dus op de oudere PC een schone installatie gedaan met Media creators tool van Microsoft. Je kunt daar mee kiezen voor een schone installatie, dus alles eraf of met behoud van je bestanden en/of apps. Na de schone installatie met de Media Creators Tool werkt ook de oudere PC als een zonnetje en is het probleem met de thuisgroep ook opgelost. Media creators tool moet je even googelen, die kom je dan tegen op een Windows site en als je deze gebruikt wordt altijd de laatste beschikbare versie geïnstalleerd. (uiteraard moet je wel een geldige licentie hebben van je huidige versie).

ok bedankt voor je info maar instaleert windows die update ook verder als de pc in slaapstand staat of niet?

Een computer/laptop die in slaapstand staat kan onmogelijk updates installeren. Jij gaat toch ook niet naar de frituur achter een pak friet als je ligt te slapen.

Als je niet wil dat je pc in slaapstand gaat dan kan je hier een gratisch portable programmaatje downloaden in het Nederlands, namelijk Don't Sleep v4.14 dat dit erg simpel tegengaat.

DOWNLOAD
http://www.softwareok.com...

Al dikwijls gebruikt en werkt erg simpel en goed.

Daarvoor heb je geen programmatje nodig hoor. Je kan dit gewoon instellen in je energiebeheer

Weet ik, maar hiermee gaat het allemaal veel simpeler en zijn er meer mogelijkheden.

Kan er mij iemand even helpen?
heb al sinds gisterenmorgen telkens via windows update, een update binnen genoemd: onderdelenupdate naar windows 10,versie 1709, is dat de update naar de Fall Creators Update? of komt er nog een update achter? is tot nu toe wel al 2x mislukt en start hem telkens weer opnieuw nadat laptop is opgestart

Ja, dat is de Fall Creators update.

is al bezig sinds gisterenmorgen en is al 2x mislukt hij breekt telkens af bij 85% instaleert hij verder als de laptop in slaapstand staat of niet?

Lastig te zeggen Peter want wat voor laptop is het, hoe oud, hoeveel geheugen enz. Ik zou hem zeker niet in de slaapstand laten gaan als hij bezig is met de installatie, dit zou een rede kunnen zijn waarom het niet lukt. Even de instellingen aanpassen zodat hij niet in de slaapstand kan gaan. (enegiebeheer). Als je de update automatisch aangeboden hebt gekregen dan zou je laptop geschikt moeten zijn. Je zou anders de Media Creator Tool van Microsoft kunnen proberen, die installeert altijd de laatste versie. Eeven googelen).

ok bedankt Hansz, ondertussen is de update sinds gisterenmiddag uitgevoerd en is alles vlekkeloos verlopen, hij heeft 3u nodig gehad om hem volledig erop te zetten maar nu draait hij heel vlot zonder problemmen, toestel is amper 1 jaar oud met 4GB ram geheugen, betreft een HP Pavilion x360, bedankt voor de nodige info!

Probeer het op deze manier: https://www.microsoft.com...

Ja, 1709 is de Fall update. Bij mij kwam hij gewoon binnen via Windows update, maar er kwam een melding dat de installatie mislukt was. Gisteren kwam de download weer vanzelf binnen, maar de pc startte niet vanzelf weer op en ook handmatig opstarten leidde niet tot installatie.

Update ging probleemloos.

Vandaag is de update-download wel gelukt, maar werd niet geïnstalleerd, hoewel ik de pc opnieuw opgestart heb. De soap gaat verder.

Ik heb vanavond de Fall creators update erop gezet, werkt heel goed en net een tikje vlugger dan vorige update.

vanmorgen update gedaan..ramp
deze avond systeem herstel gedaan ..
oef............

Hangt bij mij al ca8 uur op 52% gaat niet verder iemand misschien een oplossing?

Ja, geduld

Let op: derde interne schijf wordt losgekoppeld en wordt onzichtbaar. Terugzetten lijkt enige oplossing.

