Wanneer verschijnt Windows 10 1809? Opnieuw uitgebracht

Update 13 november
Windows 10 1809 is opnieuw officieel uitgebracht
 
Microsoft heeft op 2 oktober Windows 10 1809 voor het eerst officieel vrijgegeven. Als je toen handmatig zocht op updates via Windows Update of deze versie zelf downloadde dan kreeg je de beschikking over de nieuwste uitgave van Windows 10. Op 6 oktober werd de verspreiding van versie 1809 (de 'oktober 2018 update') echter alweer gestaakt vanwege een desastreuze fout die bij sommige gebruikers persoonlijke bestanden geheel verwijderde.

Sindsdien is het afwachten. Wanneer zal Windows 10 versie 1809 opnieuw beschikbaar worden gesteld voor het grote publiek? Op 10 oktober meldde Microsoft dat het de fout opgelost had en nieuwe builds worden nu getest door Windows Insiders (proefkonijnen die bèta-versies uitproberen). Build 17763.104 is uitgebracht voor de Slow en Release Preview ring van Windows Insiders. Meestal is dit de laatste testfase, dus dit zou erop kunnen duiden dat Windows 10 1809 weer snel officieel uitgegeven gaat worden. Tenzij er alsnog grote fouten gevonden worden...

Update 22 oktober
AskWoody en Ghacks meldden afgelopen zaterdag dat er een nieuwe fout in Windows 10 1809 zit waardoor je bestanden kwijt kunt raken.
 
De ingebouwde ZIP-functionaliteit in Windows Verkenner geeft geen waarschuwingsdialoog meer als de uit te pakken bestanden in een zip-bestand dezelfde naam hebben als op de doellocatie. Normaal krijg je dan de vraag of je deze bestanden wilt overschrijven, nu gebeurt dat volgens sommigen gewoon zonder bevestigingsdialoog en volgens anderen gebeurt er soms ook niets en worden de bestanden dus helemaal niet bijgewerkt.
 
In beide gevallen kan het missende dialoogvenster van de zip-functionaliteit in Windows Verkenner leiden tot ongewenst gegevensverlies (hetzij door bestanden ongewenst te overschrijven, hetzij door bestanden juist niet bij te werken naar een nieuwere versie).
 
Wij kunnen de fout bevestigen. Bij ons werden uitgepakte zip-bestanden - zonder enige melding - juist niet overschreven door een nieuwere versie, zodat we de oudere bestanden nog hadden (en niet zoals we wilden, de nieuwere).
 
Dus weer een ernstige fout die tot dataverlies kan leiden. We zijn benieuwd of Microsoft deze nog weet te repareren voor eind oktober. De softwaregigant heeft nog niet gereageerd.
 
Update 24 oktober
Microsoft heeft het zip-probleem bevestigd in Windows 10 1809. Een oplossing komt begin november. Of dit betekent dat de lancering van Windows 10 versie 1809 ('oktober 2018 update') uitgesteld wordt tot begin november, of dat deze nog wel eind oktober plaatsvindt en er begin november een eerste update verschijnt, is onbekend.
(via: Borncity)
 
Update 30 oktober

Microsoft heeft een nieuwe build van Windows 10 1809 uitgebracht voor Insiders. Windows Insiders in de Release Preview en Slow Ring kregen build 17763.107 aangeboden. In deze nieuwe testversie van Windows 10 1809 zijn diverse fouten opgelost, waaronder de ernstige zip-fout waardoor je bestanden kon kwijtraken (zie updates hierboven van 22 en 24 oktober). Ook problemen met drivers, roaming profielen en anti-virus- en virtualisatie-software zijn opgelost.
 
Zou dit de uiteindelijke officiële uitgave van Windows 10 1809 worden? De Release Preview en Slow Ring voor Windows Insiders is de laatste testfase, dus wie weet. Maar oktober zal niet meer gehaald worden.
 
Update 7 november
Microsoft heeft vaak een voorkeur voor dinsdagen als release datum. Dinsdag 6 november is niet gehaald in elk geval - als eerste potentiële datum. Dinsdag 13 november - pleisterdag - is een tweede serieuze kandidaat voor de uiteindelijke release van Windows 10 1809 'Oktober 2018 Update'. Microsoft heeft namelijk al eerder halfjaarlijkse upgrades op patch tuesday uitgebracht.

