Wanneer verschijnt Windows 10 1809? Opnieuw uitgebracht

Update 13 november
Windows 10 1809 is opnieuw officieel uitgebracht
 
Microsoft heeft op 2 oktober Windows 10 1809 voor het eerst officieel vrijgegeven. Als je toen handmatig zocht op updates via Windows Update of deze versie zelf downloadde dan kreeg je de beschikking over de nieuwste uitgave van Windows 10. Op 6 oktober werd de verspreiding van versie 1809 (de 'oktober 2018 update') echter alweer gestaakt vanwege een desastreuze fout die bij sommige gebruikers persoonlijke bestanden geheel verwijderde.

Sindsdien is het afwachten. Wanneer zal Windows 10 versie 1809 opnieuw beschikbaar worden gesteld voor het grote publiek? Op 10 oktober meldde Microsoft dat het de fout opgelost had en nieuwe builds worden nu getest door Windows Insiders (proefkonijnen die bèta-versies uitproberen). Build 17763.104 is uitgebracht voor de Slow en Release Preview ring van Windows Insiders. Meestal is dit de laatste testfase, dus dit zou erop kunnen duiden dat Windows 10 1809 weer snel officieel uitgegeven gaat worden. Tenzij er alsnog grote fouten gevonden worden...

Update 22 oktober
AskWoody en Ghacks meldden afgelopen zaterdag dat er een nieuwe fout in Windows 10 1809 zit waardoor je bestanden kwijt kunt raken.
 
De ingebouwde ZIP-functionaliteit in Windows Verkenner geeft geen waarschuwingsdialoog meer als de uit te pakken bestanden in een zip-bestand dezelfde naam hebben als op de doellocatie. Normaal krijg je dan de vraag of je deze bestanden wilt overschrijven, nu gebeurt dat volgens sommigen gewoon zonder bevestigingsdialoog en volgens anderen gebeurt er soms ook niets en worden de bestanden dus helemaal niet bijgewerkt.
 
In beide gevallen kan het missende dialoogvenster van de zip-functionaliteit in Windows Verkenner leiden tot ongewenst gegevensverlies (hetzij door bestanden ongewenst te overschrijven, hetzij door bestanden juist niet bij te werken naar een nieuwere versie).
 
Wij kunnen de fout bevestigen. Bij ons werden uitgepakte zip-bestanden - zonder enige melding - juist niet overschreven door een nieuwere versie, zodat we de oudere bestanden nog hadden (en niet zoals we wilden, de nieuwere).
 
Dus weer een ernstige fout die tot dataverlies kan leiden. We zijn benieuwd of Microsoft deze nog weet te repareren voor eind oktober. De softwaregigant heeft nog niet gereageerd.
 
Update 24 oktober
Microsoft heeft het zip-probleem bevestigd in Windows 10 1809. Een oplossing komt begin november. Of dit betekent dat de lancering van Windows 10 versie 1809 ('oktober 2018 update') uitgesteld wordt tot begin november, of dat deze nog wel eind oktober plaatsvindt en er begin november een eerste update verschijnt, is onbekend.
(via: Borncity)
 
Update 30 oktober

Microsoft heeft een nieuwe build van Windows 10 1809 uitgebracht voor Insiders. Windows Insiders in de Release Preview en Slow Ring kregen build 17763.107 aangeboden. In deze nieuwe testversie van Windows 10 1809 zijn diverse fouten opgelost, waaronder de ernstige zip-fout waardoor je bestanden kon kwijtraken (zie updates hierboven van 22 en 24 oktober). Ook problemen met drivers, roaming profielen en anti-virus- en virtualisatie-software zijn opgelost.
 
Zou dit de uiteindelijke officiële uitgave van Windows 10 1809 worden? De Release Preview en Slow Ring voor Windows Insiders is de laatste testfase, dus wie weet. Maar oktober zal niet meer gehaald worden.
 
Update 7 november
Microsoft heeft vaak een voorkeur voor dinsdagen als release datum. Dinsdag 6 november is niet gehaald in elk geval - als eerste potentiële datum. Dinsdag 13 november - pleisterdag - is een tweede serieuze kandidaat voor de uiteindelijke release van Windows 10 1809 'Oktober 2018 Update'. Microsoft heeft namelijk al eerder halfjaarlijkse upgrades op patch tuesday uitgebracht.

