Windows 10 1803: KB4103721 fixt lekken en bevriezingen Chrome

Voor de April 2018 Update van Windows 10 (versie 1803) is de eerste beveiligingsupdate - voor de maand mei - verschenen: KB4103721. Windows 10 versie 1803 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17134.48. Van alle problemen die gebruikers meldden na de upgrade zijn in ieder geval de bevriezingen en vastlopers van Chrome opgelost.

Update 10 mei
Diverse gebruikers (ook veel op GratisSoftware.nl, zie de reacties hieronder) melden dat Windows 10 1803 niet meer opstart na de maandelijkse update KB4103721. Het verwijderen van deze update lost de problemen op. Windows Central biedt een stappenplan. Weer problemen met updates voor Windows 10 dus...

Lekken verholpen
KB4103721 plakt lekken dicht in de browsers Edge en Internet Explorer, waaronder ook een kritiek zero-day lek dat al actief aangevallen werd via schadelijke Word-documenten. Ook in de Windows onderdelen Windows Server, Microsoft scripting engine, Windows app platform & frameworks, Windows kernel, Microsoft Graphics Component, Windows storage & filesystems, HTML help en Windows Hyper-V worden diverse gaten in de beveiliging verholpen.

Bevriezingen en vastlopers Chrome en Cortana opgelost
Na de upgrade naar Windows 10, versie 1803 klaagden veel gebruikers over vastlopers van onder andere Google Chrome en digitale assistent Cortana. Het scherm van de computer werd zwart of de pc reageerde niet meer. Microsoft heeft deze problemen opgelost, zo meldt het bedrijf in de uitgaveopmerkingen van KB4103721:

Addresses an issue that may cause some devices to stop responding or working when using applications, such as Cortana or Chrome, after installing the Windows 10 April 2018 Update.

Had jij ook deze vastlopers met Chrome en zijn ze nu opgelost? We horen het graag in de reacties!

Verder zijn in deze update voor Windows 10 1803 nog enkele problemen verholpen met VPN apps die niet meer werkten, user scripts die niet functioneerden en Remote Desktop die niet meer wilde verbinden.

Flash bijgewerkt
De in Edge en Internet Explorer ingebouwde Flash plugin in Windows 10 heeft in versie 1709 en 1803 [op 10 mei bij ons - redactie] zijn maandelijkse update gekregen, maar voor Windows 10 1803 hebben we de laatste Flash plugin vreemd genoeg nog niet aangeboden gekregen via Windows Update.  KB4103729 plakt één kritiek lek dicht en brengt Flash naar versienummer 29.0.0.171. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze Windows 10 Update? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1803 wordt sinds 8 mei automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie was 1709, de Herfst makersupdate. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

na installatie update 1803 zwart scherm ? lees hier de oplossing:
om update 1803 te kunnen installeren moet je eerst het apparaat van je display driver verwijderen:

1: ga naar Configuratiescherm ( start en typ conf en selecteer configuratiescherm )

2: klik linkermuis op Systeem

3: ga naar Apparaatbeheer ( linkerkant bovenin scherm )

4: klik linkermuis op Beeldscherm adapters ( hier kan je nu zien welke videokaart je hebt)

5: klik met rechtermuis op je videokaart adapter en klik op Apparaat verwijderen

6: ga nu naar start en typ up, en selecteer naar updates zoeken en als het goed is moet de installatie van update 1803 goed gaan, ik heb zelf met dit probleem maanden lang gezeten maar dit werkt !!!!

Slechte update!! Chrome en alle andere rommmel gebruik ik niet . Door de update werkt mijn Opera helemaal niet meer . Loopt vast, bevriest en kan geen verbindingen maken. VPN en normaal niks! Microsoft dwingt mij, hun rommel te gebruiken.

Update vlot uitgevoerd, maar daarna bevriest Chrome in https sites...
Moest gedwongen over naar Edge … truc van Bill ?

gisteren de update geinstalleerd en net een blauw scherm stopcode gekregen. bij tel contact moet ik stopcode critical structure corruption vermelden. iemand een idee wat ik zou kunnen doen?

Batterij bij Windows versie 1709 was hij pas na ruim 10 uur leeg, nu na de schone installatie van versie 1803 is de batterij al na een UUR leeg, schandalig!!! Heb al van alles geprobeerd, energie instellingen staan goed, driver gede-installeerd, niets helpt, ligt w.s. vermoed ik aan de Intel HD 3000 graphic card! Microsoft fix dit alsjeblieft zsm!!

Een uur is wel heel weinig. Maar vaak na een grote upgrade moet het systeem nog allerlei zaken synchroniseren, indexeren of optimaliseren. Dat kost veel batterijduur. Na een paar dagen wordt dit vaak wel beter. Maar als dat niet zo is kan er inderdaad ook een bug inzitten. Hopelijk wordt het nog beter.

