Windows 10 versie 1703: KB4038788 fixt heleboel lekken en fouten

Voor de Creators Update van Windows 10 is gisteravond de maandelijkse beveiligingsupdate verschenen: KB4038788. Deze update voor september plakt zoals gebruikelijk lekken dicht in onder andere Edge en IE en verschillende Windows-onderdelen. Ook Flash voor Edge en IE krijgt een update. Ten slotte worden veel fouten, crashes en vastlopers verholpen. Windows 10 versie 1703 is daarmee aanbeland bij buildnummer 15063.608.
 
Tientallen lekken gerepareerd
De maandelijkse beveiligingsupdate voor Windows 10 repareert in september tientallen kwetsbaarheden in Microsofts browsers Microsoft Edge en de nog altijd meegeleverde Internet Explorer en de Windows-componenten Microsoft Graphics Component, Windows kernel-mode drivers, Windows shell, Microsoft Uniscribe, Device Guard, Windows TPM, Microsoft Scripting Engine, Windows Hyper-V, Windows kernel en Windows Virtualization.
 

De in Edge en Internet Explorer 11 meegeleverde Flash-plugin van Adobe wordt ook bijgewerkt  via Windows Update in Windows  8.1 en 10 (voor Windows 7 en andere browsers onder Windows 8.1 en 10 moet je dat zelf doen). Er worden deze maand twee kritieke lekken in Flash verholpen, die kwaadwillenden in staat stellen de controle over een pc over te nemen. Het updatenummer is KB4038806.
 
Problemen opgelost
Zoals elke maand worden ook in september 'kwaliteitsverbeteringen' doorgevoerd, ofwel fouten opgelost. Deze keer is het weer een waslijst met problemen die verholpen worden. Zo is een ogenschijnlijk ernstige fout gerepareerd waardoor de Local Security Authority Subsystem Service (LSASS: verantwoordelijk voor gebruikerslogins, wachtwoorden en meer beveiligingsbeleid in Windows) heel veel geheugen lekte. Verder zijn diverse problemen in Edge en Internet Explorer gefixt en is een bug in Windows Verkenner opgelost die zorgde voor vastlopers van Verkenner en Windows als geheel.
 
Ten slotte is KB890830 de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
Als je problemen hebt met de updates voor Windows horen we dat graag in de reacties hieronder!
 

De Creators Update van Windows 10, met versienummer 1703, wordt sinds april 2017 gefaseerd uitgerold. Je krijgt de Creators Update via Windows Update aangeboden als er geen problemen voor jouw pc verwacht worden. Het kan zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1607 hebt. Je kunt de Creators Update ook handmatig downloaden als je daarop niet wilt wachten, maar dit wordt niet aangeraden. (Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt). Als je nog Windows 10 versie 1507 hebt dan moet je gaan upgraden, want deze eerste uitgave van Windows 10 krijgt geen beveiligingsupdates meer. Op 17 oktober 2017 begint de uitrol van de volgende grote upgrade voor Windows 10: de Fall Creators Update met nummer 1709.

Deel dit artikel: 

Reacties

Sommige updates lukken, de meeste mislukken. Snap er echt helemaal niets van. Heb alle dingen die worden aangereikt geprobeerd, maar niets werkt. Waarschijnlijk blijft niets anders over dan het systeem opnieuw te installeren?

dat is een goed plan heb ik ook gedaan daarna geen problemen meer

Ook meerdere malen geprobeerd. zonder resultaat. Het vreemde is dat ook nu weer vermeld wordt dat er veranderingen in het systeem zijn aangebracht en dat de update vervolgens gelukt is. Niets is minder waar. Denk dat ik de boel opnieuw moet installeren ;-)

Als de update gelukt is zou je dit terug moeten zien in de updategeschiedenis

Idd, en daar staat dat de updates mislukt zijn. Hier snapt echt niemand meer iets van ;-)

Je kunt updates zelf handmatig nogmaals draaien, anders naar een herstelpunt of inderdaad een schone installatie maken

Ben bang dat dat laatste zal moeten gebeuren ;-)

na 3 keer geprobeerd te hebben moeizaam erop. hou mijn hard vast met de grote update in oktober.

Net de grote update voor september heden geïnstalleerd, nadat Microsoft het op mijn laptop aanbood. Geïnstalleerd, herstart, niets aan de hand! Ik snap echt niet dat zoveel mensen problemen ondervinden met de update´s van Windows? Vind dat erg lullig voor hen.

Ik vraag mij af waar dat toch in zit? Ik zou een vermoeden willen opperen. Ik denk, waarom weet ik niet, maar ik denk dat Windows 10 mogelijk heel kritisch reageert op de samenwerking met een gegeven Internet Security programma op een laptop of pc. Wellicht?