Even alle data op een rijtje
2 oktober: Windows 10 versie 1809 beschikbaar op Windows Update (als je handmatig controleerde)
6 oktober: Microsoft trekt versie 1809 terug vanwege fout die bestanden verwijderde
10 oktober: Microsoft meldt de fout met de verwijderde bestanden opgelost te hebben
16 oktober: Build 17763.104 van Windows 10 1809 wordt vrijgegeven voor Slow en Release Preview ring van Windows Insiders (laatste testfase)
20 oktober: diverse sites melden een nieuwe bug in Windows 1809 die tot gegevensverlies kan leiden door een missend dialoogvenster in de ingebouwde zip-functionaliteit waardoor bestanden al dan niet overschreven worden
24 oktober: Microsoft bevestigt de zip-fout en stelt dat deze begin november gerepareerd wordt
30 oktober: Build 17763.107 van Windows 10 1809 wordt vrijgegeven voor Slow en Release Preview ring van Windows Insiders. Onder andere de zip-fout is hierin opgelost.
13 november: Windows 10 1809 is opnieuw officieel uitgebracht

Wanneer denk jij dat Windows 10 versie 1809 opnieuw wordt uitgebracht? Laat het weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

Hij is er....... eindelijk.
Windows 10 October 2018 Update nu beschikbaar
https://www.microsoft.com...

afbeelding van redactie

Zie ons artikel over het opnieuw uitbrengen van Windows 10 1809 op 13 november:
https://www.gratissoftwar...

Voor de vroege 1809 gebruikers is er een cumulatieve update KB4464455 beschikbaar. Handmatig al te downloaden in de Windows Update Catalogus (http://www.catalog.update...)

Het wordt nu spannend, om 19:00 is het dan eidelijk zo ver?

Veel geklaag, Microsoft heeft duidelijk gezegd de 1809 niet te gebruiken, wie deze had moest 1803 terug installeren en de 1809 blokkeren.

Men haalt hier Android aan en Linux, maar volgens de consumentenbond zijn hun beveiligingsupdates ondermaats, de meeste versies zijn ronduit gevaarlijk voor de consument, de consument denkt het beter te weten maar ze zouden beter stoppen met dat hautaine gedoe.

Verder, er komt geen 1809 dus zeuren en wachten heeft geen zin, zoals Microsoft al zei keer terug naar 1803.

Hoezo geen 1809 bla bla bla

Feitelijk had die wel gelijk ik had de vorige 1809 op mediacreatintool, toen ik gisterenavond zag dat die opnieuw werd aangeboden gebruikte ik de eerder gemaakt tool ( en keerde terug na 1803 wegens de fouten in 1809 ) maar de tool werd geweigerd. Ik heb het dus opnieuw moeten downloaden nu heb ik terug de 1809 zonder fouten weliswaar, ik denk dus dat de 1809 niet de 1809 is. Gelukkig ook maar. Wou die ellende niet nog es.

zou vandaag zijn zie nog niks..

afbeelding van redactie

Als 1809 vandaag zou verschijnen, dan is dat altijd 's avonds, Nederlandse tijd (als Amerika wakker wordt).

Ik heb het vermoeden dat WINDOWS 1809 vandaag noch niet komt, Omdat bij media creation tool pagina de april update noch steeds word aangeboden. En meestal is die pagina veel eerder met nieuwe updates. Ik denk dat het voorlopig bij de tweede dinsdag vd maand updates voorlopig blijft.

Het blijft bugs regenen.
https://nl.hardware.info/...

koop een apple als je daar gelukkig van wordt

aloo op mijn lappetop stont windos xp en dan hep ik daar een graties uppedate voor gekreegen de vista van de wienkel en dan heb ik van het merk Sonny vaieo nog een graties uppedate gekreegen zo een schijfje om er in te doen windos 7 en dan had ik dus me windos 8 en me lappetop kon ook de windows 10 aan en ik heb nau de 1809 er op staan maar nau heb ik reset gedaan en staat die op xp ik heb de ganse nacht geweent want ik ben de seedee kwijt om up te date en weet niet wat ik moet doen, ik hep zo een staafje met windows 10 op dat steek ik in de usb maar dat doet niets staan wel van alles op zo iemand die weet wat ik moet doen het sheint via de biejoes of zo wat maar ik heb geen biejoes ergens.

Aandacht nodig....?

LOL, de 1809 zou er al moeten zijn en men is nog de 1803 aan het 'repareren' moet je eens kijken hoeveel fouten ze uit dat ding gehaald hebben en t'is nog niet opgelost.

https://support.microsoft...

Hoe verwijder ik deze '1809'?

Hoi Jan, als er geen ernstige problemen met jouw systeem zijn zou ik even afwachten tot na de komende dinsdag. ga er van uit dat microsoft de nieuwe 1809 gaat uitbrengen en update gaat leveren aan hen die de 1809 al hebben. Zo trekken ze de versies weer gelijk naar één nieuwe uitgave...
p.s anders via de mediacreation tool een usb of iso maken en op dvd branden en dan je pc van dat medium laten opstarten...

