Winamp

Geschikt voor: 
Voor Windows en macOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (416 stemmen)
Actueel: 

Winamp wordt niet meer actief ontwikkeld! De laatste versie dateert van 2013.

Beschrijving: 

Winamp is een van de bekendste mediaspelers die er bestaat. Niet ten onrechte, want deze gebruikersvriendelijke en veelzijdige media player speelt bijna alle bestandsindelingen af. Met name de zeer uitgebreide audiospeler, met onder andere een jukebox, playlist editor en de mogelijkheid om internet radio te luisteren, spreekt tot de verbeelding. Maar Winamp is ook geschikt om videobestanden af te spelen.

Verder zijn er veel skins aan om het uiterlijk van de speler te veranderen en plugins om extra functionaliteit toe te voegen. De muziekbibliotheek van Winamp kan bovendien worden gesynchroniseerd met diverse mp3-spelers, zoals iPod en Creative.
 

Winamp

De gratis versie van Winamp heeft beperkte mogelijkheden om cd's te rippen en branden (alleen aac en wma, geen mp3). Al met al is Winamp een heel goede muziekspeler, die bovendien videobestanden kan afspelen. Nadeel is wel dat Winamp door de jaren heen steeds meer ons inziens onnodige functies en extraatjes heeft gekregen. Van de slanke muziekspeler die het ooit was is weinig meer over.

Per 20 december 2013 houdt Winamp op te bestaan

Categorie: 
-
Versienummer: 
5.666
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 

Winamp wordt niet meer actief ontwikkeld! De laatste versie dateert van 2013.

Download Nederlandse Winamp via de producent

Per 20 december 2013 houdt Winamp op te bestaan
 

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let goed op tijdens de installatie: bij de onnodige Winamp Agent en Winamp Remote, Winamp Toolbar, Winamp Search en eMusic kunt u beter de vinkjes weghalen! Ook kan het zijn dat u extra software via OpenCandy wordt aangeboden tijdens de installatie. Ook deze kunt u weigeren. Deze kun je weigeren door 'Ik ga niet akkoord' te selecteren bij door Winamp aanbevolen software

1. Haal het vinkje weg bij Winamp Agent

2. Haal de vinkjes weg bij Winamp Remote, Toolbar, Search en eMusic

Na de installatie, bij de eerste keer opstarten van Winamp kunt u kiezen welke audio- en video-bestanden u automatisch met Winamp wilt openen. Misschien wilt u liever alleen audio-bestanden automatisch met Winamp openen of helemaal niets, dan moet u vinkjes weghalen. U hoeft vervolgens geen e-mail-adres in te vullen en u kunt ook het vinkje weghalen bij anonieme gebruikersstatistieken verzenden.

Deel deze download: 

Reacties

Achter de AIMP speler vind ik dit de beste speler die hier op dit forum word aangeboden. Het extra voordeel van deze speler is dat je je muziek kan converteren naar een hoger Kbps wat een beter kwaltijd geeft en interessant is voor cd's te schrijven.

Het converteren naar een hoger Kbps bvb van 128 naar 320 geeft GEEN kwaliteitsverbetering. Mp3 is een datareductiesysteem, hoe lager de Kbps hoe meer data/music er is verwijderd. Deze data is WEG en kan NIET teruggehaald worden bij conversie naar 320 kbps

GOEIE reactie !!!!! Alhoewel ik totaal geen expert was in "kbps" gedoe, mijn logiesch verstand gaf me in dat het geen zin had bij het editing van b.v. 190 kbps MP3 files ,ze op te slaan naar een hogere kbps. Hoewel ik soms wel twijfelde of het niet beter was om ze toch in 320 kbps te saven, aangezien ik toch iets toegevoegd of veranderd had aan de file.....

Hoi hoi,zover ik weet de beste player die er is,
en dat winamp stopt nou nee,een bedrijf uit Belgie(zover ik weet)heeft winamp over genomen en gaat er mee door!

vraagje .. is het ook mogelijk om , zodra je start met draaien er ook een foto van de dj erbij komt ? we hebben wel de rds in beeld maar het zou ook mooi zijn als de dj foto er gelijk bij kwam

info@celcor.eu

groet celcor-team

Zo'n beetje het beste programma voor de pc, muziek stations voor ieder genre, heel jammer dat die stopt.

Heel jammer dat Winamp stopt! Ik gebruik hem al jaren. Ik vind het een hele mooie, gemakkelijke en goede mediaspeler om filmpjes en muziek af te spelen. Ik heb al verschillende andere geprobeerd maar nog niet zo'n mooie en gemakkelijke gevonden. Verschillende mediaspelers geprobeerd, Ook VLC Media Speler al 2x geprobeerd maar ik vind het eigenlijk niks (niet zo mooi en niet zo gemakkelijk om mee te werken)

Winamp is de beste mediaspeler die ik heb gehad.

Ik test veel mediaplayers en winamp is een zware gebruiker van je geheugen.
Het heeft vele plugin's die je op de website kan downloaden, maar niet alle bestanden kan je afspelen met winamp. DVD's zijn niet afspeelbaar, en nog een aantal video en audio codecs. Sommige zijn te downloaden op de website
www.winamp.com. Voor wie graag expirimenteert met visualisaties, of een eigen radiostation wil bouwen dit is allemaal mogelijk met winamp. Ik gebruik hem enkel voor audio en zijn fantastische visualitaties. Het grootste nadeel is dat het programma veel vastloopt. Is jaren terug zo en in nog steeds zo.
Het heeft een overzichtelijke bibliotheek, en een massa aan functies visualitie editor voor AVS (wat je zelf kan maken).
Hopen plugin's, vrij overzichtelijke interface (big bento), vele skins die je kan downloaden, het ondersteunt vele talen, waaronder nederlands en de remote is een mooie extraatje. Met winamp kan je veel doen, maar het is geen player voor snel en eficient gebruik. VLC en GOM zou ik dan gebruiken als hoofdspelers en winamp als een extra player !!!

WinAmp is echt SUPER. Ik vind dit programma de beste die er is! Als je on-line bent kun je een scherm openen, waarop de tekst te lezen is van het liedje dat je afspeelt. (Lyrics). Van heel veel cd's zijn de teksten al ingevoerd, maar je kunt zelf ook teksten toevoegen. Er is ook een forum waar je vragen kunt stellen. Van mij krijgt WinAmp dus een 10.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenr_jk