Windows 10 1809 is opnieuw officieel uitgebracht

Het heeft enige voeten in de aarde gehad, maar anderhalve maand na de eerste officiële uitgave van Windows 10 1809, het terugtrekken vanwege een ernstige fout (waardoor sommige gebruikers persoonlijke documenten en foto's kwijtraakten) en het uitvoerige testen (waarbij ook een nieuwe kritieke fout met zip-bestanden werd verholpen) is nu Windows 10 versie 1809 eindelijk opnieuw officieel uitgebracht!

Microsoft meldt:
On November 13, 2018, we will begin the re-release of the Windows 10 October Update (version 1809), Windows Server 2019, and Windows Server, version 1809. We encourage you to wait until the feature update is offered to your device automatically.

Microsoft zegt dus dat je beter kunt wachten tot Windows 10 1809 automatisch aan je wordt aangeboden (en dus moet je ook niet zelf in Windows Update klikken op Naar updates zoeken)!

Op het Windows Blog zegt Microsoft dat de update dit keer langzaam wordt uitgerold en pas als je pc geschikt is bevonden - er geen bekende problemen zijn -  krijg je versie 1809 aangeboden via Windows Update. De uitrol verloopt gefaseerd en kan wel enkele maanden duren. Hoe minder problemen Microsoft tegenkomt, hoe sneller de uitrol zal verlopen, maar zeker in het begin worden alle problemen nauwlettend gemonitord, zo belooft Microsoft.

Onze aloude waarschuwing blijft ook gewoon van kracht: je kunt beter NIET actief zoeken naar updates of zelf handmatig downloaden, maar gewoon wachten tot Windows 10 1809 vanzelf bij je wordt aangeboden, omdat je dan zeker weet dat jouw pc geschikt is bevonden en (hoogstwaarschijnlijk) geen problemen oplevert. 

Windows 10 1809 via Windows Update binnenhalen

Maar als je een gevorderde gebruiker bent (en een backup van al je gegevens hebt gemaakt) of wel van een gokje houdt dan kun je vanaf vanavond dus Windows 10 versie 1809 binnenhalen via Windows Update, als je gaat naar Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update en klikt op Naar updates zoeken. De update heet in Windows Update 'Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1809' (niet te verwarren met de maandelijkse beveiligingsupdates die vanavond ook uitgerold worden).

Windows 10 1809 zelf downloaden en installeren

En je kunt Windows 10 1809 ook handmatig downloaden op de website van Microsoft en installeren met de Update-assistent (kies Update nu) of Media Creation Tool (Hulpprogramma downloaden). De download van Windows 10 Oktober 2018 Update is op de website van Microsoft per direct beschikbaar.

Maar nogmaals, ons advies is:
Weersta de verleiding om te downloaden of in Windows Update op die 'Naar updates zoeken' knop te klikken!

Wat ga jij doen? Windows 10 1809 zo snel mogelijk binnenhalen of afwachten tot deze vanzelf aangeboden wordt (klik dan NIET op Naar updates zoeken)? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Bij mij kwam ander halve maand terug 1809 gelijk binnen, nu dus niet en kwam er een update voor 1803.:(

Waarschijnlijk pakt Microsoft de uitrol iets voorzichtiger aan deze keer...

Dat denk ik ook. WEL een update voor 1803, Maar 1809 alleen handmatig te downloaden.

Als het alleen handmatig mogelijk is beter om te wachten, zoals het artikel al aangeeft zijn waarschijnlijk nog niet alle "puntjes op de i" klaar voor jou computer. Dus mocht je toch ergens problemen krijgen weet je waarom.

al eerder geïnstalleerd, geen probleem .Vandaag cumulatieve update,alles werkt perfect.

idem..... geen probleem!

idem.
meestal doe ik toch gelijk een schone instalatie bij de 6 maandelijkse update , zo ook een maand gele en alle updates gewoon binnen .
tis toch altijd handig om zeker van je belangrijken files foto s ect een of meerdere backups te hebben , want ook met gewoon gebruik kan er altijd wel wat gebeuren en om dan alleen op je computer te vertrouwen vind ik te gevaarlijk want foto s komem nooit meer terug.

Bij mij ook, eerder geïnstalleerd en geen enkel probleem gehad.

Ik heb de Windows Update op Semi-Annual-Kanaal gezet in plaats van op Semi-Annual-Kanaal (Target)om de update zolang mogelijk uit te stellen.