De 1809 haalt al een tijd geen beveiligingsupdates meer binnen. Bovendien liep bij mij de temperatuur van de CPU naar 'koken' , mijn ventilator draaide voor gek. Ik ben ook terug op 1803. Wat ook was: Edge liet op elke pagina tonnen reclame zien in allerlei vensters in de 1809, niet in 1803. Ik las ergens dat ze er over denken geen rekening meer te zullen houden met de paar gewone gebruikers die de 1809 binnenhaalden ze zouden de 1903 er vervroegd doorduwen. Iedere 1803 en 09 gebruiker zou dan de 1903 vroeger binnen krijgen. Die is toch zo goed als af. Die zou mogelijk wel niet 1903 als naam dragen maar is het wel. Dan is de komende lente update a piece of cake.

Plak volgende in je browser :

https://software-download...

Dowload ook de TOOL : pkeyui te vinden op het internet. Ik plaats hierbij een link van Lenovo : https://drive.google.com/...

Dit is de mediacreation tool voor de 1803

Je kan hier mee een opstart Usb maken. Let wel: je bent alles kwijt, ook je drivers.

Je moet dus zorgen dat je de drivers kan downloaden via de fabrikant of deze hebben in back-up geschikt voor windows 10, foto's , documenten, en andere ben je ook kwijt.

Maak dus zeker een back up.

Je moet je pc laten opstarten vanuit de bios en er voor zorgen dat deze EERST naar de usb gaat met 1803 op, je moet ook als je geen oemkey hebt ( pc voordien windows 7 of 8.1 ) een serial key hebben.

Na de installatie : haal alle updates voor 1803 binnen.
Als je een Pro hebt kan je de komende updates nadien uitstellen. Zodat de komende 1809 eerst door MS goed is bevonden.

Microsoft is hoofdpijn... 2 maand terug langs allerlei kanalen en met voldoende bewijzen hen dus gecontacteerd, er werden dossiernummers gemaakt maar die werden verder nooit behandeld. Op een gegeven moment had ik een stuk of 10 dossiers. Niets. Mijn Microsoft account is volledig gehackt en overgenomen en ik ondervind daar serieuze problemen mee daar ik voor sommige sites op dewelke ik ben ingeschreven de gehackte account nodig heb om de aanvraag van een nieuwe te activeren in het systeem van die site, dat doen die site om misbruik te voorkomen. Nu , mijn email account is dus nog steeds gehackt. En daar doen ze dus niets mee. Ik heb echt alles gedaan. Zelfs via ombudsdiensten, maar die kunnen tegen dat bedrijf niet op...

Schandalig, als je dit waanzinnige artikel over 1809 leest. Ik heb nooit zwaar geklaagd over Windows maar dat is dus onterecht, het is een schande.
https://www.howtogeek.com...

Bij mij kwam de 1809 via Windows update, alles bleek normaal te werken, ...

Ik wou vandaag Pc Bankieren en had na alle artikels over 1809 het verstand om contact op te nemen met de helpdesk van mijn bank en die adviseerde me met de 1809 géén Pc Bankieren te doen, deze is niet veilig. Ik heb nu mijn pc geformatteerd, en er terug de 1803 opgezet. Die is veilig aldus de bank.

Een mooi artikel hierover ff lezen
https://www.neowin.net/ne...

Toch december :
"After it was pulled, the company uncovered another data deletion bug that was related to zip files. And while the company has released a new version of 1809 to insiders, for those who are not participating in this release, the company is not communicating anything about when it will be released; it could be tomorrow or it may not arrive until December." (Petri)

Er is na de bug van activatie een nieuwe bug.
Programma's als standaard instellen.
https://wccftech.com/wind...

afbeelding van redactie

Dit is een fout die ook in 1803 zit. Het blijft aanmodderen met Windows 10.

Ik had iets dergelijks toen ik Sumatra pdf als de standaard pdf lezer wilde instellen. Dat lukte me aanvankelijk niet via de standaard methode onder Windows 10. Toen Sumatra opnieuw geïnstalleerd en tijdens installatie aangevinkt dat ik m als standaard wilde gebruiken; Windows 10 veranderde dat zelf weer terug, maar toen ik alsnog de bekende methode via de instellingen probeerde, kon ik m toen wel als standaard app ingesteld krijgen!! Microsoft probeert andere software moeilijker te maken op Windows 10 systemen.

Ik heb de XODO PDF van de Store, moet zeggen dat ik daar tevreden van ben en van de Store heb ik ook : Wps Writer, totaal pakket ( opties kunnen gekocht worden maar de grootste opties werken gratis ). Echt de max.

