Hoe verloopt de update naar Windows 10 1803 bij jou?

De 'April 2018 Update' of Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 (voorheen Lente makersupdate) is officieel te krijgen. De automatische uitrol Via Windows Update is 8 mei begonnen. Lees hier wat nieuw is in Windows 10 1803. Hieronder bespreken we problemen tijdens of na de upgrade en mogelijke oplossingen. En we zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Als je de automatische upgrade wilt blokkeren of terugwilt naar versie 1709 hebben we hier tips voor je!

In de reacties horen we graag je ervaringen (goed en niet goed) met Windows 10 1803, hoe de upgrade ging en of je tegen problemen aanloopt (drivers, randapparatuur, audio/video, software etc.) en zo ja welke! Ook oplossingen voor problemen en foutmeldingen en foutcodes horen we graag en zullen we de komende weken gaan vermelden in dit artikel.

Problemen en oplossingen Windows 10 1803

1. Te weinig schijfruimte
Een van de problemen waardoor de installatie niet voltooid kan worden en je teruggerold wordt naar de vorige versie is te weinig schijfruimte. Merkwaardig genoeg meldt Windows dat niet vooraf maar kun je daar achteraf achter komen als je kijkt in het Windows Defender beveiligingscentrum onder Apparaatprestaties en -status. Schijfopruiming of een pc cleaner gebruiken (of ongebruikte software verwijderen) zouden kunnen helpen.

2. Virusscanner blokkeert update
Ook is het nog altijd aan te raden om anti-virus en andere beveiligingssoftware uit te schakelen - of nog beter - tijdelijk te deïnstalleren voordat je begint aan het upgrade-proces.

3. Microfoon en webcam werken niet
Controleer eerst onder respectievelijk Instellingen | Privacy | Camera en Instellingen | Privacy | Microfoon of Toegang tot Camera/Microfoon toestaan en Apps toegang verlenen tot Camera/Microfoon wel aanstaat. Veel bezoekers van GratisSoftware.nl melden dat hierna hun problemen opgelost zijn.

4. Bevriezingen/zwart scherm van computer bij gebruik van onder andere Google Chrome
Tweakers stelt dat gebruikers bevriezingen/vastlopers en zelfs zwarte schermen melden bij het gebruik van Chrome of Cortana. De pc wordt dan geheel onbruikbaar en reageert niet meer. Microsoft is op de hoogte en bereidt een update voor. In de tussentijd kun je als je pc of laptop vastloopt Windows logo toets + Ctrl + Shift + B indrukken (of de klep van de laptop sluiten en weer openen).

Update 6 mei
ComputerWorld beweert dat veel meer applicaties bevriezen of vastlopen, waaronder Outlook, Word 2016, Firefox, Spotify en de cursor/muis. Het lijkt er dus op dat er serieuze, grote problemen met Windows 10 1803 zijn waardoor heel veel software bevriest of Windows laat vastlopen.

Update 9 mei
Microsoft heeft KB4103721uitgebracht die de bevriezingen, vastlopers en zwarte schermen na gebruik van Chrome en Cortana moet oplossen.

5. Herstelschijf heeft letter gekregen
Er zijn klachten dat gebruikers opeens een extra schijf zien. Dit komt doordat de herstelschijf (recovery) plots een letter kan hebben gekregen. Als je dit stoort kun je hier een oplossing vinden  - selecteer wel zorgvuldig de juiste schijf! Ook bezoekers van GratisSoftware.nl meldden dit probleem.

6. Problemen met Advanced SystemCare
Veel bezoekers van GratisSoftware.nl melden (hier, hier en hier bijvoorbeeld) problemen met Advanced SystemCare (ASC) en Windows 10 1803. De update lukt niet altijd en Windows start niet meer op. Het verwijderen van ASC lijkt de problemen op te lossen.

Update 12 juni
De juni-update voor Windows 10 1803 zou wellicht de problemen met ASC kunnen oplossen.

7. Intel SSD's geven zwart scherm of BSOD
AskWoody meldt dat pc's met Intel SSD's vastlopen na de installatie van Windows 10 1803. Zwart scherm na de installatie of BSOD's (blue screen of death) zijn het resultaat. Je zult dan terugmoeten naar Windows 10 1709 (lees hier hoe dat moet bij punt 4). Het zou gaan om Intel SSD 600P Series en Intel SSD Pro 6000P Series die problemen geven. Microsoft werkt aan een oplossing.

Update 15 mei
Ook SSD's van Toshiba leveren problemen op. Onder andere slechte batterijprestaties worden gemeld.

Update 24 mei
KB4100403 moet de problemen met Intel SSD en Toshiba batterijprestaties oplossen.

8. Avast laat upgrade naar Windows 10 1803 mislukken
Webwereld meldt dat op Reddit en het Avast-forum sinds 22 mei veel meldingen komen dat pc's met Avast te maken hebben met mislukte upgrades naar Windows 10 1803. Het probleem zou zich de laatste dagen pas voordoen en wellicht te wijten zijn aan een update voor Avast die conflicteert met Windows 10. Microsoft en Avast onderzoeken het probleem en Microsoft heeft uit voorzorg inmiddels de upgrade geblokkeerd voor systemen met Avast.

Update 28 mei
Avast en Microsoft hebben het probleem geïdentificeerd: Avasts gedragsschild verstoorde de upgrade. Avast heeft inmiddels een VPS-update uitgebracht waardoor het euvel verholpen moet zijn en Avast-gebruikers weer gewoon kunnen upgraden naar Windows 10 1803. Je kunt Avast handmatig updaten onder Instellingen | Update en klik op updaten voor Programma en Virusdefinities. Je moet minstens VPS nummer 180524-08 hebben.

Peiling

Onze vraag is:

Hoe verloopt de update naar Windows 10 versie 1803 (april 2018 update) bij jou?

Deel dit artikel: 

Reacties

Wat windows hiermee wil bereiken is mij niet duidelijk. niet werkende updates is de dood in de pot voor deze firma. Met d\handen en voeten werk is alles wel weer op gang te krijgen. Maar wat een gedoe...... triest !!

ik heb laptop net 1803 geinstalleerd, opnieuw opstarten was nodig. (logisch)
maar nu probeert mijn laptop al ruim 2 uur op te starten, scherm is zwart met alleen een paar bolletjes die in de rondte draaien..

Hier leek de update goed te gaan. Allereerst de windows 10 update afgewerkt, daarna het office-gebeuren. Verschillende keren opnieuw op moeten starten, maar nu blijft hij hangen in "het systeem bijwerken (100%)". Dit duurt nu al 2,5 uur.

Zal dit nog goedkomen?

Kan niet installeren

Update 1709 constant bevriezende computer. Computer nu bezig al 4.5 uur om 1803 te installeren. Als ook problemen geeft. Zal ik herstel doen naar 2 dagen terug.

Net de update doorgevoerd... nu krijg ik internet niet werkende.. gewoon goed verbonden en na opstarten ook 1 minuut goed te gebruiken, maar daarna houdt het op. Netwerkadapter resetten leek even te helpen, maar blijft terug keren.

De installatie van de update blijft mislukken. Ook nieuwe updates worden niet meer uitgevoerd. Een veiligheidsrisico hierdoor.

Heel hartelijk bedankt voor je antwoord Anoniem.

Ik heb beide opties uitgevoerd, nu even restarten en hopelijk is de update weg.

zie afbeelding tijdelijke bestanden verwijderen:
https://www.schoonepc.nl/...
of:
https://www.gratissoftwar...

of handmatig:
https://www.schoonepc.nl/...

Ik doe even een beroep op jullie kennis. Een aantal dagen (week mogelijk) was deze onderstaande update al gedownload. Ik lees hier heel veel problemen over.

Mijn vraag is, hoe kan ik deze update bestanden die in de wacht staan verwijderen, en de "juiste" update van MS weer krijgen?

Windows 10 Version 1803 for x64 gebaseerde systemen (KB4462919)

BVD!

Ik heb vele malen geprobeerd om Windows 10 versie 1803 te installeren, maar wat ik ook probeerde, niets hielp. Ik heb een SSD voor mijn programma's en een HDD voor mijn Data. Voor het herstarten en installeren van de update Avast Free verwijderd, mijn externe schijf en internetkabel losgenomen, GEEN SUCCES.
Vorige week had ik eindelijk VOOR MIJ DE OPLOSSING. Ik had HitmanPro Alert op mijn computer geïnstalleerd. Toen ik dit had verwijderd was de Windows 10 versie 1803 update een peulenschil.
Vandaag was de update van Windows 10 versie 1809 voor mij ook geen probleem meer.
Dus heb je HitmanPro Alert op je computer, verwijder dit eens en je komt misschien verder.

Ik kom niet verder dan Windows 1607 wat goed werkt. In taakbeheer is niets vreemds te zien. Bij Windows 1703 zijn er al problemen met diverse gele uitroeptekens in taakbeheer en bij Windows 1803 loopt de computer vast, dit houd in dat ze bewust de oudere PC dwarsbomen om dan maar een nieuwe te kopen want een gratis Windows 10 upgrade zal toch op de een of andere manier geld moeten opbrengen.

Bij mij ook dell inspiron van 2015, Na update traag geworden met opstarten, tijdens gebruik blijft de schijf ook actief, hdd lampje gaat niet uit, en je blijft hem horen ratelen en zoeken, Voor die k.u.t update geen problemen.

tot nu toe is het niet gelukt deze uitrol te ontvangen...misschien is het maar beter zo...er zijn een aantal pogingen mislukt om Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 te installeren...vanaf 11 juli dit jaar.moet ik dat ding er eigenlijk wel opzetten als er zoveel problemen zijn????

Heel slecht

Op een Acer Predator van mijn dochter resulteert de upgrade in een reboot-loop. Herstelopties/systeem-herstel via opstart vanaf USB (met windows10-setup) kiezen gaat niet (foutmelding), dus ik vrees dat er niets anders op zit dan een nieuwe installatie uit te voeren...

Mijn update blijft hangen. Met afsluiten geeft ie telkens aan bezig met fase 11 van 11, 12 van 12 of 13 van 13 en dan met opstarten telkens fase 2 van 11, fase 2 van 12 of fase 3 van 13. Dan start de computer automatisch opnieuw op en met uitschakelen begint het weer van voren af aan.

Ik heb de update al drie x van mijn pc afgehaald. Toch heeft hij hem er vandaag weer doorheen gedrukt. Wat is het probleem. Na de update staat mijn pc continu te blazen. net een auto die niet op gang kan komen ofzo. In elk geval zeer irritant op bij te werken. Ik wil graag mijn oude geruisloze pc terug. Iemand enig idee wat het probleem kan zijn?.

Heb je een AMD processor? Dan *zou* het nu verholpen kunnen zijn:
https://www.gratissoftwar...

Mijn hdd is kapot gegaan dankzij deze ... update!

na update 1803 werkt de print functie niet meer. Hp printer en microsoft print to pdf en xps. Op een engelse site regent het klachten m.b.t. printen. Mijn advies windows update 6 maanden na uitkomst installeren.

Vandaag de nieuwe aangeschafte laptop uit de doos gehaald. Alle updates waren snel geïnstalleerd, alleen met deze update is hij al ruim één uur bezig en nog niet eens op de helft.

Ik heb lang geen laptop meer gehad, maar vanwege studie heb ik er weer één aangeschaft.

Er zit standaard het anti-virus programma Windows Defender op, met firewal. Kan het zijn dat Defender het probleem is van het conflict?

Update nu via mediatool gedaan en prima. Foto’s worden goed gedownload van camera en ik ben zeer tevreden over.

Alleen startknop doet het niet. Moet appart dat uitzetten. Kan er me leven.

Update verliep recent prima. Maar nu elke keer of een zwart scherm of een blauw scherm met de melding dat er een probleem is en de fout gegevens verzameld worden. Helaas gebeurt er dan niets meer en blijft hij eindeloos op 0% staan. Wat een ellende...

Na de update naar windows 10 kan ik mijn laptopscherm niet meer donkerder/lichter maken met behulp van de functietoetsen van mijn laptop. Op mijn HP laptop kon ik dat doen via de toetsen Fn+F9 en Fn+F10.

Ik heb Windows 10 Pro om mijn PC staan en had de Windows 10 lente update 1803 tot nu toe uitgesteld maar ik heb vandaag eindelijk de moed verzameld om update 1803 te installeren en dat is zonder problemen gelukt, PC heeft ook meteen de update gekregen naar build 17134.167. Ik heb niet zo'n hele snelle internet verbinding dus het downloaden duurde nog het langst maar het installeren ging supersnel. Ik ben dus enorm opgelucht :-).

