Uitrol Windows 10 1809 gestopt wegens verdwenen bestanden

Update 13 november
Windows 10 1809 is opnieuw officieel uitgebracht

Opmerkelijk nieuws. Microsoft heeft de uitrol van Windows 10 1809 via Windows Update stilgelegd. Ook via de website is Windows 10 1809 niet meer te downloaden. Meldingen van verdwenen foto's, documenten en bestanden na de upgrade zijn de reden. Diverse gebruikers raakten hele mappen met afbeeldingen, video's en andere documenten kwijt nadat ze Windows 10 1809 had geïnstalleerd.

Update 10 oktober
Microsoft meldt dat het probleem met de verdwenen mappen en bestanden opgelost is. Naar schatting is slechts een honderdste procent van de gebruikers die upgraden naar Windows 10 versie 1809 getroffen, maar goed, bij tien miljoen upgrades zijn dan toch al duizend mensen hun bestanden kwijt. Microsoft erkent nu ook dat 'any data loss is serious'.
 
Het probleem lijkt zich alleen te hebben voorgedaan bij mensen die gebruikmaakten van Known Folder Redirection (KFR). Die bijvoorbeeld hun documenten en afbeeldingen-mappen verplaatst en doorgelinkt hadden naar een andere schijf bijvoorbeeld.
 
Microsoft heeft een nieuwe build van Windows 10 1809 beschikbaar gesteld voor Insiders (testers). Als daar geen problemen meer zijn dan wordt de uitrol voor gewone gebruikers ook weer gestart. Maar wanneer dat gebeurt is nog niet bekend.

Oorspronkelijk bericht
Microsoft onderzoekt het probleem en heeft daarom de uitrol Windows 10 1809 tijdelijk gestaakt:
We have paused the rollout of the Windows 10 October 2018 Update (version 1809) for all users as we investigate isolated reports of users missing some files after updating.

Hoeveel gebruikers daadwerkelijk bestanden zijn kwijtgeraakt is onbekend. Het kan een vrij specifiek, weinig voorkomend probleem zijn, maar het is natuurlijk onacceptabel dat gebruikers documenten en foto's verloren zijn. En het 'some files' van Microsoft is een understatement waardoor gebruikers niet serieus genomen worden, want er zijn meldingen van mensen die 200GB aan foto's kwijtgeraakt zijn.

Onze vaste bezoeker WriTer meldde gisteravond al dat hij eerder deze week de update naar versie 1809 kreeg aangeboden, maar nu niet meer. De gedownloade installatie-bestanden waren zelfs verwijderd van zijn pc.

Wanneer Microsoft de upgrade naar Windows 10 1809 weer hervat is onbekend. Maar dit probleem is een echte showstopper bug, waardoor het wellicht even kan duren. Microsoft zal geen risico willen nemen met dit soort ernstige incidenten. De vraag is dan ook of de automatische uitrol via Windows Update (tot nu kregen alleen actieve zoekers de upgrade aangeboden) volgende week dinsdag 9 oktober wel van start zal gaan.

Momenteel is Windows 10 1809 niet meer te verkrijgen via Windows Update en ook niet meer handmatig te downloaden via de website van Microsoft.

Update 13 november
Windows 10 1809 is opnieuw officieel uitgebracht

Deel dit artikel: 

Reacties

let op wie 1809 al heeft, herstelpunt maken staat uitgeschakeld, dus handmatig herstelpunt maken inschakelen

Ik heb net de update automatisch uit laten voeren en nu staat alleen mijn prullenbak er nog op. Ben alles kwijt en kan er niet meer inkomen. Wat kan ik doen?

Inmiddels na een handmatige update Windows 10 Home x64 versie 1809.17763.104 draaien. Geen enkel probleem op mijn 4 jaar oude 'home-made' desktop! ;-)

De update naar 1809.17763.104 is KB4464455.
"We have fixed the issue where the incorrect details were being shown in Task Manager under the “Processes” tab.
We fixed an issue where in certain cases IME would not work in the first process of a Microsoft Edge user session.
We fixed an issue where in some cases applications would become unresponsive after resuming from Connected Standby.
We fixed several issues causing application compatibility problems with 3rd-party antivirus and virtualization products.
We fixed several issues with driver compatibility."

Een aantal dagen na het handmatig binnenhalen en installeren geen bestanden kwijtgeraakt. Wel bleken een paar programma's niet meer geïnstalleerd te zijn. En nu heb ik ineens een niet-geactiveerde versie van Windows? Met geen mogelijkheid meer te activeren met de (wel legale) key.

Update: via Tweaking.com Windows Repair weer de laptop weten te activeren.

ik heb de 1809 update ,
ik heb ook m,n persoonlijke mappen op een 2e interne schijf , ik heb gelukkig nog al m,n bestanden

Hier kunt u Windows 10 1809 downloaden met het programma "Windows ISO Downloader.exe". Wel met waarschuwing, maar het kan wel.

https://www.heidoc.net/jo...