Er zit weer een bug in 1809, daar gaan ze nu aan werken, ik denk niet dat 13/11 gehaald wordt want het is een ernstig probleem.
https://www.zdnet.com/art...

afbeelding van redactie

Dit treft niet alleen 1809-gebruikers en had te maken met problemen met een activatie-server van Microsoft. Nu is het weer opgelost:
https://www.gratissoftwar...

probleem is ook alweer opgelost.
https://tweakers.net/nieu...

Linux Windows ? In de 1809 ?? Grap of realiteit ???

https://www.agconnect.nl/...

Doodop, op het werk hebben de IT'ers alles teruggezet naar XP. De computers die nu draaiden op 1809 zijn teruggezet naar 7 ( niet aangesloten op terminal ) maar wel op internet voor klantendossiers . Thuis mogen we onze persoonlijk pc's niet meer gebruiken voor dossiers ect. Hebben de afgeschreven oude laptops weer in gebruik ook met 7. Net alles overgezet, nu bed in... zucht. Persoonlijk heb ik sedert de 1709 er wel genoeg van en ga oftewel Linux of Android gebruiken als is dat laatste zoooooo moeilijk te installeren.

https://www.forbes.com/si...

Updates worden betalend.

Een oud gerucht van 3 maanden geleden ...

Geloof me: pas in december, en de 1809 verdwijnt volledig.

Op grond waarvan??

Nou, de 6de is het dus niet geworden.

afbeelding van redactie

Nee, tekst is aangepast nu. Dinsdag de dertiende zou goed kunnen. Pleisterdinsdag. Of nog later...

Gelukkig heb ik nog mijn oude computer en cd's , programma's van mijn Windows 98. Gisteren mee op het internet geweest. Gaat goed.

Alpha Computers, en als die het niet weten : niemand, zei me dat Windows 10 terug Windows 7 wordt. Dat Microsoft inziet dat Windows 10 een mislukking is en niets opbrengt. En dat het goed mogelijk is dat de komende patch een MEGA update zal worden, als die al in November komt. Want ze zijn er nog niet klaar mee. Schandelijk feitelijk : nul info van Microsoft naar hun gebruikers toe. En dat gebrek aan info ben ik nu wel echt beu, dat is update na update na update telkens miserie. En dan moet je maar wachten. Zonder uitleg, de Android ligt klaar, eens die er op keer ik nooit meer terug naar Windows.

Windows 10 1809 Missed the October Cut-off, May Be Renamed to 1811 with November Patch Tuesday Rollout, helemaal geen hoax is nieuw artikel, microsoft wou dit nog niet bekend maken dat was het probleem dus komt toch in november maar onder andere versie

De Screenshot is nep, de versie 1903 niet ; Windows 10 19H1 1903 is voorzien voorjaar 2019.
https://pureinfotech.com/...

Versie 1811 is Windows Office
https://support.office.co...

en dat bericht bleek een 'hoax', Jos, 'fake'.
Bron: https://www.deskmodder.de...

Vandaar dat ze er nu wel officieel opstaat ? Sedert vandaag ...
https://www.deskmodder.de...
Natuurlijk is de 1903 pas voor volgend jaar maar op dezelfde website kan je ze al downloaden :
https://www.deskmodder.de...

Dat zijn Insiderpreviews....... Jezus, denk je wat nieuws te plaatsen en Jan en alleman denkt beter te weten.... goodbye!

En dan ? Of het nu insider is of niet, je kan het inderdaad al downloaden en het werkt en beter dan de huidige versie. Mijn vriendin test het al 2 maand. Sommigen moeten precies altijd hun gelijk halen ?

Zoals jij of niet

Windows 10 1809 Missed the October Cut-off, May Be Renamed to 1811 with November Patch Tuesday Rollout
Posted 3 days ago in Windows 10 My It Forum

Er is nu op verschillende websites te lezen dat de 1809 verandert naar 1811.

Samengevat: Dinsdag 13 november a.s. (woensdag de 14e in Duitsland) november wordt zeer waarschijnlijk Windows 10 build 1809.17763.xxx uitgebracht (met nog onbekend welke 3 cijfers op het eind, mogelijk meteen hoger dan 107).

Blog Microsoft : Windows 10, version 1809 AMA voor IT pros is verschoven naar 13 december het zou mij dus verwonderen dat gewone gebruikers hun versie eerder zouden krijgen dan IT pros. IT pros hadden eerder andere data gekregen, o.a 30/10:18

de 1709 is al lang uit hoor

"voor IT Pros" .... Windows 10 wordt continue verder ontwikkeld. Deze versie is niet voor de doorsnee consument.