Gisteren via WU versie 1803 binnen gekregen,installeren duurde zo`n 5 uur.
Zo te zien draait alles oke.
Vooraf binnen gekregen:
op 30-6, KB4056254 bestemd voor versies 1507, 1511, 1607 en 1703
op 13-7, KB4023057 bestemd voor versies 1507, 1511, 1607 en 1703
terwijl mijn versie 1709 was, vreemd.

Heel veel problemen na het installeren van de update, vooral met de printer. Elke 2 weken krijg ik daar een foutmelding van. Kon het tot nu toe oplossen, maar dat werkt nu ook al niet meer.

Heeft HD problemen...
Gaat hem formatteren.
En dan Linux er op.

Vorige week de update binnen gekregen, geen enkel probleem gehad met de update op zowel mijn pc als laptop. Het duurde wel lang voor de update binnen was en geïnstalleerd alles draait goed.

De update verloopt tergend langzaam. Soms 10 minuten voordat we weer een procentje extra erbij hebben qua update.

Na windows 10 update zaterdag werkte wifi plotseling niet meer wifi terug gezet naar fabrieksinstellingen nu doet hij het wel. Maar als de naam van de wifi wil veranderen doet hij het weer niet. Nu maar de naam van fabrieks instellingen laten staan. Wat een problemen steeds met windows 10 na de grote update deed niets het meer zelfs de niet inloggen nu werkt dat wel weer nu problemen met wifi en LAN wat een gedoe

... en de laatste updates verkrachten de Office 10 installaties waarvoor hartelijk dank. N O T

Waar loop jij dan tegen aan? Ik heb telkens dat Outlook 2016 de diverse mailboxen hernoemt naar iemand@outlook.com terwijl ik die mailboxen zelf een andere naam had gegeven.
Jarenlang geen enkel probleem, nu moet ik ze dagelijks renamen (inmiddels via een vb-script geregeld, maar wel irritant). Speelt bij outlook/hotmail en exchange accounts.

Ik gebruik nu libre office.
Beter...
En ook nog gratis

Bedankt,
Voor mij heeft "3. Microfoon en webcam werken niet
Controleer eerst onder respectievelijk Instellingen | Privacy | Camera en Instellingen | Privacy | Microfoon of Toegang tot Camera/Microfoon toestaan en Apps toegang verlenen tot Camera/Microfoon wel aanstaat. Veel bezoekers van GratisSoftware.nl melden dat hierna hun problemen opgelost zijn." geholpen.

De toegang was uitgeschakeld, na het inschakelen werkte de microfoon weer.

Bedankt voor je tip om in privecy instellingen de toegang tot microfoon/camera toe te staan, nu werkt m'n Anysee e30 tv tuner weer, ik kon namelijk geen tv kijken met de 1803 Windows 10 update, maar nu doet ie het weer.

Bij het downloaden (automatisch) ging het bij het instaleren mis (foutcode (weet ik niet meer)). Met een CAB Windows update herstel file, Windows update herstelt en toen ging het wel goed.
Alle voorgaande updates nooit problemen gehad
Op een HP 2560p laptop uit 2010 met up2date bios.

Voortschrijdend inzicht April 2018 Update (SchoonePC Nieuwsbrief #84)
https://www.youtube.com/w...

SchoonePC Nieuwsbrief nr.84 (pdf)
https://www.schoonepc.nl/...

Privacy instellingen setup Windows 10 versie 1803 Update:
https://www.youtube.com/w...

tja ben dus precies die 21 juni begonnen en tegen de bugs aangelopen die niet alle verholpen zijn, start via gewoon windows update.
Nasty BUGS zegt men yep
https://wccftech.com/nast...

Oja ineens was de TPM er met dus error ofcourse, heb deze via meen powershell uitgezet/gewist, want in config zelf kon ik allen voorbereiden kiezen en meer niet. ( grayed out)
Hierna niet meer starten, in bios gelijk e.a. ook uitgezet en toen starten.
Die 900 seconden ( haha 15 minuten moeten wachten tot login klaar is) delay bleef, en is nog steeds zelfs na door windows update herhaling van mij latest handmatige update

Update assistent kwam zelf met update voorstel
Daarna veel errors in event viewer maar wel 1 dag redelijk werkend.
Hierna op de achtergrond zijn nog aanpassingen geweest toen na opnieuw opstarten de 900 seconds login delay hmm
Alles getest, clean handmatige iso, health checks, fsc en al die zaken.
Update via handmatig gaat goed, echter nog 1 extra keer opnieuw opstarten ( buiten de restart van de install) en login delay 900 seconds blijft terugkomen ook met nieuw aangemaakt account.

Had eerst het probleem dat de update niet compatible was met mijn SSD. Ben toen met vakantie geweest en heb het gisterenavond nog een keer geprobeerd. De update installeerde zonder problemen en met mijn virusscanner standby (Avira).
Ben blij dat alles nu in één keer werkt.

De scanner van mijn multimediaprinter werkt niet meer

Na update de volgende problemen
- scannen naar mail en bestand werkt niet mee
- Magix videobewerking werkt slecht
- Office outlook werkt niet meer
- traag geworden als ik verkenner opstart
- ikoontjes op bureaublag weg
Hulpdesk van Microsoft is 4 uur bezig geweest en heeft een deel van de problemen op kunnen lossen. Mail lukt niet en scannen ook niet

Oh ja, de netwerkschif was ook opeens onvindbaar

Pc start niet meer op na deze laatste update.
Nieuwe pc ...
Zwart scherm!
Waardeloos!
Wat nu,?

Terug naar de winkel je hebt garantie...
Of de fabrikant benaderen.
Hoor graag van jou.

De Windows 10 Media Creation Tool is een hulpprogramma om Windows 10 te downloaden.
Dus met Windows 10 Media Creation Tool moet je eerst Windows 10 op je usb stick zetten.

Op deze site word dat uitgelegd:
https://www.schoonepc.nl/...
even doorscrollen en dan vanaf:
Herinstallatie via een installatiemedium (DVD of USB-stick)

Het downloaden van Windows 10 en het maken van een opstartbare usb-stick kan wel meer dan een uur duren,dat is afhankelijk van de snelheid van je internet verbinding.

Ik heb de upgrade uitgevoerd en sindsdien problemen.
Ik heb onder andere te maken met het feit dat Windows Defender flipt over de kleinste dingen; Gebruikers-instellingen die terugkeren terwijl deze zijn uitgeschakeld, bijvoorbeeld wanneer er een verandering wordt gemaakt en of ik deze wel wil uitvoeren ja of nee;
Ik kan bijvoorbeeld ook niet een schone installatie uitvoeren met de media creation tool; hij blijft hangen op 't Windows logo nadat ik aangeef via USB Flashdrive te willen booten om zo de schone installatie/formateren uit te voeren.

Ik snap er niets van...

Is geïnstalleerd via Windows Update, maar wel problemen nu

Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803
Laatste mislukte installatiepoging op ‎13-‎6-‎2018 - 0x80240034

Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803
Laatste mislukte installatiepoging op ‎17-‎6-‎2018 - 0x800704c7

Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803
De installatie is voltooid op ‎17-‎6-‎2018

Is de derde keer dus gelukt maar na het inlogscherm gaat hij opstarten en blijft de hele tijd het bureaublad met iconen opbouwen en begint daar telkens opnieuw mee, zit in een soort loop en komt daar niet meer uit, je komt er als gebruiker ook niet tussen, alleen uitschakenen met de powerknop is een optie.

Update 1803 ging vlekkeloos, tot net voor einde installatie. Toen kwam de melding
• Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 - Fout 0x80070005
Daarna gewoon verder werken op laptop, zonder 1803.
Meerdere keren geprobeerd, steeds weer Fout 0x80070005.
Dan maar zonder.

Schakel je virusscanner VOLLEDIG uit ( alle schilden ). Doe nu de update opnieuw - bij mij was dit de oplossing.

De 1803 installatie gaf bij de AVG virusscanner dezelfde verschijnselen als Avast.
Deze zijn inmiddels opgelost.
http://webwereld.nl/softw...

Ik heb reeds driemaal, en gedurende dagenlang, een probleem na een update van Microsoft Windows.

Na een update kan de PC of Laptop niet meer bij de bestanden omdat het directorypad naar de C-schijf verdwenen is. Ook kan vaak niet eens meer in de PC/Laptop worden ingelogd. Alle files zijn namelijk corrupted waardoor ook inlogpasswords niet langer herkend worden.

Dit is, weet ik nu, het gevolg van de updateversie 18.03. (Is ook datum). Microsoft erkent dit na lang aandringen en heeft nog steeds geen oplossing.

Als gevolg hiervan zijn ik weet niet hoeveel klanten gedupeerd. Een herstelfunctie wordt nml ook niet meer herkend. Schade is enorm, daar velen dagenlang zonder PV zitten en dus ook niet kunnen werken.

Microsoft draait er omheen, een klachtenprocedure is hopeloos.

printer werkt niet meer geeft fout melding ga zoeken om dit op te lossen
leuk het niet stop ik met windows 10

Heeft mijn laptop ge update...
Wat een ellende vast lopen ,blauwe schermen ,zwarte schermen.
Het niet meer willen doorstarten enz.

Update steeds uitgesteld, nu toegelaten en baal als een stekker. Meldingscherm opent niet, startscherm opent niet, als ik explorer of netflix aanklik krijg ik de melding "klasse niet geregistreerd" ... Geen idee wat ik nou moet...

Na een eerste poging van twee weken geleden, het opnieuw geprobeerd. Helaas na een paar uur ontstaat weer een instabiel systeem dat onaangekondigd en zonder enig patroon plotseling een blauw scherm geeft met aanwijzing "Bad Pool Header".

Men zegt dat dit kan komen door drivers. Alle drivers gecontroleerd.
Men zegt dat domme software de oorzaak kan zijn. Veel niet meer gebruikte programs verwijderd. Alleen office en een aantal zeer gebruikelijke behouden en daarvan de nieuwste versie geïnstalleerd. Daar zal het toch wel niet aan liggen.
Allerlei integriteitstest uitgevoerd. Alles OK.

Daarna W10-april opnieuw geïnstalleerd. Nog steeds hetzelfde probleem. Wat een puinzooi Microsoft. Wat me stoort is de loftuitingen van M! over "how good and smooth" de update verloopt en dat we al kunnen uitkijken naar al het moois dat in de pijplijn zit voor het najaar. Doe eerst eens je huiswerk, M!

Ik heb de updateservice geblokkeerd.Wacht wel even totdat alle problemen er uit zijn.

de update ging goed maar na de update kan ik niet meer met Remote desktop inloggen wat voor mijn wel belangrijk is i.v.m. vrijwilligers werk en mijn normale werk
helaas kan ik niet meer terug naar oude versie

ik hoop dat er heel snel een oplossing komt anders DOEI W10

Geen opstart van downloaden in Windows Update mogelijk. Geen knop om download te starten. Niks. Ondertussen steeds meer zwarte schermen. Supperprutsers bij Windows = schande !

Na WIN10 upgrade naar 1803 wil laptop niet meer opstarten. Indrukken F12 tijdens poging tot opstarten levert scherm met Boot manager op, maar geen van de vier mogelijkheden werkt.

@ LvdKlugt
Ik heb een computerservice bedrijf en weet dat na een aantal keren de F8 toets indrukken en de pc uitzetten, er een hersteloptie komt.
Kan zijn na 1 of 2 keer. Dan moet het mogelijk zijn weer terug naar versie 1709 te gaan.
Oude update fragmenten zorgen ook voor problemen.

Mijn laptop is gecrasht...
Na mijn vakantie updates automatisch binnen gehaald.
Helemaal vast doet niks meer.

Ik heb op 3 laptops de upgrade naar 1803 gezet, op alle 3 werkt de 5Ghz wifi verbinding niet meer.
Ik kan nergens een werkende oplossing vinden.
Bij 1709 heb ik ook al een vrachtwagen lading aan problemen gehad.
Windows is niet goed bezeig.

