Macrium Reflect Free

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (129 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Macrium Reflect Free is een gratis programma om backups te maken en uw harde schijf te klonen. Macrium verifieert backups en verkleint ze door middel van compressie. Ook zijn differentiële backups mogelijk die u kunt inplannen.

Macrium Reflect Free maakt images van partities of harde schijven. Klonen van een harde schijf - als u bijvoorbeeld date wilt overzetten naar een nieuwe SSD - is mogelijk.

Macrium Reflect kent behoorlijk wat opties in de gratis versie. Zo kunt u nu ook differentiële backups maken (alleen de wijzigingen tussen de eerste volledige image en de huidige backup meenemen - incrementele backups blijven voorbehouden aan de betaalde versie). Ook kunt u partities verkleinen of vergroten en opnieuw rangschikken.

Met Macrium Reflect kunt u uw harde schijf herstellen (onder tabblad Restore) en ook een opstartbare reddings-cd/dvd of -usb maken. De interface is een beetje wennen, maar de uitgebreide mogelijkheden maken veel goed.

De betaalde versie van Macrium Reflect heeft meer functies. Lees hier de verschillen.

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Was al jaren met Acronis Trueimage bezig,
Dan heb ik Macrium getest en wauuw veel beter, veel sneller. TOP en gratis
Werk perfect
Toch voorzichtig voor mensen die dat soort software niet kennen !!!!!

nou lekker dan, systeem naar de klote alles weg. en bedankt

@Pol
Als je iets naar beneden scrollt op de volgende pagina zie je de verschillen tussen de gratis en betaalde versie:
https://www.macrium....

Ongaarne zet ik hier een fameuze kanttekening bij de steeds foutieve advertenties en informaties over Macrium Reflect.
Reflect is maar in deze zin FREE en compleet dat het een TRIAL van 30 dagen is en NIET echt free. Wanneer je een image van de bootschijf wil terugzetten, via een cd (WinPE),l na die 30 dagen zal je merken dat je moet betalen, dus niet free. Een toental jaren terug, ik veroderstel met Versie 6 was dat wel mogelijk. Overigens is he ook niet duidelijk of de licentie kevenslang geldig is of enkel voor 1 jaar. Een verwerpelijke nalatigheid.

bedankt

IK gebruik al jaren Acronis true Image ! voor mij de beste!

Dit programma werkt uitstekend .
Heel simpel, het klonen van Harde schijf naar SSD .
Dankjewel.

helaas is dit v7.2.4325

Ik vind dit toch beter dan AOMEI backupper. En die heeft een halve ster meer! Bij mij is dit programma favoriet, omdat je Windows ME vanuit Macrium Reflect Free zelf kunt kiezen en installeren, zodat Windows ME op Macrium en op je Windows versie is afgestemd. Ook kan je een dualboot tussen Windows en Macrium maken dat je te zien krijgt als je je pc aan zet. Ook kan je nog een CD maken met Macrium erop. En ook wordt ieder onderdeel van Macrium regelmatig gratis van een update voorzien, zoals de ME versie, Macrium Reflect Free zelf, en de CD verie. Dat controleer je na iedere update van Macrium Reflect Free. Het staat geïnstalleerd op je harde schijf. En mijn Medion pc uit de Windows 7 tijd , nu voorzien van Windows 10 versie 1903, is goed te herstellen met de live CD en ook met Macrium op de SSD in Windows. Als je monitor een zwart scherm heeft bij het terugplaatsen van de image, kijk dan of je externe schijf met de image nog actief is. Dan komt het goed als je die ziet werken. Hoe Macrium als Live CD werkt met een UEFI bios weet ik niet. Dat heb ik nog niet hoeven recoveren.
Als je bij de opstart van je pc een dualboot hebt tussen Macrium en Windows en je wilt daar vanaf, kan je als Windows opgestart is, Macrium opstarten en vanuit Macrium die dual boot verwijderen, waarna je, als je er helemaal vanaf wilt, dan Macrium ook pas daarna kan verwijderen. Ook kan je de image op fouten laten controleren. Dat stel je in tijdens het kiezen voor het maken van de image. En zorg ervoor als je overstapt naar een kleinere harde schijf, dat je Macrium dan niet gebruikt. Dan al krijg je inderdaad de melding dat er niet genoeg ruimte is om de image terug te plaatsen. Dat is een zwak punt.

geweldig programma, het heeft me nog nooit teleurgesteld.
er is ook een optie om bij de start het programma buiten windows te starten.
je kunt ook in de backups rondsnuffelen.
Francis het kijkt niet naar programma,s maar naar bits.
laatste is v7.2.4228