17 oktober wordt de Fall Creators Update voor Windows 10 uitgerold

Microsoft heeft zojuist bekendgemaakt dat de Fall Creators Update (de tweede grote update voor Windows 10 dit jaar, na de Creators Update van april) op 17 oktober wordt uitgerold. Windows 10 pc's zullen in de weken en maanden daarna gefaseerd deze upgrade aangeboden krijgen.

Update 17 oktober: de Herfst makersupdate (Fall Creators Update) is uit

Nieuwe functies in de Fall Creators Update zijn onder andere de Personenbalk, extra bescherming tegen ransomware en exploits en OneDrive files on demand. Inmiddels is duidelijk dat veel aangekondigde functies, zoals universeel klembord, pick up where you left off en TimeLine nog niet gereed zijn en volgend jaar in een latere update voor Windows 10 geïntroduceerd zullen worden.

De Fall Creators Update (herfst makersupdate) werd eerst in september verwacht, maar is nu dus uitgesteld tot 17 oktober.

Deel dit artikel: 

Reacties

de update was zo gepiept binnen een half uur
het was een makkie

Al vanaf de eerste installatie loopt windows 10 hier soepel en ook alle grote en kleine updates gaan soepel

Ik heb dezelfde ervaring. Sinds mei 2016 werk ik met een Lenovo ideapad 300 laptop met Windows 10 erop. Diverse updates reeds gehad. Geen centje last en draait bij ook soepel. Het geheim volgens mij? Wachten totdat Microsoft de update(s) aanbiedt en DAN pas gaan installeren. Verder overal vanaf blijven binnen Windows en vooral niets gaan veranderen.

Hier op een zelfbouw PC met ASUS componenten en een HP laptop, geen problemen.
Zeer tevreden mee.

Ik heb een recente PC en een redelijk snelle internetverbinding via glasvezel. Dat is volgens mij het probleem niet. De computer loopt momenteel ook erg soepel, en dat wil ik zonder al te grote inspanning (het gewone Windows updaten en het bijhouden van overige updates van programma's vergt bijna dagelijks enige tijd) vooral ook zo houden.

Vervelend vind ik dat na zo'n _grote_ update (Anniversary, Creators, Fall) er weer zo veel gereset is in de configuratie. Een hele waslijst aan aanpassingen aan de persoonlijke smaak en met name ook aan persoonlijk gebruikersgemak kun je weer opnieuw instellen. De hiervoor benodigde tools en registeraanpassingen sla ik nu standaard op een externe schijf op zodat ik die na een grote update allemaal kan doorvoeren.

Gezien het updatemodel van Microsoft van terugkerende cumulatieve normale updates en jaarlijkse grote updates/nieuwe builds zal ik hier wel niet onderuit kunnen wil ik mijn computer enigszins veilig houden... En dat is jammer, want ik wil mijn computer vooral gemakkelijk kunnen gebruiken en niet zo vaak tegen update schermen aan zitten te kijken. En overstappen op een ander OS wil ik niet omdat ik te veel handige dan wel betaalde programma's voor Windows heb. Microsoft zou toch eens moeten kijken of dit niet anders kan.

Je kan toch Windows 8.1 installeren?
Dat is Windows 10 zonder update gezeur.

Stop nu maar met die tooltjs en programma´s die je zogenaamd systeem optimaliseren, Windows 10 is prima in staat je systeem ten volle te benutten. Mogelijkheden genoeg om zelf binnen Windows veranderingen te maken.

En dan te zeggen dat er nog steeds mensen zitten te wachten op de Creators Update.
Twee computers zijn hier automatisch geüpdatet, 1 geforceerd, en 1 daar zit ik nog steeds op te wachten.

mijn desktop en laptop zijn nog steeds niet geüpdatet.

Je kunt ze zelf handmatig ophalen, zie andere artikelen op dezr site

Ja, mijn computer heb ik uiteindelijk een maand geleden dan maar zelf handmatig geüpdatet.
Maar eigenlijk was het de bedoeling dat MS hem automatisch zou updaten, maar wanneer zou het dan ooit gaan gebeuren?

Moet wel zeggen dat deze update mijn computer weer veel sneller laat opstarten en voornamelijk afsluiten, net zoals vroeger bij Windows 8.1.
Heb de indruk dat er bij deze Creators Update veel fouten zijn uitgehaald.
Ik merk vele verbeteringen.

Mijn nieuwe laptop werd vrijwel meteen automatisch bijgewerkt. Verliep probleemloos. Voor mijn desktop kwam maar niets, dus heb ik die in april geforceerd bijgewerkt. Puinhoop. Drivers voor WiFi en beeldscherm ontbraken of deden het niet. Na een paar uur googelen en proberen de update teruggedraaid. Tja dat kun je krijgen als je de boel forceert. Heb mijn problemen, zoals veel anderen, netjes gemeld maar geen respons op gehad. In juli opnieuw geforceerd en snel weer teruggedraaid. Nu komt de 2e update dus voordat de eerste werkt. Ben benieuwd...

Reserveer nu maar vast al meerdere dagen in je agenda om:
1) eerst je goed werkend systeem te backuppen;
2) de update tergend langzaam te downloaden;
3) uren (proberen te) installeren;
4) uren te configureren;
5) uren uit te testen en je afvragen waarom het niet meer zo werkt als eerst;
6) uren te checken of je privacy niet nog verder uitgehold is, en ten slotte
7) dit hele proces meerdere malen opnieuw uit te voeren vanaf de backup omdat het ergens onherstelbaar misgegaan is....
En als bonus weet je dat je dit zo'n beetje elk jaar verplicht opnieuw mag doen....
En waarom? Om er zgn. functionaliteit bij te krijgen waar NIEMAND op zit te wachten.... Een personenbalk.... Jeez....

wat voor verbinding en wat voor pc heb je
anders overstappen naar een ander systeem en of pc, laptop

? tjonge, beter nieuw bureel aanschaffen. ben het trouwens eens dat er weinige wachten op microsofts gedoe. mijn geluk heb geen w10.

Ik heb meerdere computers op Windows 10 voor andere en mijzelf gezet, zelden of nooit problemen, een heel enkele keer bleef de update even hangen maar met een schopje werkte het weer. De overgang van Windows 7/8 naar 10 kon even duren en de PC werd meerdere malen opgestart, maar daarna geen problemen meer.
Het feit blijft dat veel B en C brakke hardware problemen kunnen hebben, maar dat is meer aan de hardware leverancier dan aan de software te wijten.

Overdrijven is ook een kunst.
Back-uppen is sowieso verstandig. Als jij er uren mee bezig ben heb je naar mijn idee weinig kaas van gegeten.
Voor de rest, van mij hoeft die MS "flauwekul"ook niet.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
d_itsland