Windows 10 1809 is al te downloaden

Update 6 oktober
Microsoft stopt uitrol Windows 10 1809 wegens verdwenen bestanden fout

Update 13 november
Windows 10 1809 is opnieuw officieel uitgebracht

Windows 10 versie 1809 (Oktober 2018 Update) is vanaf 2 oktober (handmatig) te downloaden. De automatische uitrol van de grote halfjaarlijkse upgrade voor Windows 10 begint vanaf 9 oktober.

Update 2 oktober
Volgens Microsoft is Windows 10 1809 Oktober 2018 Update al te krijgen als je handmatig naar updates zoekt bij Windows Update. Ga naar Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update en kies Naar updates zoeken. Bij ons lukte dit nog niet maar misschien hebben anderen meer geluk (update: diverse bezoekers melden dat Windows 10 1809 inderdaad via Windows Update bij hen binnenkomt).
 
Anders kun je Windows 10 1809 ook handmatig downloaden op de website van Microsoft en installeren met de Update-assistent (kies Update nu) of Media Creation Tool (Hulpprogramma downloaden).
 
De automatische uitrol via Windows Update begint volgende week dinsdag 9 oktober. Dus dan kun je Windows 10 versie 1809 al op je pc krijgen zonder dat je er zelf naar zoekt.
 
Update 6 oktober
Microsoft stopt uitrol Windows 10 1809 wegens verdwenen bestanden fout
 
Update 13 november
Windows 10 1809 is opnieuw officieel uitgebracht
 
Waarschuwing: je kunt het beste wachten tot Windows 10 1809 automatisch via Windows Update bij je wordt aangeboden omdat je dan zeker weet dat jouw pc geschikt is en (hoogstwaarschijnlijk) geen problemen oplevert. Als je zelf handmatig downloadt via de website van Microsoft dan kan het zijn dat je tegen driver-problemen of andere moeilijkheden aanloopt.
 
Als je nu zelf controleert op updates bij Windows Update dan krijg je versie 1809 een week eerder dan normaal. Dus fouten die in die tussentijd opgelost zouden worden krijg je dan nu wel. Maar als er al ernstige obstakels bekend zijn van jouw pc voor Windows 10 1809 (Microsoft vergaart die gegevens via machine learning) dan krijg je de upgrade ook nu niet aangeboden als je op updates controleert. Lees hier over hoe Microsoft machine learning gebruikt om te voorspellen welke apparaten wel en niet gereed zijn voor de upgrade.

Oorspronkelijke bericht
Volgens diverse geruchten zou Windows 10 1809 RTM (release to manufacturing) zijn, ofwel gereed om uitgegeven te worden. Build 17763 van Windows 10 (die nu door Insiders wordt getest) heeft het RTM-stempel gekregen. 2 oktober - volgende week dinsdag al! - wordt genoemd als mogelijke datum waarop Windows 10 1809 (Oktober 2018 Update) wordt uitgebracht.

Nu is dit voorspellen van de uitgavedatum van een upgrade voor Windows 10 niet zo makkelijk. Bij de April 2018 Update hadden veel Windows 10-volgers het niet bij het rechte eind met hun voorspellingen. Op het laatst ontdekte ernstige bugs zorgden ervoor dat de upgrade werd uitgesteld tot 30 april (nog net op tijd om de naam April 2018 Update te rechtvaardigen).

Dus of 2 oktober de datum wordt is afwachten. Het blijft koffiedikkijken. Bovendien kan het zo zijn dat Windows 10 1809 vanaf 2 oktober handmatig te downloaden is voor de actieve zoekers en dat de automatische uitrol via Windows Update pas in later stadium begint.

En deze uitrol van de halfjaarlijkse Windows 10 upgrades gebeurt ook nog eens gefaseerd: alleen (nieuwere) pc's waarbij Microsoft geen problemen verwacht met drivers of randapparatuur krijgen de upgrade direct aangeboden via Windows Update. Pas later - als de meeste problemen opgelost zijn - krijgen andere gebruikers de upgrade ook. Hierdoor kan het wel twee tot vier maanden duren voordat je Windows 10 1809 via Windows Update krijgt.

Windows 10 1809 Oktober Update krijgt onder andere een donker thema, een Jouw Telefoon app, een gesynchroniseerd klembord en meer. Lees hier over alle nieuwe functionaliteit in Windows 10 1809

De reacties onder dit artikel zijn nu gesloten. We horen graag je ervaringen en eventuele problemen met (de installatie van) Windows 10 1809 hier!