Bij mij blijft hij de windows site bijwerken en afsluiten

Mijn audio opname problemen zijn opgelost dankzij een oplettende Audacity collega. Je moet in de privacy instellingen app toegang tot de microfoon aanzetten. Audacity staat er niet eens bij en ik neem op van de lijn ingang en toch werkt dit. Zeer diepe zucht. Hoe graag zou ik een verantwoordelijke bij Microsoft eens een uurtje bijpraten over klanten tevredenheid. Niet zozeer het product Windows is slecht, maar de informatie aan gebruikers biedt ruimte voor verbetering.

Van 2 van de 3 PC's mislukte in eerste instantie de update naar 1803, vanwege een te kleine SRP (system reserved partitie). Na deze partitie naar 500mB vergroot te hebben verliep de update vlekkeloos
De update van de 3e PC ging ook vlekkeloos, echter, daarna werkte systeemherstel niet meer. Ook bij een vorige update had ik hetzelfde probleem. Deze zijn destijds door mij opgelost via een verhaal hierover op Google. Contact met Microsoft leverde tot nu toe geen resultaat op. De medewerker heeft Windows 10 opnieuw geinstalleerd, maar dit heeft geen resultaat gehad. Microsoft herkend dit probleem overigens niet. Heb hen verzocht e.e.a. nader te bekijken. Het zelf oplossen is mij nog niet gelukt.

Los van het feit dat er weer diverse mogelijkheden zijn verwijderd, waaronder thuisgroep, omdat Microsoft vindt dat ik dat niet meer nodig heb (moet je vooral je klanten niet eens over informeren. Kun je lachen die zoeken zich een paar uur de pleuris), zit ik op mijn beide computers met zeer grote problemen met de MME audio en Adobe Audition, maar ook met Audacity. Kortom ik kan niks meer opnemen.

Wat een drama...
Na upgrade zwart scherm, zoals zovelen. PC opnieuw instellen gekozen, leek te werken. Helaas wederom hetzelfde probleem na een restart. Na wat verschillende dingen geprobeerd te hebben, uiteindelijk het herstel om zeep geholpen. Dus wederom opnieuw installeren. Echter moest dit van mijn oude herstelschijf. Deze was nog van versie 1511. Na installatie direct een herstelpunt gemaakt. Na upgrade van 1803 weer een crash, nu kon ik wel terugrollen naar 1511.

Waardeloze update. Heb je een top PC (Alienware 17 R4) en dan kan je je werk niet goed uitvoeren door de onzin van Microsoft.

Update wil niet lukken foutmelding: Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 - Fout 0x80070002

Ik krijg de zelfde fout code ook steeds.
Hou nu de update tegen,na al die ellende die ik hier lees.
Ik hoef het niet meer...

Ondertussen heeft Microsoft al weer grote aanpassingen, verbeteringen en speciale nieuwe features aangekondigd in versie 1809. Deze versie moet "het plezier en de gebruikerservaring net zo veel verbeteren als versie 1803. Microsoft heeft bij de komende update extra aandacht besteed aan de wensen van de gebruikers en opnieuw de grenzen opgezocht van wat de hedendaagse hardware aankan,..."
Mijn hemel, de Here sta ons bij, als er net zo'n stortvloed aan helse bugs, vastlopers, duivelse blauwe schermen en ellendige onbegrijpelijke menu's op ons afkomt als met 1803.

Ik heb nog nooit zo'n rot update meegemaakt zeg.
Voordat ik doorhad dat al die blauwe schermen ook daarvan kwamen duurde even.
De 1803 update en Toshiba SSD's gaan niet samen lees ik maar ik heb geen SSD schijf. Toch 1 na de andere blauwe scherm en de frequentie liep op. Dus nu ben ik veilig terug gegaan naar versie 1709 en wat loopt de laptop daar mooi zeg :)
Ik wacht dus maar. Al die nieuwe poespas normaal echt iets voor mij maar nu even pas op de plaats. Tot iemand me een seintje geeft dat Microsoft "Het" opgelost heeft. Waarschijnlijk gaat dat niet gebeuren haha i know.
Al met al best druk geweest om alles weer goed te krijgen en te zorgen dat 1803 niet op mijn laptop komt.

blijft op 0 procent staan bij downloaden

Das mooi dat je de update niet binnen krijgt ook geen problemen.
Als je deze update toch wil...
https://www.microsoft.com...
Maar wees gewaarschuwd

PC loopt hopeloos vast. Via de save mode dient er ingegrepen te worden om uberhoupt het opstarten weer mogelijk te maken.

Na de update krijg ik een blauw scherm na opstarten met de meedeling dat er problemen zijn met de harde schijf, heb mijn laptop naar een computerdeskundige moeten brengen om weer toegang te krijgen op mijn laptop. Vreselijk, nooit geen update meer binnenhalen

Wat een berg aan problemen lees ik hier, volgens mij is er dan mar een oplossing: een schone installatie doen!!

Dat heb ik al gedaan een schone installatie en velen met mijn.
Recovery is namelijk ook schone installatie.
Maar tog leuk dat je met ons mee denkt.

Automatisch updaten naar 1803 werkt, maar voordat het is geinstalleerd, krijg ik ineens de melding te zien (blauw scherm) dat de installatie mislukt is, en wordt mijn pc opnieuw opgestart.
Heel vervelend voor mij. :)

Na 3x proberen, krijg ik na update een zwart scherm waar ik niks mee kan. Dus stekker eruit. Hij gaat wel windows voorbereiden bij de volgende opstart. Maar dan mist hij system32 file. Dus alleen bureaublad en meer kan ik niks. Terugzetten naar 1709 is de enigste optie. Voor mij hoeft deze updates niet meer. Is alleen ploeteren.

Na de April Update 1803 is er opeens iets mis met het geluid.
Ik kan geen audio opnames meer maken met Audacity.
Geluidskaart: Theatron DD cpu 8768+ / driver C-Media 7.12.8.17.42 W7-ER2
(is driver for Windows 7; maar heeft wel altijd goed gewerkt)

Autom uitrol win 10 pro 1803
Daarna britness probleem
HP 6550 b laptop, oem Intel support deze niet meer voor Win 10
Intel HD graphics driver niet beschikbaar
un Install driver
Geeft tijdelijk ms basic graphic driver
Na restart opnieuw Intel HD graphics driver active?!
Overweeg terugrol naar 1709
Help

Mijn laptop start niet meer op.
En kan recovery ook niet terug zetten.
Dus nu de HD er uit halen en op nieuw beginnen.

Geen netwerken meer beschikbaar na update... Helaas ook niet meer na het verwijderen van de update.

Vreselijke ervaringen. 1 PC is al meer dan 18 uur aan het updaten, zit nu op 94% installatie. Houd m'n hart vast. Een tweede PC gelukt, nam ca. 6 uur in beslag.

Ik ben ook verantwoordelijk voor PC's met Windows 10 bij een lokaal radiostation. Eén PC inmiddels geupdate, maar blauw scherm, update mislukt, systeemherstel lukte niet en probleemherstel ook niet. Update nam zeker half uur in beslag. Je weet nooit van tevoren hoe lang zo'n update vergt of wat de update allemaal aan het doen is. Een sprong in het duister.

Ik snap het niet meer Microsoft wil dat iedereen Windows 10 gebruikt en het is onstabiel...
Erg raar allemaal.
Ik ondervind helaas ook dit euvel.

Ik snap het niet meer Microsoft wil dat iedereen Windows 10 gebruikt en het is onstabiel...
Erg raar allemaal.
Ik ondervind helaas ook dit euvel.

Helaas was na de update ons toetsenbord op een foutieve instelling gekomen.
Dit aangepast naar Nederland internationaal en daarna was het weer OK.

4 PC's en 3 Laptops geupgrade.
Alle Laptops (ook oudere ) geen problemen
2 PC's geen problemen.

2 PC's problemen:

1 PC:
Zwart scherm met blauw draaiende stip op de muislocatie
voor het moment dat het bureaublad scherm van Windows 10 met achtergrond, klok/datum en invoer optie voor PC wachtwoord zou moeten verschijnen.

Probleem ligt niet aan:
- gebrek aan schijfruimte
- virusscanner, malware scanner
- aangesloten USB apparatuur
- CTRL+Win+Shft+B positioneert cirkelende blauwe punt naar midden beeldscherm, het probleem blijft
- muis aansluiten op andere USB poort lost probleem niet op
- een andere muis aansluiten lost het probleem niet op
- schijven gecontroleerd met diskpart / sfc /scannow / DISM e.a.
- herstelpunten zijn bij update verwijderd, systeem herstel werkt niet
- rollback naar voorgaande versie 1709 kan niet, mogelijkheid is er niet meer
- imaging met windows 10 voor recovery is onbetrouwbaar, gebruik hiervoor
externe software (legio pakketten, gratis en betaald)
- windows\logs\diverse logs geven mogelijkheid voor analyse

2e PC
- vanaf eerdere Cum. Upgrades blijken deze steeds niet geinstalleerd te
kunnen worden. Adhv logs-analyse blijkt dit te komen omdat de Trusted Installer (TI) / DISM een verkeerde module naam aangereikt krijgt, waardoor gepresenteerde module niet geladen en geactiveerd kan worden.
Alle MS tools geven aan OK, de logs tonen de fout aan.

Nadeel bij diagnose is dat via de PS (Power Shell) de geheugendumps in speciaal formaat, omgezet moeten worden naar een leesbaar formaat.
Dit is erg omslachtig.

Tot op heden zeer tevreden met windows 10, echter na upgrade 1803 Home versies een zee van tijd gestoken in het zoeken naar de oorzaak, de diagnose en de oplossing. De meeste toevoegingen in de upgrade had ik niet nodig, dus de upgrade veroorzaakt in mijn situatie veel problemen.

De zwarte scherm (black screen) fout, lijkt me heel simpel te zijn.
Het breekpunt zit op een te identieficeren plek.

Veel tips en aanbevelingen om problemen op te lossen blijken gekopieerd van andere websites, niet voldoende uitgetest. De tools voor diagnose en de oplossingen met de aangereikte tools werken anders, dan ze zouden moeten werken. Hele scripts worden voorgesteld en doorgenomen om probleem op te lossen. Dit is geen structureel werkende manier om pc problemen op te lossen. De ene keer werkt het, de andere keer niet.

Wim, graag wat meer detail over het simpel probleem van het zwart scherm en de “te identificeren plek” waar het breekpunt zit....

Wim, graag wat meer detail over het simpel probleem van het zwart scherm en de “te identificeren plek” waar het breekpunt zit....

In de log bestanden van Windows was / is te zien waar eea foutging / -gaat.
De MS diagnostische progs reageerden hier niet op (deden er niets mee).
Je kan niet van elke "gewone PC gebruiker" verwachten, dat ze dit op deze manier uitzoeken en proberen op te lossen.

De andere indicatie was dat als de PC opstart dit venster heel kort in beeld verschijnt bij een normale windows 10 start op een trage pc die wel opstart.
Je ziet dan op het beeldscherm de normale vensters die verschijnen.

Bij de probleem PC's verschijnen die normale vensters (de vensters die zouden moeten verschijnen) niet.

Dramatisch proces,
Al dagen en dagen probeert windows deze update te installeren. Het zorgt er ondertussen voor dat mijn grafische kaart niet gebruikt kan worden en ik dus met het minste of geringste problemen heb met games of video software.
Met enige regelmaat loopt de hele laptop vast omdat het proces veel te veel vraagt. Wat me totaal onnodig lijkt aangezien ik hiervoor nooit problemen had. Met name als ik op internet (via edge) sites als YouTube bezoek.
De windows verkenner crasht sporadisch en start zichzelf weer op.
Tijdens dit proces kan ik geen andere installaties uitvoeren ik krijg dan de melding dat andere installaties dat verhinderen. Het enige andere proces dat ik kan vinden is die van windows update. Dus ik hou me hart vast voor als de installatie afgerond is.
Tevens werken mijn functie knoppen niet meer (de fn toets met de opties)

Vanmorgen 11:00u de 1803 binnengekregen via Windows Update. Na de gebruikelijke installatie-herstarten totaal geen problemen. Loopt al een zonnetje, sneller zelfs.

na de update kan ik geen enkel rar bestand uitpakken "archief heeft onbekend formaat of is beschadigd" winrar verwijderd 7zip gedownload maar zelfde probleem. Help !

RAR uitpakken is op verschillende momenten aangepast. Als je oude RAR
gebruikt die met nieuwere versie is ingepakt of daarmee compatibel is levert problemen op. Niet terugwaarts compatibel.

