Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 20H2 is te downloaden

Microsoft heeft vanavond Windows 10 versie 20H2, ofwel de Oktober 2020 Update, uitgebracht. Deze nieuwe halfjaarlijkse onderdelenupdate voor Windows 10 heet dus versie 20H2 en niet versie 2009 (jaar/maand) zoals de laatste jaren gebruikelijk was. Windows 10 versie 20H2 heeft - behalve een nieuw startmenu en de nieuwe Edge - niet zo veel nieuwe functionaliteit.

Upgrade naar Windows 10 20H2: problemen & oplossingen

Windows Update, handmatig downloaden of overslaan?

Voor het verkrijgen van Windows 10, onderdelenupdate naar versie 20H2 heb je drie opties:

  1. Via Windows Update (aanbevolen)
  2. Binnenhalen met de Update-assistent of Media Creation Tool (niet aanbevolen)
  3. Niks doen en overslaan

1. Wachten tot deze verschijnt in Windows Update (aanbevolen)

De halfjaarlijkse update wordt via Windows Update uitgerold. En Microsoft raadt aan dat je wacht tot je pc automatisch versie 20H2 krijgt aangeboden. Dan weet je zeker dat de meeste kinderziektes opgelost zijn en dat je pc geschikt is voor de upgrade (ongeschikte pc's worden geblokkeerd tot de problemen verholpen zijn). Je kunt kijken of je Windows 10 versie 20H2 al via Windows Update kunt downloaden:

Ga naar Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update en klik op Naar updates zoeken

Als de update voor je beschikbaar is op Windows Update (deze wordt meestal langzaam uitgerold en zal dus nog niet direct voor iedereen te verkrijgen zijn) dan komt er een melding:


Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 20H2
Downloaden en installeren

Aangezien deze Onderdelenupdate een service pack-achtige update is kan die gewoon via Windows Update worden gedowload en binnen vijf minuten geïnstalleerd als je nu versie 2004 hebt. Het behelst niet veel meer dan het activeren van functies die al verborgen zaten in versie 2004 maar die nog niet ingeschakeld waren.

Als je Windows 10 versie 2004 hebt gaat de upgrade naar versie 20H2 dus snel. Als je Windows 10 versie 1809, 1903 of 1909 hebt dan krijg je wel een volledige upgrade voor je kiezen die wel een uur kan duren.

2. Binnenhalen met Update-assistent (of Media Creation Tool)

Je kunt Windows 10 20H2 ook binnenhalen via de Update-assistent. Dit is bij deze update niet echt een aan te bevelen optie. Aangezien deze Onderdelenupdate niet veel meer is dan het aanzetten van functionaliteit die al in versie 2004 zit (maar die nog niet ingeschakeld was), is het niet echt de moeite om daarvoor Windows 10 geheel opnieuw te installeren.

Als je Windows 10 versie 1809, 1903 of 1909 hebt en je wilt per se nu upgraden dan kan je deze route overwegen (maar wij zouden het niet aanbevelen, je kunt beter wachten tot je pc geschikt is bevonden en de upgrade vanzelf krijgt aangeboden via Windows Update).

Je kun ten slotte ook handmatig installeren via het Hulpprogramma van Microsoft (Media Creation Tool). Dit is voor gevorderden, niet aan te raden!

3. Gewoon overslaan

Halfjaarlijkse updates zijn tegenwoordig optioneel: je kunt ze ook overslaan als je wilt. Dan hoef je niks te doen. Als je versie 1809 of 1903 hebt dan zul je voor eind 2020 een nieuwe halfjaarlijkse upgrade moeten installeren (of krijg je deze automatisch). Met versie 1909 kun je wachten tot mei 2021. En als je versie 2004 hebt kun je tot december 2021 wachten alvorens je een upgrade doet.

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 1809 10 november 2020
Windows 10 1903 8 december 2020
Windows 10 1909 11 mei 2021
Windows 10 2004 14 december 2021

 
Eventuele problemen die je ondervind en je ervaringen met de upgrade naar of installatie van Windows 10 20H2 horen we graag hier:

Reacties

Ik kon op een laptop met 1,5 GB intern geheugen niet up-daten naar 21h1. Kreeg steeds de melding dat er te weinig intern geheugen is. Met behulp van het iso bestand heb ik een schone installatie gedaan en nu lukte het wel.