Update geïnstalleerd op bijna nieuwe hp pav x360 en op mijn homemade AMD desktop Pc. Beide toestellen hadden de update en de installatie uitgevoerd in een half uurtje. Alles is vlekkeloos verlopen. Heb echter nog steeds een probleem met de ingebouwde HP IR camera, ik krijg deze niet meer aan de praat sedert een vorige win 10 update. Ik had gehoopt dat het probleem zou opgelost zijn met de update naar versie 1709, niet dus, geen windows hello meer voorlopig

Na 4 uur is de update geïnstalleerd. Alle instellingen zijn nog het zelfde. Instellingen van de thuisgroep zijn dit maal behouden gebleven. Ook Classic Shell werkt nog. Ook de standaard apps kan ik wijzigen. Kortom alles werkt zoals voorheen en ben dus een tevreden mens. De genen die dus problemen hebben dat zijn er die niet kunnen wachten tot de update via Windows Update binnenkomt.

2 keer mislukt en dan 8 uur er over gedaan
laat me verrassen wat er allemaal nieuw is

Op 2 van de 4 computers staat hij er nu op.
Op de eerste computer geen enkel probleem.
Op de tweede computer duurde het updaten verschrikkelijk lang. Toen deze daar eindelijk klaar mee was moest ik helaas de drivers voor de videokaart, audio en toetsenbord opnieuw installeren en enkele automatisch startende programma's even opnieuw instellen. Ook moest ik nog wat zaken die ik in Windows had aangepast (o.a. grootte van de lettertypes) die na deze update weer terug in de standaard waardes werden gezet natuurlijk weer allemaal opnieuw aanpassen. Maar alles lijkt wel te werken, geen verdere noemenswaardige problemen. Het duurt even maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen.
Ook met ClassicShell had ik geen enkel probleem, de hostsfile is onaangetast gebleven. Er is wel meteen weer een update voor Flash. Maar nu lijkt alles weer prima te werken.

Ongeveer 4 uren downloaden wat erg lang is. Het resultaat is schitterend. Windows werkt Goed dus ben ik blij.

Probleemloos binnengehaald en geïnstalleerd, vorige keer moest extra herstarten om wifi verbinding te herstellen en de printerdriver opnieuw installeren. Maar bij 1709 absoluut geen problemen

Gelukkig geen problemen gehad met de update.
Wel achteraf 17G rotzooi moeten opruimen.

Momenteel de update aan het downloaden via Windows Update. Hangt nu al een half uur op 93%. Maar ik heb in het verleden geleerd om geduldig te zijn.

https://www.microsoft.com... voor de desktop gebruikt en binnen een uur klaar. Voor de laptop kwam de update via windows update duurde het wat langer. Wel even de instellingen nagelopen en enkele moeten aanpassen hier. Ben er zeer tevreden over.

Kreeg hem gisteravond aangeboden gewoon via windows update, maar ik heb de monitor uitgezet en ben naar bed gegaan. Hij had toen 86% gedownload. Toen ik rond 3:00 ging kijken was er een melding dat er problemen waren opgetreden en de installatie niet was gelukt. Gezien alle commentaren hierboven ben ik er niet rouwig om.

Ben nu bezig om Windows 10 1709 Fall Creators Update te installeren op drie verschillende machines. De beveiligingsupdates gaven geen enkel probleem, maar bij de Windows 10 Fall Creators Update gaat de installatie tergend langzaam en met meldingen die niet kloppen. Daarbij heb ik Windows 10 steeds op een SSD geïnstalleerd. Dit heb ik alleen meegemaakt bij Windows 10 Insider builds.

Duurde wel weer even (onderhand wel gewend bij updates) maar staat er dus op alleen bekende gedoe, shortcut pijltjes weer terug, thuisgroep en netwerk foetsie mag je weer opnieuw gaan instellen en ik kan nergens kijken of er updates zijn, de pc instellingen in startmenu (Classic Shell) doet ook niets en ik vrees als ik op mijn gemak eens ga kijken er nog wel wat grappen te voorschijn komen.

Dat is de de PC bij de laptop kan ik hetzelfde als bij de PC weer in orde brengen alleen dingen als update en actiecentrum staan er wel alleen geeft update aan dat 88% gedaan is en dat er andere updates zijn die je op geen enkele manier kan installeren, kortom dolle pret hier.

