Upgrade naar Windows 10 20H2: problemen & oplossingen

De 'Oktober 2020 Update' of Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 20H2 is vanaf 20 oktober 2020 officieel te downloaden.

Bij veel mensen verloopt de upgrade goed, maar door de vele combinaties van hardware en software die mogelijk zijn zullen sommigen toch tegen problemen aanlopen als ze de upgrade doen naar versie 20H2 van Windows 10.

We bespreken deze problemen tijdens of na de upgrade en mogelijke oplossingen. En we zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

In de reacties horen we graag de problemen waar je tegenaan loopt bij de upgrade naar Windows 10 20H2. Bijvoorbeeld problemen met drivers, randapparatuur, audio/video, software etc. Ook oplossingen voor zwarte of blauwe schermen, haperende installaties en foutmeldingen en foutcodes horen we graag en zullen we de komende weken gaan vermelden in dit artikel - dat steeds uitgebreid zal worden met nieuwe informatie.

A. Problemen en oplossingen bij upgrade naar Windows 10 20H2

1. Wacht tot de update automatisch wordt aangeboden via Windows Update

Het is natuurlijk leuk om snel de nieuwste Windows 10 versie handmatig te downloaden en installeren, maar even wachten tot de Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 20H2 automatisch wordt aangeboden via Windows Update is vaak beter en kan problemen voorkomen (zoals afgebroken installaties of hardware- en software-problemen). Microsoft kan namelijk jouw pc tijdelijk blokkeren voor de upgrade als er bekende problemen zijn met je hardware. En als je dan toch een handmatige installatie doet kan dit problemen geven.

2. Verwijder virusscanner tijdelijk

Het is nog altijd aan te raden om anti-virus en andere beveiligingssoftware van derden - tijdelijk - te deïnstalleren voordat je begint aan het upgrade-proces. Na de upgrade kun je deze weer installeren.

3. Ontkoppel externe hardware

Ontkoppel voor de upgrade niet-essentiële externe hardware, zoals usb sticks, printers, luidsprekertjes, microfoons, docks, scanners, camera's etc. Dit kan veel problemen voorkomen.

Je muis, toetsenbord en beeldscherm moet natuurlijk wel aangesloten blijven.

4. Checks die Microsoft aanbeveelt

Voordat je de upgrade doet is het handig - om problemen te voorkomen of als je deze ondervindt bij een upgrade-poging - om de volgende tips van Microsoft in acht te nemen:

B. Problemen na upgrade

Lijst van Microsoft met problemen die Windows 20H2 heeft met bepaalde hardware

Microsoft houdt zelf een lijst bij met problemen van bepaalde hardware (en software) met Windows 10 20H2. Lees hier alle issues.

Als een van de hierna genoemde problemen zich kunnen voordoen op jouw pc dan krijg je de upgrade niet via Windows Update aangeboden (je pc staat dan op de blokkeerlijst totdat Microsoft het probleem verholpen heeft).

1. Problemen met Conexant audio drivers

Apparaten met Conexant of Synaptics audio drivers kunnen blauwe schermen of foutmeldingen opleveren bij een upgrade (net als eerder bij Windows 10 versie 2004). Microsoft onderzoekt de problemen.

Lees hier alle issues die Microsoft vermeldt voor Windows 10 20H2.

Opgeloste issues

Hier kun je problemen zien die Microsoft opgelost heeft. Een blokkade van je pc voor de upgrade kan hierdoor opgeheven worden.

Dit artikel wordt uitgebreid met nieuwe problemen en oplossingen. Wij horen graag je ervaringen hieronder in de reacties!

Peiling

Onze vraag is:

Hoe verloopt de upgrade naar Windows 10 versie 20H2 (Oktober 2020 Update) bij jou?