An AMA is a live, online, text-based question-and-answer event like a "YamJam" on Yammer or an "Ask Me Anything". Dat is dus geen build van 1809 maar een event voor IT-pros.

kb4465477 en kb4464330 heb ik beide via de update, de versie staat nu op 17763.55
ook geen problemen

Volgens de website 'Deskmodder.de' komt er op woensdag 14 november (een dag ná de patchdag) voor diegenen die 1809 al hebben geïnstalleerd een UPDATE naar build 17763.107 (of 17763.xxx) uit. Zowel de update als een volledig geactualiseerde iso-bestand zal dat in de Microsoft®Update-catalogus beschikbaar worden gesteld.

De 17763.107 is al lang uit. Ik kreeg 1809 binnen via de gewone update op rond 4 oktober en er kwam een update KB4464455 en is nu 17763.55, heb die draaien zonder problemen. Er zijn nog gebruikers die geen problemen hadden tijdens en na de installatie. Sommige gebruikers kregen ook update KB4464330. Ik snap er geen bal meer van.

Citaat 'Deskmodder.de': "Die Windows 10 1809 wird am 14.November zum Patchday wieder ausgerollt. Solange es sich Microsoft nicht anders überlegt und sie doch schon früher freigibt. Die 17763 wird dabei als Buildnummer sicherlich bleiben und nur als 17763.xxx als Update und auch als aktualisierte Iso kommen. Und wer schon mit der Windows 10 1809 unterwegs ist, wird dann nur ein Update erhalten. Alle anderen dann das neue Funktionsupdate auf die Windows 10 1809."

Van update KB4464455 is er een 2e versie verschenen op 31 oktober (als .cab bestand). Dat is het verwarrende...

Ik draai nog steeds windows 95 en geraak met wat aanpassingen op het internet, mail, pc bankieren en lekker vette games. Heb F-secure en Mbam, geen problemen. En er komen nog steeds beveiligingsupdates. So ?

Ik gebruik nog Windows 1 van november 1985. Is zo antiek dat niemand het wil kraken..... ;-)

Windows 10 1809 Android december version.

Maandag 5 november via de windows 10 download site en via windows update iets later.

Het is dan wel de november update.
Windows 10 1809 November 2018 Update.

Maandag 5 november.

Ik heb me laten vertellen via Microsoft : 6 december.

Mijn pc had géén problemen met stuurprogramma's onder Android en ook niet onder Linux. Maar Linux ? Je kan zowel je oude cpc464 van onder het stof halen, ik heb uren zitten programmeren in een taal waar ik geen jota van begrijp maar als gebruiker van Linux is die kennis wel nodig, de gebruikers van Linux, die echt achter dit systeem staan vinden dit top maar om de markt te veroveren zullen ze er rekening mee moeten houden dat de doorsnee gebruiker dit liever niet doet. Android : van ellende gesproken, vooral het installeren is om knetter van te worden, eens dat gelukt ben je er nog niet, het is doffe ellende om je operator te verbinden met het netwerk. Verder wel machtig. Als Android een systeem op de markt brengt die duidelijk en makkelijk installeert en verbinden met netwerken voor alle toestellen vereenvoudigt dan mag Microsoft opletten. Ik zeg dus niet dat Microsoft is wat het ooit was, en dat ze zullen moeten opletten want Android is wel bezig met een serieuze inhaalbeweging. En voor je het weet haalt ook Linux Microsoft in. Persoonlijk, maar ik ben dan ook een oude doos, windows 98 was TOP, ze hadden hier op moeten door bouwen, Xp was in mijn ogen het begin van het verval, dan kwam Vista, die was redelijk en uiteindelijk onding 7. En vandaar gaat het de mist in. En ze blijven patchen, updaten, ... in plaats van terug te keren en het oude systeem te pimpen. Bling Bling moet niet, werken zonder zorgen wel.

Ik ben het eerste deel met je eens. Ik ben al 40 jaar computergebruiker dus ook de tijd van Basic meegemaakt, ik ben dus niet onwennig om iets in commando lijn te typen. Ik heb nu op de 2e SSD Linux Mint staan, mooi programma maar ik moet toch erg veel aanpassen om het draaiend te krijgen en nog werkt niet alles. Dat gaat een doorsnee computer gebruiker dus echt niet doen.
Windows 98 prima, maar dat gedoe met iedere keer de CD erin stoppen was ook niet alles. Vista en ME2000 waren beide probleemgevallen, Windows 7 is denk de meest stabiele uitvoering. Ik ben het weer met je eens dat het beleid van Microsoft met het vol proppen en updaten een crime is.
Misschien een Windows Light waar we zelf aan toe kunnen voegen wat we nodig hebben.

