Thunderbird

Aanbevolen door GratisSoftware.nl

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.2 (1665 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en agendaprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat u van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haalt u gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook en Apple Mail. Dit kunt u doen via de optie Extra | Importeren. Zo kunt u makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van uw waardevolle mail en adresboeken.

U kunt u uw mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), u kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Google Talk, IRC en XMPP. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kunt u hele grote bijlagen versturen via FileLink.


Thunderbird 60 met nieuw thema

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie. Lightning is de agenda die tegenwoordig standaard ingebouwd zit in Thunderbird. Lees hier hoe je - op drie manieren - add-ons (extensies en thema's) kunt installeren vanuit Thunderbird

Tip: Lees hier hoe je je Google en iCloud agenda kunt gebruiken in Thunderbird

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Versie 91.5.1 is beschikbaar.

versie 91.5.0

@HaVe
Klopt, zowel via de automatische update in Thunderbird als op de website van Mozilla is versie 91.4.1sinds gister(avond) beschikbaar.

De versie 91.4.1 is nu inmiddels wel beschikbaar in het mailprogramma zelf.

Bedankt voor jullie snelle en heldere reactie.
Top weer !

@Martin en Ida
We lijken inderdaad iets te snel geweest met de aankondiging. Thunderbird 91.4.1 is te downloaden van de servers van Mozilla (zie onze downloadlink) en de uitgaveopmerkingen zijn verschenen, maar deze versie is nog niet officieel aangekondigd op de website van Thunderbird. Downloaden kan dus al wel via de downloadlink (komt rechtstreeks van de servers van Mozilla), maar als je liever tot de officiële uitgave wacht dan moet je nog even geduld hebben.

Aanvulling: Via de automatische update in Thunderbird is de update inmiddels al te verkrijgen, via de website van Mozilla officieel nog niet (zal vermoedelijk snel gebeuren).

Helaas is de genoemde update 91.4.1 momenteel (20 dec. 15.19 uur) noch via PachMyPc, noch via Thunderbird zelf binnen te halen.

Hé M. Hermes, ik gebruik Patch My PC en hoef mij niet meer druk te maken over de updates van de op mijn PC geïnstalleerde programma's. Misschien een aanradertje voor je?

vreemd Thunderbird geeft niet aan dat er een nieuwe update is en op hun site staat 91.4.0 als laatste ?

Versie 91.4.0 is beschikbaar.

Pagina's