Welke RAR versie gebruik je ?
Stel bij bestandseigenschappen een recente RAR inpakker/uitpakker in.

ik gebruik winrar 5.6 en als ik alle oude of een nieuw srt bestand download en wil uitpakken krijg ik steeds de melding "archief heeft onbekend formaat of is beschadigd" en als ik de rar repair gebruik lukt deze ook niet en zegt "onverwacht einde van archief en ongeldige kop gevonden geen bestanden hersteld.

In de MS store worden verscheidene converters aangeboden - begin gewoon hier : https://www.microsoft.com...

Scroll naar beneden voor meer ( geen MS account nodig ).

De laatste versie van WinRAR 5.6 loste dit probleem juist bij mij op. Bij direct aanroepen van WinRAR gingen het goed. Bij aanroepen vanuit een programma (bijv. total commander (heeft eigen zippers, maar daar voorkeur voor WinRAR v.5.5 aangegeven) ging het bij mij fout en gaf dit de fout die je beschrijft. Dezelfde fout treedt ook op bij indirect (dus WinRAR aanroepen vanuit een programma) uitpakken van archiefbestanden bij bijv. Spotnet. Met versie 5.60 is dit opgelost. De pre-versies van WinRAR 5.6 hadden de foutmelding ook.
Hier WinRAR 5.6 geinstalleerd over WinRAR 5.50 (dit geeft geen problemen meera).

Installatie 1803 komt tot 65%. Dan valt de pc uit. Scherm zwart, aan/uit knop blijft knipperen. Met W10 Home kan ik niets meer doen, omdat de pc steeds uitvalt. Aan/uit knop vasthouden tot pc uitgaat en dan opnieuw opstarten vele malen gedaan maar de pc valt weer snel uit. Ik kom dus niet verder. Via tablet naar oplossingen moeten zoeken.

Ik heb na de mislukte update de HDD opnieuw moeten formatteren en naar de fabrieksinstellingen moeten terug gaan. nu dus opnieuw Windows 7 op Pc en alles kwijt......

thx

Bij mij ging het al mis met versie 1703. Sommige programma's werkten niet meer en de ventilator ging steeds aan en uit wat bijzonder irritant was. Versie 1703 werd steeds opnieuw geïnstalleerd, ook als ik terugging naar versie 1607. Op een gegeven moment moest ik windows10 zelfs opnieuw installeren. Heb zowel Microsoft als de computerleverancier daarover benaderd maar geen van beiden wist een oplossing voor het probleem, wat heet: de computerleverancier wilde alleen tegen betaling een poging tot een oplossing doen.
Versie 1803 werd onlangs ook geïnstalleerd maar het ventilatorprobleem bleek ook nu nog te bestaan, dus ben ik onmiddellijk teruggegaan naar de wel werkende versie 1607.

Back-up gemaakt van mijn C:. en dan op 8 april met Update Assistent geïnstalleerd. Het opstarten duurde elke keer 16 minuten. Windows draaide goed. Back-up terug op C:.
Gewacht op automatische Windows update. Weer hetzelfde. De opstart duurt 16 minuten. Back-up terug op C: gezet.
Ik heb Win-pro. Ik heb de automatische Windows update uitgesteld tot 16 juni (datum voor update bedrijven). Ik hoop dat dan de fout van 16 minuten opgelost is.
Ooh ja, ik heb een Intel SSD niet de 600 maar de 520. Misschien heeft mijn SSD 520 ook problemen met de update.

Met "opstarten duurde 16 minuten" bedoel ik: de desktop staat uit. Ik druk op de aan knop en dan moet ik 16 minuten wachten eer het Windows raam verschijnt. Pas dan kan ik met mijn desktop werken.
En die Windows 1803 werkt prima. Ik moet alleen na elke keer ik de desktop aan zet 16 minuten wachten.

Stapelgek werd ik van die 1803 update, en telkens maar weer installeren, dan ging er iets mis met een foutmelding en toen weer terug naar de oude. En een paar uur later, ja hoor, weer gaan installeren. En tijdens dat installeren kun je zowat niet met je pc werken, traag als de neten. En uitzetten of opnieuw opstarten mag ook niet van de Windows Update. En dat bleef maar doorgaan, telkens heen en weer tussen de oude en de nieuwe. En dat is ook wat ik ervan kreeg: het heen en weer. Gelukkig heb ik met behulp van een vriend nu deze update een halt kunnen toeroepen. Eindelijk rust op het update front. Mijn hemel wat een ellende. Ik wil dit niet. Kan dit stoppen, Microsoft? Met mijn vriend ga ik kijken of ik de computer kan overzetten naar Linux, en dan kijken of er programma's zijn die ik in de plaats van de Windows programma's kan gebruiken, en of ik dan nog steeds wel hetzelfde allemaal kan doen. Dit is toch geen werken.

Bij een vriend van mij lukte de vorige grote update niet. Ook van alles geprobeerd.
Daarna heb ik met verschillende cd's (verschillende softwarebedrijven) de computer gestart en deze laten scannen op virus, malware, enz.
1 cd met kaspersky op gaf de melding : malware object, high risk. "Rootkit.Boot.Cidox.b" werd gevonden. Dit is verwijderd en de eerstvolgende keer verliep de update prima.
Ik denk dat "Rootkit.Boot.Cidox.b" de update blokkeerde.
Zomaar een idee.

Waardeloos hele pc is leeggetrokkken, startscherm was er nog wel maar verder kon je niets, niets reageerde.... Heb hem helemaal opnieuw moeten laten, installeren, alles kwijt

Ik heb hier alleen blauw schermen.
Kan recovery niet terug zetten.
HD uit laptop gesloopt.
En morgen even nieuwen zetten.

Windows 10 1803 64-bit: BSOD bij uitschakelen van Bluetooth via Instellingen. Het gaat om een nogal oude ICIDU BT 2.0/2.1 USB dongle en met een door Windows 10 geïnstalleerde driver. Andere Bluetooth dongle van onbekend merk geen probleem bij uitschakelen.

Alles werkt prima maar nu ineens geeft hij een probleemmelding met de Defender bij 'Apparaatprestaties en status'. Daar is bij 'Apps en software' schijnbaar een probleem. Ik kan echter nergens achterhalen WAT het probleem is. Wel dat ik een nieuwe start kan/mag gaan maken. Maar waarom alles weer installeren (1803 staat er immers goed en wel op) als alles goed functioneert?

Wellicht dat iemand weet hoe ik kan achterhalen waar het ergens fout zit, dan kan ik het alsnog herstellen.

Juni 2018, Update 1803 lukt niet,vreselijk irritant. En als ik lees waar het allemaal aan kan liggen of wat er allemaal mis kan gaan of wat je allemaal moet doen om het probleem handmatig op te lossen heb ik er al geen trek meer in. Weer ergernis met Microsoft, voor de zoveelste keer. Ik heb echt totaal geen zin om allerlei software te verwijderen voor een update, het kost uren aan tijd, het is een heel gedoe om wachtwoorden op te zoeken en om alles weer als vanouds te installeren. Waarom heet het nog "automatische update"???? Ik vind dat het de taak van microsoft is om dit in orde te maken, of dat ze daar bij microsoft op zijn minst vooraf een fatsoenlijke beschrijving of handleiding moeten schrijven hoe je die rot updates zonder problemen moet/kan installeren of hoe je die updates kan vermijden, en ze moeten ook vooraf voldoende informatie verstrekken welke hardware wel of niet geschikt is voor de update. Mijn pc is amper 2 jaar oud, i7 processor met voldoende vrije schijfruimte(meer dan 80gb) en voldoende werkgeheugen(16gb). Maar bij elke software update is er wel iets aan de hand. Door de laatste browserupdates kan ik bijvoorbeeld ineens bepaalde webshops niet meer bezoeken, ook al zoiets. Die zogenaamde updates slopen computers en bieden steeds minder opties voor jou als gebruiker, voor mij klinkt dat meer als een downgrade.

Juni 2018, Ok, er schijnt iets te gebeuren nu, Volgens de Status indicator van de update is de installatie nu bezig en bij taakbeheer kan ik zien dat mijn harde schijf het nu heel erg druk heeft. Maar verder heb ik geen enkele indicatie waar de computer nu mee bezig is, en ik weet ook niet helemaal zeker of die status indicatie wel juist is. Bij de eerste poging van de zogenaamde automatische update kreeg ik ineens een melding dat er iets niet gelukt was en dat ik de computer opnieuw op moest starten, en dat de windows versie hersteld moest worden. Dus dan ga je twijfelen, ook aan de zogenaamde status indicatoren.

Ik denk dat microsoft meer kan doen om verwarring te voorkomen door meer informatie over de updates te verstekken, met name over de installatie van de updates, dus hoelang het ongeveer duurt om het te installeren en dergelijke. Het is ook handig dat je een melding krijgt dat de updates toch bezig zijn na een eerdere mislukte poging. Niet op een website, maar in een popupvenster gedurende de installatie. En meer informatie wanneer een update niet gelukt is en wat je in zo'n geval kan of moet doen zou ook helpen. Het is allemaal wat teveel op de achtergrond bezig als je het mij vraagt.

Ik kreeg nu alleen een melding dat de update niet gelukt was en daarmee moest ik het zelf maar uitzoeken. Dus ik heb de pc opnieuw opgestart, en nogmaals bij updates gecheckt of ik iets kon vinden dat me verder zou kunnen helpen, maar er was niets dat ik kon doen, en dan blijkt ineens dat zonder ik het wist of kon zien die update toch ineens aan de gang te zijn. Buitengewoon merkwaardige gang van zaken. Maar goed, ik heb het idee dat de update bezig is, dus ik wacht maar even af wat er gebeuren gaat. Als het niet goed is gegaan laat ik hier nog een bericht achter. Dus geen bericht is succes :-)

Maar 1 van de drie PC's heeft momenteel geen problemen : de idioten van MS zijn de klaviersinstellingen (Ned/Bel naar Ned/Ned) van de laptop overschreven op 2 van de 3 (de andere werkt met een hulpklavier. Op de hoofd-PC nog altijd geen instellingen bereikbaar.

Ergste Win versie sedert 2000.....

De Windows 10 Update Versie 1803 is perfect binnengekomen.Maar nu heb ik een probleem en met mij diverse mensen meer , namelijk als ik mijn laptop aanzet krijg ik het bericht dat ik hem opnieuw moet opstarten en dat is wel heel erg vervelend. Heb al geinformeerd maar met mij hebben dat meerdere mensen er zou iets niet goed zijn in de update. Zou graag zien dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Verder heb ik nog geen verdere problemen kunnen ontdekken.

na update werkt WORD niet naar behoren, start lastig een bestaand document op en blijft bij afsluiten elke keer hangen. onwerkbare situatie

Hoe kan je die W10 update verwijderen ? Sinds de laatsteupdate loopt photoshop Elements vast. Bepaalde bewerkingen kan ik niet meer uitvoeren nu. Ik wil van 1803 af.

Onder Updates even zoeken naar 'Vorige versie terug plaatsen'

Terugzetten van 1803 naar 1709 kan gedurende korte tijd.
Ik kan 1803 niet terugzetten naar 1709.
Ook de herstelpunten zijn verdwenen.

na update is pc (nieuwe desktop) erg traag geworden. Outlook 2016 werkte niet meer. Opstarten kost circa 10 minuten (voorheen 1,5)

Ik ga een Dell kopen met Ubuntu.
Misschien werkt dat beter.

Ik heb Windows 1803 update binnen gehaald.
Nu wil Windows niet meer opstarten.
F8 save modus herkent hij niet help
Redactie weet jullie oplossing AUB.

Ik heb een auto. Die wil ook niet meer starten. Weet jij oplossing?

Bel de ANWB dat doe ik ook.

op elitebook 2530p (geen ssd schijf) en op compaq desktop de update uitgevoerd.
duurde verschrikkelijk lang en wat erger is, beide zijn bij opstarten verschrikkelijk traag geworden.
als ik anders de laptop na 2 minuten kon gebruiken, duurt het nu minimaal 5.
tussen opstarten en inlogscherm verschijnt dan ook nog het scherm met please wait.
alsof er nog iets geïnstalleerd moet worden.
ik hoop dat ik nog terug kan, want een van de tips op internet was schijfopruiming en dat je daar je oude windows ook moest verwijderen.
maar dit is even helemaal niks

Laptop naar winkel gebracht kon er niks meer mee.
Geheugen module en HD vervangen.
Leuk die 1803 update.
Nu aan het update weer naar 1803 ben benieuwd.