Ik heb de nieuwste versie al binnen. Mijn oudere pc met nog een harde schijf (dus nog geen SSD), was er wel even zoet mee, en een bepaalde audio driver is verwijderd en vervangen door windows maar het geluid werkt prima. Kortom geen problemen. Ben bij build 16299.15 versie 1709 op windows 10Pro. Alles werkt.

Inmiddels nog 2 pc's de update gegeven middels de upgrade assistent van Microsoft; op de desktop dochter probleemloos, op mijn switch van Acer met win 10 home, 32bits dus -86 architectuur ontstonden er even audio problemen. Deze waren snel verholpen door de intel platform drivers opnieuw te installeren. Dit vertelt windows je niet, moet je dus zelf uitvogelen. Dus zinnig om tips hier te delen met elkaar! Suc6 voor alle anderen

heb ook sinds vanavond de nieuwe update. werkt tot nu toe perfect.ook geen last meer van nieuwe updates,installeren probleemloos.ook de vergrendelingsscherm dia,s werken nu eindelyk.

Ga nog een paar maanden wachten tot de meeste fouten eruit zijn en als het weer een eeuwigheid lijkt te duren, zoals met de twee vorige updates, dan installeer ik het opnieuw handmatig.

Ik heb via de Windows Update het uitstellen in ieder geval vast op een jaar gezet voor functionaliteit update. Veiligheidsupdates komen uiteraard wel binnen.
Microsoft heeft naar mijn idee weer een hoop functionaliteit eruit gesloopt om ons in een soort van keurslijf te dwingen.
Het allerergst vind ik nog dat je min of meer gedwongen wordt alleen programma's uit de Windows Store te installeren.
Nadat de update over de oude installatie zo slecht verliep, heb ik ook eens een clean install gedaan.
Ook daar dezelfde ellende... het lukte nog niet eens om Chrome als standaard browser in te stellen... waardeloos.

Soms denk ik dat het aan de gebruiker ligt en niet aan Microsoft. Alleen al zo'n opmerking dat je alleen programma's uit de WindowsStore kunt installeren. In de Store kun je uitsluitend apps aankopen. Programma's kun je zonder meer van iedere producent installeren, die kom je namelijk niet tegen in de WindowsStore. En als ik dan de slotopmerking bezie kan het niet anders dan dat de gebruiker iets fout doet.

zwaar kut spijt hp 3 drivecuart werkt niet, niets werkt van hp wot werkt niet,gaat morden

Welke taal wordt er hier gesproken, ik versta er niets van???

HP driveguard werkte sinds de vorige versie van 1703 al niet meer zoals het hoorde. Vlgs HP blijven ze proberen nieuwe drivers te maken zodat de functionaliteit (de harde schijf bij vallen /stoten stop zetten om schade te voorkomen) terug keert. Kan daar even duren...

dan mis je vcruntime 14,o dll 64 bit of 32 bit

Update verliep vlekkeloos, was in een half uurtje gepiept. Ziet er (tot nu toe) veelbelovend uit. Nu maar hopen dat er zich geen onaangename verrassingen gaan voordoen.
Maar... so far, so good!