De meeste bedrijven, zowat nog allemaal draaien nog steeds XP, die grote bedrijven krijgen voor hun XP blijkbaar ook nog updates. Windows 98 vroeg toch helemaal niet om je CD ? Het was wel zo dat herstellen unattended vlot verliep. In een wip stond je pc zonder verlies van gegevens terug als nieuw. Je moet toegeven dat voor die periode de 98 ver vooruit was op z'n tijd. En geloof me Vista was beter dan 7. Natuurlijk iedereen zijn mening. Ik hoop dat de update die nu komt een einde maakt aan het gekende windows 10 en totaal iets anders wordt. Weg Tiles, weg Store in huidige vorm, en een andere "instellingen", weg Groove en weg mail weg Edge. Dan zal het misschien eens werken zoals het moet.

Hopelijk doen ze een update aan de Store, die bibliotheek is een bron van ergernis, en ik vind het ook niet kunnen dat men je zowat verplicht een Outlook account te nemen om van alle opties te genieten. Maar Windows blijft de beste.

Wat account betreft is dat bij Android toch ook zo dacht ik, en misschien bij Apple ook.

Maar oktober zal niet meer gehaald worden. Volgende week dinsdag 6 november de uiteindelijke release van Windows 10 1809 'Oktober 2018 Update' misschien?

Moet de naam dan niet gewijzigd worden in Windows 10 1809 November 2018 Update?

afbeelding van redactie

Zou goed kunnen inderdaad.

Ach het C2000 systeem is zelfs jaren later ingevoerd ;-)

Ik wacht het wel af, tot nu toe zelden problemen gehad, soms uitvallen van mijn Wifi, opnieuw verbinden en dan uren weer prima.
Wat is het alternatief ? Ik heb nu ook Linux Mint de laatste versie draaien op de 2e SSD, ziet er mooi uit maar een aantal belangrijke problemen heb ik nog steeds niet opgelost. Realtek controler (maar een andere Wifi adapter gekocht), Bamboo Wacom waar de knoppen niet van werken, Brother scanner die ik nog niet aan de gang heb en nog wat kleine dingen.

Gisterenavond de net beschikbaar gekomen update windows10.0-kb4464455-x64.cab (versie 2) kunnen downloaden en met een "Dism" opdracht in 'Opdrachtprompt' kunnen installeren. Versie 1809 build 17763.107 draait nu prima!

Zondag was mijn systeem niet aangepast op de wintertijd hoewel aan op tijd automatisch instellen. Is dat ook op 1809 toe te schrijven of heeft Microsoft een voorschot genomen op de (zinloze) discussie in Europa over de zomer/wintertijd :-)?

ik draai helaas nog steeds op de update 1709 want met de update 1803 geen werkende USB poorten later weer geprobeerd met 1809 maar ook nu weer geen werkende USB poorten dus maar weer terug gezet naar de oude wel werkende 1709 versie hierover contact gehad met Microsoft die wist er al van , hopelijk word er aan gewerkt met de nieuwe 1809 , probleem zit waarschijnlijk in de Asus laptop die heeft altijd problemen met besturing systeem wijzigingen , en de Asus ondersteuning laat het je lekker zelf uitzoeken en stuurt je naar Microsoft om het maar met hun uit te vechten dus nooit geen Asus meer

Hoi Nico, ook al eens na de upgrade de drivers die bij de laptop horen opnieuw geinstalleerd? Ik snap dat je probleem is deze op de laptop te krijgen, maar zou ze downloaden als de wifi werkt en dan de oorspronkelijke asus drivers installeren of evt driverbooster draaien en zo de juiste drivers integreren...

Is ook geen probleem van Asus.
1803 : https://answers.microsoft...
1803 en 1809
https://answers.microsoft...

Ik heb windows 10 1809 nu draaien sinds 3 oktober j.l.
Tot op heden nog geen probleem tegengekomen, werkt perfect.

Geen probleem met update 1809.

Ben het eens met Frank.mijn 3 laptops draaien perfect na de laatste update 1809. 03-10-2018 van microsoft,
niks geen problemen.

Kreeg zojuist een cumulatieve update op de 1803 versie. Nieuwe versie nummer is nu 17134.376

tijd om over te stappen op een chromebook
microsoft zit ongelovelijk te klote met zijn windows 10

en jij met de Nederlandse taal....

Ik denk in November

Ik stel voor dat iedereen hier zich gaat verdiepen in Linux of Chrome OS. Stabieler en veiliger dan Windows. Bovendien is de kans dat het mis gaat met updates/upgrades nihil.

