Windows 10 versie 1703: KB4038788 fixt heleboel lekken en fouten

Voor de Creators Update van Windows 10 is gisteravond de maandelijkse beveiligingsupdate verschenen: KB4038788. Deze update voor september plakt zoals gebruikelijk lekken dicht in onder andere Edge en IE en verschillende Windows-onderdelen. Ook Flash voor Edge en IE krijgt een update. Ten slotte worden veel fouten, crashes en vastlopers verholpen. Windows 10 versie 1703 is daarmee aanbeland bij buildnummer 15063.608.
 
Tientallen lekken gerepareerd
De maandelijkse beveiligingsupdate voor Windows 10 repareert in september tientallen kwetsbaarheden in Microsofts browsers Microsoft Edge en de nog altijd meegeleverde Internet Explorer en de Windows-componenten Microsoft Graphics Component, Windows kernel-mode drivers, Windows shell, Microsoft Uniscribe, Device Guard, Windows TPM, Microsoft Scripting Engine, Windows Hyper-V, Windows kernel en Windows Virtualization.
 

De in Edge en Internet Explorer 11 meegeleverde Flash-plugin van Adobe wordt ook bijgewerkt  via Windows Update in Windows  8.1 en 10 (voor Windows 7 en andere browsers onder Windows 8.1 en 10 moet je dat zelf doen). Er worden deze maand twee kritieke lekken in Flash verholpen, die kwaadwillenden in staat stellen de controle over een pc over te nemen. Het updatenummer is KB4038806.
 
Problemen opgelost
Zoals elke maand worden ook in september 'kwaliteitsverbeteringen' doorgevoerd, ofwel fouten opgelost. Deze keer is het weer een waslijst met problemen die verholpen worden. Zo is een ogenschijnlijk ernstige fout gerepareerd waardoor de Local Security Authority Subsystem Service (LSASS: verantwoordelijk voor gebruikerslogins, wachtwoorden en meer beveiligingsbeleid in Windows) heel veel geheugen lekte. Verder zijn diverse problemen in Edge en Internet Explorer gefixt en is een bug in Windows Verkenner opgelost die zorgde voor vastlopers van Verkenner en Windows als geheel.
 
Ten slotte is KB890830 de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
Als je problemen hebt met de updates voor Windows horen we dat graag in de reacties hieronder!
 

De Creators Update van Windows 10, met versienummer 1703, wordt sinds april 2017 gefaseerd uitgerold. Je krijgt de Creators Update via Windows Update aangeboden als er geen problemen voor jouw pc verwacht worden. Het kan zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1607 hebt. Je kunt de Creators Update ook handmatig downloaden als je daarop niet wilt wachten, maar dit wordt niet aangeraden. (Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt). Als je nog Windows 10 versie 1507 hebt dan moet je gaan upgraden, want deze eerste uitgave van Windows 10 krijgt geen beveiligingsupdates meer. Op 17 oktober 2017 begint de uitrol van de volgende grote upgrade voor Windows 10: de Fall Creators Update met nummer 1709.

Deel dit artikel: 

Reacties

en wat met : September 25, 2017—KB4040724 (OS Build 15063.632)

Ik heb mijn surface gepdate met bovenstaande versies maar Outlook download mijn berichten niet meer. Hij probeert te connecten maar dat lukt niet (meer).

laptop start normaal op, echter na het inloggen krijg ik een minuut of tien alleen een zwart scherm, muis is wel zichtbaar en taakbeheer is beschikbaar, verders niets. dan ineens krijg ik wel mijn desktop en werkt mijn laptop volkomen normaal. Heb systeemherstel gedaan naar een datum voor deze update, dan geen probleem. Update weer geïnstalleerd, wederom hetzelfde probleem.

Na update kreeg ik een zwart scherm wanneer ik mijn wachtwoord had ingetypt, ik kon wel via taakbeheer werken maar dat was erg vervelend. Na een minuut of 10 kwam de 'achtergrond' en taakbalk weer waardoor de computer weer normaal werkte. Helaas komt dit elke keer voor als ik de computer opstart. Ik heb de nieuwste update verwijderd en hij deed het weer normaal. Helaas kan ik nu mijn computer niet meer uitzetten omdat hij automatisch update en dat kan ik niet uitzetten. Heel vervelend dit.

op de site van HP staat een fix, heb deze gedownload, probleem opgelost!

Sinds de update duurt het minstens 5 minuten om op te starten. Computer is net 1 maand oud!

keer op keer problemen met de update,elkekeer maar weer na het uitzetten zet uw pc niet uit... maar niks instaleren.
had problemen met immunet en heb dit er afgehaald en daarna totaal geen problemen meer.
de ene na de andere update komt binnen en is er zonder problemen op gezet.
misschien toeval?

