Windows 10 Lente makersupdate gaat 'april 2018 update' heten?

Update 17 april
De Lente makersupdate voor Windows 10 is vorige week uitgesteld vanwege instabiliteit en een grotere kans op Blue Screens Of Death (BSOD), zo meldt Microsoft. Vorige week zijn er daarom updates uitgebracht voor de testversie van de Lente makersupdate en deze week is er zelfs een nieuwe build van versie 1803 verschenen, met nummer 17134. Of dit de uiteindelijke officiële uitgave van Windows 10 1803 wordt is onduidelijk. In plaats van Lente makersupdate circuleert er nu ook een nieuwe naam: 'Windows 10 april 2018 update'. Wanneer deze halfjaarlijkse upgrade voor Windows 10 uitkomt is nog niet bekend - maar in april ligt voor de hand.
 
Update 11 april
Windows 10 1803 Lente makersupdate is inderdaad niet verschenen gisteravond. Onbekend is nog wanneer de halfjaarlijkse grote upgrade voor Windows 10 nu zal verschijnen. Volgens Windows Central was de reden voor het uitstel een blocking bug, een fout die zo ernstig was dat de release gisteravond niet door kon gaan.

Oorspronkelijke bericht van 10 april
Enkele Windows-volgers en -kenners (waaronder Paul Thurrott) beweren dat de Lente makersupdate voor Windows 10 (versie 1803) niet vandaag - 10 april 2018 - zal verschijnen. Wat de reden is van deze vertraging is onduidelijk - zo meldt de meestal accurate website AskWoody.

We zullen zien of Windows 10 1803 vanavond verschijnt via Windows Update of dat de release daadwerkelijk uitgesteld is. We horen graag van onze bezoekers of ze Windows 10 1803 Lente makersupdate vanavond aangeboden krijgen via Windows Update (en dus niet de gewone maandelijkse updates of handmatige downloads van de Windows 10 1803 RTM).

Deel dit artikel: 

Reacties

De installatie is mislukt op ‎10-‎4-‎2018 - 0x8024200d
Dit kreeg ik!

Op andere webpagina zag ik dat het pas 18 April verschijnt. wat hier van waar is weet ik niet. wat ik hier lees dat sommige mensen het al binnen hebben en de andere heeft geen probleem met de nieuwe update. voor mij zelf zeg ik maar zo rustig afwachten.

Ik zie dat ComputerTotaal 18 april meldde als release datum:
https://computertotaal.nl/artikelen/apps-software/...

Echter geen idee hoe ze daarbij komen, want geen enkele Engelstalige website van bekende Windows-volgers heeft deze informatie. Lijkt dat ComputerTotaal of heel exclusieve bronnen heeft (wat me onwaarschijnlijk lijkt voor een NL website) of dit uit de duim zuigt.

3 of 10 april zijn altijd genoemd. En diverse websites melden nu vertraging van release.

Ik heb de werkwijze van deze link gevolgd en al 2 toestellen probleemloos geüpdatet.
https://www.zdnet.de/8833...
Snel en degelijk! ;-)

Maar dat is niet de uiteindelijke release die via Windows Update zal worden verspreid. Inmiddels is namelijk al build 17.133.73 verschenen en nog geen officiële uitgave van de Lente makersupdate:
https://www.windowscentral.com/windows-10-redstone...

Ik krijg wel net een cumulatieve update KB4093112 binnen maar nog geen Spring Creactors Update.

Drukte om niks. Wacht sowieso minstens een maand als dat kan, zodat de haastige lieden eerst alles eventjes lekker (of niet lekker natuurlijk) kunnen gaan uittesten. Zorg ook in ieder geval voor een degelijke back-up.

Heb net de maandelijkse update's binnen gekregen zoals gewoonlijk. En ook weer het zwarte scherm ( na herstart) met de tekst kan persoonlijke instellingen niet vinden. Na geforseerd afsluiten en herstarten alles weer o.k.

Ja, daar had ik ook last van, heb zelfs de batterij van de laptop eruit gehaald want zelfs hardhandige reset wilde die niet doen.

