Windows 10 1809 is opnieuw officieel uitgebracht

Het heeft enige voeten in de aarde gehad, maar anderhalve maand na de eerste officiële uitgave van Windows 10 1809, het terugtrekken vanwege een ernstige fout (waardoor sommige gebruikers persoonlijke documenten en foto's kwijtraakten) en het uitvoerige testen (waarbij ook een nieuwe kritieke fout met zip-bestanden werd verholpen) is nu Windows 10 versie 1809 eindelijk opnieuw officieel uitgebracht!

Microsoft meldt:
On November 13, 2018, we will begin the re-release of the Windows 10 October Update (version 1809), Windows Server 2019, and Windows Server, version 1809. We encourage you to wait until the feature update is offered to your device automatically.

Microsoft zegt dus dat je beter kunt wachten tot Windows 10 1809 automatisch aan je wordt aangeboden (en dus moet je ook niet zelf in Windows Update klikken op Naar updates zoeken)!

Op het Windows Blog zegt Microsoft dat de update dit keer langzaam wordt uitgerold en pas als je pc geschikt is bevonden - er geen bekende problemen zijn -  krijg je versie 1809 aangeboden via Windows Update. De uitrol verloopt gefaseerd en kan wel enkele maanden duren. Hoe minder problemen Microsoft tegenkomt, hoe sneller de uitrol zal verlopen, maar zeker in het begin worden alle problemen nauwlettend gemonitord, zo belooft Microsoft.

Onze aloude waarschuwing blijft ook gewoon van kracht: je kunt beter NIET actief zoeken naar updates of zelf handmatig downloaden, maar gewoon wachten tot Windows 10 1809 vanzelf bij je wordt aangeboden, omdat je dan zeker weet dat jouw pc geschikt is bevonden en (hoogstwaarschijnlijk) geen problemen oplevert. 

Windows 10 1809 via Windows Update binnenhalen

Maar als je een gevorderde gebruiker bent (en een backup van al je gegevens hebt gemaakt) of wel van een gokje houdt dan kun je vanaf vanavond dus Windows 10 versie 1809 binnenhalen via Windows Update, als je gaat naar Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update en klikt op Naar updates zoeken. De update heet in Windows Update 'Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1809' (niet te verwarren met de maandelijkse beveiligingsupdates die vanavond ook uitgerold worden).

Windows 10 1809 zelf downloaden en installeren

En je kunt Windows 10 1809 ook handmatig downloaden op de website van Microsoft en installeren met de Update-assistent (kies Update nu) of Media Creation Tool (Hulpprogramma downloaden). De download van Windows 10 Oktober 2018 Update is op de website van Microsoft per direct beschikbaar.

Maar nogmaals, ons advies is:
Weersta de verleiding om te downloaden of in Windows Update op die 'Naar updates zoeken' knop te klikken!

Wat ga jij doen? Windows 10 1809 zo snel mogelijk binnenhalen of afwachten tot deze vanzelf aangeboden wordt (klik dan NIET op Naar updates zoeken)? Laat het weten in de reacties hieronder!

Reacties

Ik heb wel 1809 draaien, maar ik krijg nu de aansporing om een update te doen op onderdelen, die wordt weergegeven op een groot blauw vlak midden op het scherm(wel of niet opnieuw starten). Dit is niet de normale manier van updaten door Microsoft.
Kan ik dit vertrouwen?

Nog maar een keertje waarschuwen,stel de download zo lang mogelijk uit.
Heb de update binnen, en kan er echt geen pluim voor geven.
Probleem na probleem met windows,
Goed advies voor de techneuten die de updates bouwen, ga nou eerst eens een keer alles goed testen door en door voordat de uitrol gedaan wordt.
We worden er echt niet vrolijker van.
Kortom waardeloos weer

Ja dat advies kunnen ze zelf ook bedenken, maar de keuze zal ook niet bij hun liggen maar door de genen boven hun die er leuk een kosten baten analyse oplossen laten en zeggen dat het allemaal makkelijk moet kunnen binnen de beschikbare tijd.

Microsoft heeft de update weer ingetrokken wegens problemen met Intel drivers uitrol is uitgesteld

afbeelding van redactie

De update is niet teruggetrokken, maar alleen geblokkeerd voor mensen met bepaalde Intel drivers:
https://www.gratissoftwar...