In plaats van ons elk half jaar een gebrekkige grote update met massa's problemen door de strot de duwen en een goed werkende Windows 10 te verknoeien zouden ze er beter maar om het jaar mee moeten afkomen, en dan pas als ze zo goed als zeker zijn dat alles goed werkt.

100% zeker is men nooit, maar als je in het slechtste geval bij een eventuele fout achteraf maar een kleine patch moet installeren, dan valt daar goed mee te leven.
Maar zoals ze de laatste tijd bezig zijn dat vind ik niet kunnen, bestanden vernietigen of verwijderen tot hele computers onbruikbaar maken zijn zeer zware fouten lijkt mij.

Ik krijg zoiets meestal wel opgelost maar niet iedereen is in staat om bij zware computerproblemen zo'n problemen op te lossen.
Als ik zo'n prutswerk zou afleveren bij mijn werkgever dan kon ik zo goed als zeker mijn ontslag verwachten, en helaas heb ik niet zo'n loon waar die gasten van Microsoft voor werken.

Volkomen mee eens WRITER.

Ik heb WINDOWS 1809 er ook een paar dagen op mijn pc gehad, Maar ik had een heel ander probleem, Namelijk dat telkens als ik de pc opstarte dan werd mijn computer scherm heel donker, EN moest dat steeds handmatig weer terug zetten. wou toen WINDOWS 1803 weer terug zetten, Maar dat was niet meer mogelijk, KREEG een blauw scherm met de tekst WINDOWS is beschadigd. Gelukkig heb ik een aparte partitie met WINDOWS 8 erop, EN heb dat geinstalleerd, En toen dat erop zat ben ik weer terug gegaan naar WINDOWS 10 versie 1803. En nu is mijn pc weer stabiel. p.s. Ik heb dit voorval wel gerapporteerd bij MICROSOFT.

@ hollieball... nou nee, jij bent als gebruiker de tester tegenwoordig... en als er grootschalig wat vervelende dingen worden gevonden gaan ze het erna pas oplossen.. volkomen idoot! net zo idioot als elke half jaar een service pack(wat vaak dus nog niet eens af is! )

Na Windows 10 October Update zwart scherm, super frustrerend, kan niet meer inloggen, soms wel soms niet...Drama...Microsoft test eerst eens iets beter en langer...

Ik had in Windows 10 1809 ook een probleem met de netwerkdriver waar door ik meermaals geen internet meer had. Gisteren had ik er genoeg van en heb ik de vorige versie 1803 terug gezet. Nadat ik de pc had terug gedraaid naar versie 1803 Kwam ik daar ook enkele problemen tegen. Dan maar een schone installatie gedaan van Windows 10 Versie 1803 en nu draait de computer weer als een zonnetje. Versie 1809 ga ik nu zo lang mogelijk uitstellen.

Als je een kopie van je drivers maakt kan je die zonder internetverbinding installeren.(op 1809 b.v:-)

Hier een uitleg hoe dat moet,waarbij de "aanvullende tip" het beste is.
https://www.schoonepc.nl/...

Je kan ook Windows 7 of Windows 8 drivers proberen,of ze bij de fabrikant van je pc downloaden

Omdat Windows update tegenwoordig zo langzaam is heb ik van de week een W7 beeldschermdriver geïnstalleerd op een pc met W10,daarna kon ik gewoon de beeldresolutie veranderen.

Ik had na de update van Windows 10 versie 1809 de nieuwste netwerkdriver geïnstalleerd omdat ik met de vorige netwerkdriver problemen had in Windows 10 versie 1809. Ook het installeren van de nieuwste netwerkdriver loste het probleem niet op. En dan rest er maar één oplossing, terug naar Windows 10 versie 1803

Hier wat meer uitleg over Known Folder Redirection (KFR),waaronder iets met een oude versie van OneDrive?
https://www.agconnect.nl/...

Ik heb gewoon 1809 op mijn Asus tv-desktop erop gekregen, niets kwijtgeraakt, omdat die voordat ik de smarttv kocht op een hdmi poort stond als YouTube en Netflix pc.
Nu heb ik een smarttv, al staat die wel via mijn netwerk ook nog op een van de 4 hdmi poorten aangesloten.

ik draai hier al een week met versie 1809 nog geen problemen op deze pc maar wel veel meldingen van trojan remover die files uit het register halen van microsoft ik denk dat dit files zijn om mee te kijken hoe deze versie zich gedroeg

Er rolt nu een update voor 1809 bij me binnen....((KB4464330)....

Yep, blijkt een fix te zijn van het probleem (waar ik geen last van had). Heb nu versie 1809.17763.55 Home x64 probleemloos draaien!