Even alle data op een rijtje
2 oktober: Windows 10 versie 1809 beschikbaar op Windows Update (als je handmatig controleerde)
6 oktober: Microsoft trekt versie 1809 terug vanwege fout die bestanden verwijderde
10 oktober: Microsoft meldt de fout met de verwijderde bestanden opgelost te hebben
16 oktober: Build 17763.104 van Windows 10 1809 wordt vrijgegeven voor Slow en Release Preview ring van Windows Insiders (laatste testfase)
20 oktober: diverse sites melden een nieuwe bug in Windows 1809 die tot gegevensverlies kan leiden door een missend dialoogvenster in de ingebouwde zip-functionaliteit waardoor bestanden al dan niet overschreven worden
24 oktober: Microsoft bevestigt de zip-fout en stelt dat deze begin november gerepareerd wordt
30 oktober: Build 17763.107 van Windows 10 1809 wordt vrijgegeven voor Slow en Release Preview ring van Windows Insiders. Onder andere de zip-fout is hierin opgelost.
13 november: Windows 10 1809 is opnieuw officieel uitgebracht

Wanneer denk jij dat Windows 10 versie 1809 opnieuw wordt uitgebracht? Laat het weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

Begin november? Net als de "April" (1803) update...

Zal wel novmber worden, maar voor mij hoeft het niet want de nieuwigheden die weer erbij komen gebruik ik toch niet. (neemt alleen maar onnodige ruimte en problemen met zich mee.
Daarom ook weer 2 extra updates per maand waar je gestoord van wordt. Als mijn huidige laptop de geest geeft, dan wordt het een macbook.

Denk ook dat het november zal worden, en voor mij hoeven die eindeloze updates met steeds maar problemen niet.
'T is maar dat ik niet steeds 1 computer moet updaten maar een viertal, ben er steeds uren en soms zelf dagen mee bezig, zeker bij eventuele problemen om het weer goed te krijgen.
Heb wel wat beters te doen.

Ik denk dat de Windows 10 versie 1809 voor eind oktober weer uitgebracht wordt. Dan zijn ze weer net op tijd. De problemen die er waren hebben ze al reeds gecorrigeerd op 6 oktober met hun laatste update (17763.55). Deze correctie update was alleen bedoeld voor degenen zoals ik die reeds de probleem update al gedownload hebben.

Tis te ziek dat eindgebruikers (dat zijn dus mensjes met een gekochte windows 10) als proefkonijnen worden gebruikt!
to msosft: gooi dat hele elk half jaar verplichte upgrade systeem eens weg.. werkt niet en onnodig!

Neem microsoft over en verander daar de boel naar JOUW zin

je heb windows 10 niet gekocht , want windows verkoopt geen systeem , je betaald alleen maar zodat je windows mag gebruiken .

Om precies te zijn: Je KOOPT een LICENTIE voor het gebruik van Windows 10. Da's in feite betalen voor het gebruik. De koop staat echter tegenover het ABONNEMENT. Daar betaal je inderdaad voor het GEBRUIK en mag je na opzeggen van het abonnement het product NIET meer gebruiken en wordt verder gebruik zelfs geblokkeerd. Bij de koop van een licentie kan je die je tot in het oneindige blijven gebruiken, ook nadat de ondersteuning door Microsoft stopt.

De meesten kochten helemaal niets, wie een pc had gekocht met Windows 7 kon destijds gratis updaten naar 8 en zo gratis naar 10. Wie een nieuwe pc kocht met Windows 8 kreeg later ook de 10 gratis. Sedert 2012 kreeg men dus alles voor niets. Veel geklaag dus. Als je vroeger een Windows versie kocht en er waren problemen mee deden ze al die moeite die ze nu doen niet. Tussen Xp en Vista zit 6 jaar. 2 jaar later Windows 7. En nu al jaren genieten van een voor heel velen gratis versie, dikwijls dan nog voor pc's aan bodemprijzen. Als ik zie wat ik heb voor 350 euro en wat in 2010 had voor 1200 euro kunnen we echt niet klagen. Windows lost dit wel op, en komt er zelfs geen 1809 dan vergaat de wereld er niet door.