Voor het eerst dat ik niet "gelijk" de upgrade binnen krijg. Bij de vorige 1709 en 1803 sloeg Microsoft nog dezelfde dag toe. Deze ronde niet, dus net als egeltjes doet Microsoft het heel voorzichtig.

Nadat ik versie 1803 gedurende het afgelopen halfjaar al een keer of twintig had geprobeerd te installeren (die steeds vastliep op 82% in de laatste installatiefase) en ik zelfs Microsoft Support op afstand tevergeefs mijn systeem had laten proberen te upgraden naar genoemde versie, is het nu dan eindelijk wel gelukt via de Update Assistent om direct van versie 1709 naar 1809 te gaan. Nu schijnen er toch weer problemen te zijn met cloud-diensten en VPN-clients. Daar maak ik geen gebruik van, maar pfff... weten ze bij Microsoft eigenlijk zelf nog wel wat ze aan het doen zijn?

pc..windows 10 home
laptop...windows 8.1 pro

toppie

W10 blijft gebannen, W8.1 doet het hier uitstekend !

Zojuist is de update van Deepin 15.7 naar 15.8 catastrofaal gebleken. De scherm aansturing voor de AMD video adapter deugt niet en Deepin 15.8 loopt hopeloos vast. Dat terwijl Deepin 15.7 vlekkeloos draaide. Dit bewijst dat updates bij linux distributies ook niet altijd probleemloos zijn. Bij Deepin 15.8 ging het bij mij in elk geval volkomen mis.
Ik zal daarom de Deepin linux distributie niet meer aanbevelen als zijnde zeer betrouwbaar.
De upgrade naar 1809 voor Windows 10 1803 heb ik tot op heden nog op geen enkele PC ontvangen.

Een hoop puienzeikers hier op de site. Koop dan degelijke hardware en voer eens een clean install uit!

@ Willem; Ik heb een zeer behoorlijke pc, misschien wel beter dan de jouwe,
maar W10 is een hoop misère, hier geen W10 meer, nooit !

Fijn voor je...

Op een Acer Switch met een win 10 home 32 bits versie na een upgrade middels de 'windows update assistant' de platform drivers opnieuw moeten installeren om zowel het geluid als het touch screen weer aan de praat te krijgen. Maar had er op gerekend, de drivers klaar staan, was zo weer in orde. Nu geen enkel probleem, loopt als een zonnetje.

De nieuwste versie geinstalleerd op 2 laptops en zoals altijd zonder problemen

Hier een interessant artikel over Microsofts blunder van Windows 10.
https://blog.computercrea...

Sorry hoor, maar in het artikel staat helemaal niks over de blunder. Het is een zuur artikel, waarin aannames als feit worden gepresenteerd en de aap komt aan het einde uit de mouw; koop een boek. Wat uiteraard via die website te koop is. Gewoon ordinaire marketing dus, om het woord "oplichting" nog maar even niet te gebruiken. Tel Sell via internet. "Oh John, wat een fantastisch boek" ....

zeer interessant artikel, alleen wat omvangrijk, windows 10 is namelijk in een woord samen te vatten: "abominabel"
Je zal maar bijv. een senior zijn die om de haverklap met dergelijk geknoei en geklungel geconfronteerd word.
Mijn enige goede beslissing was om van w8.1 niet te upgraden.

Hoe kan ik die troep tegen houden zodat die niet op mijn pc terecht komt ???

afbeelding van redactie

Even dit artikel lezen https://www.computerworld...

Zojuist de nieuwste update van Windows 10 door Microsoft aangeboden gekregen. Direct geïnstalleerd en herstarten. Geen enkel probleem en alles werkt perfect. Lenovo laptop werkt als een zonnetje. Ik wil hierbij met nadruk opmerken, dat Windows 10 destijds op een hagelnieuwe SSD schijf is geïnstalleerd. Ik kocht mijn Lenovo ideapad 300 in de computerzaak ´´voorgekookt´´, dus NIET (!) over een vorige Windows besturing heen.

