Windows 10 1803: KB4284835 fixt lekken en zwarte schermen

Voor de April 2018 Update van Windows 10 (versie 1803) is de tweede beveiligingsupdate - voor de maand juni - verschenen: KB4284835. Windows 10 versie 1803 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17134.112. Behalve lekken zijn ook zwarte schermen bij het opstarten verholpen.

Lekken gefixt
KB4284835 plakt lekken dicht in de browsers Edge en Internet Explorer. Ook in de Windows onderdelen Microsoft scripting engine, Windows Desktop Bridge, Windows apps, Windows shell, Windows kernel, Windows Server, Windows storage & filesystems, Windows wireless networking, remote code execution en Windows virtualization & kernel worden diverse kwetsbaarheden in de beveiliging gerepareerd.

Beveiligingsmaatregelen: Speculative Store Bypass
In deze juni-update voor Windows 10 1803 worden verder extra beveiligingsmaatregelen doorgevoerd tegen Speculative Store Bypass-lekken. Dit soort geheugenlekken is vergelijkbaar met de Meltdown- en Spectre-kernel-kwetsbaarheden begin dit jaar. De beveiliging is echter nog niet aangezet in Windows 10. Microsoft geeft aan dit te zullen doen als er bedreigingen in het wild worden gesignaleerd die deze lekken aanvallen. De reden dat Microsoft de bescherming nog niet inschakelt is dat het voor vertragingen van je pc zorgt.

Zwarte schermen na opstarten opgelost
Ook zegt Microsoft dat met KB4284835 problemen met zwarte schermen na het opstarten verholpen moeten zijn. Dit was een veelgehoorde klacht na de upgrade naar Windows 10 1803: pc's die niet meer verder wilden opstarten en alleen maar een zwart scherm toonden. Volgens Microsoft was de 'April 2018 Update' (ofwel Windows 10 versie 1803) incompatibel met bepaalde PC Tune-up sofware. Wij vermoeden dat het onder andere gaat om Advanced SystemCare, want onze bezoekers meldden dit soort problemen na de upgrade naar Windows 10 1803 als zij Advanced SystemCare geïnstalleerd hadden. Verwijdering van de software loste de problemen vaak op.

Verder zijn in deze update voor Windows 10 1803 nog enkele problemen verholpen met Edge en Internet Explorer, Intuit QuickBooks, games, Bitlocker en helderheidinstellingen.

Flash al eerder bijgewerkt
Vorige week donderdag kreeg de in Edge en Internet Explorer ingebouwde Flash plugin in Windows 10 al zijn maandelijkse update. KB4289703 plakt vier lekken dicht, waaronder één zero-day die al actief misbruikt werd, en brengt Flash naar versienummer 30.0.0.113. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze maandelijkse update voor Windows 10 1803? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1803 wordt sinds 8 mei automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie was 1709, de Herfst makersupdate. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Update kan niet voltooid worden. Wordt telkens opnieuw geinstalleerd, en vervolgens na herstarten PC weer ongedaan gemaakt. Heb deze update uitgeschakeld.

Na update c,d en e schijf niet meer benaderbaar. Allerlei andere dingen verschijnen ineens zoals meerdere tab-bladen. Verkenner is zichtbaar maar na openen verdwijnt weer binnen 1 a 2 seconden. Vreemd genoeg werken sommige apps (die op c schijf staan / stonden ? ) wel gewoon. Update weer verwijderd maar probleem blijft. Ben niet blij.

Heb je de zogenaamde "hulp" programma´s van derden verwijderd voor je met de grote update begon ?

nee , dit keer deed windows ´t allemaal zelf. Ik startte en hij begon meteen de update binnen te halen. Nou weet ik dat zoiets onderbreken soms problemen kan geven. Dus ik liet de update installeren en vervolgens was bovenstaande een feit. Veel van de programma´s op m´n bureaublad werken gewoon en geven ook aan dat ze op de c/schijf staan , echter iedere poging om ook maar iets te openen op die schijf faalt.Ik dacht misschien dat m´n c-schijf overleden was , maar dan zouden al die programmas toch niet kunnen werken.

versie 1803 - Fout 0x80070005

Op mijn w10 home 1803 is het https://support.microsoft...

KB4289703 plakt vier lekken in Flash dicht: moet dit niet zijn KB 4287903 ?

Geen problemen, maar de update duurde wel iets langer dan anders en met meer her-starts.
Maar alles lijkt goed te werken.

De update komt hier voorlopig nog niet binnen, zal mogelijks na 19 uur zijn.

Njah khad vorige update geblockt en moest nu handmatig downloaden om weer mee te zijn, is gelukt nu.

Idem ditto! No problemos ;-)

Ook bij mij verliep de update snel en probleemloos.

Zonder problemen de update gedraaid en uitgevoerd.
Na Windows 7 is Windows 10 een van de meest stabiele versies die ik ooit gedraaid heb.

Sluit me bij de vorige sprekers aan. Snelle en probleemloze update. Zeker (jawel redactie!) na het verwijderen van ASC ;-)

Ook hier geen problemen. En, waar er een instelling onder privacy niet te veranderen viel na de april update, heeft deze update dit weer hersteld en kan ik zelf weer bepalen hoe vaak ik feedback wil geven over win10. Kortom, Microsoft registreert wat fout gaat en middels volgende updates worden er aanpassingen gedaan.

Weer een update die maakt dat win 10 beter en sneller werkt geweldig. De update verliep goed en snel. Mijn win 10 computer wordt gewoon weer een geweldig systeem

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ivo_rkust