Acer S7 (SSD) via Windows update 1803 binnengekregen. Blijft na de eerste opstart bij 0% of 1% hangen. Harde reset batterij, terugdraaien blijft ook hangen. Nogmaals harde reset en ik ben weer terug bij de vorige versie. Meerdere malen gedaan en zelfs 24 uur aan laten staan. Dell XPS 13, is wel via de standaard windows update naar 1803 gelukt. was in no-time klaar.

Automatische update naar 1803, moeilijke bevalling, zwart scherm, toetsenbord en muis werken niet, na 2 uur terug naar recovery. Heb altijd problemen na windows 10 update, ofwel staat het toetsenbord verkeerd, land/regio verkeerd, office in een vreemde taal, het is altijd wat......

Heb gisteren ook de Windows update gekregen. Nou dat heb ik geweten.
Mijn systeem draaide vlekkeloos. Geen enkel probleem, uiterst stabiel.
Het installeren van de laatste update ging al heel moeizaam, liep enkele keren vast op 89% en heb diverse keren moeten herstarten voordat het doorliep naar 100%.
Daarna een paar keer een zwart scherm met draaiende rondjes gehad waarop het vast liep.
Na enkele geforceerde harde restarts met de power knop liep het eindelijk een keer door, daarna nog een lange configuratie.
Daarna zeer veel werk gehad om met name de privacy instellingen goed te zetten. Maar nadat ik er een tijdje mee gewerkt had bleek er van alles niet meer te werken. Mijn printers waren weg, mijn toetsenbord veranderde om de zoveel keren dat je opstart naar de meest exotische indelingen. Maar het ergste zijn nog wel die spontane blauwe schermen, het systeem is niet stabiel meer. Na het een tijdje aangezien te hebben was ik het zo kotsbeu dat ik maar een backup naar de oude versie teruggezet heb.
Daarna meteen een programma geïnstalleerd dat deze waardeloze update kan tegenhouden. Ik weet niet of ik deze versie nog wel weer proberen, ik voel me een onbetaalde bèta tester. Wat een waardeloze update, met nog eens een keer features waar ik niks aan heb. Alleen maar minder, slechter en instabieler. BAH.

Welk programma heb jij gebruikt om de update tegen te houden...
Die wil ik ook.

na installatie van de Windows 10 April 2018 update werkte van het ene op het andere moment geen enkel toetsenbord op welke USB-poort dan ook. moest met een wachtwoord aanmelden, maar ging dus niet. Kon ook niet in de bios komen. Gevolg was een complete nieuwe installatie W10, zonder de laatste grote update. Alles werkt nu weer vlekkeloos!!! Mijn advies is dus; voorlopig niet installeren!!

W10 is een grote hoop miserie ! Microsoft is behoorlijk aan het knoeien !
De concurrentie gaat goede tijden tegemoet !

Meerde pc's nieuw geinstaleerd zonder problemen.
Laptop Acer met bitdefender en samsung SSD probleemloos verlopen.

Mijn update verliep vlekkeloos echter daarna duurt opstarten wel 2 tot 3 minuten.
laptop Dell AMD A8 12g geheugen en 2terabite

Pc hardware wordt niet door deze update ondersteunt. De update is niet mogelijk.

Datum: 28/05/2018 14:27:25
Naam: K.ten Hof
E-mail: k.ten.hof@hccnet.nl
Printvriendelijke versie
Hardware: laptop
Besturingssysteem: Windows 10
Software versie: 1803
Bericht:

Na de laatste windows 10 update 1803 krijg ik telkens de melding G: drive is vol. In de verkenner kan ik ook niet zien hoeveel ruimte er nog is. Het is geen partitie waar verborgen bestanden of herstel op staat. Ik kan er nog gewoon bestanden heen schrijven.
Wie heeft er een oplossing voor dit probleem?
Groet Klaas ten Hof

Misschien kunt u bij schijfbeheer zien om welke schijf het gaat en hoeveel er nog vrij is.

Ga naar "Instellingen - Systeem - Opslag" en klik op "Nu ruimte vrijmaken". Vorige windows-versie verwijderen levert vaak ruim 1GB op!

Een paar dagen geleden geupdate en alles was binnen 30 min klaar.
Nog geen probleem ondervonden. Ook niet met mij ssd

Na de installatie blijkt bij standaard gebruikers de toetsenbord instelling gewijzigd. Met CTRL SHIFT is de goede instelling terug te krijgen, maar dat moet wel elke keer als je aanlogt.

Windows onderdelen versie verliep aanvankelijk goed. Er werd voor de installatie gevraagd om extra ruimte. Na externe schijf met meer dan 50 Gb ging installatie verder. Installatie liep echter vast. Afsluiten kan alleen met lang indrukken van Aan/Uit toets. Bij opstarten toont laptop een landschap van windows en de datum en tijd. Toetsen en touchpad werken niet meer. Bios kan ik niet benaderen, Herstel is op te starten maar kan niets herstellen. De getoonde opties kan ik niet kiezen want toetsen werken niet.

Vervolg van hierboven.
Via Herstel (2x aanzetten en geforceerd uitzetten), een usb-muis en schermtoetsenbord kunnen inbreken in mijn laptop (inloggen liep via de door micosoft gewenste externe schijf). En nu hopen dat terug naar de vorige versie gaat lukken.
Wie hier nog iets van snapt mag het me uitleggen.

Vervolg van hierboven
Vorige windows versie met succes terguggeplaatst.
Even gekeken: versie 1803
.

Ik heb Avast en niet uitgeschakeld gehad. Waarschijnlijk is de installatie van 1803 daardoor mislukt, maar ik ben wel af van de irritante storing 'Critical Structure corruption' die windows 10 om de haverklap onvoorzien afsloot. De oude herstelpunten zijn ook verdwenen. Toch nog ergens goed voor geweest.

Tot 3x toe geprobeerd om de update naar 1803 te installeren, zowel via de automatische update als de handmatig verkregen update. Het lukt gewoonweg niet. Geen advanced system care op mijn systeem, virusscanner en malwarescanner uitgeschakeld, niets, noppes nada. Weer teruggerold naar 1709. Waardeloos!

Bij mij het zelfde verhaal. Ook 3 keer geprobeerd op een Medion computer met een I7 processor en een Samsung SSD met 23 GB vrije ruimte. De 1e en 2e keer kwam ik tot +/- 50 % en de laatste keer tot 80%. Hij zette wel de vorige versie automatisch terug. Ik heb me buik er inmiddels vol van. Weer een hele dag verkloot.

avira blokkeert update terwijl ik avira nog nooit gebruikt heb!!,rarara

We zitten allemaal, nou ja, veel, met hetzelfde probleem. Maar weet iemand ook een oplossing? Ik kan niets met andere laptop na 1803. Dus ook niet een rescue doen. En heb geen installatiestick voor nieuwe installatie. Hoe lossen jullie het op?

Hall Robbert,
Mischien kan je met de media creator tool van microsoft.
Op USB zetten.
Dan op nieuw installeren.

3x je computer tijdens opstarten direct weer uitschakelen door de aan-/uitknop 4 seconden vast te houden. Hierna verschijnt automatisch herstellen, dat lukt natuurlijk niet. Kies in het menu voor: 'Vorige versie terugzetten'. Je computer zal hierna weer opstarten met de vorige versie Windows. Daarna gauw WIndows Update uitschakelen met het commando Services.msc

Ik krijg steeds deze melding: Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 - Fout 0x80070002
Heb een Sony Vaio

Na de update die zeker 2 uur duurde werken bepaalde apps niet meer, opstarten duurt een eeuwigheid, de pc is een stuk trager en de zoekoptie voor apps werkt niet meer. Ik ben eens benieuwd wat ik de komende dagen nog meer ga tegen komen.

Bij mij duurt het opstarten 16 minuten. Voor de rest werkt Windows en alle programma's en hardware goed.
Natuurlijk heb alles terug gedraaid want de desktop opzetten en elke keer 16 minuten wachten, dat kan dus niet.
Ik heb Win-pro. Ik kan dus de update uitstellen tot 365 dagen. Ik heb uitstel tot 16 juni 2018 (de datum dat bedrijven de update krijgen).
Nu maar hopen op beterschap.

Vandaag een Lenovo met UEFI (GPT) en AVG virusscanner hersteld. De laptop was in een loop: Boot, Kies Toetsenbord, Doorgaan, reboot. Voor de zekerheid met een Ubuntu Live USB-stick een back-up gemaakt van belangrijke bestanden. Windows 10 1803 vanaf USB-stick geïnstalleerd op bestaande GPT partitie. Documenten, Afbeeldingen en Thunderbird e-mail plus contacten van de back-up (Windows.Old.000) teruggezet. Kleine 3 uur werk. Bepaalde programma's moeten nog opnieuw geïnstalleerd worden.

Printer werkt niet meer na update

Hier problemen met de geluidskaat van realtek,geen geluid meer uit de luidsprekers maar wel uit de hoofdtelefoon.Ik heb al diverse keren de driver vervangen en geupdated,alle instelling nagekeken,diverse keren opnieuw gestart na het verwijderen van de stuurprogrammas.Tot nu toe alles tevrgeefs,uren verloren met zoeken naar een oplossing,geen enkel resultaat.Begin die klotezooi van microsoft stilaan beu te worden.

Op zich goed binnengekomen - op dit toestel (Lenovo V 560)(win 10 prof) miserie : Klavier van querty naar azerty teruggezet (ongewilde wijziging) - startknop alleen bereikbaar met rechter muisknop - instellingen onbereikbaar. slechtste update in jaren. Op HP PC (win 10 home) geen problemen. 3° pc (Packard -Bell - win 10 home) nog geen problemen gehad.

De automatische update 1803 is gestart en afgebroken wegens een probleem.
Oorzaak zou "Nero Burning ROM" zijn. Dit lijkt mij uitermate vreemd, want dit programma heb ik niet eens op mijn PC staan en ook vroeger niet gehad. Toch heb ik een speurtocht in het register naar "Nero" of "Ahead" gestart, maar dat leverde (uiteraard) niets op.
Gelukkig is Windows 10 nog steeds werkend, iets wat niet altijd zo eindigt. Bij de voorgaande update bleef mijn laptop zichzelf eindeloos opnieuw opstarten en het kostte mij 65,-- euro om dit probleem te herstellen.

Waardeloos, geen WiFi meer op inter compu-stick

Update begint telkens opnieuw. is hij dan geïnstalleerd dan komt er op desktop het volgende: C:\windows\system32\config\systemprofile\desktop is niet beschikbaar.
Na een ctrl/alt del actie kan ik me afmelden dan komt er een systeem waarschuwing met Unknown Hard Error en na lang wachten wat pictogrammen maar kan ik eigenlijk niets mee ook zijn Herstelpunten weg.

PC 3x corrupt uitschakelen, en onder systeemherstel voor 'Vorige versie terug zetten' kiezen. De computer zal daarna weer normaal opstarten met de vorige versie.
Daarna snel de Windows Update service uitschakelen (services.msc).

Na de update bleef er een blauw scherm komen met toetsenbord instelling, na 84 keer opnieuw opstarten kreeg ik mijn bureaublad met alleen prullenbak erop en de melding dat het systeem verwijderd of verplaatst was. Kon dus niks meer, heb vervolgens mijn oude harde schijf met Win Vista er weer in gezet en die werkt 100 keer beter dan dat bagger programma win 10. Kost me wel een nieuwe schijf en waar kan ik dat verhalen?

Waarom 84 keer opnieuw opstarten, gewoon terugkeren naar 1709 en later opnieuw proberen nadat alle updates geinstalleerd zijn.

Ook bij mij is het misgelopen....win 10 blijft hangen in het scherm 'Kies keyboard layout'...er is geen uitweg..wat je ook probeert, telkens beland je terug hier.....
Probleem is gisterenmorgen begonnen, na de update dus
Verschrikkelijk, want nu moet ik Visual Studio, Cubase...terug installeren..en dan spreek ik nog niet over de vele muziek en videobestanden die ik missch verlies

Je hoeft niks te verliezen als je de PC maar door een vakman eerst laat back-uppen, met gebruik van bijvoorbeeld Ubuntu Live, en herstellen, zonder de partitie te formatteren. Windows en de gebruikersbestanden worden dan bewaard in Windows.old of als die al bestaat, in Windows.old.000. De bestanden kunnen in de nieuwe installatie teruggezet worden. Zorg altijd voor een recente back-up van je eigen data bestanden, ook nadat alles weer werkt.

je mag mijn hulp inschakelen als je wilt, Stef.

