KB4467708 is tweede beveiligingsupdate voor Windows 10 1809

Windows 10 versie 1809 is gisteravond voor de tweede keer officieel uitgebracht (nadat de eerste uitrol gestaakt was toen kritieke fouten ontdekt waren). Ook is tegelijkertijd de tweede maandelijkse beveiligingsupdate verschenen: KB4467708. Windows 10 versie 1809 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17763.134 (via de eerste upgrade naar build 17763.107 als je nog niet op Windows 10 1809 zat).

Microsoft begon op 2 oktober de uitrol van Windows 10 versie 1809. Na enkele dagen werd de uitrol stopgezet vanwege een ernstige fout waardoor sommige gebruikers hun mappen met persoonlijke bestanden kwijtraakten (documenten, foto's, video's en meer). Microsoft heeft inmiddels de fouten opgelost en gisteravond de uitrol hervat.

17 lekken gefixt
Als je vorige maand al de upgrade naar Windows 10 1809 had gedaan dan kreeg je gisteravond, op pleisterdinsdag, een reguliere maandelijkse beveiligingsupdate met nummer KB4467708 aangeboden via Windows Update. Deze tweede maandelijkse beveiligingsupdate voor Windows 10 1809 plakt 17 lekken dicht, waarvan één kritiek is. De kwetsbaarheden zitten in de browsers Edge en Internet Explorer en allerlei Windows-componenten: Windows Scripting, Windows App Platform and Frameworks, Windows Graphics, Windows Media, Windows Kernel, Windows Server en Windows Wireless Networking.

Extra bescherming tegen kernellekken
Verder worden er opnieuw maatregelen genomen om de beveiliging van het kernel geheugen te verbeteren. De bescherming tegen Speculative Store Bypass-aanvallen is daarmee aangescherpt. Dit in navolging van alle eerdere maatregelen tegen de Spectre- en Meltdown-geheugenlekken begin dit jaar.

Ten slotte worden nog enkele 'kwaliteitsverbeteringen' gedaan om onder andere problemen met het inloggen bij je Microsoft Account op te lossen. Nog niet opgelost is de fout waardoor je niet  bestandsassociaties kunt toewijzen aan bijvoorbeeld Notepad, PhotoShop en andere 32-bit applicaties. Deze kun je daardoor niet als standaard-applicatie instellen voor bepaalde bestanden. Microsoft werkt aan een oplossing.

Flash bijgewerkt
De in Edge en Internet Explorer ingebouwde Flash plugin in Windows 10 heeft ook zijn maandelijkse update gekregen. KB4467694 plakt één informatielek dicht en brengt Flash naar versienummer 31.0.0.148. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Upgrade naar Windows 10 1809 en daarna maandelijkse update
Als je nog niet op Windows 10 1809 zat, kan het zijn dat je gisteren eerste de Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1809 hebt gekregen (waarmee je op build 17763.107 kwam). In deze uitgave worden alle bekende problemen - zoals de zip-fout - opgelost (hoewel dit vreemd genoeg niet expliciet in de release notes vermeld staat).

Vervolgens kreeg je de hier besproken maandelijkse update KB4467708 voor je kiezen, waarna je aanbeland was bij buildnummer 17763.134. Verder kreeg je de Flash-update en het Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke sofware nog. En volgens GHacks was het ook nog mogelijk dat je KB4465664 (Servicing Stack update) en KB4470646 (nog een beveiligingsupdate) kreeg aangeboden.

Een druk avondje updaten...

Heb je problemen met deze Windows 10 Update? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1809 (Oktober 2018 Update) wordt sinds 13 november (weer) automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie, Windows 10 versie 1803 (April 2018 Update), krijgt ook nog gewoon maandelijkse updates. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Zie mijn PC niet meer in de verkenner/netwerk. Is ook niet meer te benaderen vanaf andere PC's KB4467708 verwijdert en alles werkt weer. Hoe kan ik deze Update voorkomen?

In mijn Ing

Met Edge kan ik nier alles openen zoals opdrachten en service dar gaat wel met een andere browser

Met windows 10 1809 werkt www.npostart.nl niet met de microsoft Edge browser.
Met windows 10 1803 werkt www.npostart.nl wel met de microsoft Edge browser.
Met de Firefox en de Google Chrome browsers geen probleem

Op 3-10 Windows 10 1809 geïnstalleerd via Zoeken naar updates. Zonder problemen.
Op 10-10 Eerste beveiligingsupdate 1809 geïnstalleerd via Zoeken naar updates (KB4464330). Build kwam toen uit op 17763.55. Geen enkel probleem.
Op 14-11 Tweede beveiligingsupdate voor 1809 (KB4467708) automatisch aangeboden gekregen en geïnstalleerd. Geen enkel probleem. Build is nu 17763.134.
In 1809 niet één van de problemen ondervonden die de afgelopen maand op Gratissoftwaresite en elders zijn beschreven. Acer desktop met AMD quadcore processor en afzonderlijke AMD Radeon videokaart. Geen problemen met welke driver dan ook. Alle instellingen ongewijzigd gebleven. 1809 draait vanaf het begin als een zonnetje.