Deel dit artikel: 

Reacties

Mij kunnen die updates gestolen worden voor zover ze andere dan echte verbeteringen (lees foutoplossingen en veiligheidsissues (Defender))aanbrengen. Van W10 ben ik wel tevreden maar het updatebeleid van MS is er echter meer en meer op gericht om hun visie door je strot te duwen en je niet gewenste software en hun standaard instellingen op te dringen. FF is mijn standaard browser en toch moest ik zo-even al voor de vierde (!!!) maal deze week FF als standaard instellen. Hun phone apps hoef ik niet, Bing ook niet, 3Dbuilder gebruik ik helemaal niet, ik ben de leeftijd van Xbox spelen al lang gepasseerd en ga zo maar door. Tel daarbij het ongewild doorzenden van data en het iedere keer weer aanpassen van een reeks ongevraagde aanpassingen van mijn instellingen die ze nog al eens elders onderbrengen (verstoppen) zodat je ze over het hoofd ziet.
Laat me afsluiten met een positieve noot. Ja. Toch! Van alle problemen die heir gemeld worden met updates ben ik er (tot zover dan) nog géén tegengekomen.

ik snap niet dat je nog niet op Linux bent overgestapt, zou maar gauw doen

Wie zegt dat ik nooit naar Linux ben overgestapt? Linux is ook niet zaligmakend, hoor. Als je mijn bijdrage goed leest heb ik geen update of upgrade problemen, maar ben ik vooral tegen bepaalde wijzigingen in Windows. Al dan niet grote wijzigingen voeren de verschillende Linux distributies ook van tijd tot tijd wel eens door en dan moet je soms verplicht omschakelen van smaak, van xfce naar mate of ....
Ongevraagde programma's gebruik ik toch gewoon niet of de-installeer ik (installeert een Linux gebruiker simpelweg niet).
Daarbij, ik snap niet dat je nog komt kijken voor gratis windows software wanneer je toch linux gebruikt ;) Of heb je net als ik een goede reden om toch maar bij windows te blijven voor mijn hoofdcomputer?

Ik heb net (28 sept) de oktober update Windows10 1809 geïnstalleerd via een aangepaste MediaCreationTool. Er waren alleen even wat problemen met de Dell monitor die niet goed werd herkend, maar na een paar keer herstarten was dat ook opgelost. Verder zie ik zo op het eerste gezicht weinig veranderingen. Moest uiteraard wel de lettertypes weer met de hand vergroten anders kan ik de teksten op mijn 4k scherm niet lezen. Verder lijkt alles gewoon te werken. Prima toch.

Zie er naar uit, maar nog net niet zoveel dat ik het met die aangepaste tool zou aandurven...

Ik ben al jaren tester voor Microsoft maar windows 10 trekt echt op niks . De beste windows versie dat ik ooit vin en zeer stabiel was windows 2000 en Windows xp . Er zit veel teveel rommel dat nooit gebruikt word in windows 10

Die update’s kunnen me niet vaak genoeg komen
Goed bezig Microsoft ga zo door het beste programma ooit

Overdrijven is ook een kunst.

Die update’s kunnen me niet vaak genoeg komen
Goed bezig Microsoft ga zo door het beste programma ooit

Staat vandaag in windows update. Net geinstalleerd.

Wil wel eens een screenshot zien van jouw systeem want windows update levert deze versie nog niet aan vlgs mij..

Inderdaad morgen pas.
Even geduld hebben.

Hou toch op met die fantasie verhaaltjes.

Moet je 1809 oktober 2018 nemen?

Er staat heel goed misschien 2 oktober dus het kan ook later zijn. jvdstegen heeft het al binnen is wel raar kan niets vinden op het internet dat er nu al een nieuwe versie is.Even geduld hebben dus.

Met een aangepaste Media Creation Tool (MediaCreationTool_17763_x64.exe)kon ik hem installeren, Windows 10 1809 RTM build 17763.1. Ik ben toch weer terug naar de vorige build gegaan omdat er toch nog een vervelende fout in zat. Geen onoverkomelijke fout maar alleen een vervelende fout waar ik last wat van had.

Zojuist ook geprobeerd, maar ik zie dan in de eigenschappen van het setup-bestand versie 10.0.17134.1 staan. De bestanden zijn van 19 juni, dus lijkt het me niet de meest recente versie.....

Bij mij was het wel de goede versie, ik had deze tool via een Duitse website gevonden. Inmiddels ben ik weer een keer terug naar de vorige Windows 1803 versie gegaan en nu weer via de officiële weg naar versie 1809, Het is toch echt dezelfde versie.
Is nu niet meer nodig de officiële versie is nu beschikbaar.

Vandaag te downloaden
Weet alleen niet waar?

Als de Windows 10 1809 RTM vandaag al komt zal dat maar pas tegen vanavond 18:00u zijn. En degene die zeggen dat ze hem nu al geïnstalleerd hebben, das bullshit. Den zij je een tester bent.

Nouja?! 6 uur? Het is al 6 uur geweest en nog geen actie... denk toch rond de klok van 7 of 8 (tijdsverschil!)

Er wordt op andere sites ook wel gesproken over 09/10 omdat de 2e dinsdag regulier de update dinsdag, patch tuesday is.

Als je die 'Media creation Tool" download, ff de link veranderen van 1803 naar 1809 en voila je hebt de echte 1809 versie! Geen beta sheet :-)

Met Windows ISO downloader 7.0 (Heidoc.net) is de officiële "Win10_1809_Dutch_x64.iso" NU te downloaden!!!

De bestanden in de iso zijn van 15-09-2018 !

MediaCreationTool 1809:
https://www.microsoft.com...

Is aan het binnen lopen via Windows Update

Bij mij eveneens via de Windows update.

Update komt net netjes binnen. Is nu bezig met instaleren.
Ben benieuwd

Update 1809 dinsdagavond 02-10 binnengehaald via Windows Update > Zoeken naar updates.
Installatie vlekkeloos verlopen. Duurde wat langer plus 3 reboots.

Pagina's