Prima, 20H2 zonder problemen via Windows Update binnengehaald
16% (159 stemmen)
Prima, 20H2 via Update Assistent binnengehaald
5% (45 stemmen)
Prima, 20H2 via Hulpprogramma/Media Creation Tool binnengehaald
2% (18 stemmen)
20H2 is geïnstalleerd via Windows Update, maar wel problemen nu
15% (148 stemmen)
20H2 geïnstalleerd via Update Assistent, maar wel problemen nu
2% (23 stemmen)
20H2 via Hulpprogramma/Media Creation Tool geïnstalleerd, maar wel problemen nu
1% (9 stemmen)
Installatiepoging 20H2 via Windows Update mislukt en teruggerold naar oudere versie
32% (306 stemmen)
Installatiepoging 20H2 via Update Assistent mislukt en teruggerold naar oudere versie
6% (56 stemmen)
Installatiepoging 20H2 via Hulpprogramma/Media Creation Tool mislukt en teruggerold naar oudere versie
2% (23 stemmen)
Ik heb 20H2 nog niet aangeboden gekregen via Windows Update
14% (131 stemmen)
Anders, namelijk... (laat weten in de reacties)
5% (51 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 969

Reacties

Na update geen geluid meer (realtek high definition audio). Teruggezet naar vorige win10. blijkbaar wordt de driver niet gevonden. herinstalleren driver helpt ook niet.

Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 20H2 downloadfout rolt uit tot 96% daarna downloadfout melding

Turbolanche en Blueray player start-up Utilitie starten niet mee op als de pc opstart

https://answers.microsoft...

pop ups vanuit de taakbalk en drop down menu's verdwijnen als ik er met de muis naar toe beweeg.
Branden met Nero gaat stuk langzamer.

Hier het zelfde.
Als je een oplossing heb hoor ik dat graag.
Alvast vriendelijk bedankt.
Mvg Fred

Voor de update werkte mijn Dell laptop na wat prutsen met mijn Philips 498P monitor (5120x1440). Door de Quadro driver uit te schakelen kon ik de resolutie kiezen op de Intel UHD530 graphics.
Na de upgrade is de resolutie ook voor de Intel driver niet meer te kiezen..

Update op zich ging goed. Echter duurt het opstarten 10x langer dan daarvoor. Mijn beeld blijft eerst een hele poos zwart voor Windows een teken van leven geeft. Daarna is alles als vanouds.

Na installatie van de nieuwste versie van Windows 10 gaf mijn monitor Acer V223HQ een ovaal beeld. Beeldverhouding 1440x900 was niet beschikbaar. Ik heb de oude versie van Windows 10 teruggezet.

probeerde van versie 1909 naar 20h2 via windows update..na paar uur foutmelding..
Toen ff sfc.exe /scannow en
daarna windows update probleem oplosser gaf geen fouten...

Daarna wat non windows software via msconfig uitgeschakeld voor oopstarten en met de windows update tool programma ging toen 20h2 vlekkeloos!!
(En dat op een oude dualcore athlon met maar 2 gB ram! )

(wel daarna windows .old verwijderen want dat scheelt hier weer ruim 6 Gb!)

Sinds update van Windows 10 doen mijn automatisch ingestelde wachtwoorden voor alle sites het niet meer, wil mijn laptop elke keer bij afsluiten een update doen, zijn alle iconen op mijn bureaublad verwijderd, duurt het opstarten van mijn laptop veel langer dan voorheen. Hij geeft aan dat het gaat om update KB4589212. Hoe kan ik dit herstellen?

al tig keer geprobeerd te installeren, blijft telkens hangen op 61%. Alle tips al geprobeerd (bijv alle Conexant drivers verwijderd en apparaten uitgezet) maar niks helpt

afbeelding van redactie

ik heb dat ook al vele keren geprobeert maar verder als 61% gaat niet. Heb ook alle aanbeveliook ngen opgevold echter zonder resultaat.

Exact hetzelfde, tig keer geprobeerd, tig "probleemoplossers" geprobeerd, maar telkens 0 op rekest

Installatie op 2 vergelijkbare 13 jaar oude Dell inspiron 1525 laptops.

