KB4343909 fixt CPU-verbruik en batterijduur (Windows 10 1803)

Voor de April 2018 Update van Windows 10 (versie 1803) is de beveiligingsupdate voor de maand augustus verschenen: KB4343909. Windows 10 versie 1803 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17134.228.

Bescherming tegen geheugenlekken in Intel-processors
KB4343909 is een maandelijkse update die 21 lekken in de browsers Edge en Internet Explorer en allerlei Windows-componenten dichtplakt. Drie daarvan zijn kritiek. Een lek wordt al actief misbruikt door internet criminelen via schadelijke e-mail-bijlagen en websites dus snel updaten is gewenst.

Ook worden nieuwe geheugenlekken in Intel processors aangepakt. Deze zogeheten speculative execution side-channel vulnerability wordt verholpen voor Intel Core en Intel Xeon processors.

Kwaliteitsverbeteringen: AMD-processors met hoog CPU-verbruik
Verder worden diverse 'kwaliteitsverbeteringen' in Windows doorgevoerd - een eufemisme voor het repareren van fouten. In het oog springt met name een probleemoplossing voor sommige AMD-processors die na de juni- en juli-updates voor Windows te kampen hadden met hoog CPU-verbruik. Dit zou nu verholpen moeten zijn.

Ook een 'significante' (aldus Microsoft) verslechtering van de batterijduur van laptops na de upgrade naar Windows 10 1803 zou nu opgelost moeten zijn.

Flash bijgewerkt
De in Edge en Internet Explorer ingebouwde Flash plugin in Windows 10 heeft ook zijn maandelijkse update gekregen. KB4343902 plakt vijf lekken dicht en brengt Flash naar versienummer 30.0.0.154. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze maandelijkse update voor Windows 10 1803? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1803 wordt sinds 8 mei automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie was 1709, de Herfst makersupdate. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Na update Windows 10 (1803) is laptop naar de vaantjes (Asus A555LA)

Beste Windows,

Na een recente update (1803) van Windows 10 ongeveer 3 dagen terug, raak ik niet meer ingelogd op mijn laptop.

Via een andere computer met usb stick kon ik een herstelkopie maken (media creation tool).

Na 2 dagen klungelen hiermee, kreeg ik uiteindelijk de derde dag wat beweging: ik kon namelijk de Windows versie opnieuw installeren (daar herstellen helemaal niet lukte met welke optie dan ook, zelfs met lange afstand hulp van een IT kenner) maar voor het volledig geïnstalleerd raakte, geeft hij toch de eindmelding dat het niet kan voltooien (had dit via DATA geselecteerd en niet via OS want daar bleef hij vaststeken). Momenteel ben ik via prompt bezig met: X:\sources>chkdsk C: /f /x /r (hopelijk wordt er dan toch nog iets hersteld?"Stage 1-2-3 Examining basic file system structure/file name linkage/security descriptors" zijn processed en completed en stage 4 "bad clusters" is al een hele dag aan het draaien)

Kan Windows mij hiermee verder helpen? Laptop heeft het altijd voortreffelijk gedaan, tot deze laatste update van uwentwege.

Dank u bij voorbaat.

PS: blijkbaar veelvoorkomende problemen bij deze update?

https://answers.microsoft...

https://www.gratissoftwar...

Ik krijg nu KB4100347 update. Wat is dat?

Ik word helemaal ziek van de updates windows 10 iedere keer na een update heb ik problemen met met mijn laptop de vorige keer moest ik op mijn laptop windows 10 opnieuw instellen nu weer problemen met mijn gmail. Na support met google doet mijn gmail op mijn laptop en en telefoon het weer alleen op mijn tablet niet moet ik daar weer achteraan gaan wanneer gaat het nu eens goed bij microsoft ook daar al een klacht bij ingediend. Vreselijk balen.

Heb de updates zonder problemen kunnen installeren op zowel mijn Windows 10 als op mijn Windows 7 computer.

Ik gebruik geen W10 en mijn PC loopt als een trein !

Ik gebruik W10 en mijn PC loopt als een sneltrein!

Hier ook geen problemen met de update en het lijkt alsof de computers sneller aanvoelen, ze reageren sneller en lopen soepeler. Ik gebruik AMD processoren.

Hier ook niet. Alle update´s zijn perfect geïnstalleerd. Verbeeld ik het mij nu, of is de intelcore i5 van mijn Lenovo laptop nu sneller geworden? Het lijkt inderdaad wel alsof de CPU minder wordt belast? Het opstarten en de schermafhandeling verloopt sneller. Mooi!!

Hier met mijn Lenovo precies hetzelfde.

Hoeveel precies is minder belasting van je CPU bij Windows 10.
Met Linux Ubuntu draait mijn Core I5 CPU ongeveer tussen de 0 en 4% met een draaiend programma of meerdere sites open.

Lijkt hier ook zo te zijn.
Acer V771G + i-5 intel

Geen enkel probleem ondervonden.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
honga_ije