Volgens mij ligt daarin de kern van het probleem, wat sommige mensen vaak schijnen te hebben met nieuwe Windows updates. Ik meen weleens te hebben gelezen, dat Microsoft bij de installatie van Windows een soort van ´´code´´ diep op de harde schijf plaatst.

Voorbeeld. Windows 7 of 8. Krijgt dan ook zo´n voor Microsoft herkenbare code mee geïnstalleerd op harde schijf. Zet je later een nieuwe Windows 10 eroverheen, als dat verhaal klopt zeg ik er nogmaals bij, kan je dus herkenningsconflicten krijgen en verlopen updates, hier en daar, met problemen wat je dan gemeld krijgt door sommigen.

Erg vervelend voor die mensen als dat gebeurd, maar nogmaals; ALS het klopt, lijkt het mij toch echt het meest verstandigst om Windows (10) altijd en sowieso maar op een hagelnieuwe en nog ongebruikte schijf te (laten) installeren. Dan krijg je volgens mij, denk ik, geen update problemen. Klopt dit verhaal niet, dat zou ook goed kunnen, dan heb ik geen verklaring waarom updates bij sommigen zoveel problemen geven en bij anderen volstrekt niet. Dan blijft het ´n raadsel en lees ik graag andere ideeën daaromtrent.

Volgens mij klopt je verhaal ongeveer. Ik heb zelf iemand met een Lenovo geholpen waar oorspronkelijk Win8.1 op stond en die geupgrade was naar Win10. Na 2 jaar werkte het niet meer, allerlei beeldscherm problemen, strepen en blokken en zo. Toen heb ik gecleand en een geheel verse Win10 geinstalleerd en waren de problemen opgelost. Ik vermoed omdat op de PC oorspronkelijk allerlei Lenovo programma's stonden die na de upgrade naar win10 in de loop de tijd steeds meer problemen gingen veroorzaken. Ze waren immers ooit voor Win8.1 ontwikkeld.

Had hem al eerder geïnstalleerd en na meldingsproblemen er weer afgehaald en 1803 teruggezet met Macrium. Wacht nu tot automatische update. Dat is het beste.

Ik ga zo lang mogelijk wachten om die update te installeren.

Ondervind ook problemen met het toewijzen met welk programma mag openen.
Maar dat was al bekent.
Een op de andere laptop blue screen of death

Sinds Windows 10 is er nog geen update mis gegaan op mijn twee laptops en op de vaste PC. Gewoon via Windows Update. Ik snap soms niet wat de problemen zijn....???

Momenteel gebruik ik stopupdates10 zie: http://greatis.com/blog/s... en kom dus niet in de verleiding om 1809 te installeren en wacht tot het echt 'veilig' is.

Heb 'em op hun website gedownload op usb, media creation tool, van de vorige 1809 had ik die ook maar die wou niet installeren. Had men pc terug op 1803 gezet en nu upgrade 1809, het geeft licht en geluid dus zal wel werken.

Heeft hen geïnstalleerd maar loopt vast
Op nieuw van af de grond opgebouwd.
Geen problemen .
Dus op een gebruikte laptop werkt niet.
Schone installatie verpligt
Windows 10 sucks

Ik kan niet meer kiezen welk programma het mag openen
Zoals BHV Adobe of de concurrent

Jip,
Dit probleem dook deze voormiddag al op,blijkbaar komt er nog een (zoveelste) bijkomende update deze maand. Zie: https://www.computeridee....

Heb hem lekker geïnstalleerd met 'Windows 10-assistent.' Geen probleem; mooie interface - zwart en strak. Alles staat nog net zo als ik had ingesteld! Niet gewacht dus; ben 'gevorderde' en degelijk back-up gemaakt. Ook opmerkelijk: duidelijk minder schijfruimte, snel en verder kreeg ik daarna ook nog 'cum. updates!'

update kwam gisteravond binnen en zonder problemen geinstaleerd comp is lekker snel het wordt mischien toch nog een goed besturingssysteem

Had deze update al vanaf 1e uitrol op 2 PC's staan maar had dit wel handmatig gedaan. Geen problemen ondervonden die ik al eerder niet had.