Ondertussen ook de update op mijn computer binnengekregen, en alles verliep wonderwel vlekkeloos.
Het automatisch downloaden en installeren duurde ongeveer een 30 minuten en ik kon verder.

Mijn computer is precies nog sneller geworden.
Voor zover ik kan zien tot hiertoe werkt alles probleemloos, behalve systeemherstel was uitgeschakeld, dus zeker controleren na de update.

Zwart scherm en eindeloze update loop. SSD schijf (Samsung) niet herkent, geen internet, zwart scherm na inloggen waarin niets werkt. Pffff, oplossing nog niet gevonden. C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\Desktop is niet beschikbaar als foutmelding. Dikke ellende dus.

Jup hier ook. met een hoop Bsod`s erbij... lijkt inderdaad samsung SSD niet te herkennen. nu draaiend op een half werkende versie 1803. toch maar weer terug naar oude vertouwde 1709.

Handmatig gedownload, kostte een uurtje.
Kreeg mededeling, dat programma Ccleaner verwijderd was, omdat het niet meer werkte met versie 1803. Download ervan van www.ccleaner.com niet meer aan de praat te krijgen.
Instellingen>Privacy alle keuzes weer naar gewenste situatie terug gezet.
Diag Track weer uitgeschakeld en gestopt.
Herstelpunten waren weer verwijderd, herstelpunten maken weer geactiveerd en herstelpunt gemaakt.

installatie gelukt met automatische update. In eerste instantie duurde opstarten erg lang, Dat is uiteindelijk vanzelf over gegaan, maar .... toen begon de echte ellende: na het inloggen gaat het scherm op zwart en het duurt zeker een kwartier voordat er alsnog beeld verschijnt. Wat een ellende; had ik die rotupdate maar nooit binnengehaald!

Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 - Fout 0x8031004a

Update begint telkens opnieuw. is hij dan geïnstalleerd dan komt er op desktop het volgende: C:\windows\system32\config\systemprofile\desktop is niet beschikbaar. Ik kan niks meer doen, geen pictogrammen te zien, windows logo toets werkt niet, geen wifi ect. Verbonden nu via internetkabel. Wat kan ik doen?

• Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 - Fout 0x80070002 Dit mis de fout die ik constant krijg !!!
hdonders@home.nl

Krijg precies dezelfde melding op mijn Acer Aspire X1700 (Q6600). Alle bekende oplossingen geprobeerd. Vrijwel nieuwe Windows 10 installatie (zelfs zonder antivirussoftware).

De installatie verliep snel en probleemloos.
Na voltooiing werd mijn monitor donkerder. De mogelijkheid voor het bijstellen van de helderheid was verdwenen.
Oplossing: updaten van de Intel UHD Graphics 620 driver en het probleem was verholpen.

Update duurde vreselijk lang: totaal 2.5 uur. Daarna moest ik het type toetsenbord selecteren (vs internationaal)
Daarna kiezen uit verder, afsluiten, vorige versie windows. Na het kiezen van verder komt ie in de loop en vraagt om soort toetsenbord. (Enz)
Heb gekozen voor vorige versie Windows 10. Heel Windows 10 is nu opnieuw geinstalleerd net zoals ik een upgrade deed van Windows 8 naar 10. Alleen nu heb ik niets meer dan een zwart buroblad met alleen een prullenbak-icoon. Terug bij heel erg af....

Ik heb exact hetzelfde probleem. Heb je toevallig een Acer? Als iemand een oplossing heeft, graag. Ik heb nu een laptop waar ik niets meer mee kan.

Na de installatie van versie 1803 kan Firefox niet meer als standaard browser ingesteld worden bij standaard apps

Na het voltooien van deze upgrade werkt de Acer laptop niet meer, kan ook niet terug naar vorige versie, alle geboden opties werken niet, het resultaat is een zwart scherm waar ook niets mogelijk is..zelfs afsluiten moet met de Startknop. Bij opstarten komt het Acer scherm en daarna een blauw scherm met de keus welk taalbestand voor het toetsenbord, ik kies Verenigde Staten Internationaal plus Enter daarna krijg ik weer een blauw scherm met 4 opties:1 Doorgaan naar Windows Rollback, 2 Ander besturingssysteem..doorgaan met een andere geinstalleerde versie van Windows, 3 Problemen oplossen pc opnieuw instellen of geavanceerde opties bekijken, 4 pc uitzetten. Wat ik ook probeer kom ik altijd weer op dit begin scherm of het Zwarte scherm waarin ik ook niets kan doen.
Heb uiteindelijk Windows opnieuw moeten installeren. De zelfde dag heeft een kennis ook dit probleem

Ja hier het zelfde probleem. Niemand schijnt hier een oplossing voor te weten. Zelfs de herstelpunten zijn weg.

Mijn laptop start niet meer op.
Meerdere keren op nieuw geïnstalleerd maar niks helpt.
Ga een chromebook kopen.
Latersssss....

Update verliep goed (op twee verschillende desktops), maar via het netwerk kunnen ze elkaar niet meer benaderen. De NAS en een derde W7 PC zijn te zien en benaderen. MS instructies leiden tot niks.

na de update werd mijn scherm zwart , opnieuw opstarten en wederom alleen zwart beeld.
laptop reageert nergens meer op . totaal onbruikbaar. meteen gebeld , kan vandaag terug naar de winkel. kijken wat die kunnen doen.
word vervolgd !!!!!

Ik heb hetzelfde probleem. Direct na opstarten zwart scherm. Kan zelfs niet opstarten in veilige modus. Maw ook mijn pc onbruikbaar.
Hebben ze uw computer kunnen herstellen?

Update verliep probleemloos, maar daarna in Chrome problemen met alle https:\\ sites.
Deze worden niet meer geopend. In Edge geen problemen! Nieuwe truc van Oom Bill?

Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 - Fout 0x80244018.
Wat betekend dit en hoe zou ik dit kunnen oplossen?

Bij mij staat er telkens enkel Status: "initialiseren..." en het doet verder niets..

Het is te gek voor woorden dat je laptop met win10 onbruikbaar wordt na zo'n update, mijn laptop bleef een blauw scherm tonen en uiteindelijk kreeg ik een bureaublad met alleen prullenbak erop en verder niks, niets reageerde meer en er was alleen een foutmelding dat de update het systeemprogramma had verplaatst of verwijderd. Heb er maar een oude harde schijf ingezet met Vista er op en die werkt vele malen beter dan win 10 met al die achterlijke computerslopende updates. Totale waanzin.

Nadat Microsoft de thuisgroep heeft verwijderd uit Windows 10 versie 1803, kan mijn ene computer (windows 10 64 bits versie) geen bestanden meer delen met de andere computer (windows 10 32 bits versie) van mij, ondanks het feit dat de juiste parameters/machtigingen voor delen zijn opgegeven/ingesteld. Het (tijdelijk) uitschakelen van anti-virus software en firewall biedt geen soelaas. De '32 bits' computer meldt: "U hebt geen toegang tot \\...... Neem contact op met uw netwerkbeheerder om toegang te vragen." Die netwerkbeheerder ben ik zelf. Ik weet niet wat ik verder zou kunnen doen om mijn netwerk weer aan de praat te kunnen krijgen.

inderdaad zelfde probleem. vannacht update en nu vind hij geen systeem files. Ook terug zetten via herstelpunt lukt kan niet. Melding dat er geen herstelpunten zijn terwijl die er wel waren. Terug naar vorige versie doet hij ook niet.

gisterenavond zondag 20/5 installeren 83% nu
maandag 21/5 14.10 uur 88%

Exact hetzelfde. Laptop totaal onbruikbaar. Lijkt me dat Windows toch met een oplossing moet komen? Ben ook al twee dagen bezig....

Via Windows Update geinstalleerd.
Start niet (goed) meer op (vind geen system files zoals desktop e.d. terug, dus ook geen apps).
Terugkeren naar vorige versie lukt ook niet meer....
PC is compleet onbruikbaar geworden. Al twee dagen tijd verloren met zoeken naar oplossing.

systeem is al 1.5 dag bezig met het installeren en telkens loopt het helemaal op het einde van het updateproces fout (bij +/- 97% van de installatie)
foutcode: Ox80004005

Na poging tot update is bij mij live mail 12 corrupt, FBackup corrupt, geen tiles meer, geen reactie op linksklik op windows startknop. Om de paar minuten lijkt een deel van gui te crashen (taakbalk verdwijnt, open verkenners sluiten,...). Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 - Fout 0x80070002. Al van alles geprobeerd, doch zonder succes... PM live mail via DISM (deployment imaging servicing management).

update paar keer geprobeerd gaat goed tot 52% dan loopt hij plots terug naar 46% ?? en gaat dan weer verder naar 81% loopt dan kompleet vast.
nog maals met media creation tool geprobeerd, dit was een fiasco. alles terug gezet uit de backup die ik gelukkig had gemaakt voor ik begon.
mijn pc is een ACER met I-7 processor 8gig geheugen en 500 gig ssd van samsung dus lijkt me niet dat die problemen geeft.
vorige update was ook al zo'n lijdensweg.

Vanaf gisteren aan het installeren staat nu al heel lang stil op 83%

Gelukkig heb ik nog een ouder model laptop staan, waarmee ik voorlopig ad slag kan. Voor degene die de update nog voor de kiezen krijgen: probeer het voor te zijn om de update desnoods te stoppen! niet doen, gebruik deze update niet!

Mijn problemen tgv de update (1803) staan hier goed in beschreven (engels):
https://answers.microsoft...

De hierin te vinden oplossingen en alle andere (t/m mediacreation tool aan toe) hebben mij niet geholpen; niets pakt of is voor oplossing geschikt. Systeemherstel: niet te gebruiken, sfc/scannow e.d.: noppes....

enkele bronnen die ik al heb geraadpleegd en de aangeboden oplossingen:
https://answers.microsoft...

https://answers.microsoft...

zeg het maar: desktop formatteren en alles foetsie? (jaha! ook de backups (externe schijf via usb) niet benaderbaar).
Iemand raad of een oplossing? Ik hiu me graag aanbevolen; het heeft t.n.t. al mijn Pinkstermiddag-en avond gekost...

Als je de nieuwste (waardeloze) update 1803 geïnstaleerd hebt, teruggaan naar de vorige
versie.
Linksonder de windows-icoon,> instellingen het tandwieltje,> bijwerken en beveiliging,>
Systeemherstel,> Deze PC opnieuw instellen (Aan de slag),> De bovenste optie nemen en
verder de instructies volgen.
Sucses.

Rampzalig verloop. Mijn computer doet het helemaal niet meer. Ik krijg na update melding dat locatie zoek is en vervolgens een zwart scherm waarop niets het meer doet. Ben ten einde raad.....

Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1803 - Fout 0x80244018

PC werd steeds zonder paswoord opstart.
Na update (16 mei) naar 1803 werd op 17 mei gevraagd een paswoord in te geven.
Code om het opnieuw instellen van wachtwoord ontvagen van Microsoft-accountteam.

In het vergrendelingsscherm werd daarmee de procedure doorlopen tot de melding 'Het wachtwoord voor xxxxxxx@xxxnet.be is gewijzigd'.

Bij ingeven van het aanvaard wachtwoord in het volgend scherm, verschijnt de melding 'Dit wachtwoord is onjuist.....'

HET eigenaardige is:
- dat er na de update naar 1803 een paswoord gevraagd wordt terwijl dit vroeger nooit nodig was;
- dat na de melding 'Het wachtwoor voor ... is gewijzigd' - dus het nieuwe wachtwoord bestaat en is aanvaard in hun bestanden
DOCH in het volgende scherm wordt het ingegeven en als onjuist beschouwd.

Via Windows Update binnengekregen, na nieuw start rollback loop, uiteindelijk opgestart en het ziet er naar uit dat er niks meer van mijn harddisk over is.

Wat bedoel je met "nieuw start rollback loop" ?