1e laptop: installatie geslaagd met windows 10 20H2, loopt als een zonnetje
2e laptop: installatie mislukt via windows update en windows assistent (meerdere pogingen)

Virus scanner in beide gevallen uitgeschakeld (niet ge-deinstaleerd). Zegt het maar, geen idee waarom het in het ene geval wel gaat en het andere niet lukt.

Update van Windows 10 versie 1909 naar 20H2 is een drama.
Vandaag 18-3 voor de 3e keer mijn versie terug gezet naar versie 1909.
problemen zijn:
update verloopt qua software prima maar daarna is Windows versie 20H2 een drama software programma geworden.
Windows start is niet meer volledig te zien
Systeem loopt traag vast, schermen beginnen te haperen.
Via herstel naar oude software weer terug naar versie 1909 en weer top computer.

Ondanks ik al Windows 10 heb op mijn nieuwe pc. Als ik dan klik op updates zoeken vindt hij de update windows onderdelenupdate naar windows 10 versie 20H2 toch noch wat eigenlijk niet moet kunnen.

Installatie blijft constant hangen op 91%

Er is voldoende vrijruimte bij interne SSD(GEEN HARDISK). Bij update wordt vermelt "Er is een fout opgetreden". Dit betreft een foutcode van 0x80070002 (KB4023057)voor onvoldoende vrij ruimte van de harddisk.

Ik hou het maar bij mint20.1 alles werkt naar behoren alleen iets meer denkwerk.
geen ms meer voor me sinds 2015

De installatie ging vlekkeloos. Het resultaat is wel dat de muis slecht luistert en dat beeld en klank van video's met horten en stoten afspelen, niet te genieten. Is deze nieuwe versie voorzien op HDR schermen?

20H2 zette vandaag een 2e herstelpartitie ertussen waardoor de partitienummering overhoop ligt en ik de 2 andere besturingssystemen niet meer kan starten...

dat bedrijf blijft maar op een totaal infantiele manier proberen alle klanten over te halen 't bij hen te houden door nogal simpel denkend te doen alsof linux niet bestaat

kan ik weer gaan puzzelen, dat wel

de update herhaalt zich elke dag!

Bij mij ook op nieuwe laptop

na een halve dag tegen steeds weer tegen een zwart scherm aan kijken toch maar weer terug naar win 7.zoals gewoonlijk weer een bak ellende wat ik ook niet anders had verwacht van windows eigenlijk

Ik snap niet dat je na al deze ellende zoals je het omschrijft toch nog met een Windows versie werkt.

Na de update naar Windows 10, versie 20H2, werkt er geen enkele usb poort meer. Windows start verder normaal op maar o.a. muis en keyboard reageren dus niet meer. (wel in de Bios) Windows 3 x opnieuw geinstalleerd want systeemherstel werkte niet en ieder keer na de update hetzelfde probleem.

Na de upgrade 20H2 worden mij Logitech G9 muis en Epson office printer niet meer herkend. Support door Microsoft en Epson alsook Logitech he ben problemen niet kunnen oplossen,zelfs niet na herinstallatie Windows pro.daardoor kan ik zelfs niet meer terug naar versie 1904. Al 3 weken bezig met de ellende

Microfoon werkt niet meer in teams

@Anoniem , zie deze link .

https://support.microsoft...

Rampzalig!
De update naar 20h2 is rampzalig verlopen.
Hij begon te installeren en daarna probeerde hij op te starten, maar komt in een lus terecht. Wat blijkt; de partitie waar Windows 10 stond is unformatted geworden, maw alles is weg. Heb al van alles geprobeerd, maar zonder resultaat!

De computer werkte probleemloos.
Windows 10 home.
Asus model N73SM-TZo53V. Samsung EVO 250 SSD. 6 gig geheugen.