Kaspersky verwijderd met verwijdertool van Kaspersky. Daarna gaf pc aan dat er een omvangrijke update kwam, deze laten draaien. Nu kapt Office 2013 ermee! Bericht geeft aan dat er gekeken wordt naar een oplossing, ik moet wachten op een bericht als er een oplossing is gevonden. Heel fijn! Kan laptop niet missen, moet schoolproject afronden!

Oké, ik ben het zat! Inaccessible boot device! Dit blijkt een "common problem" te zijn onder gebruikers die een versie van Windows 10 updaten. Ik kan weer aan de bak...
Dit heb ik alvast gevonden : https://www.drivereasy.co...
https://www.drivereasy.co...

Ik krijg de p
laptop dus ook niet meer in de veilige modus, bedankt Microsoft!

Zie https://www.drivereasy.co...
plaatje nummer 5, advance options. "Startup repair" loopt nu.

Ok, dat werkt ook niet, geen opties meer. Ik hoop dat de leverancier nog wat kan uitrichten, anders kan deze laptop die nog geen week oud is zo de vuilnisbak in!

Bedankt anoniem, ik kan niets meer bedenken, "error: inaccessible boot device"
Heb alles al geprobeerd.

Na de update krijg ik na mijn inloggen een zwart scherm met alleen mijn cursor.
Systeemherstel doet het wel, alleen gaat w10 daarna automatisch updaten.
Heb nu - niet updaten bij betaalde data - aanstaan, maar nu kan ik de update kb4038788 niet meer verwijderen en blijft hangen.

Iemand?

Groeten Freerk

In de werkbalk van Edge opgenomen favorieten doen het niet meer na deze update.

2 laptops;
No.1, update vlot binnen en geïnstalleerd.
No.2, update blijft hangen op 26%; kijk het ff aan, lukt het niet dan maar handmatig.

No.2.vervolg:
De volgende " grappen" uitgehaald om de update geïnstalleerd te krijgen.
Probleemoplosser windowsupdate meerdere keren laten draaien,
hoewel er fouten werden opgelost bood het geen soelaas.
Handmatig installeren, vanaf usb stick, werkte ook niet.
Systeemstel toegepast, WU probleem oplosser weer gedraaid zonder enig resultaat.
Uiteindelijk gaf de volgende oplossing resultaat:
Internetverbinbing uitgezet, pc herstart en geïnstalleerd vanaf de usb stick.
Na inschakelen internet werkte chrome niet meer, deze herinstalleert en alles draait naar behoren.

Aanvulling op no.2
Op 26% bleef de update staan en.. laptop liep vast.

Hallo,

Ook bij mij wilde windows 10 versie 1703 niet updaten. De laptop startte wel met downloaden van update maar sloot af zonder deze uit te voeren. Ook bij de vorige update in augustus soort zelfde probleem.
Nu het probleem verholpen door eerst ccleaner te draaien en zowel op te ruimen als register op te schonen. Daarna bij de mogelijkheid ""opstarten"" de virus en ransom/malware software uit te schakelen. Dan handmatig windows naar updates laten zoeken via Update in typen op zoekfunktie. Deze kb(4038788) laten uitvoeren waarbij zowel op 28% als op 31% zeer lange periodes van stilstand? plaatsvonden tot wel 30 minuten aan toe. Daarna bleek na opnieuw opstartenb er bij update historie een hele reeks updates te staan waaronder het vermelde nummer maar ook diverse voor microsoft excel en outlook en office en zelfs edge. Tot slot niet vergeten de virus en ransom/malware weer in te schakelen via ccleaner. Dit werkte voor mij.

Na het installeren van deze update krijg ik na het inloggen op mijn gebruikersaccount een zwart scherm. Muis, taakbeheer e.d. werken nog wel. Tot op heden werkte alleen systeemherstel om het beeldscherm terug te krijgen.

Sander, zoek eens op KB4038788 black screen

ik heb op de site van HP een fix gedownload, probleem opgelost!

Update verliep zonder problemen, alleen werkt bij mij de PDF-reader van Windows niet meer.
Sumatra maar weer geïnstalleerd.

Bleef op mijn pc ook hangen op 27 procent. Na vijf kwartier liet hij ineens weten dat ik mijn pc moest herstarten om het update-proces te voltooien. Toen stond de boel er netjes op.
Misschien maar een beetje geduld hebben. Irritant is het wel

Blijft hangen op 27%

Als de update niet lukt, gebruik dan de probleem oplosser voor windows update.
Ik heb dit gedaan, en de updates gaan probleemloos.

'Tig' keer gedaan maar werkt niet. Blijft denk ik maar 1 ding over pff.

Je zou nog kunnen proberen de bitdefender uit te zetten of te verwijderen en de pc op Microsofts defender te laten draaien. Later kun je dan eventueel het progrramma weer terugzetten. Zelf draai ik de beveiliging van Microsoft in windows 10(die overigens met de herfstupdate behoorlijk uitgebreid wordt) samen met malwarebites free on demand scannen : nooit problemen.De beste beveiliging is nog altijd de persoon die achter het toetsenbord zit.