@Holliebal
Heb je toevallig een SSD van Toshiba? Daarmee worden grote batterijproblemen gemeld:
https://www.gratissoftwar...

Op mijn oude dell e6400 is de upgrade naar build 1803 gewoon gelukt.... maarruh...

Doordat het een oud systeem is wordt de hardware wat zwaarder belast.
Zwaarder dan in de vorige build.
De cpu maakt meer en hogere pieken naar 100 procent.
Waardoor viDeo en audio geregeld vastlopen.
Heb dus maar weer gedowngradet naar 17..
Nu zijn de problemen weer over...
maar wil Windows alweer de 1803 installeren... lekker ruk.

Het lijkt de halfjaarlijkse kermis wel. Meestal gaat alles goed, maar soms blijft er iets hangen. En dat twee keer per jaar.

Ik heb een OCZ Agility 3 SSD als windows schijf. Na de 1e boot liep hij snel vast waarna de pc nu vast zit in het Windows laadscherm. Systeemherstel e.d. via het Windows foutenmenu werkt ook niet

Als het goed is, had je gelukkig eerst een back-up gemaakt.

Overweeg bij problemen een "clean install" van de nieuwste versie (1803 build 17134.48). Doe ik elk jaar en ruimt veel onnodige rommel binnen register etc. op. Gaf ook geen enkel probleem op een inmiddels 4 jaar oude desktop (zelfbouw).

Ik kan de update van LibreOffice niet installeren, en de oude versie verwijderen wil ook niet.

Daarom heb ik de 1803 teruggetrokken en de 1709 weer geactiveerd.

De April update 2018 gaf meteen problemen met Chrome. Chrome verwijderd en een paar dagen Edge gebruikt. Na update KB4103721 zijn de problemen voorbij.

Op 2 systemen startte windwows niet meer Op 1 systeem kon ik herstelpunt terugzetten, dat lukte niet op het anderesysteem --> terug naar vorige versie 1709.Dat lukte gelukkig wel.

Door de update 1803 ben ik 10GB in mindering gebracht

Probeer dit eens (als je niet meer terugwilt):
https://www.gratissoftwar...

Teveel onzinnige software op de computer kan updates in de war schoppen. Veel mensen zijn gek op uitgebreide antivirus pakketten, cleaners, optimizers, boosters, enz. Het is belangrijk om de computer zo schoon mogelijk te houden, juist door zo weinig mogelijk onnodige en/of potentieel gevaarlijke software te gebruiken. Bij Instellingen, Apparaten, Apparaten en printers, vind je een pictogram van de computer zelf. Klik met de rechter muisknop op het computer pictogram en klik dan op Instellingen voor installatie van apparaat. Daar kun je vervolgens Nee kiezen (Wijzigingen opslaan) om zo te voorkomen dat Windows andere (en soms verkeerde) stuurprogramma's installeert.

Sorry maar Windows 10 heb ik ge downgrade.
Naar Windows 7 met Firefox browser.
En Thunderbird mail.
En als kers op de taart, Kaspersky total security.

Ook mijn PC start niet meer op na update windows 10 1803
Ben terug gegaan met systeemherstel
Daarna liep alles weer normaal!!!

Deze oplossing is een hele goede,dank daar voor

De update naar 1803 ging prima, maar ik kan in de Microsoft foto's App de foto nog wel openen maar niet meer bewerken. Ik gebruikte deze App regelmatig, maar ik krijg nu de melding "Er zijn problemen om het bestand te openen om het te kunnen bewerken"

Heel apart. Na wat strubbelingen, vooral door ASC, ging alles als een tierelier en is het ding sneller dan ooit. Het afsluiten duurt nog geen seconde! Nooit eerder meegemaakt.

Ook hier een pc die niet meer wil opstarten, en met systeemherstel terug gegaan.

Gisteren ,de maand mei updates en daarna 1803 binnengehaald. Installeren en en herstarten verliep goed. Daarna vreemd beeld ,het lukte niet om dat goed te krijgen.
Toen Nvidia opnieuw geinstalleerd en updated ,resultaat goed ..

Cumulatieve update voor Windows 10 probleemloos binnengehaald en ook probleemloos geïnstalleerd!
PC draait als een zonnetje!!

Hier ging de update niet goed. Hij wilde hem wel gaan installeren (KB4103721), maar zodra ik de computer opnieuw opstartte dan verscheen er een zwart beeld en een rond draaien cirkeltje. Dit heeft dinsdag op woensdag de gehele nacht gedraaid. Niet goed dus. Ik heb woensdag 9-5-2018 (via de veilige modus) de update kunnen annuleren, en toen kwam ik wel weer windows 10 in. W10 gaat na een tijdje ook weer deze upodate downloaden. Dit moet je stoppen. Daarna de virusscanner (in mijn geval Bullguard) en Advance System Care verwijderd. Toen de update handmatig gedownload en geinstalleerd (niet geinstalleerd door opnieuw op te starten). Toen PC afgesloten en opnieuw opgestart en Voila....Update geinstalleerd !! Dan nog Virusscanner terug installeren en ASC. Draait als een zonnetje weer.....