Ik heb het ook geprobeerd met een gewone harddisk, maar met hetzelfde resultaat.
Microsoft Support gebeld en die heeft op afstand een nieuw installatie gedaan, maar dat ging ook weer fout.
Je kan tegenwoordig die update helaas niet uitschakelen.
Om moedeloos van te worden.

De update naar 20h2 is rampzalig verlopen hier. Plotseling moet ik om instellingen, bijvoorbeeld de hersteloptie ondersteunen met een wachtwoord welke ik niet heb omdat ik bij deze computer altijd in de lokale omgeving (account) heb gewerkt. Mijn afbeeldingen zijn verdwenen. Wanneer ik mij wil melden bij Microsoft moet dit met een E-mail adres waarvan vervolgens wordt aangegeven dat ze niet bestaan. Als ik terug wil naar versie 2004 kan dit niet omdat mijn update ouder is dan 10 dagen wat onjuist is; de update vond gisteravond plaats. Ik ben dan ook ten einde raad! Wat kan ik doen?

Hallo Ben ,

Zie deze link , hopelijk helpt dit ( Google vertaling )

https://translate.google....

@ben ,

lees ook hier het gegeven antwoord van @daveM121 , betreft het downloaden van de versie 2004 , zie de link .

https://answers.microsoft...

Na de update van de laptop van mijn dochter naar versie 20H2 waren er bureaublad koppelingen ineens weg van Steam programma's. Dit heb ik weer opgelost, maar nu starte ze een spel op in Steam (Raft) die een foutmelding geeft. Als dan gaat zoeken dan moeten de bestanden in de spel directory van alleen lezen afgehaald worden. Na veel pogingen blijft de map op alleen lezen staan en kan het spel niet opgestart worden. Iemand een oplossing?

update gelopen, echter na installatie zijn niet Windows eigen programma's meer te starten. Er kan geen programma geinstaleerd worden of gestart.
Google Chrome of firefox. Via de site van windows zou dit eenmalig te wijzigen zijn door een extra update van Windows S ( S van Save ).
Gratis download. Na aanklikken kom bezig met verwerken en daar blijft het bij. Resultaat slecht werkende Windows. Echt heel erg vervelend.

probleem naar Windows 20H2 om een paar dagen elke keer update en na aantal % fout installatie terug naar vorige versie alle geprobeerd drivers etc. een harde schijf naar update niet meer beschikbaar
andere schijf zelfde probleem. Na een BIOS update alles opgelost meteen werd windows opnieuw geinstaleerd,
ander schijf via usb ( in de bios ingesteld)
geupdate naar Windows 20H2

Let op Update BIOS is wel de laatste redmiddel als dit niet goed gaat is alles verloren,

Update naar 20H2 op mijn game PC verliep vlekkeloos. Wel van te voren virusscanner uitgezet en externe HD's losgekoppeld, en mijn USB stick(zender/ontvanger) van de draadloze logitech koptelefoon even verwijderd.

Win 10 20H2 aangeboden gekregen op mijn pavillion laptop. Download OK, dan tijdens installatie loopt er iets fout. Zwart beeld en geen reactie meer, geen terugrol naar oude versie. Moet geforceerd afsluiten. Vanuit de herstelmodus is er niets meer mogelijk, vindt geen herstelpunten, geen herstel via mijn USB reddingsstation mogelijk. Moet telkens alles opnieuw installeren met Media Creation tool, daarna al de Apps en programma's opnieuw erop zetten met als gevolg honderden updates. Versie is Windows 10 Enterprise.
Denk dat ik misschien beter bij mijn 1909 versie blijf?

Zonder problemen geïnstalleerd binnen 5 minuten. Niets losgekoppeld, geen software uitgeschakeld e.d.

Ook zonder problemen geinstalleerd echter het duurde veel langer. Ook niets losgekoppeld en geen software uitgeschakeld.

