Zo kun je Whatsappen vanaf je pc of laptop (smartphone is wel nodig)

WhatsApp heeft een webversie van zijn populaire messenger. Je moet wel je Android smartphone of iPhone bij de hand hebben en deelt dan het WhatsApp scherm van je telefoon met je pc of laptop. Onafhankelijk van je telefoon werkt het dus niet. Het voordeel is dat je WhatsApp nu op groot scherm ziet en dat je kunt typen met het toetsenbord van je pc of laptop.

1. Je kunt de desktop-app gebruiken van WhatsApp:

Of je kunt eventueel de webversie van WhatsApp op je computer gebruiken (in je web browser) als je met Google Chrome, Firefox of Opera naar het volgende adres surft:
https://web.whatsapp.com/

2. Vervolgens kun je de in desktop-app of in de webversie getoonde QR-code scannen met je Android telefoon of iPhone. Hiervoor open je in WhatsApp het instellingen-menu (tandwiel) en ga je naar het menu Gekoppelde apparaten. Klik daar op Koppel een apparaat en scan de qr code van je pc of laptop. De wifi- of dataverbinding van je telefoon moet aanstaan!

Volg de verdere instructies om je pc of laptop te koppelen met WhatsApp op je telefoon.

3. als de code gescand is verschijnen je WhatsApp chats op het scherm van je computer. Nu kun je WhatsAppen vanaf je pc of laptop.


WhatsApp Web: groot scherm en typen met normaal toetsenbord

Handig om te typen op een normaal toetsenbord en prettig dat grote scherm, maar een echte onafhankelijke webversie van WhatsApp is dit dus niet. Je blijft je smartphone (met internetverbinding) nodig hebben.

Reacties

Ze werken met een verdien-model. Dus zo goedkoop mogelijk zoveel mogelijk gebruikers binden. Die binding met WhatsApp is alleen belangrijk om gratis info te verzamelen. Die vergaarde info is business. Niet voor de gebruiker, maar voor WhatsApp eigenaar. WhatsApp is geen email en gaat daarmee ook de strijd niet aan. SMS is geen verdienmodel voor telecom meer, spraak gaat via internet en nauwelijks via telefoonnet. Vandaar gratis SMS/Spraak tikken, de handel is Volume en tijd gebruik over internet. Daar zitten alle toepassingen die massaal gebruikt worden. Allemaal losse shit, geen integratie van dit alles. Omdat alles naast elkaar bestaat is verzamelen van info zeer interessante handel. Totale integratie maakt verzamelen van info door de buitenwereld moeilijker, dus moeten de simpele speeltjes aantrekkelijk blijven. Er wordt heel slim omgegaan met wat wel en niet in WhatsApp geintegreerd wordt. Dit gecombineerd met Facebook e.a.
levert goud op. De massa moet vooral blijven spelen. De hele wereld toetst berichtjes in :) in deze tijd..... :))

Alleen voor android en windows phone. Boeiend. Whatsapp is voor smartphones gemaakt. Het is geen msn.

Voorlopig Chrome nodig. Later volgen anderen browsers.

gaat voor geen meter. de qr code wordt niet herkend .....
windows mobile 8.1

Waarom kan dat niet op de PC zonder dat de smartphone aan staat? Als je het telefoonnummer via SMS bevestigt, kan de PC toch gewoon met dat nummers als identificatie berichten ophalen en verzenden. Waarom zo moeilijk? Je kunt anders beter gewoon mails sturen op de PC. Is nog krachtiger ook.

afbeelding van redactie

Schijnt ermee te maken te hebben dat WhatsApp de berichten niet bewaart op zijn servers - daardoor kan het geen echte webversie bieden. Je berichten moet je dus van je eigen telefoon naar de pc halen.

Je hebt echt gelijk! Ze denken zo moeilijk voor de gebruikers terwijl het ook gewoon makkelijker kan. :) Ik hoop dat ze dit in de toekomst willen verbeteren. Want ik heb nu bijv. geen wifi op m'n telefoon, maar op de pc wel. Dan is het zo onhandig dat je op zowel je telefoon en pc wifi moet hebben. -_-

Met Telegram kon dat al lang en zeker zo gemakkelijk. Zelfs op een tablet alleen met WiFi werkt Telegram. En verder kun je alles met Telegram, wat je ook met Whatapp kunt, inclusief synchronisatie tussen al je apparaten.
Voor al die concurrenten van Whatapp is het razend moeilijk - zo niet onmogelijk - om het volume van Whatapp te bereiken. En dat is knap van ze.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
oosten_ijk