Fall Update = Update from Hell
Blijf weg van deze update, ik heb de update net afgerond en dit is wat er gebeurd is:
-logon picture bij opstart is verdwenen, je krijg nu een vlakke blauwe kleur met datum en tijd
-classic shell is compleet kapot gemaakt, je moet hem verwijderen en opnieuw installeren en alle settings opnieuw instellen
- custom opstart sripts (vbs of bat) worden niet correct overgenomen, benodigde bestanden staan nog in windows.old, je moet alles handmatig overzetten
- kaspersky internet security 2018 werkt niet meer, je moet desinstalleren en opnieuw installeren en alle settings opnieuw instellen
- standaard edge browser heeft ineens geen lichtblauw "E" teken meer in het icoon op de taakbalk, het is nu een leeg blauw vlak
- verschillende programma's werken niet meer, omdat ofwel alle settings verdwenen zijn of omdat onderdelen niet correct zijn overgenomen (acdsee geeft fouten m.b.t. directx en photoshop fouten m.b.t. visual basic)
- hosts file wordt gereset, is erg vervelend als je customs settings hebt aangebracht m.b.t. verbindingen die al dan niet zijn toegestaan
- fouten m.b.t. instellen van standaard programma's: maps wordt twinui? musicplayer kan ik niet meer op winamp instellen
- JE KAN ALLEEN NOG MAAR PROGRAMMA'S UIT DE STORE INSTELLEN om bepaalde extensies af te spelen, je kan niet meer zoals eerst naar een eigen programma bladeren :((
- wil je iets instellen via de store dan krijg je een RPC fout
- HET HELE EXTENSIE PANEL om extensies aan programma's te koppelen is weg, er is een lelijk en onpraktisch substituut voor in de plaats gekomen: ONWERKBAAR
- setups en instelling van veel geïnstalleerd programma's zijn verdwenen, uninstall/repair werkt niet meer bij deze programma's
- classic calculator en classic microsoft games zijn zonder waarschuwing compleet gedelete
- font instellingen (type en grootte) zijn aangepast, je bent gedwongen over te gaan naar een andere resolutie wat sommige programma's onbruikbaar maakt (zeer klein, dus onleesbaar lettertype)
- en zo kan ik nog wel even doorgaan
IS DEZE UPDATE EIGENLIJK WEL GOED GETEST?
Ik denk het niet, wat een ellende, gauw weer terug naar de oude versie van Windows 10 Pro en deze update tegenhouden.
Jullie ervaringen?

Geen ervaring, maar een rede om nog een tijdje te wachten met updaten.

Dan zet je toch je meest recente image terug. No harm done.

ik heb de update geïnstalleerd en alles werkt als een zonnetje. over de extensies: Je kan iedere programma gewoon instellen. heel modern noemt Microsoft ze nu apps en de enorme lijst met extensies die u benoemt zit gewoon op dezelfde plaats als voor de herfst update. ik denk dus dat het niet in de update zit, maar aan de toestand van met betrekking het geïnstalleerde en aangepaste door de gebruiker. meest opvallende is dat de snelheid van het laden van programma's is toegenomen. ik denk dat de update prima getest is, maar uw ervaring is helaas geen reden om de update niet te installeren, omdat het om een incident gaat. ik heb overigens een pc met een voor geïnstalleerde versie van Win10 en tot op heden geen enkel probleem bij welke update dan ook gehad. ik krijg de meeste updates dan ook vrijwel direct aangeboden.

"maar aan de toestand van met betrekking het geïnstalleerde en aangepaste door de gebruiker." Helaas met slepen en neerzetten een fout gemaakt: maar aan de toestand van het geïnstalleerde en met betrekking tot zoals het is aangepast door de gebruiker. (Wie gaat nu in Win10 Classic Shell installeren, blijf dan gewoon Windows XP gebruiken.) En alle programma's die risico's opleveren voor een juiste werking van Windows worden terecht uitgeschakeld. De gevolgen daarvan zijn duidelijk, vandaar deze lijst met klachten van de heer of mevrouw H. Wijk. Bedenk wel dat een besturingssysteem redelijk doordacht wordt gebouwd. Je kan als leek natuurlijk van alles willen veranderen, maar net als met een huis, je mag de basis constructie niet aantasten. En eerlijk gezegd weet ik niet wat al die mensen die programma's als classic shell of van die opruim-programma's ontwikkelen ook werkelijk weten wat voor schade ze aanrichten door in te grijpen in de werking van Windows. Gelet op de vele klachten op diverse fora moet je ver verwijderd blijven van dit soort programma's.

Classic Shell, niks mis mee. mbv Classic Shell heb ik een "eigentijds" startmenu na mijn persoonlijke smaak. Wat betreft het aanbrengen van schade (register overhoop), Classic Shell richt geen schade aan.

Volledig eens met Mormel.

Heb ook gewoon geupdate op 4 pc's, lopen allemaal als een trein, nergens tot nu toe een probleem.

Dat bewijst maar weer dat Apple beter is. Microsoft heeft haar beste tijd gehad.

Apple beter dan Microsoft? Mac OS X beter dan Windows? Feit: Microsoft Windows meer dan 90%. Mac OS X minder dan 10%. Apple producten zijn ook nog eens veel te duur. Voor mij nooit geen Apple! Laat mij maar fijn Microsoft Windows gebruiken. Vindt ik veel fijner. Windows 10 werkt perfect bij mij. Super!

als appel echt zo veel beter is, waarom gebruikt dan bijna niemand dit?

