Windows 10 versie 1703: KB4053580 fixt lekken en fouten Outlook

Voor de Creators Update van Windows 10 - de eennalaatste versie van Windows 10 sinds de Fall Creators Update wordt uitgerold - is gisteravond de maandelijkse beveiligingsupdate uitgebracht: KB4053580. Deze update voor december repareert lekken in onder andere Edge en IE en enkele Windows-componenten. Ten slotte worden problemen opgelost. Windows 10 versie 1703 is daarmee aanbeland bij buildnummer 15063.786.
 
Kritiek lekken gerepareerd in Edge en IE
De maandelijkse beveiligingsupdate voor Windows 10 1703 fixt kritieke kwetsbaarheden in Microsofts browsers Microsoft Edge en de nog altijd meegeleverde Internet Explorer. 13 in getal voor elk, waaronder veel kritieke lekken die tot het uitvoeren van schadelijke code kunnen leiden. Verder worden deze maand 'belangrijke' lekken in Microsoft Scripting Engine en Windows Server gerepareerd.

De in Edge en Internet Explorer 11 meegeleverde Flash-plugin van Adobe wordt ook via Windows Update bijgewerkt en krijgt in december een update voor één lek.

Vorige week werd al - automatisch via het ingebouwde updatemechanisme - een kritiek lek in de Microsoft Malware Protection Engine in Windows Defender verholpen. Dit lek kon leiden tot het uitvoeren van schadelijke code en de overname van een pc.
 
'Kwaliteitsverbeteringen'
Zoals elke maand worden ook weer 'kwaliteitsverbeteringen' aangebracht, ofwel fouten opgelost. Deze keer worden onder andere problemen met de weergave van websites door Edge en IE en verbindingsproblemen in Outlook verholpen.

Ten slotte is KB890830 de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 

De Creators Update van Windows 10, met versienummer 1703, is sinds april 2017 gefaseerd uitgerold. Het kan zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1607 hebt. Je kunt dan de Creators Update ook handmatig downloaden. (Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt). Op 17 oktober 2017 is de uitrol begonnen van de volgende grote upgrade voor Windows 10: de Fall Creators Update (Herfst makersupdate) met nummer 1709.

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik krijg nu sinds 2 dagen de update KB4053580 echter de installatie blijft mislukken.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oostenr_jk