Upgrade heeft gelopen op 2 laptops:
1ste laptop van 8,5 jaar oud (oorspronkelijk nog Windows 7) werkte nadien traag en liep na 15 min. vast. Teruggerold naar oudere versie. problemen nu weg.
2de (nieuwe laptop 1,5 maand oud) kreeg eveneens upgrade, Installatiepoging 20H2 via Windows Update mislukt en werd automatisch teruggerold naar oudere versie. Ook dit mislukte met als resultaat, zwart scherm, geen interactie mogelijk. Lap-top terug binnen gedaan bij verkooppunt/ Commentaar daar: "O ja, gekend probleem, die laatste update van Windows geeft heel wat problemen. je mag binnen een maand je toestel komen terughalen."

Toetsenbord reageert niet meer in windows, op internet geen problemen en kan ik dan ook typen. Met het schermtoetsenbord reageert de pc ook niet in windows

Na update iedere keer opnieuw inloggen bij google. Daarna iedere site opnieuw inloggen.

Upgrade gedaan voor laptop van m'n moeder, na afloop stond het hele bureaublad vol met icoontjes van o.a DLL bestanden, alles verwijderd, ccleaner over laten gaan, na heropstart stonden ze daar gewoon terug.
Wat zou de oorzaak hiervan kunnen zijn?

afbeelding van WriTer

Dacht voor kort dat alles goed gelopen was na de upgrade naar 20H2, maar ik vermoed dat de laatste cumulatieve update die erachter gekomen is mijn audio driver heeft ontregeld.
Als ik de computer afsluit wil HPBeatsOSD niet meer automatisch afsluiten zodat ik dit steeds handmatig moet doen, erg vervelend.

Was even zoeken wat de originele naam van de driver was maar dat blijkt de Tempo High Definition Audio Driver te zijn.
Even uitzoeken / afwachten of er een oplossing van Microsoft komt anders zit er niets anders op om deze driver eens te verwijderen en terug opnieuw te installeren en dan maar hopen dat het opgelost is.

I stand with Ukraine!

Deze update blijft hangen op 0% voltooid en er gebeurt verder niets.

ik maakte de usb stick aan om win10 op een andere pc te installeren
deze pc heeft een blanco geformateerde HD
stick als opstart medium gezet
inladen vanaf deze stick lukt totdat 45% bereikt is
dan stopt alles
al x64 en x32 bit versie geprobeerd maar telkens met hetzelfde resultaat
enig idee wat er mis gaat?

ISO downloaden en Rufus gebruiken i.p.v. de USB-optie van Microsoft.
https://www.gratissoftwar...
Extra gegevens over die andere PC is ook wel gewenst .

Ik heb problemen met een update/upgrade in windows 10. Ik krijg foutcode 0x80004005. Ik heb het nog niet kunnen oplossen.

Hetzelfde probleem als een paar maanden geleden met de 2004 onderdelenupdate;

Moet iedere keer als ik mijn pc restart opnieuw inloggen bij outlook google en andere providers.

Echter nu is de 20h2 update niet meer optioneel. Hoe kan ik die negeren?

Bij mij ook geen automatisch aanmelden meer bij sites, alsmede terugkerende cookiemeldingen. Gebruik Edge Chromium en instellingen staan juist.
Heb je hier al een oplossing voor gevonden, Nick? Iemand anders suggesties?

Update versie 20H2 blijft zich opnieuw installeren

Ik ben steeds weer verbaast dat mijn oude Medion pc met w10 steeds weer upgrade en update zonder problemen. hij is meer dan 10 jaar oud.
Ik heb er alleen een ssd en pci/usb3 kaart aan toegevoegd.

Gaat mij net zo. 2 laptops 6-8 jaar oud, beide van Windows 7 en 8 geupgrade naar W10. 2 jaar geleden in beide SSD's geplaatst. Opstarten vanaf HD duurde 10-15 minuten, nu met SSD's 1-2 minuten. Updaten en upgraden gaat vrijwel altijd probleemloos. Beide laptops doen het prima, maar processors krijgen het soms moeilijk met zware programma's. Ook nog de originele accu's in gebruik.