Lees hier de keuze windows apple of linux
http://www.zdnet.be/achte...
Ik gebruik ze alle 3 en besteed met apple en linux zeker 4 tot 5 maal minder tijd aan onderhoud, updates en virusscanners dan in windows. Kostbare tijd die ik aan andere hobby's besteed.

Komt steeds meer malware uit voor Mac OS X, dus die updates en malware scanners zijn een kwestie van tijd. Laatste tijd zie ik steeds meer berichten over malware voor Mac OS X. En trouwens, er blekek veel Macs te zijn die een bepaalde zeer belangrijke security update nog niet eens hadden. Er is veel meer malware voor Windows, omdat Windows nu eenmaal vele malen populairder is dan Mac OS X.

Heel simpel omdat 90% kneuzen zijn en niet eens ee apple ooit hebbe zien werken. Daarbij het kost wat meer apple maar dan krijg je ook een machine ipv flopereflop windows

ik was ook niet blij met deze update, namelijk al mijn documenten in office omgezet
naar WordPad.BALEN.

@H. Wijk
Dit lijkt alsof er een schone installatie is gedaan.
Je hebt toch geen schone installatie gedaan he slimmerik?

Als er een schone installatie gedaan zou zijn, dan zouden alle zoekgeraakte zaken zoals de pagina om bestand-extensies te koppelen aan programma's gewoon op de plek moeten zijn, waar je ze verwacht. Ik denk dat het veel erger is... Vandaar die waslijst met klachten. Geen update from hell maar eerder een gebr........

Wat een onzin. Het werkt prima hier op 3 pc's

Jij bent inderdaad wel heel veel problemen tegengekomen.
2 vragen:
- Heb je de update gewoon via update binnengehaald of op een andere manier?
- Welke classic games zijn verdwenen?

kortom dat wordt W7 of Linux
wat een prut weer uit Redmont

installeren na 2uur op de helft, sterkten nu al spijt

Ik heb de versie 1709 al binnen ( Ik ben een insider)
Deze versie werkt perfect!!

Raad als je insider bent: Zeg ze dat ze geschikt personeel aannemen om eerst hun updates te testen. Heel mijn laptop is om zeep. Leve Miscrosoft, NOT

Ik heb nog niet eens de Creators Update ontvangen en ze zijn daar al met een andere.
Amaai zulle.

Als ik twee computers niet zelf had geüpdatet was ik nu ook nog steeds aan het wachten.

Ik heb onlangs de update handmatig uit gevoerd maar mijn laptops (2 stuks) liepen steeds vast, ben dan maar teruggekeerd naar de vorige versie. En nu maar weer wachten zeker.

Ik haal updates altijd op handmatig en zo vroeg mogelijk zo ben ik dat gewend op de 2de woensdag ochtend elke maand of als ik ergens hoor dat er updates tussendoor zijn. Ik wil juist graag zo up to date mogelijk zijn.

Ik kijk nog eventjes de kat uit de boom

Dat is niet nodig wand Microsoft test alle updates
Bij mij loopt de pc beter dan voor heen

Wand = met dt

ja hoor , werkwoord 2e persoon

niet met dt,=want

Mircosoft en testen!!!!!!!!!!
Voeren updates gewoon uit zonder eerst om toestemming te vragen.
Is nu al de tweede keer dit jaar dat ze me dit lappen. Niets werkt nog op mijn laptop, kan zelfs geen zuivere herinstallatie meer uitvoeren.

Dan heb je zeker geen NAS die kan je niet meer bereiken
heel toepasselijk de naam FALL
gelukkig werkte herstel nog

Volledig eens met Franssen

Ik heb net een paar weken geleden via Windows Update Assistent de Creators Update geïnstalleerd. Ook met de Fall Creators update wacht ik een maandje of vier, vijf totdat de meeste bugs zijn gefixt. Wij zijn als Home-gebruikers immers niets anders dan eenvoudig testvee voor de Pro- en Enterprise versie.

Listen to Franssen.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_panje