Vandaag op de Switch waar de 1809 al op stond de genoemde update; geen probleem, nu build nr 17763.134, geïnstalleerd sinds 3-10-2018. Loopt prima. Ben toch zelf met de desktop bezig, die heeft de 1809 al zonder problemen gedraaid, maar was terug gegaan naar de 1803 versie vanwege een upgrade met een SSD. Maar ook deze desktop heeft al probleemloos de 1809 versie gedraaid, dus durf t wel aan.

er zijn nu ook updates binnen voor de 1809

Ja idd, de desktop ging van de 1803 versie naar de 1809, naar build nr 17763.107 en na de 3 updates voor de 1809 versie, waarvan één cumulatieve met nr KB 4467708, uiteindelijk ook naar build nr 17763.134. Zo worden de early upgraders en de huidige upgraders uiteindelijk allemaal naar dezelfde build gebracht en heeft microsoft de orde weer hersteld. Tot nu toe ook op de desktop geen enkel probleem.

Op een andere desktop blijkt de upgrade weer Engels talig, en duurt het even voor de display language weer hersteld is en in het Nederlands wordt weergegeven. En daar heb ik in de app lijst ##IDStrings## staan, 3 stuks met respectievelijk de nummers 16, 17 en 18 erachter. Geen idee nog waar deze voor staan...ga alles eesrt maar eens even checken of alle programma's nog wel normaal draaien.

Ga gewoon wachten tot ze de update aanbieden, eerder begin ik er niet meer aan.
Maak elke keer voor een update of upgrade een image maar heb geen zin om mogelijke blunders na afloop weer ongedaan te moeten maken.

Het is meestal geen update dat maar een paar minuutjes duurt en wil daar ook geen dagtaak van gaan maken om mogelijke blunders van Microsoft ongedaan te moeten maken.

Ik heb een paar maanden oude PC met daarop Windows 10 Pro maar in oktober heb ik gelukkig geen update naar Windows 10 1809 aangeboden gekregen, blij toe gezien alle problemen. Ik heb nu uit voorzorg Windows Update op Semi-Annual gezet i.p.v. Semi-Annual (Target), ik kijk dus even de kat uit de boom net zoals bij de update naar Windows 10 1803.

Ik heb zojuist wel drie updates aangeboden gekregen voor Windows 10 1803, mijn PC is geüpdatet naar build 17134.407, updates werden zonder problemen geïnstalleerd.

als je win 10 pro heb dan kan je de update zelf 365 dagen uitstellen

Ik kijk de kat ff uit de boom.

Gisteravond bij het afsluiten zag ik dat de update binnen is gekomen en wilde installeren, omdat ik zelden of nooit problemen heb gewoon zijn werk laten doen. Alles werkt prima, instellingen waren hetzelfde denk ik, ik zag dat visualizador 3D toegang had tot mijn mic dus die maar uit gezet.

Had deze update al vanaf 1e uitrol op 2 PC's staan maar had dit wel handmatig gedaan. Geen problemen ondervonden die ik al eerder niet had.

update kwam gisteravond binnen en zonder problemen geinstaleerd comp is lekker snel het wordt mischien toch nog een goed besturingssysteem

Heb hem lekker geïnstalleerd met 'Windows 10-assistent.' Geen probleem; mooie interface - zwart en strak. Alles staat nog net zo als ik had ingesteld! Niet gewacht dus; ben 'gevorderde' en degelijk back-up gemaakt. Ook opmerkelijk: duidelijk minder schijfruimte, snel en verder kreeg ik daarna ook nog 'cum. updates!'

Ik kan niet meer kiezen welk programma het mag openen
Zoals BHV Adobe of de concurrent

Jip,
Dit probleem dook deze voormiddag al op,blijkbaar komt er nog een (zoveelste) bijkomende update deze maand. Zie: https://www.computeridee....

Heeft hen geïnstalleerd maar loopt vast
Op nieuw van af de grond opgebouwd.
Geen problemen .
Dus op een gebruikte laptop werkt niet.
Schone installatie verpligt
Windows 10 sucks

Heb 'em op hun website gedownload op usb, media creation tool, van de vorige 1809 had ik die ook maar die wou niet installeren. Had men pc terug op 1803 gezet en nu upgrade 1809, het geeft licht en geluid dus zal wel werken.

Momenteel gebruik ik stopupdates10 zie: http://greatis.com/blog/s... en kom dus niet in de verleiding om 1809 te installeren en wacht tot het echt 'veilig' is.

Sinds Windows 10 is er nog geen update mis gegaan op mijn twee laptops en op de vaste PC. Gewoon via Windows Update. Ik snap soms niet wat de problemen zijn....???

Ondervind ook problemen met het toewijzen met welk programma mag openen.
Maar dat was al bekent.
Een op de andere laptop blue screen of death

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oostenrij_