Met Bitdefender kun je echt helemaal niets doen, Kaspersky kun je dacht ik wel uitzetten. Ik ga het proberen, wie weet ;-)

Paar minuten geleden handmatig geprobeerd (Kaspersky uitgezet), krijg vervolgend de mededeling dat deze update niet van toepassing is op mijn pc. Gekker kan het niet. Maar even niet meer aan updates denken pfff.

Hallo, Blokker; wellicht kun je een systeemherstel proberen. Zet je systeem eens een paar dagen terug, tot voor die toestand. Wellicht loopt het dan weer een stuk beter?

En dan vervolgens kijken of je inmiddels Kaspersky Internet Security 2018 (gratis) kan installeren. Misschien is een mogelijke ´´bug´´ eruit gehaald en werkt het dan wel goed samen met Windows 10. (ALS het zo mocht zijn, dat er een probleem is tussen Kaspersky en Windows 10? Dat is een vermoeden, maar kan het uiteraard niet aantonen. Maar probeer...)

Ik heb inmiddels een (gratis) upgrade van Bitdefender Internet Security 2018 binnen en geïnstalleerd. Gaat het dan foutloos, dan kun je je abonnement gewoon verder afmaken...

Dank voor de tip. Ga het zeker proberen.

De update van 12-09-2017 is goed gegaan.
Alleen heb ik nu gedeeltelijk een vreemde taal in office outlook 2007 ik denk dat het pools is?
Dit is niet te veranderen via instellingen Microsoft office programma taal instellingen.
Zijn er meer mensen die hier last mee hebben??????

klopt hebik ook en ook een kennis van mij is denk ik noors of deens of zo

foutje van microsoft update KB4011086 verwijderen

Ik heb ook steeds problemen met windows 10 updates van alles al geprobeerd. Nu maar wachten tot het lukt. Ben wel bang voor de grote update in oktober, misschien loopt mijn pc dan weer helemaal vast dat was met de vorige grote update ook het geval. Toen moest mijn hele pc opnieuw installeren. Met windows xp en windows 7 nooit problemen gehad met de updates.

Vrees ook voor mij het ergste brrr. We wachten maar af.

Ik werk met Kaspersky. Nooit problemen.

Nou, dan laat ik 'm er mooi opstaan.

Als Windows update niet werkt.
Wat je kan proberen ia eerst Windows firewall inschakelen,vraag me niet waarom.

Net de grote update voor september heden geïnstalleerd, nadat Microsoft het op mijn laptop aanbood. Geïnstalleerd, herstart, niets aan de hand! Ik snap echt niet dat zoveel mensen problemen ondervinden met de update´s van Windows? Vind dat erg lullig voor hen.

Ik vraag mij af waar dat toch in zit? Ik zou een vermoeden willen opperen. Ik denk, waarom weet ik niet, maar ik denk dat Windows 10 mogelijk heel kritisch reageert op de samenwerking met een gegeven Internet Security programma op een laptop of pc. Wellicht?

Ik gebruik Bitdefender Internet Security 2018 (kreeg zojuist een automatische gratis update daarvan) De samenwerking met Bitdefender verloop vlekkeloos. Misschien zit het daar in? Maar hé! Dit is slechts ´n vermoeden hoor. Ik weet ´t niet? Kan ernaast zitten.

Kan wel eens een heel goed vermoeden zijn Ano! Ik zeg dit omdat ik toen ik Bitdefender nog gebruikte, er geen last van had. Sinds ik Kaspersky gebruik willen de updates niet meer zo. Hopelijk is de wens niet de vader van de gedachte. Maar toch sta ik op het punt K. te verwijderen om weer over te stappen op Bit. Wie weet. Ben erg benieuwd.

na 3 keer geprobeerd te hebben moeizaam erop. hou mijn hard vast met de grote update in oktober.

Ook meerdere malen geprobeerd. zonder resultaat. Het vreemde is dat ook nu weer vermeld wordt dat er veranderingen in het systeem zijn aangebracht en dat de update vervolgens gelukt is. Niets is minder waar. Denk dat ik de boel opnieuw moet installeren ;-)

Als de update gelukt is zou je dit terug moeten zien in de updategeschiedenis

Idd, en daar staat dat de updates mislukt zijn. Hier snapt echt niemand meer iets van ;-)

Je kunt updates zelf handmatig nogmaals draaien, anders naar een herstelpunt of inderdaad een schone installatie maken

Ben bang dat dat laatste zal moeten gebeuren ;-)

Sommige updates lukken, de meeste mislukken. Snap er echt helemaal niets van. Heb alle dingen die worden aangereikt geprobeerd, maar niets werkt. Waarschijnlijk blijft niets anders over dan het systeem opnieuw te installeren?

dat is een goed plan heb ik ook gedaan daarna geen problemen meer

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
spa_je