Herkenbaar; na de upate en opnieuw opstarten kreeg ik een scherm te zien waarin een keuze gemaakt moest worden voor een toetsenbord confuguratie (VS); aangeklikt en dan een scherm te zien waarin wordt voorgesteld: verdergaan met Windows rollback, ander besturingssysteem kiezen, problemen oplossen etc. Nou, vergeet gerust de probleemoplossingen: niets pakt hiervan, systeemherstel vind niets (toch echt herstelpunten aanwezig) etc etc...zie verder mijn reactie hieronder..

Mocht je dé oplossing weten, ik hou me van harte aanbevolen.

Ps: rollback-loop: na de voorgestelde optie van de rollback aangeklikt te hebben, lijkt het door te starten, echter dan weer zelfde scherm: weer rollback aanklikken, doorstarten, weer zelfde scherm..etc etc

Uiteindelijk wel gelukt op mijn Lenovo 300 laptop, maar pas na een compleet nieuwe Windows-herinstallatie incl verwijdering bestanden.

Een week lang ging het goed. Sinds een paar dagen grote problemen met Open VPN ( Cyberghost betaald - huidige ( nota bene volledig up to date ) versie niet kopen mensen! ) en ( ja hoor, daar zijn ze ) blanco apps in Start ( de progs zijn er wel MAAR JE MOET EROP KLIKKEN OM TE WETEN WELKE ! Sorry voor de CAPS LOCK.

Foutmelding:
Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1803 - fout OxB0244018

Windows loopt vast.
Heeft deze al 2 keer op nieuw geïnstalleerd.
En 1 keer op nieuw de recovery terug gezet.
Steeds het zelfde problemen.
Draai nu onder linux.
Misschien voor een ander een optie?

Verstandige keuze om Linux er naast te zetten. Waarschijnlijk zal het niet lang meer duren voordat je definitief voor Linux kiest en Windows 10 verwijdert van je harde schijf. Zou iedereen moeten doen. Ruim 4 jaar geleden overgestapt van Windows XP naar Lubuntu. Een gouden greep!

Waarom Windows 10 definitief verwijderen? Een dual boot lijkt me debeste der werelden te zijn. Tenslotte hebt u ook betaald om Windows 10 te mogen_kunnen gebruiken.

Deze update via de Windows Update binnengekregen. Installatie duurde ong. 40 minuten, het uitvoeren ervan ong. 10 minuten.
De PC werkt als vanouds.

Gisteren via windows update automatisch ontvangen en werkt probleemloos. M'n laptop, Packard Bell EasyNote TH36 = 7 jaar oud met SSD van 240 GB, 4 GB geheugen en Celeron T3300.

Mijn Anysee e30 tv tuner wil niet opstarten met deze nieuwe update, terwijl het wel prima op 1709 werkt.

Soepel verlopen update naar versie 1803; vooralsnog zonder merkbare hinderlijkheden of problemen. Zie overigens ook geen voordelen, hoewel Windows een paar seconden vlotter lijkt op te starten.

Ik nog wel in een muziekprogramma afspelen, maar muziek via de externe geluidskaart en de geluidskaart onboard opnemen wordt geblokkeerd door een onbekende interne fout.

Ik zag ook wel een tijdje een zwart scherm bij installatie op SSD maar rustig afgewacht en de installatie is uiteindelijk probleemloos verlopen.

Ik heb gisteren de update gedaan en vandaag is men laptop al 5 keer gecrasht op windows verkenner.

update gekregen en nu is mijn d partitie weg plus alle inhoud

Bij mij andersom, ik heb er ineens een 450mb D schijf bij?!...

Gisteren rechtstreeks van Microsoft de upgrade gedownload en geïnstalleerd.
Alles werkt prima :)

Twee pogingen gedaan (virusscanner uit) Bij installeren na ongeveer 40% kreeg ik een BSOD waarna automatisch naar Windows 1709 werd teruggegaan. Ik gebruik een SSD van Crucial.

Sinds update 1803 wordt invoermethode Nederlands met toetsenbord Nederlands automatisch aangegeven. Wie kan mij vertellen hoe ik dat permanent kan wijzigen in Nederlands / Verenigde Staten?
Nu moet ik het steeds wijzigen na iedere opstart.

Voor de meesten met problemen hiermee: backup je data en voer een clean install uit. Bij mij werkt Windows 10 versie 1803 probleemloos en prima (zelfbouw desktop van 4 jaar oud).

Al 6 x die update geprobeerd , na toepassen van alle mogelijke middeltjes om “problemen” te vermijden.. Installatie loopt vast aan 75%. Na manueel heropstarten gaat het verder tot 82% en dan loopt hij terug vast met een zwart scherm... Geen enkele foutcode of bericht geeft aan waar het fout loopt of welke driver voor problemen zorgt. Ongelooflijk hoe Microsoft aan het knoeien is, en ik ben het beu om telkens een clean install te doen en telkens mijn andere applicaties te moeten herinstalleren en al hun updates uit te voeren...

Het is zo iets als 'ramen zemen'. Het kost een paar uur maar dan is het wel lekker schoon. De meest recente versie van installatie- of setup-bestanden van alle gewenste software van derden op je data- of externe schijf klaarzetten van te voren. Drivers zoekt Windows zelf.

Toetsenbord is van azerty naar qwerty gegaan. Ik ga het zo proberen te veranderen bij toetsenbord instellingen..

Jeff. Zie mij bericht van 17 mei. Dat probleem heb ik ook. Wil je me laten weten hoe ik dat permanent kan wijzigen=
Dank

Ik heb de oplossing al gevonden voor mijn probleem. (zie mijn vorige vraag)

Ik heb Linux er naast gezet...
Dus als mijn PC op start kan ik kiezen.
Nu draai ik voorlopig onder Linux.
En als Windows 10 weer bij iedereen goed draait.
Dan ga ik Windows 10 weer updaten.

Zowel bij 2018-04 als 2018-05 wordt de installatie niet voltooid. Melding "opnieuw opstarten om installatie af te ronden"; Na 25 keer nog steeds geen resultaat.

2 maal versie 1803 gedownload, 2 keer weer teruggezet.
Reden: De ventilator voor de koeling gaat om de twee seconden aan/uit.
Ook als ik totaal niets doe. Ik word daar bloednerveus van!!!
Op m'n harde schijf heb ik 930 GB vrij, dus dat is geen probleem.
Hij draait nu weer lekker rustig op de vorige versie, maar krijg wel om de haverklap
de vraag om 1803 bij te werken.

Verse Install bijna klaar beeld zwart en vast.Na de 2e keer verse Install er wel doorheen gekomen.

Laatste update Windows 10 (1803) opgehaald op 2 (van de 4) machines 1x Pro en 1x Home.
Lijkt in 1e instantie goed maar printersoftware (Lexmark) en beveiliging (Acronis) worden niet goed gemigreerd. Resultaat alles de-installeren en vervolgens alle verwijzingen in het register verwijderen. Daarna de software opnieuw installeren waarna alles weer werkt.
Blijft de toegang tot privé-netwerk. Altijd goed gewerkt maar nu met geen mogelijkheid in orde te krijgen. De oude machines zijn onderling en in de nieuwe "Home" machine zichtbaar maar de ge-upgrade "home" machine is niet zichtbaar zelfs niet op de betreffende computer.
Ik ben benieuwd of iemand daar een oplossing voor weet.

Weet je wat... ik wacht nog wel ff met updaten ;)

Na installatie 1803 op een 32 bit systeem is backup via windows 7 niet meer mogelijk, krijg melding; de RPC-server is niet beschikbaar (0x800706BA)

Na update V 1803 met samsung ssd 850 EVO 500gb start pc niet meer op, en geen recovery meer mogelijk, restore alleen mogelijk na invoeren password die ik nooit gehad heb, dus onmogelijk windows 10 te herstarten....blijft bij opstarten blauw rondje in beeld geven, verder niets meer...bedankt Microsoft!
Gelukkig had ik nog een clone van harddisk op 2de ssd, maar was al een paar maanden oud en nu veel emails verloren hierdoor....maar heb weer werkende pc! Word die waardeloze update nu zo snel mogelijk verwijderd door Microsoft?

Als je de update 1803 hebt geïnstalleerd en fouten tegenkomt ga dan net als ik terug naar 1709. Wat een verschrikkelijke klote update is dat van Windows 10.
Had ik net alles goed draaiend werken in 1709..........gaat 1803 een aantal dingen doen die ik NIET wil: standaard weer naar Edge
printerdrivers verwijderd
bepaalde apps die niet meer werken.
Een waardeloze update. Wanneer heeft Microsoft eens door dat de nieuwe update pas uitgebracht mag worden als hij het perfect doet.
Ik krijg steeds meer de neiging om te stoppen met windows.

Na installatie werkt de printer niet meer. Driver is compleet verwijderd.

Installeren lukt niet. Ik krijg steeds de foutmelding: Fout 0x80070026

Na het opnieuw installeren via MediaCreationTool1803 zie ik geen enkele computer meer in mijn netwerk. is dat een instellingsfout?

In de nieuwste versie is de homegroup of thuisgroep verdwenen uit windows 10. Ik weet niet of je daar gebruik van maakte maar wellicht moet je het netwerk van p.c's even opnieuw inregelen. Daarbij begint het met je eigen pc te verbinden met je netwerk en checken of daar alles goed draait...

Ik ben er achter gekomen dat het netwerk is ingesteld op 'bedrijfsnetwerk'overschakelen op 'thuisnetwerk'lukt niet. Als ik opnieuw opstart komt hij automatisch weer op 'bedrijfsnetwerk'.

vanmiddag 3 laptops proberen te updaten.
Bij 1 is het gelukt,zij het dat de laptop in eerste instantie niet goed opstartte, wieltje onder 'Welkom' bleef maar draaien.
Na 15 minuten afgebroken en herstart en na 2de herstart was het eindelijk voor elkaar.
Twee andere laptops bleven 'hangen' op 97% geïnstalleerd. Na een half uur geen verandering heb ik het update proces bij beide maar afgebroken.
Geen fijne update dit wat mij betreft.

Mijn hemel wat een verschrikkelijke update. Ik hou mijn systeem altijd tip top in orde. Ik gebruik daarvoor Ccleaner, O&O Shutup 10 voor de privacy, Ultimate Windows tweaker om alles naar mijn wens in te richten en aan te passen, Winja Malware scanner staat ook altijd aan samen met Kaspersky Internet Security 2018. Met de Winaero Tweaker and Startup booster start hij normaal gesproken erg snel op. Maar sinds de 1803 update werk Windows niet goed meer. Hij loopt soms vast bij het opstarten, krijg ik alleen maar een zwart scherm met een draaiende cirkel. Alleen maar uit te komen door een harde reset. Met de Rescue Disk van Avast Mobile System Care kan ik er dan met grote moeite wel weer in komen maar dan nog vast lopen en bevriezen van bv. Chrome of Outlook.
Ik heb toen een recovery tool van Glary Utilities gebruikt, en daarna meteen het totale register laten opschonen door TuneUp Utilities. Dat laatste programma is erg handig met één druk op de knop wordt je hele systeem gecontroleerd op fouten. Die is wel even bezig geweest en heeft vele honderden registerfouten gevonden en ook overbodige dubbele bestanden met dezelfde naam. Heb ik allemaal laten herstellen en opruimen.
Voor de zekerheid ook nog het programma Clean Master PC eroverheen gedaan, die vond ook nog vele fouten in de PRO modus, die heb ik ook allemaal laten opruimen.
Je zou toch denken dat het systeem dan weer goed moet werken. Na het opnieuw opstarten gaat alles echter veel trager, met rare foutmeldingen die ik nog nooit eerder gezien heb. Fouten over missing dll files en illegal interrupt calls en ook vastlopers.
Met SlimCleaner toen geprobeerd dit allemaal te herstellen. Dat is ook gedeeltelijk gelukt. Maar nu werkt mijn email ineens niet meer. Ook rare meldingen over protocol errors. Ik kon er gewoon niet meer tegen en wilde terug naar de vorige versie, maar daar wordt door Windows aangegeven dat de bestanden voor teruggaan niet meer aanwezig zijn en dat dat niet kan. Hoezo dat dat niet kan. Dit is troep, ik wil terug dat moet toch kunnen net als bij iedereen? Bah, ik zal kijken of er misschien nog een tools is om de boel weer werkend te krijgen.

Ik tel 12 cleaners, optimizers of boosters: geen wonder dat er niets meer werkt en Windows vast loopt of niet opstart. Het is waarschijnlijk beter een schone installatie van Windows te doen want dit systeem red je niet meer met een tool, het maakt het alleen maar erger. En als je dan een clean install gedaan hebt: geen enkele cleaner, optimizer of booster meer gebruiken, Windows kan dat tegenwoordig allemaal zelf wel goed regelen.

