Windows 10 1803: KB4103721 fixt lekken en bevriezingen Chrome

Voor de April 2018 Update van Windows 10 (versie 1803) is de eerste beveiligingsupdate - voor de maand mei - verschenen: KB4103721. Windows 10 versie 1803 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17134.48. Van alle problemen die gebruikers meldden na de upgrade zijn in ieder geval de bevriezingen en vastlopers van Chrome opgelost.

Update 10 mei
Diverse gebruikers (ook veel op GratisSoftware.nl, zie de reacties hieronder) melden dat Windows 10 1803 niet meer opstart na de maandelijkse update KB4103721. Het verwijderen van deze update lost de problemen op. Windows Central biedt een stappenplan. Weer problemen met updates voor Windows 10 dus...

Lekken verholpen
KB4103721 plakt lekken dicht in de browsers Edge en Internet Explorer, waaronder ook een kritiek zero-day lek dat al actief aangevallen werd via schadelijke Word-documenten. Ook in de Windows onderdelen Windows Server, Microsoft scripting engine, Windows app platform & frameworks, Windows kernel, Microsoft Graphics Component, Windows storage & filesystems, HTML help en Windows Hyper-V worden diverse gaten in de beveiliging verholpen.

Bevriezingen en vastlopers Chrome en Cortana opgelost
Na de upgrade naar Windows 10, versie 1803 klaagden veel gebruikers over vastlopers van onder andere Google Chrome en digitale assistent Cortana. Het scherm van de computer werd zwart of de pc reageerde niet meer. Microsoft heeft deze problemen opgelost, zo meldt het bedrijf in de uitgaveopmerkingen van KB4103721:

Addresses an issue that may cause some devices to stop responding or working when using applications, such as Cortana or Chrome, after installing the Windows 10 April 2018 Update.

Had jij ook deze vastlopers met Chrome en zijn ze nu opgelost? We horen het graag in de reacties!

Verder zijn in deze update voor Windows 10 1803 nog enkele problemen verholpen met VPN apps die niet meer werkten, user scripts die niet functioneerden en Remote Desktop die niet meer wilde verbinden.

Flash bijgewerkt
De in Edge en Internet Explorer ingebouwde Flash plugin in Windows 10 heeft in versie 1709 en 1803 [op 10 mei bij ons - redactie] zijn maandelijkse update gekregen, maar voor Windows 10 1803 hebben we de laatste Flash plugin vreemd genoeg nog niet aangeboden gekregen via Windows Update.  KB4103729 plakt één kritiek lek dicht en brengt Flash naar versienummer 29.0.0.171. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze Windows 10 Update? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1803 wordt sinds 8 mei automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie was 1709, de Herfst makersupdate. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

update is goed gegaan kom nog geen problemen tegen

Keurig binnen gekomen, PC 2 keer opgestart en geen problemen, die had ik hiervoor ook niet overigens.

Geïnstalleerd en gelijk vastgelopen via systeemherstel het weer veranderd.

Had geen vastlopers bij eerder update maar bij de laatste kb 4103721 en kb 4203727 wel

Eerdere upgrade 1803 op 30 april geen problemen gekend. Na de update-installatie van vandaag en auto-opstart zwart scherm. Systeemherstel laten draaien waardoor KB 4103721 werd verwijderd. Hierna startte laptop gewoon weer op. Het lijkt mij zo klaar als een klontje; Windows heeft de zaken n i e t of nauwelijks op orde.

Klopt dit probleem heb ik ook niet meer opstarten zwart scherm

Update verliep prima, evenals de Lente update.

De update verwijderde de driver voor de video kaart gt8600 32 bits windows gaf aan dat hij niet. Tevinden was, heb het handmatig met veel moeite kunnen vinden en geïnstalleerd, het werkt weer.

De update naar 1803 op 30 april zowel als de patch van 8 mei verwijderd met systeemherstel, omdat de laptop en pc (intel) beiden niet meer wilde doorstarten. Zwart scherm met draaiend wieltje uren en uren. Mijn AMD laptop had geen problemen met de 1803. Zou wel eens de combi Intel/Msft/OEMfabriekssoftware kunnen zijn. Ik wacht nu de automatische updates maar af, zonder ze geforceerd te downloaden.

Heb je toevallig IObit Advanced System Care op je PC en laptop?

Inderdaad stond Advanced System Care 11 op mijn laptop. Dit programma heb ik verwijderd, de patch ***721 opnieuw gedownload, geïnstalleerd en voila, OPGELOST!

Hebben meer gebruikers ervaring met het verwijderen van ASC en daarna de update installeren? Ik heb het probleem en inderdaad ASC op mijn pc.

Eerst IObit ASC verwijderen. Daarna updaten.... (en niet meer installeren, anders zelfde probleem weer!)

Vandaag heb ik de laptop en de desktop beide proberen te voorzien van Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1803 for x64 gebaseerde systemen (KB4103721). Beide machines kregen het niet voor elkaar. Dus beide weer teruggezet. En nu blijft de update zich maar aandienen. Inderdaad, Microsoft heeft de zaken niet voor elkaar...

Kan ook aan de virusscanner liggen. Heb zelf kpn veilig . Windows defender heeft overegens ook geen problemen met grote updates. Vraag maar aan de faqman van computer idee. Groetjes.

Dankjewel Nick! Ik word nu bij de opstart niet meer opgehouden door een niet functionerende update...
Ik lees trouwens dat ASC ook wel een schuldige kan zijn en die heb ik geïnstalleerd. Misschien ga ik het nog wel uitproberen door ASC te deïnstalleren.

Ik heb ASC verwijderd en daarna de update uitgevoerd. Snel en correct geïnstalleerd. Reden om ASC niet meer te installeren??

Ja toch?

Voorlopig doe ik het maar zonder ASC...

Absoluut! Niet meer installeren.

Oplossing definitief verwijderen van KB4103721

https://www.windowscentra...

Ook probleem gehad met die cumulatieve update kbxxxxx721, opstarten met zwart scherm, de tool nu geprobeerd.

Met de hide or show updates tool van microsoft kun je de update verbergen, dan dient hij zich niet meer aan.

Hier hetzelfde geduvel als bij Dick .. blijf er maar mee zitten .. wat nu dan , die pc blijft maar aandringen en zwart scherm na opstarten geven!

De oplossing die Nick heeft aangereikt werkt bij mij prima!

update geinstalleerd liep gelijk vast via backup weer aan de gang gekregen.

Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1803 for x64 gebaseerde systemen (KB4103721 proberen te downloaden hij liep bij mij ook vast met opnieuw herstarten !! heb de vorige versie weer erop gezet en de nieuw april update weer opnieuw erop gezet

Hier ging de update niet goed. Hij wilde hem wel gaan installeren (KB4103721), maar zodra ik de computer opnieuw opstartte dan verscheen er een zwart beeld en een rond draaien cirkeltje. Dit heeft dinsdag op woensdag de gehele nacht gedraaid. Niet goed dus. Ik heb woensdag 9-5-2018 (via de veilige modus) de update kunnen annuleren, en toen kwam ik wel weer windows 10 in. W10 gaat na een tijdje ook weer deze upodate downloaden. Dit moet je stoppen. Daarna de virusscanner (in mijn geval Bullguard) en Advance System Care verwijderd. Toen de update handmatig gedownload en geinstalleerd (niet geinstalleerd door opnieuw op te starten). Toen PC afgesloten en opnieuw opgestart en Voila....Update geinstalleerd !! Dan nog Virusscanner terug installeren en ASC. Draait als een zonnetje weer.....

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
noorw_gen