Waarom zou je je verdiepen in een besturingssysteem dat hoe dan ook ten onder zal gaan. De genoemde besturingssystemen zullen nooit een voet aan de grond krijgen in de sector die er toe doet. Realiteit is dat Microsoft ijzersterk vertegenwoordigd is in de zakelijke sector. En wat je bij de baas gebruikt, gebruik je ook thuis. Vooral omdat daar voordelen aan zitten die Linux en Chrome OS je niet kunnen bieden. Wellicht dat Chrome OS in de zakelijke sector een groter aandeel krijgt. Je zou je ook kunnen verdiepen in het andere hecht doortimmerde besturingssysteem voor de consumenten en zakelijke markt van Apple. Maar een wereldwijde ommezwaai van Windows naar een ander besturingssysteem is gewoon veel te kostbaar.

Micro$of(t) is al enkele jaren bezig aan de eigen ondergang, zoals ooit ook het Romeinse rijk en het Hitler-rijk ten onder gingen. Linux komt steeds meer op, ook in de zakelijke wereld, dus het is een kwestie van tijd, of Windows definitief ten onder gaat of niet.

Wat een flauwekul staat hier boven. Met name dat wat je bij je baas gebruikt ook thuis gebruikt. En welke voordelen biedt Windows dan wel? Ik zie alleen maar nadelen. Deze mislukte update van windows is er weer een voorbeeld van. S.v.p. beter nadenken voordat je hier dit soort onzin loopt te verkondigen Minnetjes.

Dat u alleen maar nadelen van Windows ziet, dat ligt aan u. In de zakelijke wereld is Windows niet weg te denken. Er zijn gewoonweg teveel applicaties die alleen op Windows draaien, en niet op Linux of Chrome OS. En dat zal echt niet op korte termijn gaan veranderen.

Dat ik voor privé-gebruik alleen maar nadelen zie,ligt niet aan mij. Bijna iedereen die is overgestapt op Linux is overtuigd van het gemak en de kwaliteit van de diverse distro's. Natuurlijk is Windows (nog) niet weg te denken in de zakelijke wereld. Maar deze site is toch voornamelijk bedoeld voor particulieren? En voor particulier gebruik is Linux uitstekend. Onbekend maakt onbemind.

Zo'n onzin is dat niet, inderdaad bedrijven hebben meer opties bv de Windows 10 in S-modus. En werknemers delen die thuis. Onzin is zeggen dat Chrome, Android en Linux en zelfs Mac de veiligste, meest betrouwbare besturingssystemen zijn en dàt daar nooit mislukte updates of virussen insluipen, het internet staat vol artikels van wel. Ik heb ze allemaal gesleten, en geloof me : Windows beheerst inderdaad de markt, gevaarlijk ? Wellicht, zelfs het MRI toestel in het ziekenhuis draait op Windows. Je zal er maar onderliggen ... Kan een ander besturingssysteem de markt veroveren ? Wie weet, maar dan hadden auto's ook al lang allemaal op water gereden, want ook dat is perfect mogelijk maar olie is oorlog en domineren net zoals technologie dat is.

Op deze manier wordt Windows 10 onbruikbaar. Tijd voor iets anders!

Er reageren er hier meer negatief dan dat ze zelf last hebben van de gemelde problemen. Het is zo leuk om online te zeiken.....

Je wordt er niet vrolijk van het lijkt of iedere gebruiker nu tester aan het worden is, heb nog weinig nuttige aanvullingen gezien

Ik heb al maanden geleden het automatisch updaten en upgraden van Windows 10 uitgeschakeld. Dat heeft me inmiddels voor veel ellende behoed.

Heel verstandig !!!

Niet verstandig, updates van Defender loop je ook mis, updates van stuurprogramma's loop je mis, en MRT updates, java en andere : m.a.w : je hebt de meest onveilige versie van Windows 10.

Dan heeft u wel een bijzondere versie van Windows 10. In principe geldt voor iedere versie dat updates en upgrades geïnstalleerd worden, je kan het hoogstens uitstellen, maar volledig uitschakelen, tja dat is dan wel een heel bijzondere versie van Windows 10.

Een Windows-register is snel aangepast...

Tsjonge,jonge. Wanneer was de laatste keer dat Microsoft überhaupt een nuttige update heeft uitgebracht waar de mensen op zaten te wachten.......

Bij mij werkt alles als een zonnetje en ik wed dat dat het geval is bij de overgrote meerderheid van de October updaters. Neemt niet weg natuurlijk dat het bij IEDEREEN vlekkeloos moet werken.

In dit "tempo" ga ik uit van de kerst update.

Mee eens!