Na de upgrade 10 20H2 werkt de Brother printer scanner MFC 6490CW niet meer, printer nog wel scanner niet, alles geprobeerd, maar krijg het niet werkend, weet iemand een oplossing ?

heb je de vorige drivers al terug gezet? helpt heel vaak.

Voorlopige oplossing kan zijn via store een app downloaden. Werkt dan wel maar er zijn beperkingen

Sinds de upgrade problemen met de internet connectie bij apparaten waar de upgrade niet op stond geen probleem. Internet valt vooral bij verzenden gegeven zoeken etc steeds een paar seconden uit (lan verbinding) teruggezet naar vorige versie en probleem is opgelost.

ik heb die vanavond aangeboden gekregen maar nu op de laptop kan ik geen windows updates meer uitvoeren omdat de update mis is gegaan ik krijg een wit scherm te zien als ik updates wil zoeken verder kan ik overal bij komen behalve bij de windows updates

Na update duurt afsluiten en opstarten enorm lang. Terwijl het voor de update binnen 10 sec opgestart was! Dankjewel Microsoft!

Het is opgelost gelukkig :)

na onderdelenupdate windows 10 versie 20H2 is mijn pc veel trager geworden in het opstarten en afsluiten ,ook tijdens het laden van bestanden en allerlei andere programma's

Schone installatie gedaan met een opstartbare usb-stick van Windows 20H2. Geïnstalleerd op een Dell Latitude E6530 bouwjaar 2012.
Programma om de stick te maken: "Ventoy". Zie op deze site:
https://www.gratissoftwar...

Zonder problemen loopt Windows op deze laptop.

Maar mijn werk computer blijft: Linux-Mint.

Na de update vandaag is de resolutie van mijn beeldscherm gewijzigd. Het beeld is sterk verbreed, maar ik kan het stuurprogramma niet aanpassen. Wat moet ik doen?

Ik kreeg een melding dat ik mijn pc opnieuw moest opstarten, vanwegen de nieuwe update H2020. ik kreeg na de update alleen mijn bios te zien , en daarna de melding dat mijn Bcd verdwenen was. ik heb twee aparte win versies draaien, 1 win 10. en de andere win 7, deze versie is alleen voor mijn Hauptwerk bedoeld. en draait standalone op een apparte M2 schijf.zonder internet en softare van derden. Het systeem deed helemaal niks meer. wat ik ook probeerde met systeemherstel. nada niks systeemherstelpunten waren verdwenen. mijn backup of mijn imagebackup was ook niet terug te vinden. ik was compleet in paniek. na een uur rommelen. kreeg ik eindelijk mijn win 7 weer aan de praat, gelukkig alles werkte nog. pc opnieuw opgestart. kreeg ik de melding dat de laatste updtae ongedaan werd gemaakt, na een 15 min starte het systeem weer op. en eindelijk kreeg ik mijn vertrouwde scherm weer terug , dat ik kon kiezen tussen windows 10 en windows 7... ik klikte op win 10 en hij starte gelukkig weer normaal op. ik heb gelijk alle updates geblokeeerd. want als ik mijn hauptwerk kwijtraak, dat op win 7 draait, zit ik een maand bezig om alles weer te krijgen met de instellingen met de hele dure audiosoftware om het weer compleet te krijgen, incl de ilok beveiliging met de codes. Dus voor mij nooit geen update meer

Outlook is een paar keer blijven hangen maar werkt nu weer normaal.
Ook Firefox liep een keer vast.

Tot mijn verbazing probleemloze update naar 20H2 nu op 1 november via de normale update methode. Ook op mijn meer ingewikkelde, dual boot XP/10 machine een snelle voortgang. De laatste 20H1 deed er nog ontzettend lang over.
Omdat ik Acronis True Image als backup gebruik interesseren me de Win10 backup en systeemherstel opties me toch al niet. Checken op eventueel veranderde privacy instellingen via O&O shutup ga ik nog doen (20H1 liet ze toen met rust)

Na upgrade W10 x64 20H2 werkt het systeemherstel niet meer.