Kan Windows 10 update naar 20H2 niet instaleren. Krijg elke keer de melding "de installatie is mislukt" Wat kan ik hier aan doen?

afbeelding van WriTer

Dacht voor kort dat alles goed gelopen was na de upgrade naar 20H2, maar ik vermoed dat de laatste cumulatieve update die erachter gekomen is mijn audio driver heeft ontregeld op mijn HP ENVY Phoenix.
Als ik de computer afsluit wil HPBeatsOSD niet meer automatisch afsluiten zodat ik dit steeds handmatig moet doen, erg vervelend.
Was even zoeken wat de originele naam van de driver was maar dat blijkt de Tempo High Definition Audio Driver te zijn.
Even uitzoeken / afwachten of er een oplossing van Microsoft komt anders zit er niets anders op om deze driver eens te verwijderen en terug opnieuw te installeren en dan maar hopen dat het opgelost is.

Nota: Ik zie dat er nog mensen problemen hebben op hun HP computer!

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

Tja, toch wel vreemd. De uitsteloptie wordt niet gegeven. De 20H2 wordt als verplichte update geïnstalleerd. Verwijder je de update weer, dan worden de update instellingen, zoals 7 dagen uitstel, geblokkeerd totdat je de "ontbrekende belangrijke updates" heb geïnstalleerd. Ik krijg ook de melding dat door 20H2 weer te verwijderen, mijn pc gevaar loopt. 2004 kon ik wel uitstellen, maar 20H2 niet.

De update wordt door mijn HP pc (i7 processor) na opstarten automatisch verwijderd. Na het doorlopen van een hele serie geadviseerde aanpassingen werd de update eindelijk wel geïnstalleerd met als gevolgen: Totaal ontregelde geluidskaart, zeer langzaam werkende pc. Na het verwijderen van de update zijn deze problemen verdwenen. Opnieuw installeren na het verwijderen weer van voren af aan, dus automatisch verwijderen etc. Niet het sterkste staaltje van Microsoft....

Beeldscherm moest wel weer opnieuw ingesteld worden, waarbij de lichte (witte kleur) taakbalk ff een uitdaging was om die weer in zijn gewenste donkerde kleur te krijgen.
Moderator droske op: https://www.pc-helpforum....
legt uit hoe dit te doen.

bij een update plots haperend beeld een klank, zowel met VLC,YOUTUBE EN ALLE ANDERE,anders werkt alles normaal ,alles al geprobeerd,de nieuwste drivers van video en geluid, andere codec enz.......wat is het probleem????

Overigens:
Bij Instellingen / Info op de PC heb ik 20H2, maar bij inloggen op mijn Microsoft account staat versie 2009.

Ik heb een virusscanner van KPN Veilig(F-Secure)op mijn Desktop, en had ergens gelezen dat virusscanners als deze niet van Windows zijn nogal eens problemen konden veroorzaken bij deze update, dus had ik deze maar ff uitgeschakeld.
Kreeg na een tijdje echter de melding dat de update was mislukt Fout no ...?... het had iets te maken met Windows Defender.
Aangezien ik Windows Defender al lang uitgeschakeld of verwijderd heb, besloot ik het nog maar eens te proberen maar nu gewoon met de ingeschakelde KPN veilig virusscanner.
En ja nu lukte het wel.

Dus gewoon de KPN Veilig ingeschakeld laten

afbeelding van WriTer

Vandaag bij twee computers een upgrade gedaan.
Eén van versie 1909 naar 2004 en de mijne kon ik ineens upgraden van v1909 naar 20H2.
Voor zover ik kan kijken werkt alles perfect op beide machines, en het was nog redelijk snel gegaan ook.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

Vandaag de upgrade uitgevoerd van 1909 naar 20H2. Zonder problemen en in iets van 1 1/2 uur. Met O&O Appbuster ga ik ongewenst meegeleverde software verwijderen.