Nog meer tools? Ik denk dat je wèl erg overdreven aan het schoonmaken bent geweest en zèlf je OS om zeep hebt geholpen met wat je allemaal schrijft (gebruikt), en je zet mensen zoals mij (die slachtoffer zijn geworden van 1803, zònder antivirus en cleaners etc. van derden) in een kwaad daglicht, je bent maar blijven cleanen en dan vraag je je af waarom je niet terug kan naar de vorige versie..? Er is niets meer van jouw versie over, zou maar opnieuw gaan installeren en dan niet zo paranoia gaan cleanen en zoveel programma's tegelijk gebruiken en je halve register wissen....

Bij mij ook probleemloos 1803 automatisch geinstalleerd, alles draait als een tierelier en de snelheid van opstarten is hetzelfde gebleven, daarom snap ik de problemen die anderen hebben niet, zal toch wel aan hun PC of laptop liggen als daar veel fouten in zit of iets dergelijks zoals die veelzijdige aanbod van gratis virusscanners en die andere schoonmaakpulp ect. Ik gebruik alleen Windows defender en dat werkt prima en schoonmaken doe ik ook met het bekende windows stoffer en blik.Alleen jammer vindt ik dat de microsoft solitaire kaartspelletjes veranderd is, te veel reclame om zo'n spel tegen betaling te downloaden. Maar dat is geen ramp.

Hoi Piet de faqman van computeridee deelde vorige week een link om de windows 7 versies van de sollitaire spelletjes te downloaden; werkt perfect, geen reclames

Bedankt voor de tip Cohoo

En ja hoor, wéér 1 die beweert dat het aan mensen hun laptop/pc ligt... nieuwe laptop met ook alleen Windows DEFENDER (zelfs die domme kaartspelletjes eraf)en toch draaide alles de soep in... Heb je überhaupt de wereldwijde problemen met deze update gelezen... Waarom kan het er bij jullie Windows 10 "lovers" niet in, dat het NIET bij iedereen goed gaat. Je snapt het inderdaad niet, ga lekker spelletjes spelen dan.

Lijkt mij een goed idee Monique, en hoe vervelend het voor jou ook is, ga verder met het uitvogelen van je Windows (of toch misschien een ander besturing systeem?)succes!!!

Downloaden en installeren ging in 1x goed. Echter sindsdien duurt het opstarten van mijn desktop steeds eindeloos lang (zeker 10x zo lang als voorheen). Geen idee hoe dit is op te lossen.

Update ging automatisch met windows update, binnenhalen ging zonder problemen installeren ook, nu echter veel netwerk problemen en geen van de aangeboden opties via verschillende forums werkt bij mij.
Soms heb ik wel een netwerk en dan opeens is alles weer weg.
Drama update die 1803.
Moest ook heel veel instellingen aanpassen etc.
werkt nog steeds niet optimaal ikw acht wel op de komende updates

Van Windows 10 home naar Windows 10 PRO.
Windows 10 PRO gekocht in de Winkel.
Updates binnen halen en ook bij de PRO versie vastlopen vol lopen geheugen.
Blauwe schermen en veel narigheden.

Na de update duurt het opstarten van de PC veel langer.

Grafische weergave Avast antivirus is niet meer opstartbaar na update.

Na binnenhalen update wilde PC nooit meer opstarten. Zwart scherm waarop een cirkeltje bleef draaien. Via laptop een bootable USB-stick gemaakt waarmee ik de PC in de vorige W10 heb kunnen zetten

in eerste instantie heb ik 1803 via updates laten installeren. Dat ging prima, behalve dat mijn laptop opeens zeer traag opstartte. Ik heb van alles geprobeerd, niets hielp. Vervolgens heb ik met het hulpprogramma van Microsoft een bootable w10 usb stick gemaakt, en alles opnieuw geinstalleerd. Dat ging eerst ook niet goed, totdat ik de de harde schijf geformateerd had, en windows 10 schoon heb geinstaleerd. Sindsdien werkt alles soepel en snel, op mijn HP Probook 4730s laptop.

Na starten win10 update, telkens de pc gecontroleerd w.b. de drivers. Binnen apparaat beheer gekeken of er uitroeptekens stonden en telkens teruggevallen op de installatie van de 'orginele' drivers die voor dat onderdeel bij mijn pc waren meegeleverd. Zo meerdere kleine storingen kunnen verhelpen terwijl de ingebouwde probleemoplosser van windows zelf niets oplevert op zo'n moment. Gelijk een aantekening gemaakt, want bij een volgende upgrade zal diezelfde driver opnieuw herinstallatie nodig hebben (is te verwachten en mijn ervaring bij mijn Acer Switch)

Op tablet met 16 GB disk is update heel moeilijk, diskruimte te kort, kan SD kaart niet zien als externe opslag met USB via enige connector is er geen voeding meer mogelijk, en kan de up[date niet binnen de tijd afgehandeld worden dat er battery stroom aanwezig is. Lastig, Hints worden gewaardeerd.

Batterij deeed ik altijd ruim 10 uur me, na schone installatie van versie 1803 doe ik er nog maar 1 uur over en dan is de batterij al leeg! Lijkt me grote bug in Windows versie 1803. Verder veel vastlopers van programma's ook na de Windows update van afgelopen dinsdag op patch Tuesday!!!

Alles leek goed te zijn na de update maar de app Kaarten gaf bij de routebepaling de melding dat MAP.EXE was geblokkeerd en werd mijn hele scherm blauw inplaats van alleen de route. Dit ging na een paar dagen en een extra update over maar ik kan nu wel een route plannen maar zie geen blauwe route lijnen, dus kan ik niet zien hoe de route loopt. Ik hoop dat dit ook snel verholpen wordt want ik doe veel met routes en gebruik nu als oplossing de TomTom routeplanner.

Update ging er traag , moest eerst zorgen dat de download starten via windows probleem oplosser daarna werkten mijn oude HP printer niet meer, net zoals bij de vorige update, moest weer de printer software opnieuw installeren, ook zijn de oude window 7 games verdwenen.

Voor het eerst na de introductie problemen. Nu 2x geprobeerd de update automatisch te installeren en krijg de melding: "stop code machine check exeption". Microsoft geeft een oplossing om het terug te zetten naar de vorige versie door snel achter elkaar de aan/uit in te drukken en zo de PC zichzelf te laten terugzetten na vorige versie.

En lukte dat... En was je 1709 dan weer goed, bij mij ging het daarna verder bergafwaarts. Welke introductie spreek je van, bedoel je dat 1803 er al enige tijd opstond en je alsnog ellende kreeg? Mijn laptop fabrikant wil dat ik nu ik met opgestuurde herstel-recovery mijn gehele systeem vernieuwd heb, nogmaals 1803 er opzet, maar ik peins er niet over en volg deze site uit nieuwsgierigheid hoe 1803 bij anderen verloopt/ hoe verdere problemen zich ontwikkelen, dus bedoel je na de introductie van 1803 op je pc?

Mijn PC heb ik een update naar versie 1803 gedaan, volgende dag gelijk met opstarten kwam ik in een blauw scherm des doods terecht. PC ging opnieuw opstarten en loopt nu vlekkeloos zonder er iets aan hoeven te toen, geen blauw scherm meer gehad in 4 dagen.
even verder afwachten.

ik zie echt het nut in van de nieuwe update
meeste mensen hebben dit echt niet nodig
Bij mij verdwijnen sommige instellingen
Ik vind dat ze eerst moeten vragen of je dit wel wilt
Het is ja of nee

Bedoel je niet dat je het nut er NIET van in ziet...

Kan na updates van alle pc's geen enkele pc meer via het netwerk meer benaderen. Error code 0x80070035

Laat mijn weten wat ik daar aan moet doen?
En hebben meerdere mensen last van vol lopende RAM geheugen?

Ik heb problemen met vol lopende RAM geheugen modules...
Soms loopt het vast, bevriest het systeem.
Andere keer erg traag.
Mijn geheugen modules zijn wel goed.
Zijn getest met memtest heel de nacht door.

Update is mislukt, de Realtek PCIE card reader driver / programma moet verwijderd worden. Ik heb geen Card Reader, dus er valt niets te verwijderen. Ook niets in het register zover ik zie...

Na de installatie van de update geen geluid meer uit mijn Bluetooth koptelefoon Philips SHB751. Er staan 2 extra systeem schijven gemaakt met elk ongeveer 100 GB aan data , maar die niet bewerkbaar zijn. Mijn USB poort achteraan mijn computer blijft aanstaan nadat ik deze afsloot. Mijn Bluetooth Dongle Anycom 2.0 werkt niet correct . Voorheen wel, ondanks dat de driver volgens Win10 correct is. Ik ben geen tevreden klant .

Videodrivers worden niet geïnstalleerd, hierdoor helderheid en resolutie niet te wijzigen. Drivers opnieuw geïnstalleerd, lukt niet. Terug naar vorige Windowsversie(1709). Alles werkt weer.

Hadden ze voor door moeten werken bij Microsoft er meteen een Update achteraan te geven, mijn hele pc is door hen met dat zwarte scherm verpest en alles kwijt door naar de fabrieksinstellingen terug te moeten
Probeer het maar weer opnieuw na de hele installatie maar ben bang dat de boel weer vast zal slaan op zwart scherm na opstarten
Kan je beter hebben dat Chrome bevriest want dit is toch veel erger voor de mensen

Hoi Pineut,
Juist dat heb ik dus niet gedaan, juist omdat je dan alles kwijt zou zijn. En ben keer op keer bezig geweest met stekker eruit, herstarten, dan weer harde reset, batterij eruit etc. Ik heb ook een desktop waar W10 standaard op stond en die geeft geen problemen. Het is bij mij juist de PC die eerst W7 had en die ik naar W10 heb opgewaardeerd.Ellende alom en uren achter elkaar maar wachten of het wilde lukken. Succes!

Ik heb een OCZ Agility 3 SSD als windows schijf. Na de 1e boot liep hij snel vast waarna de pc nu vast zit in het Windows laadscherm. Systeemherstel e.d. via het Windows foutenmenu werkt ook niet

Windows Update uitgeschakeld, ik wacht ff af tot de meeste "ellende" voorbij is.

waardeloos mijn pc wil niet meer opstarten

Windows 7 is stabiel en krijgt beveiligings update's t/m 2020.
Dus geen Windows 7 (1710, 1803 enz.), gewoon Windows 7.

Dag Frits
Als je dan goedkoop W7professional op de kop kan tikken, doen! Die wordt ondersteunt tot april 2022

@frankdigitaal
dat klopt niet: Windows 7 wordt tot april 2020 ondersteund

Qoute "Dus geen Windows 7, gewoon Windows 7, wat bedoel je nu? De versies die je noemt (1710 ken ik niet, 1803 is windows 10) komen toch niet op Windows 7?

Is dat een antwoord voor Bertus? Snap jouw reactie totaal niet....

Zonder problemen versie 1803 binnen gekregen. Net zo probleemloos als alle eerdere updates. Zeer tevreden met Windows 10. Nam ongeveer een half uurtje.

Wederom problemen! Er zijn na nog geen 5 dagen na de 1803 update alweer updates en die brengen nog meer rampspoed. Na het installeren heb ik tot 3x de laptop op moeten starten doormiddel omdat de persoonlijke instellingen niet reageren. De batterij eruit, hard resets gegeven, zelfs de F2 toets gebruikt, nog nooit gedaan. Na de 4e x opstarten pakte het ondertussen waardeloze publieks lieveling W10 1803 eindelijk. Je hoeft me dus niet te vargen wat IK van W10 vind!

Zelf gedownload bij Microsoft en geïnstalleerd zonder problemen alles loopt prima.

Krijg het niet voor elkaar; verwijderde alle virusscanners, ( f-secure, malwarebytes) zette alle services uit en stopte alle apps via taakbeheer, installeerde via dvd maar krijg steeds 9 heb het 4 keer geprobeerd) de oude 1709 terug.

Wees blij, ws is je pc er nog niet klaar voor, begin er dan niet aan en blokkeer 1803!

Mijn 500Mb SSD opstart disk heeft nog maar 40Mb ruimte en geeft zodoende constant de melding disk bijna vol.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
fr_nkrijk