Heb net ook de cumulatieve update binnen, versie nr is nu 16299.371. Nog geen spring creators update. Las idd ook dat deze op 18 april verwacht wordt. Hier geen enkel probleem met de win 10 64 bits pro versie...

Ik heb net ook 2018-4 Cumulatieve update KB4093112 for Windows 10 Fall Creators binnen gekregen. Is prima zo. Liever gaten repareren dan de voor mij de niet noodzakelijke Timeline-functie krijgen.
De Spring Update is blijkbaar beschikbaar in de Previes ring.

Nee, geen Spring Creators Update. Wel de maandelijkse cumulatieve update en een update voor Flash. Ook nog niet in de Nederlandse taal beschikbaar met de Windows ISO Download Tool 5.29 (wel in veel andere talen w.o. English)

Buiten de gewone updates niets binnengekregen maar dat verwacht ik de eerste paar maanden ook niet.
Liever even wachten totdat de eventuele zware bugs eruit zijn voordat ik moet/mag updaten.

Ook bij mij is enkel de maandelijkse/Flash update ontvangen.

Windows 10 1803 Lente makersupdate niet aangeboden

ik zou zeggen gewoon wachten hij komt van zelf wel
en als je dat niet doet kun je problemen krijgen
maar dat hoeft niet

Zit niet echt op het puntje van m'n stoel. Gewoon even (af)wachten en alles komt op z'n pootjes terecht. Ben desalniettemin zeer benieuwd.

Vanmiddag probleemloos KB4093112 geinstalleerd.

Dit is een maandelijkse update, geen Lente-update (Windows 10 1803)

Na opnieuw opstarten zal deze geïnstalleerd zijn:
2018-04 Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1709 for x64 gebaseerde systemen (KB4093112)

Ben benieuwd, helaas kan ik met W10 Home dit niet voorkomen.
Ik ga wel eerst een backup maken nu.

De installatie is mislukt op ‎11-‎4-‎2018 - 0x800f0841

Dat voorspeld niet veel goeds als er nu al zulke zware bugs zijn nog voordat er iets geïnstalleerd is.
Wacht liefst wel een paar maanden als dan alles eindelijk fatsoenlijk werkt.

Ik lees nu op een andere webpagina dat de Windows 10 1803. Pas rond 28 April pas uit komt en niet van avond dus.

Windows maakt meer en meer flaters, na de laatste update niet meer kunnen opstarten, tijdens reparatie ontdekt dat de C-schijf afgesloten is ? ? ? Niet meer open te krijgen, dus nieuwe schijf geplaatst, Windows geinstaleerd, opnieuw ge-updated, en weerom C-schijf vernield, gaat Microsoft dit betalen ? ? ?
En in de winkel hoor ik dat helemaal niet de enige ben ! ! !

wat een onzin

Meneer Ergenis, wat een leuke naam heeft u ;)

dankjewel

Ik las ergens dat ze de naam maar beter gelijk kunnen veranderen in summer creators update. De schrijver was kennelijk van mening dat het nog wel een tijdje zou duren.

Ik heb hem als insider al een tijdje binnen. Met HP geen probleem. Twee laptops uitstekend geupdated. Alles graait perfect, maar ik kreeg hem gewoon via autoupdate binnen.

Gr A

Wat ik dan niet begrijp is waarom die blocking bug daar dan niet in zit.

Hij is bezig met installeren - Ben 'Insider' en las dat die eerder de update kunnen krijgen...
Toen ik naar Updates ging zoeken, begon het; ben heel benieuwd.

Nou, niet erg enthousiast! Log en mij iets te traag... De privacy-instellingen, worden steeds moeilijker onder controle te houden.
De 'overzichtelijkheid' wordt steeds lastiger...
Ben terug gegaan naar Windows 8.1 met Classic Shell - prima, snel, overzichtelijk en je bent de baas over je computer.
Tot 2023 ondersteuning nog; ik zie wel waar het allemaal op uit draait.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
oostenri_k