Is het normaal dat je bij iedere halfjaarlijkse upgrade ongeveer 14 GB aan schrijfruimte kwijt bent ??

Ja, bij een upgrade slaat Windows eerst de vorige versie nog als backup op, zodat je eventueel nog terug kan voor als er iets mis mocht blijken te zijn. Nog een paar weken wordt dat automatisch opgeruimd. Wil je eerder van die backup af dan kun je dat doen via Schijfopruiming (Disk cleanup) waarbij je ook de systeembestanden en updatebestanden moet aanvinken.

Heb een media creation tool aangemaakt en getracht 20H2 te installeren .
Ik kan geen keuze maken "persoonlijke instellingen en apps upgraden " alleen
"persoonlijke instellingen " en "niets " kan ik aanduiden .Hoe komt dit ?

Heb nu diverse pc's geüpdatet met Windows 10 versie 20H2 via Windows Update. Ook PC's die nog gemaakt zijn voor XP konden zonder problemen geüpdatet worden. De cumulatieve update is omvangrijk en duurt nogal lang. Aangezien ik de pc's al eerder had geüpdatet, zou je verwachten dat dit "service pack" weinig tijd voor installeren zou innemen. Maar nee, het duurt langer dan bij de meeste Windows updates. Niet alleen tijd om even koffie te drinken, maar om een hele maaltijd te nuttigen, ook op een i3 CPU systeem
Ook mag de update niet onderbroken worden, anders moet je opschonen en geheel opnieuw beginnen. Bij andere updates gaat het proces meestal door daar waar het was gebleven.

Super snel en zonder probleem.

Binnen 5 minuten geïnstalleerd incl. opnieuw opstarten.
AMD Ryzen processor ipv gammel i3'tje.

op mijn gammel i3'tje hooguit 6 a 7 minuten en verder geen problemen .. ik ben wel blij met mijn i3'tje eigenlijk

Ook vandaag via Media Creation Tool de 20H2 versie op mijn 2e PC gezet van ruim 10 jaar oud, zonder ook maar een enkele hik-up. Hij loopt echt als een zonnetje. Schone update gedaan dus alles verwijderd en opnieuw gedaan.

Nooit echt problemen met de updates. Ben net met surfacebook 2 overgegaan van 2004 naar 20H2. Ging prima. Kleinigheid: App Radio is plotseling de tegels (radio logo's) kwijt. Zijn nu witte vierkantjes met de naam erbij (alleen in je favorieten). Kon er op internet nog niets over vinden. Ben benieuwd of iemand dit herkend.

ja, kan ik ook niets over vinden

Hallo.
Hier ook de logo,s verdwenen.

Vandaag via Media Creation tool er op gezet omdat ik graag een volledig schone installatie wilde. Verliep prima, zonder ook maar een enkel probleem. Kost een beetje tijd maar die heb ik toch in overvloed. Scheelt ook nog eens 9GB aan ruimte die ik extra aan over hou.

Ook zonder problemen (tot nog toe) en binnen enkele minuten geïnstalleerd via Windows update.

Prima update, Edge meteen geheel verwijderd.

Hoe heb jij Edge verwijdert ?

https://www.pc-tips.info/...

Alleen doen wanneer je er verstand van hebt..Gebruik het programma geheel onder aan.

Ik heb ook deze update helaas gedaan .... maar mijn wachtwoord werd niet meer herkend ..... heeft iemand een oplossing ???

Bij het updaten op mijn laptop ging het goed. Bij het updaten van de desktop pc werd het wachtwoord ongevraagd omgezet naar het instellen van een pincode. Mogelijk is dat bij u ook het geval.

Probleemloos en snel geïnstalleerd via Windows update.
Alles werkt prima.

Ik ben terug naar windows 10 versie 2004. Versie 20H2 gaf mij geen verbeteringen.
De nieuwe EDGE start traag op t.o.v. de oude EDGE. Startmenu is lelijk.
Kortom niet mijn voorkeur.