Het begint nu echt een rare toestand te worden. Op het internet wordt microsoft ernstige verwijten gemaakt rondom het beschikbaar stellen van updates die niet goed genoeg zijn door getest. Rondom windows 10 is het nooit zo erg geweest! Het laat zien (volgens de vele criticasters) dat microsoft te weinig investeert in het goed afleveren van updates!

Ik denk dinsdag 30 oktober.

Ik hoop nooit.
Kunnen beter gelijk werken aan de volgende groten update.

Dat zal dan 1903 worden

Tis te ziek dat eindgebruikers (dat zijn dus mensjes met een gekochte windows 10) als proefkonijnen worden gebruikt!
to msosft: gooi dat hele elk half jaar verplichte upgrade systeem eens weg.. werkt niet en onnodig!

Neem microsoft over en verander daar de boel naar JOUW zin

je heb windows 10 niet gekocht , want windows verkoopt geen systeem , je betaald alleen maar zodat je windows mag gebruiken .

Om precies te zijn: Je KOOPT een LICENTIE voor het gebruik van Windows 10. Da's in feite betalen voor het gebruik. De koop staat echter tegenover het ABONNEMENT. Daar betaal je inderdaad voor het GEBRUIK en mag je na opzeggen van het abonnement het product NIET meer gebruiken en wordt verder gebruik zelfs geblokkeerd. Bij de koop van een licentie kan je die je tot in het oneindige blijven gebruiken, ook nadat de ondersteuning door Microsoft stopt.

De meesten kochten helemaal niets, wie een pc had gekocht met Windows 7 kon destijds gratis updaten naar 8 en zo gratis naar 10. Wie een nieuwe pc kocht met Windows 8 kreeg later ook de 10 gratis. Sedert 2012 kreeg men dus alles voor niets. Veel geklaag dus. Als je vroeger een Windows versie kocht en er waren problemen mee deden ze al die moeite die ze nu doen niet. Tussen Xp en Vista zit 6 jaar. 2 jaar later Windows 7. En nu al jaren genieten van een voor heel velen gratis versie, dikwijls dan nog voor pc's aan bodemprijzen. Als ik zie wat ik heb voor 350 euro en wat in 2010 had voor 1200 euro kunnen we echt niet klagen. Windows lost dit wel op, en komt er zelfs geen 1809 dan vergaat de wereld er niet door.

Er is nog nooit een mogelijkheid geweest om gratis te upgraden van Windows 7 naar 8. Tenzij u bedoelt dat Microsoft met de leveranciers van PC's heeft afgesproken dat nadat de aankondiging van de release van Windows 8 was gedaan, dat kopers dan tegen betaling van de mediakosten mochten upgraden naar Windows 8. Ook was er een mogelijkheid om tegen gereduceeerde prijs bij de wederverkopers een doos met daarin Windows 8pro 32bit en 64bit aan te schaffen voor € 59,95, of op de Microsoft webwinkel één van de twee versies voor € 29,95. Windows 10 is ook niet gratis, want in een deel van de verkoopprijs van een pc, laptop of iets dergelijks is ook een betaling begrepen voor de licentie om Windows 10 te mogen gebruiken. In 2010 had je voor 1200€ een rijk uitgeruste computer, nu voor € 350,00 koop je een computer met 8gb werkgeheugen en een 64gb SSD, die niets van de mogelijkheden heeft van de duurdere computer destijds.

van W7 naar W8 was inderdaad niet zo duur,ter info:
http://nl.tinypic.com/r/1...

Totaal met U eens Tron.

Ik denk dat de Windows 10 versie 1809 voor eind oktober weer uitgebracht wordt. Dan zijn ze weer net op tijd. De problemen die er waren hebben ze al reeds gecorrigeerd op 6 oktober met hun laatste update (17763.55). Deze correctie update was alleen bedoeld voor degenen zoals ik die reeds de probleem update al gedownload hebben.

Denk ook dat het november zal worden, en voor mij hoeven die eindeloze updates met steeds maar problemen niet.
'T is maar dat ik niet steeds 1 computer moet updaten maar een viertal, ben er steeds uren en soms zelf dagen mee bezig, zeker bij eventuele problemen om het weer goed te krijgen.
Heb wel wat beters te doen.

Zal wel novmber worden, maar voor mij hoeft het niet want de nieuwigheden die weer erbij komen gebruik ik toch niet. (neemt alleen maar onnodige ruimte en problemen met zich mee.
Daarom ook weer 2 extra updates per maand waar je gestoord van wordt. Als mijn huidige laptop de geest geeft, dan wordt het een macbook.

Begin november? Net als de "April" (1803) update...

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_ostenrijk