Bij mij werkte het sysyteemherstel ook niet na de update, handmatig veranderen is dan de oplossing....

Op 4 van mijn 8 fysieke computers kreeg in bij de update foutmelding 0x80070003
Het zijn met name de wat langzamere computers waarop het fout gaat.
Op al mijn virtuele machines (20) ging het wel goed.

ook zelfde probleem, nl foutcode 0x80070003 en voor de rest geen enkele indicatie van wat fout is. De installatie is mislukt en windows wordt teruggerold naar vorige versie en thats it. Ik kan maar niet vinden wat er verder scheelt.

Opstarten gaat na upgrade wat trager. Daarna werkt systeem redelijk. Ik blijf enige bedenkingen houden met al die uitbreidingen. Het zou prettiger zijn wanneer Microsoft zich wat meer zou richten op snelheid.

Ik heb voor de allereerste keer problemen met een update/upgrade in windows 10. Ik krijg foutcode 0x80004005. Ik heb het nog niet kunnen oplossen.

Updaten verliep snel. Maar wat me opviel is dat onder systeeminfo de installeerdatum op Mei 2020 is blijven staan. Dat vind ik wel vreemd?

Op één laptop geen enkel probleem. Op tweede laptop, zijn na de upgrade de standaard apps niet meer te wijzigen. Voorlopig opgelost door Win10 terug te zetten in afwachting oplossing van dit probleem.

Ik kon de update niet installeren omdat er te weinig ruimte is op de boot (c) (32 gb SSD) schijf. Er is een optie om een externe schijf aan te sluiten, maar die optie werd niet vrijgeschakeld. Ik heb ook nog een Virtuele HD als D station maar die werd ook niet gezien door het update programma.

Ging op 4 PC's uitstekend via de update-assistent. Op een 5e PC bleef het foutgaan.
De-installeren van AVG bleek inderdaad de oplossing te zijn.

Windowssystemimage vindt na update geen externe harde schijf meer.En veel programma's kregen een nieuwe installatie datum! In configuratie scherm, dubieus.Heb dus gedowngrade.

Probleem met afsluiten, geeft steeds aan dat er nog updates moeten worden bijgewerkt.
Afsluiten duurt dan erg lang.
Windows update werkt niet bij instellingen geen info cq beeld??

Via update assistent 20H2 geïnstalleerd. Geen problemen. Op een paar dingetjes na zie ik geen verschil.

Update 2009 geen probleemen

Ik heb net de update naar 20H2 erop gezet via de update assistent, ging probleemloos op een paar kleine dingetjes na, maar dat is na elke halfjaarlijkse update. De firewall moet even opnieuw geregistreerd worden en de grootte van de fonts van de menu's, taakbalk, iconen e.d. moet ik even weer opnieuw aanpassen (die zijn op een 27" 4K monitor gewoon te klein). Verder werkt alle zo te zien prima.

Kreeg 'm niet via windows update, dus de assistent ingeschakeld. Verliep prima, zowel op de laptop als de desktop (I5, duo core, 8Gb ram en SSD). Geen enkel probleem. Ik merk weinig verandering afgezien van uiterlijkheden startmenu. Dat is er niet echt mooier op geworden.

Op 2 van de 3 systemen was systeemherstel uitgeschakeld na deze update. En er zijn opnieuw instelling verplaatst van het oude configuratiescherm naar de 'nieuwe' instellingen. Is even zoeken, maar geen probleem.

Heel vreemd dat bij sommigen systeem herstel na een update telkens uitgeschakeld is, ik gebruik systeem herstel nooit en moet het juist na elke update weer uitschakelen omdat deze steeds weer ingeschakeld is na de halfjaarlijkse update.

Misschien verschil tussen Home en Pro versie.
Ik roep maar wat... :-)

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
g_iekenland