De nieuwe versie Windows 10 20H2 d.m.v. schone installatie met DVD geinstaleerd.
De oude Edge blijft hardnekkig aanwezig in de instellingen van APPS.
Ook in de nieuwe Edge is het aanwezig n.l. in browsergegevens wissen.

Heb een surface pro 7, nog niet eens 2004 aangeboden gekregen, bij updates staat binnenkort beschikbaar. En dat met eigen producten, en nu dan de nieuwe, ☹️

Ik had 1 laptop versie 1909 , de versie 2004 nog altijd niet aangeboden via Windows Update .
Vandaag de nieuwe versie Windows 10 20H2 geïnstalleerd via Media Creation Tool,is gelukt , duurde 2½ uur .

De kleur van het startmenu kun je aanpassen , maar wanneer je het startscherm op volledig hebt staan , kun je alleen kiezen uit donker / of licht .
Startscherm op volledig is de achtergrond kleur / en tegels donkergrijs , afschuwelijke kleur , irritant

Gelukkig geen problemen met deze update. Alles werkt prima.
Maar zoals altijd ..... maak vooraf een backup/Image.

ISO gewdownload met de MediaCreation tool en die gekopieerd naar diverse pc's. Dubbelklikken op de ISO koppelt deze als een virtueel CD-station en vanuit dat station de setup.exe uitvoeren. Dat werkte tot nu toe goed.
Sinds deze versie 20H2 past de ISO van de 64-bitsversie niet meer op een single layer DVD van 4.7GB. Ik zal dus een double layer DVD van 8.5GB nodig hebben. Die had ik nog niet.

Nog steeds is het probleem met het onthouden van wachtwoorden niet opgelost.

gisteravond de update gekregen en geïnstalleerd zonder problemen alles loppt normaal vandaag.

hoe zit het als je versie 1904 hebt ?

Die bestaat niet, 1903 wel.

Ik heb versie 19041.572

had blijkbaar versie 2004 maar enorm veel bsod's update binnengehaald met de assistant tool en praktisch geen bsod's meer....

Via Media Creation Tool vandaag gedownload, Werkt perfect.

Zojuist Windows 10 versie 20H2 zeer snel en zonder problemen gedownload en geïnstalleerd. Deze update werd mij via Windows Update aangeboden.

IK heb vanmorgen nog de update gehad.
Was snel klaar met installeren.

Bij mijn eigen laptop gisteren versie 20H2 aangeboden gekregen en afgelopen maandag bij mijn werklaptop versie 2004 aangeboden gekregen.
Beide soepeltjes geïnstalleerd :-)

Net windows 10 2h2 geinstalleerd via windows update. Was erg snel! Alles draait als ene zonnetje!

Net windows 10 op een usb stick gezet met het hulp programma pc opnieuw opgestart via F8 windows 10 geinstalleerd maar het ging mis bij uw account toevoegen er is geen input mogelijk vanuit het toestenbord.

Vorige versie werkt het toetsenbord wel, bij deze versie niet.

Hebben meer mensen dit?

Toetsenbord is een logitech G213

Ik kan nu niet verder met de installatie omdat je deze stap niet over kunt slaan.

Edit:

Het icoontje links onder kun je kiezen voor een virtueel toetsenbord dat was mijn redding eenmaal in windows 10 werkte het toetsenbord nog steeds niet, de USB stekker van het toetsenbord er uit gehaald en er weer ingeplugd verhielp het probleem.

Ik heb nog een keer windows 10 geinstalleerd en weer het zelfde probleem het toetsenbord heeft geen input meer en geen verlichting als windows 10 bij service starten en apparaten voorbereiden is dan gaat het mis en is het toesenbord totaal uitgeschakeld.

Kan je beter de oude versie terugzetten en wachten tot Windows automatisch de update aanbied. Je bent gewoon te vlug met de update en dan kan tegen dit soort problemen aanlopen.

Dit klinkt als een driver probleem, Probeer de toetsenbord drivers terug te zetten en laat hem weer zoeken naar nieuwe, Dat moet het probleem waarschijnlijk wel verhelpen.

Dit probleem kan alleen Microsoft oplossen, tijdens de installatie kun je niks doen.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nieuw_zeeland