Gisteravond bij het afsluiten zag ik dat de update binnen is gekomen en wilde installeren, omdat ik zelden of nooit problemen heb gewoon zijn werk laten doen. Alles werkt prima, instellingen waren hetzelfde denk ik, ik zag dat visualizador 3D toegang had tot mijn mic dus die maar uit gezet.

Ik kijk de kat ff uit de boom.

Ik heb een paar maanden oude PC met daarop Windows 10 Pro maar in oktober heb ik gelukkig geen update naar Windows 10 1809 aangeboden gekregen, blij toe gezien alle problemen. Ik heb nu uit voorzorg Windows Update op Semi-Annual gezet i.p.v. Semi-Annual (Target), ik kijk dus even de kat uit de boom net zoals bij de update naar Windows 10 1803.

Ik heb zojuist wel drie updates aangeboden gekregen voor Windows 10 1803, mijn PC is geüpdatet naar build 17134.407, updates werden zonder problemen geïnstalleerd.

als je win 10 pro heb dan kan je de update zelf 365 dagen uitstellen

Ga gewoon wachten tot ze de update aanbieden, eerder begin ik er niet meer aan.
Maak elke keer voor een update of upgrade een image maar heb geen zin om mogelijke blunders na afloop weer ongedaan te moeten maken.

Het is meestal geen update dat maar een paar minuutjes duurt en wil daar ook geen dagtaak van gaan maken om mogelijke blunders van Microsoft ongedaan te moeten maken.

Ja idd, de desktop ging van de 1803 versie naar de 1809, naar build nr 17763.107 en na de 3 updates voor de 1809 versie, waarvan één cumulatieve met nr KB 4467708, uiteindelijk ook naar build nr 17763.134. Zo worden de early upgraders en de huidige upgraders uiteindelijk allemaal naar dezelfde build gebracht en heeft microsoft de orde weer hersteld. Tot nu toe ook op de desktop geen enkel probleem.

Op een andere desktop blijkt de upgrade weer Engels talig, en duurt het even voor de display language weer hersteld is en in het Nederlands wordt weergegeven. En daar heb ik in de app lijst ##IDStrings## staan, 3 stuks met respectievelijk de nummers 16, 17 en 18 erachter. Geen idee nog waar deze voor staan...ga alles eesrt maar eens even checken of alle programma's nog wel normaal draaien.

er zijn nu ook updates binnen voor de 1809

Vandaag op de Switch waar de 1809 al op stond de genoemde update; geen probleem, nu build nr 17763.134, geïnstalleerd sinds 3-10-2018. Loopt prima. Ben toch zelf met de desktop bezig, die heeft de 1809 al zonder problemen gedraaid, maar was terug gegaan naar de 1803 versie vanwege een upgrade met een SSD. Maar ook deze desktop heeft al probleemloos de 1809 versie gedraaid, dus durf t wel aan.

Ik heb de Windows Update op Semi-Annual-Kanaal gezet in plaats van op Semi-Annual-Kanaal (Target)om de update zolang mogelijk uit te stellen.

al eerder geïnstalleerd, geen probleem .Vandaag cumulatieve update,alles werkt perfect.

Idem

idem..... geen probleem!

idem.
meestal doe ik toch gelijk een schone instalatie bij de 6 maandelijkse update , zo ook een maand gele en alle updates gewoon binnen .
tis toch altijd handig om zeker van je belangrijken files foto s ect een of meerdere backups te hebben , want ook met gewoon gebruik kan er altijd wel wat gebeuren en om dan alleen op je computer te vertrouwen vind ik te gevaarlijk want foto s komem nooit meer terug.

Bij mij ook, eerder geïnstalleerd en geen enkel probleem gehad.

Bij mij kwam ander halve maand terug 1809 gelijk binnen, nu dus niet en kwam er een update voor 1803.:(

afbeelding van redactie

Waarschijnlijk pakt Microsoft de uitrol iets voorzichtiger aan deze keer...

Dat denk ik ook. WEL een update voor 1803, Maar 1809 alleen handmatig te downloaden.

Als het alleen handmatig mogelijk is beter om te wachten, zoals het artikel al aangeeft zijn waarschijnlijk nog niet alle "puntjes op de i" klaar voor jou computer. Dus mocht je toch ergens problemen krijgen weet je waarom.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivoork_st