Er is nog nooit een mogelijkheid geweest om gratis te upgraden van Windows 7 naar 8. Tenzij u bedoelt dat Microsoft met de leveranciers van PC's heeft afgesproken dat nadat de aankondiging van de release van Windows 8 was gedaan, dat kopers dan tegen betaling van de mediakosten mochten upgraden naar Windows 8. Ook was er een mogelijkheid om tegen gereduceeerde prijs bij de wederverkopers een doos met daarin Windows 8pro 32bit en 64bit aan te schaffen voor € 59,95, of op de Microsoft webwinkel één van de twee versies voor € 29,95. Windows 10 is ook niet gratis, want in een deel van de verkoopprijs van een pc, laptop of iets dergelijks is ook een betaling begrepen voor de licentie om Windows 10 te mogen gebruiken. In 2010 had je voor 1200€ een rijk uitgeruste computer, nu voor € 350,00 koop je een computer met 8gb werkgeheugen en een 64gb SSD, die niets van de mogelijkheden heeft van de duurdere computer destijds.

van W7 naar W8 was inderdaad niet zo duur,ter info:
http://nl.tinypic.com/r/1...

Totaal met U eens Tron.

Ik hoop nooit.
Kunnen beter gelijk werken aan de volgende groten update.

Dat zal dan 1903 worden

Ik denk dinsdag 30 oktober.

Het begint nu echt een rare toestand te worden. Op het internet wordt microsoft ernstige verwijten gemaakt rondom het beschikbaar stellen van updates die niet goed genoeg zijn door getest. Rondom windows 10 is het nooit zo erg geweest! Het laat zien (volgens de vele criticasters) dat microsoft te weinig investeert in het goed afleveren van updates!

In dit "tempo" ga ik uit van de kerst update.

Mee eens!

Bij mij werkt alles als een zonnetje en ik wed dat dat het geval is bij de overgrote meerderheid van de October updaters. Neemt niet weg natuurlijk dat het bij IEDEREEN vlekkeloos moet werken.

Tsjonge,jonge. Wanneer was de laatste keer dat Microsoft überhaupt een nuttige update heeft uitgebracht waar de mensen op zaten te wachten.......

Ik heb al maanden geleden het automatisch updaten en upgraden van Windows 10 uitgeschakeld. Dat heeft me inmiddels voor veel ellende behoed.

Heel verstandig !!!

Niet verstandig, updates van Defender loop je ook mis, updates van stuurprogramma's loop je mis, en MRT updates, java en andere : m.a.w : je hebt de meest onveilige versie van Windows 10.

Dan heeft u wel een bijzondere versie van Windows 10. In principe geldt voor iedere versie dat updates en upgrades geïnstalleerd worden, je kan het hoogstens uitstellen, maar volledig uitschakelen, tja dat is dan wel een heel bijzondere versie van Windows 10.

Een Windows-register is snel aangepast...

Je wordt er niet vrolijk van het lijkt of iedere gebruiker nu tester aan het worden is, heb nog weinig nuttige aanvullingen gezien

Er reageren er hier meer negatief dan dat ze zelf last hebben van de gemelde problemen. Het is zo leuk om online te zeiken.....

Op deze manier wordt Windows 10 onbruikbaar. Tijd voor iets anders!

Ik stel voor dat iedereen hier zich gaat verdiepen in Linux of Chrome OS. Stabieler en veiliger dan Windows. Bovendien is de kans dat het mis gaat met updates/upgrades nihil.

Waarom zou je je verdiepen in een besturingssysteem dat hoe dan ook ten onder zal gaan. De genoemde besturingssystemen zullen nooit een voet aan de grond krijgen in de sector die er toe doet. Realiteit is dat Microsoft ijzersterk vertegenwoordigd is in de zakelijke sector. En wat je bij de baas gebruikt, gebruik je ook thuis. Vooral omdat daar voordelen aan zitten die Linux en Chrome OS je niet kunnen bieden. Wellicht dat Chrome OS in de zakelijke sector een groter aandeel krijgt. Je zou je ook kunnen verdiepen in het andere hecht doortimmerde besturingssysteem voor de consumenten en zakelijke markt van Apple. Maar een wereldwijde ommezwaai van Windows naar een ander besturingssysteem is gewoon veel te kostbaar.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
no_rwegen