Bij mijn vriend was het de panda virusfree, die gaf na de update van de virusscanner een blauw scherm gedurende 3 minuten en dan een normaal gebruik.
Moet het nog gaan oplossen

Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1803 for x64 gebaseerde systemen (KB4103721 proberen te downloaden hij liep bij mij ook vast met opnieuw herstarten !! heb de vorige versie weer erop gezet en de nieuw april update weer opnieuw erop gezet

update geinstalleerd liep gelijk vast via backup weer aan de gang gekregen.

Hier hetzelfde geduvel als bij Dick .. blijf er maar mee zitten .. wat nu dan , die pc blijft maar aandringen en zwart scherm na opstarten geven!

De oplossing die Nick heeft aangereikt werkt bij mij prima!

Vandaag heb ik de laptop en de desktop beide proberen te voorzien van Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1803 for x64 gebaseerde systemen (KB4103721). Beide machines kregen het niet voor elkaar. Dus beide weer teruggezet. En nu blijft de update zich maar aandienen. Inderdaad, Microsoft heeft de zaken niet voor elkaar...

Kan ook aan de virusscanner liggen. Heb zelf kpn veilig . Windows defender heeft overegens ook geen problemen met grote updates. Vraag maar aan de faqman van computer idee. Groetjes.

Dick de oplossing is:

https://www.windowscentra...

Dankjewel Nick! Ik word nu bij de opstart niet meer opgehouden door een niet functionerende update...
Ik lees trouwens dat ASC ook wel een schuldige kan zijn en die heb ik geïnstalleerd. Misschien ga ik het nog wel uitproberen door ASC te deïnstalleren.

Ik heb ASC verwijderd en daarna de update uitgevoerd. Snel en correct geïnstalleerd. Reden om ASC niet meer te installeren??

Ja toch?

Voorlopig doe ik het maar zonder ASC...

Absoluut! Niet meer installeren.

Oplossing definitief verwijderen van KB4103721

https://www.windowscentra...

Ook probleem gehad met die cumulatieve update kbxxxxx721, opstarten met zwart scherm, de tool nu geprobeerd.

Met de hide or show updates tool van microsoft kun je de update verbergen, dan dient hij zich niet meer aan.

Lees hier hoe dat moet:
https://www.gratissoftwar...

De update naar 1803 op 30 april zowel als de patch van 8 mei verwijderd met systeemherstel, omdat de laptop en pc (intel) beiden niet meer wilde doorstarten. Zwart scherm met draaiend wieltje uren en uren. Mijn AMD laptop had geen problemen met de 1803. Zou wel eens de combi Intel/Msft/OEMfabriekssoftware kunnen zijn. Ik wacht nu de automatische updates maar af, zonder ze geforceerd te downloaden.

Heb je toevallig IObit Advanced System Care op je PC en laptop?

Inderdaad stond Advanced System Care 11 op mijn laptop. Dit programma heb ik verwijderd, de patch ***721 opnieuw gedownload, geïnstalleerd en voila, OPGELOST!

Hebben meer gebruikers ervaring met het verwijderen van ASC en daarna de update installeren? Ik heb het probleem en inderdaad ASC op mijn pc.

Eerst IObit ASC verwijderen. Daarna updaten.... (en niet meer installeren, anders zelfde probleem weer!)

De update verwijderde de driver voor de video kaart gt8600 32 bits windows gaf aan dat hij niet. Tevinden was, heb het handmatig met veel moeite kunnen vinden en geïnstalleerd, het werkt weer.

Update verliep prima, evenals de Lente update.

Eerdere upgrade 1803 op 30 april geen problemen gekend. Na de update-installatie van vandaag en auto-opstart zwart scherm. Systeemherstel laten draaien waardoor KB 4103721 werd verwijderd. Hierna startte laptop gewoon weer op. Het lijkt mij zo klaar als een klontje; Windows heeft de zaken n i e t of nauwelijks op orde.

Klopt dit probleem heb ik ook niet meer opstarten zwart scherm

Had geen vastlopers bij eerder update maar bij de laatste kb 4103721 en kb 4203727 wel

Geïnstalleerd en gelijk vastgelopen via systeemherstel het weer veranderd.

Keurig binnen gekomen, PC 2 keer opgestart en geen problemen, die had ik hiervoor ook niet overigens.

update is goed gegaan kom nog geen problemen tegen

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
w_t-rusland