Vanavond net de gangbare updates geinstalleerd op versie 1809 zonder problemen, ikheb versie 1809 al op 3 oktober zonder problemen handmatig geinstalleerd.

Dag beste mensen van GratisSoftware,
Ik kreeg vanochtend de versie van Windows 10 - versie 1809, build 18252.1000 geïnstalleerd!! Ik ben Insider en heb dit item aanstaan voor Previews en hij rolde binnen,
Ervoor kreeg ik wel te lezen dat ik 'bewust moest zijn van de experimenteer-versie,' of in die trant.
Alles ziet er naar behoren uit en ben niets, maar dan ook niets kwijt!!
Wij zijn natuurlijk 'proefkonijnen,' als Insiders, maar meld het allemaal toch maar even.
Groet en dank voor al jullie werk en info!
JoopN.

Begrijp er niets van al mijn bestanden hen ik nog. En er is niets verloren gegaan.
En alles werkt nog zo als van tevoren. Geen enkel probleem loopt al een trein.

Een back-up maken en een schone installatie uitvoeren. Zo doe ik het altijd. Upgraden zonder back-up kan maar het is vragen om problemen. Ik heb Windows 10 (1809 build 17763.1) al op 3 computers ge-installeerd en nog geen enkel probleem tegen gekomen. Ik ben benieuwd welke problemen er zijn en hoe die anderen hun Windows 10 ge-installeerd hebben.

Windows 10 had zich moeten beperken tot het basis besturingssysteem zonder alle overbodige nutteloze fratsen.
Windows 10, een flop, toont veel overeenkomsten met het geflopte Windows Vista, dat verder overigens weinig problemen kende.
Daarom heb ik ook nog steeds het probleemloze Windows 7. En in april 2020 een Linux distributie.

Op 3/10 via Windows update - handmatig - versie 1809 binnengekregen en zonder problemen geïnstalleerd op een Acer Aspire ES1-432 (1.5 jaar oud).
Op 4/10, op dezelfde wijze versie 1809 binnengehaald en geïnstalleerd op een Dell Inspiron 15R 5537 (4.5 jaar oud).
Na installatie op de Dell bleek mijn printer Epson DX3850 + de scanner niet meer geïnstalleerd. Bij vorige updates was dit ook het geval.
De printer opnieuw geïnstalleerd met de recentste driver.
Voor herinstallatie van de scanner heb ik moeten teruggrijpen naar een oudere installer.
Blijkbaar heeft Windows 10 problemen met installaties van oudere hardware.
Bij mij geen problemen met verdwenen afbeeldingen.
Problemen met andere OS: een upgrade van iOS leidde in het verleden eens tot een totaal geblokkeerde tablet.
Een oplossing van Support Apple heb ik niet gekregen. De eindconclusie van de chat met Apple was:
"Ik verzoek je later nogmaals te proberen om je iPad weer te updaten en te herstellen"
Uiteindelijk heb ik het probleem zelf kunnen oplossen met een Testversie van ‘Wondershare dr.fone toolkit for iOS'.
Mijn bedenking hierbij was: waarom hebben ze bij Apple zelf geen dergelijke tool ?
Ik heb ook wat ervaring met Linux Manjaro en Linux Peppermint. Deze OS draaien inderdaad heel goed.
Helaas vind je al wat moeilijker laptops zonder OS of met Linux voorgeïnstalleerd en meestal zijn die dan ook weer een stuk duurder.

Hmm, Microsoft is een beetje de controle kwijt lijkt het.
Het zijn geen incidenten meer maar is een structureel probleem geworden. Denk dat als het echt niet anders kan ik Win10 blijf gebruiken.
Maar in alle andere gevallen stap ik over naar Manjaro Linux.

Windows 10 is een soort van rollend release en heeft daardoor denk ik eerder te maken met fouten in de updates, o.a. wegens een te korte testperiode.

Manjaro werkt prima (bij mij ;-).
Ik kan er alles mee wat nodig is en nog veel meer.
Manjaro heeft echter wel, net als Windows 10, een zogenaamd rollend release.
Daarbij is in theorie de kans op een fout na update groter dan bij de LTS releases (o.a. Ubuntu, Mint, MX Linux). Ik heb de afgelopen maanden echter geen enkele serieuze fout in Manjaro ontdekt. De updates verlopen vlotter dan bij Windows. Hoewel Manjaro niet moeilijk is, vereist het net als bij elke andere Linux distributie enige gewenning.
Linux Mint is tegenwoordig net als Windows uitgerust met herstelpunten of momentopnames.
MX Linux is nog steeds als 32-bit verkrijgbaar en in die vorm zeer geschikt voor oude computers met weinig werkgeheugen (2GB minimaal is aante raden) en met een niet zo krachtige processor. MX linux is net als Ubuntu gebaseerd op Debian linux en afgeleid van Mepis en AntiX (MX).

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
rusla_d