Zojuist handmatig aan het installeren bij 8% geen wifi meer.
Verder gegaan op vaste kabel bij 12% geen lan meer.
Lekker is dat!!!!!!!

Dat ligt niet aan de update, hoor...

'Dat ligt WEL aan de update hoor'. Bij bepaalde apparaten wordt onder 1809 de hardware niet herkend.

Hoe installeren:

Ga naar de website fabrikant en download de drivers EERST op usb of extra partitie.

Download 1809 met mediacreationtool

Schakel je WIFI tijdens het installeren uit en als de installatie vraagt om naar updates te zoeken vink dat NIET aan, weigeren dus.

Laat alles lekker lopen.

Ga na installatie naar apparaatbeheer:

Kijk of er een driver ontbreekt of dat deze in een cirkeltje staat met een uitroepteken ' zwarte kleur '. Indien laatste: apparaat verwijderen.

Indien eerste: zoeken naar drivers die je gedownload hebt. ( usb )

start opnieuw op

bij verwijderen : start eerst op : nu kan er staan onbekende hardware: laat zoeken naar je driver die je gedownload hebt.

Normaal moet dat zo lukken.

Ik heb het ook voor gehand met laptop van fabricatiejaar 2014.

Vooral Realtek kampt met problemen

Mocht dit niet helpen:

Link voor het oplossen
https://pureinfotech.com/...

Ik heb op 4 okt de update 1809 handmatig geïnstalleerd en geen problemen ondervonden, behalve als er een melding is, dan krijg ik wel het geluid te horen en de melding re onder op het pictogram met een getal hoeveel meldingen er zijn, maar als ik er op klik om te zien om wat voor een melding het gaat, staat er niets in en de melding is daarna verdwenen. Ik dacht bij de volgende maandelijkse update zal dat wel verholpen zijn, maar dat is niet het geval, helaas!

Ga naar Instellingen , ga naar Systeem, klik op Meldingen en Acties. Vink alles aan.
Kijk ook naar Concentratiehulp. : Alles uit behalve : Een overzicht weergeven van activiteiten die ik heb gemist terwijl concentratiehulp was ingeschakeld.

Laat wat weten als dit helpt.

woensdag 14/11 update 1809 uit microsoft store zelf gedownload en geen problemen gehad alles gaat soepel!!!

Heb gisteren een cumulatieve update voor windows10 1809 binnengekregen. Het 'zip' probleem is nu opgelost. Verder een keer helemaal geen problemen gehad. Ben nu aangeland op build 17763.134.

De computer is wel echt merkbaar heel heel heel veel trager geworden.

Een keer extra opstarten, het kan zijn dat bepaalde instellingen nog verwerkt moeten worden, vooral computers met weinig geheugen, trage processor en een HD gaat dat allemaal trager en kost recource.
Kijk even bij taakbeheer wat de computer aan het doen is, hier 23 % geheugen, 5 % cpu , 2 % schijf belasting.

Avast Cleanup (ik wist niet eens dat ik die had) en Avast Antivirus (betaalde versie) gebruiken heel veel processor resources. Ik heb nu Avast Cleanup uitgeschakeld dat scheelt al een heel stuk.

Wel ik ben blij dat er eens iemand dit post, je hebt gelijk en bent een van de velen die dit opmerkt. Op hun forum staat het vol van dergelijke meldingen.

Heb je installatie gedaan OVER 1803 ? Dan is dat normaal.

Stap 1 : schijfopruiming ( tool windows ) uitvoeren , eerst gewoon en dan optie systeembestanden, dit kan lang duren.

Stap 2 : de defragmentatie optimalisatie ( tool windows ) uitvoeren. Kan lang duren afhankelijk schijf en grootte.

Dat zou al een hoop moeten schelen in snelheid.

Ik heb daarop ook Ccleaner gebruikt maar dat is een persoonlijk keuze.

Nee natuurlijk niet, het gaat hier immers over de tweede update voor Windows 10 1809 en niet over de update van 1803 naar 1809. Dus dit is niet normaal.
Stap 1: Windows opruiming doe ik regelmatig.
Stap 2: Ik heb een SSD die mag je zelfs niet defragmenteren.
Er zijn veel betere cleaners dan Ccleaner, maar dat is een persoonlijke keuze.
Het probleem lag aan Avast Premium en Cleaner die gebruikte samen tussen de 20% en 50% CPU resources na de Windows update. Er is inmiddels een update van Avast geweest en Avast Cleaner heb ik helemaal uitgeschakeld, nu gebruikt Avast nog maar tussen de 0% en 15% en het systeem lijkt weer goed te werken.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
hongar_je