Verkiezing: Wat vind je de beste schoonmaker van 2017?

Er zijn heel veel programmaatjes om je computer mee op te ruimen. Dit kun je doen om ruimte mee te winnen of om internet- en gebruikerssporen uit te wissen. In een tijd dat privacy steeds belangrijker wordt is het niet gek dat dit soort software heel populair is.

CCleaner is bijvoorbeeld al jaren de meest gedownloade software op GratisSoftware.nl. Dit jaar had CCleaner het echter zwaar te verduren: in de zomer was de schoonmaker besmet met malware die een backdoor installeerde op de pc's van slachtoffers. De overname van CCleaner door beveiligingsbedrijf Avast werd ook niet door iedereen toegejuicht.

Er zijn gelukkig nog veel meer opschoners. PrivaZer is de favoriet van de Consumentenbond, omdat het de meeste ruimte vrijmaakt op pc's. Ook wij zijn fan van PrivaZer. Nieuw was afgelopen jaar HDCleaner, een all-in-one schoonmaker en optimaliseerder die gelijk hooggewaardeerd wordt door onze bezoekers. Het bekende, maar niet door iedereen geliefde, Advanced SystemCare Free is ook een allround schoonmaker en optimaliseerder, die echter veel onnodige toeters en bellen heeft. 

Verder is er het open source BleachBit dat voor Windows en Linux beschikbaar is. En dan heb je nog Glary Utilities, System Ninja, Wise Disk Cleaner, AVG Cleaner, Comodo System Utilities, Clean Master en... zo voort.

Er zijn tegenwoordig opschoners voor Windows, Mac en Linux en Android. Toch is niet iedereen enthousiast over deze cleaners: sommigen vinden dat ze - als ze te agressief hun werk doen - juist meer kwaad dan goed doen.

Wij kunnen daar als stelregel over meegeven: als je geen risico's wilt nemen vermijd dan het opschonen van het Windows register of het optimaliseren van je computer. Het vrijmaken van ruimte en wissen van sporen kan echter geen kwaad. En houdt bij schoonmakers liever vast aan de standaardinstellingen dan dat je allerlei extra items aanvinkt waarvan je niet precies weet wat ze doen.

Onze vraag is:
Wat vind jij de beste schoonmaker van 2017?

En in de reacties horen we graag waarom je dit de beste schoonmaker vindt en of je ook op je Android telefoon of tablet een schoonmaker hebt!

CCleaner (Windows, Mac en Android)
53% (269 stemmen)
Advanced SystemCare (Windows en Android)
4% (20 stemmen)
PrivaZer (Windows)
24% (119 stemmen)
HD Cleaner (Windows)
1% (3 stemmen)
Wise Disk Cleaner (Windows)
3% (14 stemmen)
Glary Utilities (Windows)
3% (15 stemmen)
BleachBit (Windows en Linux)
2% (8 stemmen)
Schijfopruiming (standaard met Windows meegeleverd)
4% (18 stemmen)
Ik gebruik geen schoonmakers
5% (24 stemmen)
Een andere schoonmaker, namelijk... (laat weten in de reacties)
3% (13 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 503
Deel dit artikel: 

Reacties

Een pc schoonmaker is handig om te gebruiken
Maar Windows 10 opnieuw installeeren is het beste
Dat werkt altijd

Ccleaner; doet al jaren (voor mij) goed z`n werk.

Ik gebruik al jaren AVG PC TuneUp en de computer blijft snel en 1 keer per jaar ccleaner

Gebruik ook alleen nog schijfopruiming van Windows zelf want van al die ander schoonmaakprogramma's wordt je PC eerder trager dan sneller. Vooral met register cleaners moet je oppassen ook al omdat het schoonmaken van je register helemaal niet noodzakelijk is en je PC wordt er ook niet sneller van.

Sinds het smerigheidje van Ccleaner gestopt en heb niet de indruk dat ik iets mis.

De vraag: Wat vind je de beste schoonmaker van 2017? is moeilijk te beantwoorden, aangezien ik geen vergelijkend onderzoek heb gedaan en slechts een enkele opruimer gebruik en dan nog is mijn oordeel subjectief over het gebruikte programma.

Gebruik sinds enige tijd System Mechanic van Iolo,werk goed bij mij.

Schijfopruiming van windows zelf. De extra programmaatjes 'verzamelen' onnodig info van mijn systeem. Elk extra, en soms onnodig programma vergroot risico's en 'vertraagt' de pc. Kortom, als na de grote update's alles probleemloos draait, weer eens een schijfopruiming. Binnen firefox als browser de geschiedenis opruimen. Klaar.

Ik heb Privazer en CCleaner verwijderd.
Gebruik enkel nog DiskMax. Zeer snel en goed !

Ik gebruik dagelijks DiskMax van Koshy John, nooit problemen ondervonden en mijn laptop loopt als een trein.
indien ineteresse, kijk maar even naar https://www.koshyjohn.com...

Gebruikte vroeger verschillende schoonmakers, maar ik had soms wel eens de indruk dat er soms 'teveel' werd gekuist met alle gevolgen van dien.
Nu hou ik het alleen nog bij een sporadisch gebruik van Ccleaner, en dan nog de portable versie.

Idem

Idem

Eusing free registry cleaner is voor mij de de favoriet.

Citaat: "een all-in-one schoonmaker en optimaliseerder die gelijk hooggewaard wordt". Misschien toch maar: "... die meteen hooggewaardeerd wordt."?!

Privazer is bij mij favoriet voor Windows.

Is verbeterd nu

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
o_stenrijk