Ik gebruik Bitdefender Internet Security 2018 (kreeg zojuist een automatische gratis update daarvan) De samenwerking met Bitdefender verloop vlekkeloos. Misschien zit het daar in? Maar hé! Dit is slechts ´n vermoeden hoor. Ik weet ´t niet? Kan ernaast zitten.

Kan wel eens een heel goed vermoeden zijn Ano! Ik zeg dit omdat ik toen ik Bitdefender nog gebruikte, er geen last van had. Sinds ik Kaspersky gebruik willen de updates niet meer zo. Hopelijk is de wens niet de vader van de gedachte. Maar toch sta ik op het punt K. te verwijderen om weer over te stappen op Bit. Wie weet. Ben erg benieuwd.

Als Windows update niet werkt.
Wat je kan proberen ia eerst Windows firewall inschakelen,vraag me niet waarom.

Ik werk met Kaspersky. Nooit problemen.

Nou, dan laat ik 'm er mooi opstaan.

Ik heb ook steeds problemen met windows 10 updates van alles al geprobeerd. Nu maar wachten tot het lukt. Ben wel bang voor de grote update in oktober, misschien loopt mijn pc dan weer helemaal vast dat was met de vorige grote update ook het geval. Toen moest mijn hele pc opnieuw installeren. Met windows xp en windows 7 nooit problemen gehad met de updates.

Vrees ook voor mij het ergste brrr. We wachten maar af.

De update van 12-09-2017 is goed gegaan.
Alleen heb ik nu gedeeltelijk een vreemde taal in office outlook 2007 ik denk dat het pools is?
Dit is niet te veranderen via instellingen Microsoft office programma taal instellingen.
Zijn er meer mensen die hier last mee hebben??????

klopt hebik ook en ook een kennis van mij is denk ik noors of deens of zo

foutje van microsoft update KB4011086 verwijderen

Als de update niet lukt, gebruik dan de probleem oplosser voor windows update.
Ik heb dit gedaan, en de updates gaan probleemloos.

'Tig' keer gedaan maar werkt niet. Blijft denk ik maar 1 ding over pff.

Je zou nog kunnen proberen de bitdefender uit te zetten of te verwijderen en de pc op Microsofts defender te laten draaien. Later kun je dan eventueel het progrramma weer terugzetten. Zelf draai ik de beveiliging van Microsoft in windows 10(die overigens met de herfstupdate behoorlijk uitgebreid wordt) samen met malwarebites free on demand scannen : nooit problemen.De beste beveiliging is nog altijd de persoon die achter het toetsenbord zit.

Met Bitdefender kun je echt helemaal niets doen, Kaspersky kun je dacht ik wel uitzetten. Ik ga het proberen, wie weet ;-)

Paar minuten geleden handmatig geprobeerd (Kaspersky uitgezet), krijg vervolgend de mededeling dat deze update niet van toepassing is op mijn pc. Gekker kan het niet. Maar even niet meer aan updates denken pfff.

Hallo, Blokker; wellicht kun je een systeemherstel proberen. Zet je systeem eens een paar dagen terug, tot voor die toestand. Wellicht loopt het dan weer een stuk beter?

En dan vervolgens kijken of je inmiddels Kaspersky Internet Security 2018 (gratis) kan installeren. Misschien is een mogelijke ´´bug´´ eruit gehaald en werkt het dan wel goed samen met Windows 10. (ALS het zo mocht zijn, dat er een probleem is tussen Kaspersky en Windows 10? Dat is een vermoeden, maar kan het uiteraard niet aantonen. Maar probeer...)

Ik heb inmiddels een (gratis) upgrade van Bitdefender Internet Security 2018 binnen en geïnstalleerd. Gaat het dan foutloos, dan kun je je abonnement gewoon verder afmaken...

Dank voor de tip. Ga het zeker proberen.

Blijft hangen op 27%

Bleef op mijn pc ook hangen op 27 procent. Na vijf kwartier liet hij ineens weten dat ik mijn pc moest herstarten om het update-proces te voltooien. Toen stond de boel er netjes op.
Misschien maar een beetje geduld hebben. Irritant is het wel

Update verliep zonder problemen, alleen werkt bij mij de PDF-reader van Windows niet meer.
Sumatra maar weer geïnstalleerd.

Na het installeren van deze update krijg ik na het inloggen op mijn gebruikersaccount een zwart scherm. Muis, taakbeheer e.d. werken nog wel. Tot op heden werkte alleen systeemherstel om het beeldscherm terug te krijgen.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
grieke_land